Sosyal Hizmetler okuyan var mı? Bilgi edinmek istiyorum.

larminem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
372
0
26
İstanbul
buraya yazdığım için çok özür diliyorum ama forumda sosyal hizmetler okuyan var mı hiç nolur bilgi edinmem lazım ek tercihrte yazmak istiyorum

sosyal hizmetlere puanın yetiyorsa yaz.

çok popüler şu yıllarda hem maaş hem çalışma şartları çok iyi diyorlar.

hatta öğretmenler arasında keşke sosyal hizmetler yazsaydım dıye hayıflananlar var

bu mesleği bilmediğim için çekiniyorum yazmaya arkadaşım yaşlıların altını alıyosun dedi de ben öle şeyler yapamam ki

hayır canım ne alaka? o işleri yapan personeller ayrıdır.

Sosyal Hizmet Mesleğinin Genel Tanımı

Sosyal hizmet, bireylerin, ailelerin, grupların ve toplumun iyilik halini artırmak için sosyal değişime, insan ilişkilerinde sorun çözmeye, güçlenmeye ve özgürleşmeye katkı sağlayan bir meslektir. Sosyal hizmet, insan davranışı ve sosyal sistem teorilerinden yararlanarak, insanların çevreleriyle etkileşim kurdukları noktalara müdahale eder. Sosyal hizmette insan hakları ilkeleri ve sosyal adalet temeldir (Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği 2001; Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu, 2001).

Sosyal Hizmet Uzmanının Genel Tanımı

Sosyal hizmet uzmanı; birey, aile, grup ve toplumun sorun çözme ve başetme kapasitelerini geliştirerek psiko-sosyal işlevselliğin sağlanması, onarılması, korunması ve geliştirilmesi; sosyal değişimin desteklenmesi; sosyal politika ve programların insan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla planlanması ve uygulanmasının sağlanması yönünde insan davranışına ve sosyal sistemlere ilişkin teorilerden yararlanarak sosyal hizmete özgü yöntem ve tekniklerle uygulamayı yerine getiren meslek mensubudur.

hacettepe üniversitesi sitesinden alıntıdır

tam olarak ne iş yapılıyor ben 4 yıllık düşünüyorum sanırım hasta kabulde falan ?

aslında yaptıgım alıntıda gayet acık,hasta kabulle de alakası yok,bence tercih yapmadan önce internette araştır çalışma alanlarına bak ondan sonra tercihini yap

nette araştırma yaptım ama yaptım ama hepside kalıp cümleler bilindik şeylerden bahsetmişler burda bahsedilen mesleğin hasta bakıcılık olup olmadığını merak ettim sadece o yüzden bu bölümü okuyan bitirmiş yada eşi akrabası tanıdığı varsa ona göre bilgi edinicektim sonuçta işin içinde olanlar biliyor mesleklerin zorluklarını :)

hayır ne hasta bakıcı,ne hasta kabul az ve öz olarak söyleyebileceğim şey bir nevi sosyal destek vererek insanların sorunlarını çözmeye calısacaksın onları yenıden topluma kazandırmaya calısacaksın calısma alanların cocuk esırgeme kurumları,sevgi evleri,cocuk evleri vs vs yerler yani kimsesiz insanlara ve toplumdan bir şekilde dışlanmış insanlara destek vereceksınız

ya umarım bi bilgin vardır tatlım ya şimdi okul bittikten sonra bu çalışma ortamlarını devletmi belirliyor ya ben deli gibi sosyal hizmet istiyodum ama hastane ve kimsesizler yurtlarında bunu belirlemek bizim elimizdemi yoksa devletin mi tatlımm

muhtemelen kpss ye girip tercihinize göre bir yere atanırsınız,atanamasanızda beledilerin kurdugu merkezlerde calısabilirsiniz diye düşünüyorum

muhtemelen kpss ye girip tercihinize göre bir yere atanırsınız,atanamasanızda beledilerin kurdugu merkezlerde calısabilirsiniz diye düşünüyorum

hımm işi şansada bırakmakta istemiyorum ya olmadı pdr yada çocuk gelişimi yazıcamm
ya bu arada ankarada çocuk gelişiimi uzamanlığı adında bir bölüm var mı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…