Sosyal Medya Bu Kadar Etkili mi Herkes mi Mutlu Yoksa Mutlu mu Görünuyorlar?

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.710
2.694
Hanımlar öncelikle hepinize huzurlu geceler dilerim

Bu arada iki gune bir buraya konu actigimin farkindayim ama hoşgörün lütfen. Zaten genel olarak kimseyle paylaşamayacaktınız konuları burada fikir almak adına açıyoruz.
Yine bir konu ile geldim cok özel olmasada.

Geçenlerde açtığım bir konu vardi gören olduysa bilirler bir arkadaşım 3 yıl kadar önce eşini kaybetti zaten karamsar mutsuz bir yapısı vardi iyice karamsarlaştı ben ona destek olmaya çalıştıkça benide kendi karamsar yapısına farkinda olmadan çekiyor çünkü yaşantılarımız bir cok sıkıntımız benzer olunca yakın arkadaşta olunca arkadasim genel olarak biz ne zaman güleceğiz bizim ne zaman yüzümüz gülecek herkese kadar var bize yok Allah bizi unuttu şeklinde hep bir veryansın isyan halinde.

Eski konumu gormeyenler için soyleyeyim sahiden durumunun zor ve kötü bi durum oldugunu biliyorum hepte destek olmaya konuşmaya çalıştım ama günden güne dahada karamsarlasiyor ve zaten bi dolu sıkıntım varken hayata pozitif bakmaya çalışırken bende karamsarlasmaya başlıyorum.

Bugun yine instagramda fenomen bi annenin fotoğrafını yollamış onlar ne sevap işlediler biz ne günahlar işledik dedi
Mesela başka bi fenomen yazar var bilenler bilir eşini kaybetmiş kendide o cabuk toparlandı tabi toparlanacak cok güzel bi hayati var çocukları var arkadaş çevresi var neden toparlamasın ki diyor

Ona gore gerçekten herkesin hayatı cok güzel bi bizim boyle fens artik o öyle yansıyınca acaba herkes yansıtıldığı gibi cok güzel hayatlar yaşıyorsa ben mi farkinda degilim diye düşünmeye basladim

Ben ona elimizdekilerle mutlu olmamız gerektiğini şükretmeyi telkinledikce o ben kendimden aşağılara bakmaktan biktim diyor artik afalladım o mu haklı ben mi polyannacilik oynuyorum inanın bilemedim

Sosyal medyayı bir şov dünyası olarak nitelendirsek yanlış olmaz.Orada yapılan paylaşımlar mutlu anlardan bir kesit olabilir ama hayatın tamamı değil.
Bununla birlikte siz ve arkadaşınız olumsuz düşünceleri bir kenara bırakıp kendinize iyilik yapabilirsiniz.Onun hayatı güzel benimki kötü diye kıyaslama yapmak çok doğru olmaz

3 yıl yas için çok uzun bir süre...
Arkadaşınız ya depresyondan çıkamıyor yada ilgilenilen, acınan olabilmek için sürecin ekmeğini yiyor. Bence uzman desteği önerin bir de kafasını dağıtacak etkinlikler veya kurslara yönlerdirin ve yavaş yavaş uzaklaşın

İnsan mutluluk kıstası olarak neden 1 milyon takipcılı fenomeni baz alır ki?
Fenomene bakarsan dunyada kı en mutlu insanda mutsuzdur zaten.

Konunu hatırlıyorum, arkadasın ıcın bisey yapamazsın. Uzmandan destek almalı.

Önerdim hatta gerekiyorsa destek olabildiğim kadarıyla yardımda önerdim ama kabul etmedi

Hervkonusmada mutlaka bir kere ben ölmek istiyirum cümlesini kurar mükemmel bi hayatım yok ama yinede ölüm beni korkutuyor arkadaşımınsa cok iyi bi hayati yok ama kendi halinde aslında tek düze bi hayat yani ölümü isteyecek kadar ne var anlayamiyirum

Sosyal medya genel olarak mutlu ve güzel anların paylaşıldığı alanlardır
Instagram'da paylastigim şeyler hep pozitif şeylerdir
Ama bu demek değildir ki ben hiç ağlamıyorum
Bu demek değildir ki benim yüreğime ağır gelen uzuntulerim yok
Sadece ağlarken story paylaşamam ki geriye dönüp baktığımda hatırlamak istemem
Bu herkes için öyle.
Ha aşırı mutluyum hayatımda asla problem yok gibi yansıtan sosyal medya kuklalarina da inanmıyorum
Sadece artık bu mecraları kendilerine gelir kapısı gördükleri için sahte hayatlarına devam ediyorlar hepsi bu
Yani kimse tamamen mutsuz değil kimse tamamen mutlu da değil
Hayatta inişler çıkışlar donemecler uçurumlar var.
Tökezleyeceğiz. Düşeceğiz. Bunlar normal.
Ve bilin ki bu anları insanlarla paylasmamak çok daha iyi çünkü hiç beklemediğimiz insanlar bir anda atesimize daha çok odun atabiliyor
Yani bu artık bir mecburiyet haline geldi

Geçen defaki konunuza yazmıştım tamamen yalnız bırakmayın diye ama madem sizi de ciddi şekilde etkilemeye başladı o zaman ciddi bir sınır koymanızın vakti gelmiş gibi görünüyor

3 yıl yas için çok uzun bir süre...
Arkadaşınız ya depresyondan çıkamıyor yada ilgilenilen, acınan olabilmek için sürecin ekmeğini yiyor. Bence uzman desteği önerin bir de kafasını dağıtacak etkinlikler veya kurslara yönlerdirin ve yavaş yavaş uzaklaşın
Inanın ne önerdiysem ilgilenmiyor kursları önerdim eskiden cok gittim biktim diyor

Çalışmayı önerdim bazen ben ne iş yapicam ki diyor bazen ben eşimi kaybettim erkekler farkli niyetle yaklaşır diyor .

Psikolog önerdim kabul etmiyor bende sasirdim yardimci olamamak zaten kotü bir durum birde git gide bende knun gibi karamsarlasiyorum sanki

Karamsar arkadaşlar maalesef dibe çekiyor. Ayrıl diyemeyeceğim ama tedavi olsun. Uzamış yas yaşıyor. Sen birini bulsan mutlu olmaya çekineceksin böyle. Gelişim kitapları hediye et. O yazArın kitaplarını okusun. Nerde kadının hayatı süper. 3 küçük çocukla boşandı. Tırnağıyla bir yerlere geldi tam mutluyken kader yine yollarını ayırdı. Yine tek tabanca. Ama hayranız kendisine iyi ki var

Önerdim hatta gerekiyorsa destek olabildiğim kadarıyla yardımda önerdim ama kabul etmedi

Hervkonusmada mutlaka bir kere ben ölmek istiyirum cümlesini kurar mükemmel bi hayatım yok ama yinede ölüm beni korkutuyor arkadaşımınsa cok iyi bi hayati yok ama kendi halinde aslında tek düze bi hayat yani ölümü isteyecek kadar ne var anlayamiyirum
Martin 15ınden beri evdeyim. Tek basıma ailemden annemden babamdan sevdiklerimden uzakta evde yapayalnız kaldım. Para kazanamıyorum. Gelırım yok suan ama giderlerim var.
Sesimi ozluyorum bazen okadar yalnızım.
Ama diyorum ki annem babam saglıklı, darda bırakmadılar yardım ettiler. Saglıklıyım. Bırıyle konusmak ıstedıgım de arayacağım ınsanlar var. Para kazanılır napayım Saglıklıyım.
Arada gırıp instada facede stalk yapıp, bosandıgım adamın fotolarına bakıyorum suan bebek bekliyor asırı mutlu.
İlahi adaleti sorgulamıyorum mesela neden boyle diye. Neden mutlu ve baba olacak diye? Ben neden anne olamadım diye aglamıyorum.

Nasıl gulerım kafam nasıl dagılır diye bakıyorum. Otursam anlatsam bende aglarım hem de oyle boyle degıl.
Ama kendımı mutlu olduguma ıkna ettım. Sımdı hasta olsam kapısını calacagım bıtane duzgun insan yok apartmanımda.

Napayım?
Kimin derdi yok ki.
Ölmek istiyorum demek care degıl kı, allah verdi Allah alır canımızı da.
Sen yardım edemezsin arkadasına. Yardım da almak istemiyorsa kendısı bilir.
Hayat zaten yorucu ve yıpratıcı, bırak ilgilenme diyecegım ama vicdanım da ızın vermiyor boyle demeye.
Allah herkese akıl saglıgı versin son diyecegım bu.

Sosyal medya genel olarak mutlu ve güzel anların paylaşıldığı alanlardır
Instagram'da paylastigim şeyler hep pozitif şeylerdir
Ama bu demek değildir ki ben hiç ağlamıyorum
Bu demek değildir ki benim yüreğime ağır gelen uzuntulerim yok
Sadece ağlarken story paylaşamam ki geriye dönüp baktığımda hatırlamak istemem
Bu herkes için öyle.
Ha aşırı mutluyum hayatımda asla problem yok gibi yansıtan sosyal medya kuklalarina da inanmıyorum
Sadece artık bu mecraları kendilerine gelir kapısı gördükleri için sahte hayatlarına devam ediyorlar hepsi bu
Yani kimse tamamen mutsuz değil kimse tamamen mutlu da değil
Hayatta inişler çıkışlar donemecler uçurumlar var.
Tökezleyeceğiz. Düşeceğiz. Bunlar normal.
Ve bilin ki bu anları insanlarla paylasmamak çok daha iyi çünkü hiç beklemediğimiz insanlar bir anda atesimize daha çok odun atabiliyor
Yani bu artık bir mecburiyet haline geldi

Geçen defaki konunuza yazmıştım tamamen yalnız bırakmayın diye ama madem sizi de ciddi şekilde etkilemeye başladı o zaman ciddi bir sınır koymanızın vakti gelmiş gibi görünüyor

Ben sosyal medyada paylaşım yapmam ama onunda mutlu keyifli paylaşımları vardi öncesinde bak dışardan bakılınca sen bile keyifli mutlu görünüyorsun öyle yansıtıldığı bi degil diyorum

Tamam onlar öyle ama hayatlarını bildigim insanlar var gayet rahatlari yerlerinde gayet keyifliler diyor

Aslında acik acik konusmak istiyorum hatalarını söylemek istiyorum kendini düşüncelerini kontrol etsin çeki düzen versi diye ama herseyi cok farkli algılıyor

Eşini kaybettikten aylar sonra teselli etmek icin bak en azindan sevmek sevilmek duygusunu hissettin evliliği yaşadın seni seven bi eşin vardi bak ben duygusal olrak sevmek sevilmek duygusunu yatmadım bile dedim oda insallah sende aynisini yaşarsın (eşini kaybetmek manasinda) ,dedi

Inanın ne önerdiysem ilgilenmiyor kursları önerdim eskiden cok gittim biktim diyor

Çalışmayı önerdim bazen ben ne iş yapicam ki diyor bazen ben eşimi kaybettim erkekler farkli niyetle yaklaşır diyor .

Psikolog önerdim kabul etmiyor bende sasirdim yardimci olamamak zaten kotü bir durum birde git gide bende knun gibi karamsarlasiyorum sanki
O zaman yapacak bir şey yok sanki...
En azından sizi dibe çekmesine izin vermeyin, uzaklaşın.
İnsanlar evlat acınız yaşıyor bakınız toz pembe hayatı var görünen ebru şallı
İnsanların gerçek hayatını bilemeyiz, herkesin sıkıntısı var

Karamsar arkadaşlar maalesef dibe çekiyor. Ayrıl diyemeyeceğim ama tedavi olsun. Uzamış yas yaşıyor. Sen birini bulsan mutlu olmaya çekineceksin böyle. Gelişim kitapları hediye et. O yazArın kitaplarını okusun. Nerde kadının hayatı süper. 3 küçük çocukla boşandı. Tırnağıyla bir yerlere geldi tam mutluyken kader yine yollarını ayırdı. Yine tek tabanca. Ama hayranız kendisine iyi ki var
Farkli seyitlerdeyiz evin adresini istedim kittap yollamak istiyorum diye belki faydası olur diye düşündüğüm kitaplar vardi bu aralar kitap okuyacak havamda degilim dedi genelde ger soyledigim şeye bi mazereti var sahiden cok uzuluyorum

Martin 15ınden beri evdeyim. Tek basıma ailemden annemden babamdan sevdiklerimden uzakta evde yapayalnız kaldım. Para kazanamıyorum. Gelırım yok suan ama giderlerim var.
Ama diyorum ki annem babam saglıklı, darda bırakmadılar yardım ettiler. Saglıklıyım. Bırıyle konusmak ıstedıgım de arayacağım ınsanlar var. Para kazanılır napayım Saglıklıyım.
Arada gırıp instada facede stalk yapıp, bosandıgım adamın fotolarına bakıyorum suan bebek bekliyor asırı mutlu.
İlahi adaleti sorgulamıyorum mesela neden boyle diye. Neden mutlu ve baba olacak diye? Ben neden anne olamadım diye aglamıyorum.

Nasıl gulerım kafam nasıl dagılır diye bakıyorum. Otursam anlatsam bende aglarım hem de oyle boyle degıl.
Ama kendımı mutlu olduguma ıkna ettım. Sımdı hasta olsam kapısını calacagım bıtane duzgun insan yok apartmanımda.

Napayım?
Kimin derdi yok ki.
Hayat zaten yorucu ve yıpratıcı, bırak ilgilenme diyecegım ama vicdanım da ızın vermiyor boyle demeye.
Sana sıkı sıkı sarılmak istedim şuan.
Herşey gönlüne göre olur inşallah bundan sonra. 💞
O pis dombiliye de söylenecek çok şey var ama neyse.

Ayyy sosyal medyaya bakarsan herkes musmutlu, herkes çook seksii, herkes bi kocişimle kahve keyfi kıvamında.. Boşverin allah aşkına kendi elinizdekiler ile mutlu olmaya çalışın. Başkasıyla kendinizi kıyaslamanız başlı başına bir mutsuzluk sebebi.

Napayım?
Kimin derdi yok ki.

Bugun konuşmaya çalıştım elimizdekilerle mutlu olmasını öğrenelim diye arabamız yoksa ayaklarımız sağlıklı yürüyebiliyoruz diye şükredelim dedim bizim ev eski ve kucuk
Evim eski kucuk diye uzuluyorum ama çok şükür kira degil kira derdi yok diye sukredicek herseyde sukredilecek seyler vardır bunlara odaklanalım dedi onu anlamıyormuşum gibi boşver kedi dedi

Inanın her konuşmamızda mutlaka biz ne zaman gulecegiz bizim yüzümüz ne zaman gülecek biz ne günah baslakari ne sevaplar isledi laflaribistisnasiz geciyor

Bu arada icinde bulunduğunuz sıkintülar acısından cok uzuldum tez zamanda feraha çıkmanızı dilerim

Napayım?
Kimin derdi yok ki.
Keşke şimdi beraber olsaydık dertleşseydik seninle.

Birakin fenomenleri ,para icinde yuzen,hayatlarini mukemmel sandigimiz insanlarin bile kendi iclerinde ne dertleri var.Burcu Esmersoy un hic youtube da anlattiklarina denk geldiniz mi?Kucukken anne ve babasi tarafindan terkedilisini,sebepsizce boruyla dovulmesini.O guclu,kendinden emin kadin icten ice cok da mutsuzmus,ekran karsisinda hic de yaralarinin gostermemis.Kimin ne yasadigini,ne evrelerden gectigini kimse bilmez.O yuzden kimsenin hayatina uzaktan bakip ozenmeyin,herkezin isin icinden cikamadigi problemleri,farkli farkli imtihanlari var.Allah kimseye muhtac etmesin de gerisi zamanla halloluyor,ne dertler kalici,ne de ömür...

X