• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorunun cvp bilen bir el atsın zahmet olmazsa

OltadakiZil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
1.224
204
123
38
ya kızlar dun gece uyuyamadım bu soru yuzunden..

3 kişi var bir saatciye gıdıyorlar saat alıyorlar.30 tl ye sonra patron gelıyor cırak dıyorkı.kac para aldın..oda dıyor 30 tl fazla almıssın 5 tl gerı ver dıyor.cırak ta gıdıyor geri vermeye.yolda uyanıklık yapıp 2 tlyı cebe atıyor..3 tl yı de paylastırıyor..

soru : 3x9:27 öylemi
2 tlde cırakta
1 tl nerede?
belkşi cok basıt ama coızemedım sınırlendım..

1tl boşta kalmıyor ki!
5tl ile yola çıkan çırak 2tlyi cebine koyuyor. elinde 3tl kalıyor. bunu da 3kişiye paylaştırıyor,herbirine 1tl düşüyor =) yani ortada 1tl falan kalmıyor.

1tl boşta kalmıyor ki!
5tl ile yola çıkan çırak 2tlyi cebine koyuyor. elinde 3tl kalıyor. bunu da 3kişiye paylaştırıyor,herbirine 1tl düşüyor =) yani ortada 1tl falan kalmıyor.

kopya çekimiş gibi olucam ama aynı şekilde düşündüm ladyyyy :hulya:

facebookta dolaşan bişey
3 kişi 10 lira koyuyor
çırak birer lira geri verince her biri 9 lira koymuş oluyor
9*3:27
2 lira çırakta yani 27+2:29
bu gidişata göre 1 lira nerde diye soruyor sanırım arkadaş

facebookta dolaşan bişey
3 kişi 10 lira koyuyor
çırak birer lira geri verince her biri 9 lira koymuş oluyor
9*3:27
2 lira çırakta yani 27+2:29
bu gidişata göre 1 lira nerde diye soruyor sanırım arkadaş

evet sorunun gidişatına gore cvp vermek gereklıymıs

Yanıltmaca var, kişi başına aslında 9'ar lira saat için değil, saat + çıraktaki para için konmuş oluyor.
Yani
Saat=30-5=25
Çıraktaki=2
Toplan Harcama= 25 +2=27
Kişi başı 9 konmuştu, 3X9 27.
Yani kişi başı konan paranın kişi sayısı ile çarpmını, çıraktaki para il toplayıp toplam paraya ulaşamayız. Bu elma ile armutları toplmak olur. Çünkü toplanmaya çalışılan tutarlardan biri ortaya konan para, biri o paranın sarfedildiği alan.

Back