• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medya cekilisi

Kızlar yani olay şu müdür
Mesela şuan takip ettiğim biri var fenomen
Yine paylaştı koşun koşun harika bı çekilişle geldim diye 😂 saydiriyo baya biseler var . Sonunda da şu sayfaları takip edin etiket yapın diyor . Şimdi reklamı yaptığı sayfalar bunu paylsti diye buna para mı veriyorlar ????

Reklamlarda kazandıkları parayla çok rahat alırlar telefonu ama kendi aralarında bölüşüyorlar zaten. Hepsi 500er tl verse en az 60k+ takipçi geliyor her birine. Böyle böyle takipçi topluyorlar, reklamları alırken daha yüksek bir ücret talep ediyorlar.

Kızlar yani olay şu müdür
Mesela şuan takip ettiğim biri var fenomen
Yine paylaştı koşun koşun harika bı çekilişle geldim diye 😂 saydiriyo baya biseler var . Sonunda da şu sayfaları takip edin etiket yapın diyor . Şimdi reklamı yaptığı sayfalar bunu paylsti diye buna para mı veriyorlar ????
Aynen öyle canım

Geçen bir ifşa sayfası paylaşmıştı.
Mesela bir fenomen çekiliş düzenliyor. 10 sponsor buluyor. Hepsi 10bin TL civarında para veriyor. Bu katılım parası. 100.000 TL topluyorlar. Bilmem kaç iPhone bilmem kaç laptop alıyorlar. 70.00 bin tuttu. 30bin çekilişi düzenleyene kalıyor. Sadece merak için bir fenomen ürün karşılığı reklam tanıtımı ücretini sordum. 2 story için 5bin istedi. Ve bu insanlar hergün en az 2 ürün tanıtıyorlar. Hangilerini kullanıyorlar? Tabiki hiçbirini. Kanmayın arkadaşlar bu insanlara. Ve çok kızıyorum yani. Bizler, anne babalarımız eşlerimiz evinin çocuğunun zamanını çalıp bu paraları kazanmak için günde en az 8 saat çalışıyorlar. Onlarsa reklam alıyorlar. Helal mi? Hiç sanmıyorum.

Geçen bir ifşa sayfası paylaşmıştı.
Mesela bir fenomen çekiliş düzenliyor. 10 sponsor buluyor. Hepsi 10bin TL civarında para veriyor. Bu katılım parası. 100.000 TL topluyorlar. Bilmem kaç iPhone bilmem kaç laptop alıyorlar. 70.00 bin tuttu. 30bin çekilişi düzenleyene kalıyor. Sadece merak için bir fenomen ürün karşılığı reklam tanıtımı ücretini sordum. 2 story için 5bin istedi. Ve bu insanlar hergün en az 2 ürün tanıtıyorlar. Hangilerini kullanıyorlar? Tabiki hiçbirini. Kanmayın arkadaşlar bu insanlara. Ve çok kızıyorum yani. Bizler, anne babalarımız eşlerimiz evinin çocuğunun zamanını çalıp bu paraları kazanmak için günde en az 8 saat çalışıyorlar. Onlarsa reklam alıyorlar. Helal mi? Hiç sanmıyorum.

Çok çalışmadan kazanıyorlar diye niye helal olmasın ayol? Az çalışılıp kazanılan para haramdır diye bir şey duymadım ben hiç. Ürünü kullanır ya da kullanmaz, bir tanıtım için anlaşıyorlar ve anlaşma karşılığı hak ettikleri ücreti alıyorlar. Kandırma yok, dolandırma yok. Gayet legal bir iş yapıyorlar. Bizim bir ayda kazandığımızı iki reklamla kazanıyorlar diye kin gütmeyelim. Bir sürü başka iş var bu şekilde parmağını oynatmadan bi ton para kazandıran. Akıllı insanlar az çalışıp kazanır. Bizler de masa başında dirsek çürütürken onlara kızarız ancak.

Nelere neler var
Aslımda sosyal medya baslı basına bir derya.
Anlaşan için iyi kazanç kapısı.

Çok çalışmadan kazanıyorlar diye niye helal olmasın ayol? Az çalışılıp kazanılan para haramdır diye bir şey duymadım ben hiç. Ürünü kullanır ya da kullanmaz, bir tanıtım için anlaşıyorlar ve anlaşma karşılığı hak ettikleri ücreti alıyorlar. Kandırma yok, dolandırma yok. Gayet legal bir iş yapıyorlar. Bizim bir ayda kazandığımızı iki reklamla kazanıyorlar diye kin gütmeyelim. Bir sürü başka iş var bu şekilde parmağını oynatmadan bi ton para kazandıran. Akıllı insanlar az çalışıp kazanır. Bizler de masa başında dirsek çürütürken onlara kızarız ancak.
Kin meselesi değil ki bu. Bende fazla kazanıyorum, en azından hibçirşeyde gözüm kalmıyor.
Ama bakış açısı meselesi. Az çalışıp kazanmaları helal değil demedim zaten. Bana göre yaptıkları helal değil. Ki kendin söylemişsin, hediyeleri göndermiyorlar diye. O zaman aldıkları para helal mi oluyor? Bu benim bakış açım elbette. Yine bir sayfada ifşalandı. Hiçbirinin vergi vermediği,çekilişlerin izinsiz yapıldığı ortaya çıktı. Bence normal değil yani bilemiyorum. Hele reklam için çocuk yapanlara hiiiççç girmiyorum ajfjjd kadın bebeği doğmadan anne kucağı tanıttı sjfjdjd.

Kin meselesi değil ki bu. Bende fazla kazanıyorum, en azından hibçirşeyde gözüm kalmıyor.
Ama bakış açısı meselesi. Az çalışıp kazanmaları helal değil demedim zaten. Bana göre yaptıkları helal değil. Ki kendin söylemişsin, hediyeleri göndermiyorlar diye. O zaman aldıkları para helal mi oluyor? Bu benim bakış açım elbette. Yine bir sayfada ifşalandı. Hiçbirinin vergi vermediği,çekilişlerin izinsiz yapıldığı ortaya çıktı. Bence normal değil yani bilemiyorum. Hele reklam için çocuk yapanlara hiiiççç girmiyorum ajfjjd kadın bebeği doğmadan anne kucağı tanıttı sjfjdjd.

Maliye çöktü tepelerine. Veriyorlar vergi paşa paşa. Çekilişlerden değil reklam yapanlardan bahsettim zaten. İşleri bu, para karşılığı reklam yapıyorlar.
Helal haram konusu bizim bileceğimiz bişey değil. Benim hakkımı yemedilerse, gözümle görmediyse helal değil kazandıkları para diyemem. Gerçi helal haram kısmı da çok ilgilendirmiyor beni. Bu bir iş kolu ve insanlar bu şekilde para kazanıyorlar. Bu kadar benim için.

açılın ben sosyal medya uzmanıyım :KK70:
çalıştığım ajansta sosyal medya hesaplarını yönettiğim markalar da çekiliş yapıyorlar ama biz öyle derya deniz pahalı hediyeler vermiyoruz. daha doğrusu markayla alakalı bu hediye verme durumu yani. mesela markanın bir ürünü var ya da marka, başka bir markayla anlaşıyor. bu ürünü çekilişle veriyor, biz de o çekilişleri paylaştıktan sonra instagram reklamlarıyla desteklemiş oluyoruz. biz öyle aman aman etkileşim almıyoruz ödüller küçük olduğu için, 100-200 tl reklam verip karşılığında, kayda değer bir ödülse o çekiliş gönderisine en az 7-8 bin yorum, 5 bin civarı beğeni, 100-150 hatta bazen ödül güzelse falan daha fazla yeni takipçi kazanmış oluyoruz. bizde sahte hiçbir şey dönmediği için takipçilerin organik olması çok önemli. siz yazık falan diyorsunuz halka ama insanımız inanılmaz bedavacı. çekiliş kendisine çıkmadı diye bir küfür yazmadığı kalıyor dm'den. yaz dönemi hiç unutmuyorum, markalarımızdan biri dedi ki plaj havlusu verelim ödül olarak :KK70: tamam dedik. plaj havlusu kazanmak için dm'den yazıp kendini acındıranlar mı ararsınız, kendisine çıkmadı diye bize yalancı diyen mi neler neler. halkımız bedavacı. aslında bizim çekilişlerimiz daha fazla takipçi alırdı da müşteriler çekilişi canlı yayında açıklamayı tercih etmiyor, bir kere kazanan kişi bir daha kazansın istemedikleri için, bir de bizim markalar kargo ile yollamadığı için hediyeleri, ülkenin her yerinden katılamıyorlar. ama biz o hediyeleri gerçekten veriyoruz. yani bu çekilişler bayağı rutin oldu artık instagramda, neredeyse herkes yapıyor. diğer kişilerle, markalarla, fenomenlerle falan ortak çekiliş yapınca daha çok ses getiriyor. influencerlar da takipçi ve etkileşim popülerliklerine göre değişen ücretler istiyorlar. saçma sapan tipler 2 story 1 post 3-5 bin istiyor.

Güzel reklam her zaman pahalıdır.

Gazete dergi reklamları ucuz mu sanıyorsunuz? En az tirajlı sektörel derginin sayfası 1.000 TLden açar kapıyı. Bunlar dergilerini şirketlere ücretsiz gönderen basit yayınlar. Ulusal dergilerde bir sayfa reklam 5.000lere 7.000lere kadar çıkar. Derginin tirajı yüksek bile olsa sizi kaç kişi görecek, dikkat edecek, dönüş yapacak, müşteriniz olacak belli değil. Üstelik çok büyük bir reklam kirliliği var, iki sayfada bir reklam çıkıyor tüketicinin karşısına.

Dolayısıyla doğrudan hedef kitlenize ulaşabileceğiniz, kulaktan kulağa yayılma oranı çok yüksek ve hızlı, tüketicinin dönüş yapma ihtimali çok daha yüksek olan sosyal medyayı niye kullanmayasınız? Üstelik birkaç bin tl gibi bir ücret karşılığında.

Bir de barter sistemi vardır. Firma kişiye para ödemez, onun yerine ürün veya hizmeti ücretsiz sağlar. Bu kişi de kendi mecrasında (dergi, gazete, sosyal medya, blog, youtube vs) ürünü/hizmeti tanıtır.
Mesela butiğiniz var ve X kişisiyle anlaşıyorsunuz. Beğendiği bir elbiseyi ücretsiz veriyorsunuz, karşılığında fotoğrafını paylaşırken nereden aldığını söylüyor.
Daha büyük ölçekli düşünürseniz restoranınız var, akşam ağırlıyorsunuz. Hesap almıyorsunuz-yer bildirimi yapıyor.
Daha da büyük ölçekli düşünürseniz butik oteliniz var, haftasonu konaklama yaptırıyorsunuz. Ücret almıyorsunuz-otelden fotoğraf paylaşıyor.

Fenomen reklamları her zaman nakit parayla olmuyor, barter yapan da birçok kişi var.

Sosyal medya uzerinden takipci kasarak para kazanan, bu isi meslek haline getirmis insanlari ben takip etmiyorum. Amaci para olmayanlar bile az bi takipci gordu mu basliyor reklama. Para kazanmak bu kadar kolaysa biz niye essek gibi calisiyoruz?
Prim vermeyin bunlara. "Şununuz nerden" "bununuz hangi marka" diye diye adamlari zengin ettik

1 yıl önce ki konuymuş ama yine de yazayım. Bu fenomenler influelencerlar falan sosyal medyada bildiğiniz at koşturuyor artık. Takipçisi artan reklam almaya başlıyor. Ondan sonra gelsin paralar. Yattıkları yerden zengin oluveriyorlar. Neden? Takipçi sayıları çok ve sürekli ürün tanıtıyorlar. Ve hooop villa alıyorlar, hemen arabalar değişiyor, birden zenginlik içine giriyorlar yalan yanlış her ürünü tanıtıp, milletin günahına girerek. Bu konu hakkında instagramda takip ettiğim iki sayfa var orayı takip edin anlarsınız durumun ne olduğunu. Birisi fenomensavar4 diğeri fenomenteroru11
Burda hepsini anlatayım isterdim ama o kadar derin bi çukur ki herkes uyansın artık. O link kaydırmalarda bile, linke tıklayan her kişi için 50krş gibi bi rakam kazanıyorlarmış trendyoldan. Düşünsenize 100bin takipçili bi hesabı (Ki en kötüsünün takipçisi bu kadar) 30bini linke tıklamış olsa 15bin₺ gerisini siz düşünün..

Ben o telefon araba vs veren çekilişleri pek inandırıcı bulmuyorum ilgilmi çeken bir kaç tane katıldım ama onlar da büyük şeyler değildi bir defa butik pasta bir defa kalpli resimli yastık bir defa kapadokya turu kazandım 1 günlük sadece gidiş geliş bedava oldu ama ordaki ekstra giriş yerleri harcamalar yine kendim karşıladım

Kızlar dert değil ama çok kafama takılıyor akıllı kk kadınlarına sormak istedim...bu insta da çekiliş yapiyolar ya onlara faydası ne bunun...takipçi kazanmak mı sadece ? iPhone falan aliyolar kaç tane yanına yarim altın bilmem ne ...ya bu kadar pahalı seyleri takipçi kazanmak için mi aliyorlar çok mu zengin bunlar ya ?? Geçen takip ettiğim biri şimdi size iPhone almaya gidiyorum dedi 5 tane aldı geldi nedir ya su gibi iPhone ve altın aliyolar ve sürekli yapiyolar bunu ..hani aralarında para toplasalar dicem de sürekli çekiliş yaptıkları için sürekli para mı veriyolar ...vallahi çok kafama takıldı ?
Araba veren bile var.

Cekiliş noter huzurunda mı oluyor?

Kızlar dert değil ama çok kafama takılıyor akıllı kk kadınlarına sormak istedim...bu insta da çekiliş yapiyolar ya onlara faydası ne bunun...takipçi kazanmak mı sadece ? iPhone falan aliyolar kaç tane yanına yarim altın bilmem ne ...ya bu kadar pahalı seyleri takipçi kazanmak için mi aliyorlar çok mu zengin bunlar ya ?? Geçen takip ettiğim biri şimdi size iPhone almaya gidiyorum dedi 5 tane aldı geldi nedir ya su gibi iPhone ve altın aliyolar ve sürekli yapiyolar bunu ..hani aralarında para toplasalar dicem de sürekli çekiliş yaptıkları için sürekli para mı veriyolar ...vallahi çok kafama takıldı ?
Şoyle soylıyım canım sana en kıcı kırığı bile bir reklama yanı storyi 3 4 milyar istıyor

Back