• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Sosisli Karnıyarık Böreği - Pınar Doyum Sosis Sponsorluğunda

Eline sağlık canım yarışmada başarılar dilerim sanırım ilk yarışman çok heyecanli:-) benimde 2 oldu da seninle aynı heyecanı yaşamaktayim ama bağımlılık yapıyor yarisma:-)
çok tşk ederım canm evet ılk katılımım heyecan dorukta :KK53: sana da basarılar cnm ellerıne sağlıkk :kk77:

Herkese selamlarr :KK24: güzel bir tarifte benden olsun dedim ve cok lezzetli bir börekle karşınızdayım. Şimdiden herkese afiyet olsuun :KK66:
* MALZEMELER
1 Paket üçgen yufka
1 Paket sosis
2 Adet domates
2 Adet biber
1 Tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 Su bardağı su
1/2 Su bardağı sıvıyağ
* ÜZERİ İÇİN
1 Yumurta sarısı
Çörek otu

Eki Görüntüle 1666471

* YAPILIŞI
Önce böreğimizin içini hazırlıyoruz. bir tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım ve domatesleri soyup küp küp doğrayıp içine atalım. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak kıyalım ve tencere ekleyelim. Domates ve biberleri biraz kavurup üzerini minik minik doğranmış sosislerimizi ekleyelim ve salçamızla kavuralım. Baharatları, tuzu ekleyip bir çay bardağı su koyup pişirelim. Sosisler suyunu çekip pişince altını kapatım soğumaya alalım.
Eki Görüntüle 1666412
Birinci yufkayı serelim ve bir kapta yarım su bardağı yağ ile bir su bardağı suyu karıştırıp yufkamızın üzerine fırça yardımı ile sürelim daha sonra ikinci yufkayı üzerine serip yağ su karışımını bu yufkayada sürelim ve soğutulmuş içini yufkamızın genıs tarafına koyalım ve uc kısma kadar saralım.
Eki Görüntüle 1666463

Her parçaya aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsimize böreklerimizi yereştirelim. Ben yağlı kağıt kullanmadım onun yerıne tepsıme bır su bardagı süt döktüm daha lezzetli oluyor. Hoppa

Eki Görüntüle 1666485
Böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otomuzu attıktan sonra bıçak yardımı ile kesikler atalım ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verelim kızarana kadar pişirelim.Eki Görüntüle 1666479 Not: Üçgen yufka olmak zorunda değil diğer yufkalardada önce ikiye sonra tekrar ikiye ya da üçe bölerek ucgen yufka elde edebilirsiniz. Afiyetler Olsun Güzellikler :KK52::KK52::KK52:

Pınar Doyum sosis

Doyum sosis Pınar Et'in modern tesislerinde Pınar güvencesiyle üretilmektedir.

Çocukların lezzetine bayıldığı Doyum sosis; kahvaltılarınıza,pizzalarınıza, sandviçlerinize lezzet katacaktır.Doyum sosis ister uzun ister kokteyl formatlarda farklı gramaj alternatifleriyle mutfaktaki en büyük yardımıcınız.
Sosis hiiç sevemem ama benim meleğim nede güzel yapmış yarımşada başarılıral kuzum :KK15:

Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

Back