Sorunuma yardımcı olur musunuz ?

benkimimki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
307
2
46
Diğer
arkadaslar diger konumu okuyanlar durumumu az cok bilir esimle olan tatsizliklari.. evleneli 5 ay oldu ve ustelik hamileyim( malesef plansiz bir bebekti ama oldu).

kisaca diger konum sundan ibaret okumayanlar icin,esim son 2 aydir filan degisti,soguk ve ters davraniyor falan filan..sorunumuz aslinda maddi, yani borclarimiz var yaklasik 5 bin euro civari( esimin ayrica evlenmeden onceye ait borclari var hneyse onlari su an dusunmek istemiyorum!

sorum su lutfen fikir verin.

benim dugunden takilan bileziklerim var, diger kucuk altin vs bozdurmak zorunda kaldik.. altinlarim yaklasik 5 bin euro civari, bilezik set filan.. esim bi kac kez onlari bozduralim ben sana tekrar alicam soz dedi.. sicak bakar gibi oldum ama sonra hamile oldugumu ogrenince geri cekildim.. bu konu kapandi gibi oldu ama ara ara esim bu konuya girmek istiyor duyuruyor filan..

simdi esimin asil onemli problemi HARCAMALARI COK GEREKSIZ OLMASI..mesela su an bebegin birsuru ihtiyaci varken alinmasi gereken ve biz bu aynasil neyi odeyelim derken o cok pahali bir telefon almayi tutturdu, hayir deyince ben kotu oluyorum..uzerime gelme canim SIKKIN deyip duruyor,,,
son zamanlarda tuhaf kisilerle gorusmeye basladi.. is yapicaz, para kazanicaz gbii ama o insanlar pek hayirli kisiler degil.. merak etme basimi belaya sokmam ama mecburum onlara filan diyor..

simdi bisey olunca kotu bisey ben kizinca napim sen yardimci olmadin diyecek biliyorum.. ( tereyagi gibi uste cikmayi iyi beceriyor cunki) ama bebegim olcagini bildigimden beri onun gelecegini dusunmek zorundayim.. ben altinlarimi bize garanti olarak saklamak istiyorum.. bir yandan evliligimiz rahatlasin diye bozduralim tekrar yapalim diyorum kendi kendime ama esime maddi yonden guvenemiyorum yani ayrani yok icmeye, kurkle gider .... 'ya hesabi nasil biriktirecekte sonra yapacak bidaha.hadi tamam yapmasin istemiyorum geri ama bununla sorun cozulecekmi emin degilim ama yapmassam dahami kotu olur.
hem diyorum bu adam boyle devam ederse altinlarda bosyere gidecek bide zaten aramiz bozuk dahada kotu olursa gelecekte bebegimle ben icin garanti onlar diye dusunuyorum..baska hicbiseyim yok kedime ait..aileminde durumu kotu.

lutfen akil verin.. bencilcemi dusunuyorum? esim haklimi sizce ne yapmam lazim siz olsaydiniz ne yapardiniz????

tesekkurler simdiden

Canım sanırım ben olsam verirsim altınları. Doğrusu bu mudur bilemem ama ben borcum varken köşede altın tutmayı mantıklı bulmuyorum. Muhtemelen yerine yapılmaz ama bakarsın borçlarınız kapanınca huzurunuz yerine gelir. Hiç bir altın,kpara,malk,mülk huzurdan daha değerli değil...

canim haklisin, zaten vermeyi istiyordum.. ama bebegimiz olcagini duyunca e bide zaten durumumuz belli korktum acikcasi..

aslinda esimin maasi yuksek bi miktar.. aylardir harcamalarimiza dikkat edelim diye ugrastim..eger oda benim kadar ugrassaydi ve dinleseydi beni biraz belki borclarimizin buyuk bi kismini kapatmistik.. beni dusunduren bu yani..yoksa gercekten imkani olmadigi halde ugrassa ve guven verse 2 dakika dusunmem ama zoruma gidiyo boyle yapmasii..senağlama

Bebeğiniz doğduğu zaman sorumluluklarının biilincine varabilir belki. Ama tabi "belki" tehlikeli kelimedir. Açık açık konuşsanız çekincelerinizi. Belki içiniz rahatlar..

icki kullaniyor ara sira malesef.. evlenmeden once eglence amacli kullanirdi ama evlenince bitsin bu durum dedim.. evlendikten sonra 1 aksam eve geldiginde icki kokusu aldim.. arkadasinda otururken keyif amacli ictik napim filan dedi.. yani alkolik degil ama her an neolur bilemiyorum.. isin dogrusu su anda hangi ugraslarla mesgul tam kestiremiyorum dedimya huy degistirmeye basladi offffffffffffffffffffff

ben verdim ama hiç yerine koyamadım.başka yerden alsaydı öderdi. o yüzden vermem sağlık durumları dışında.

bide herkes için geçerli değil tabi acayip güvenip rahatlıyorlar başka bir çare aramıyorlar hep sende vardır hani şu para vardıya bu formata geçiyorlar.

zaten kendim icin istemiyorum onlari, yine bizim icin.. ama bu kadar rahat davranmasini istemiyorum.. kendimi suclu hissediyorum yinede ..soyledim bak bebegimiz olcagi icin vermek istemiyorum diye bana guvenmiyorsun dedi..EVET GUVENMIYORUM DESEM IPLER KOPACAK AMA GUVENEMIYORUM!!! bu sekilde devam ederse zaten biz hic rahata kavusamicazki anlamadigi o.. ama benmi kotu olurum boyle vermemekle bilemiyorum

Benim bir tanıdıgım da biraz esine benziyo.3 tane cocugu var adamın kahvaltılık alacak parası olmuyor.Yani o öyle diyormus.

Cocuklarından biri 25 tl'lik pantolon alınca suratı bir asılıyor ki sorma.Ama kendi bir pantolon begenmis 70 tl'de olsa bulsam alıcam diyormus.Kolunda 300 tl'lik saat.

Simdi derimont istiyor hemde hakikisinden 600 tl civarı.Kendine gelince birden zengin kesiliyor.Ayranı yok icmeye dedin yaa aynen o hesap.

Esinin biraz sorumluluklarını bilmesi gerekiyor bence.Bir bebeginiz oluyormus gereksiz harcamalar yapmamalı.

evet sinir oluyorum dusuncesizce davranmasina..
kisitlama getirsem suratsizlik sogukluk iyice devam ediyo ama nasil aklini basina getirebilirim bilemiyorum..

hamile oldugum icin kolay kolay rest cekemeyecegimin farkinda dahada rahat davraniyor..ne halin varsa gor desem icinde bende bebegimde var..

eşinin maaşı ne kadar sorması ayıp,borcunuz 3bin euroymuş madem,sıksın dişini bikaç ayda maaşından ödesin borcunu,ne bozduruyosun altınlarını delimisin?ama illa bozduracaksan sadece borcun yarısını bozdur,yarısını da bizahmet kendisi karşılasın,sen de kenarda bebeğine bişeyler ayırmış olrsun böylece....

canim borcumuz 5 bin euro assagi yukari.. altinlarda assagi yukari o kadar..esim ayda ortalama 2500 euro kazaniyor..freelance calisyor (kendi adina yani) bazen daha fazla ama kac aydir en az 500-1000 euro filan ayirsaydik, ki yapabilirdik.. buyuk bi kismi kapanirdi.. eger onu yapsaydik zaten bi kismina verirdim.. banka kartini o tasir hep..benimde aylik gelirim var.. bazen bende dururdu..baktim gunluk harcamalari cok fazla ve gereksiz dedim bende kalsin sen uzerinde belirli bi miktar gezidr..tamam dedi 2 gun sonra yine lazim diye aldi.. son zamanlarda onada karsi artik .gecen gun dedim hani oyle anlasmistik bende kalacakti diye cevabi yine uff uzerime gelme filan..zaten benimde maasim kesildi bu aydan itibaren..

bu arada yurt disinda yasiyoruz biz.. o yuzden euro hesabi yani.. evimizin kirasi 500 euro diger aylik masraflar elektrik su gaz filan toplam 1000 euro aylik gider.. mutfak giderimiz pek olmaz o yuzden biriktirme imkanimiz vardi ama simdi masraflar cogalmaya basladi

altınlarını sakın bozdurma o zaman,moral bozmak gibi olmasın ama,doğumun yaklaşıyor nasıl yapacaksın?para lazım...bu konuda net tavrını koy ve sakın doğum arefesinde borçla harçla kafanı bozma...kendi düşünsün,sorumlulukları olduğunu sık sık hatırlat.gerekirse savurganlığını ailesine söyle,babası kulağını çeksin,böyle gitmez....

ahh ahh zaten babasina cektiyse yandim ben.. o ayri bi dert..

cok inat bi insan..anneside cok uyarir neresiyle dinler insani bilmiyorum!

ben verdim altınlarımı valla biran bile düşünmedim hayat ikimizin sonuçta borçta bizim napsın adam ha deyince ödenmiyor öyle borçlar .......şimdi yapıyor sağolsun bişeyde gözümü bırakmıyor en azından kafamız rahat ....
eşim iş yapacak v.s diyorsun bu konuda da tedirginsin belli eee adam napsın bir şekilde para bulmak zorunda dimi? bence altınları garantin olarak görme daha 5 aylık evlisin bukadar hesap içinde başlama bu işe ............hayırlısı

canım bana sorarsan bende veririm sıkıntı durumunda sonra eşim tekrar alırdefalarca verdim o yerine koydu eşim mutsuzsa ben mutlu huzurlu olamam zaten
ama konu sahibi arkadaşın eşi hakkında anlattıkları hoşuma gitmedi açıkça tutarsız biri izlenimi verdi bana
5 ay çocuk için çok erken yazık günah evlilik tam oturmamış kadın eşini bile tam tanıyamamış
borcu olan insan pahalı cep telefonu alırmı oda garip bebek olacak sonuçta ilk önce bebeğin ihtiyaçları söz konusu olmalı
benim evimde ilk faturalar ve mutfak masrafları daha sonra çocuğumuzun ihtiyaçları en sonda eşim yada benim hangimizin öncelikli ihtiyacı varsa okarşılanır
geleceği belli bir para yoksa extra masraf ypılmaz
üstelik eşi dışarıda içki alıyormuş
kim olduğu belirsiz kişilerle görüşüyormuş
hiç güven verici gelmedi bana

evet canim aynen oyle.. herseyi kotuye yormak istemiyorum..bunaldimdan yapiyodur diye kendimi rahatlatmak istiyorum ara ara duzeldigi de oluyor.. bilemedim yani..cok kararsiz kaldim..aslinda ilerde keske vermeseydim diyecegimi tahmin edebiliyorum ama yinede bi denesemmi diye tereddut iste benimkisi

canım sen bu adama güvenmiyorsun. o parayı alınca direkt borclarını mı kapatcak yoksa o bahsettiğin pek hayırlı olmayan adamlarla iş yapmak için sermaye olarak mı kullanacak. bence eğer kimlere borçlu
olduğunu biliyorsan sen gidip öde altınlarınla. eğer eşin bana sormadan neden ödedin falan derse çok üzülüyordun sana sürpriz yaptım falan diyebilirsin belki. böylece altınlarının nereye gittiğinden emin olursun borcunuz da kalmaz rahatlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…