• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum YGS..

260 gün o kadar yeterli ki. boşuna stres yapıyosun.
madem dersane seni motive ediyor, dersane başlayıncaya kadar en zevk aldığın ve kendi başına halledebileceğin dersi bitirmeye çalış. hem sene içinde ayağına dolanmamış olur, dersanede bi tekrar ve bikaç testle hatırlarsın olur biter. bu benim geleceğim diye düşün motive ol. hayatta hep ders çalışmak zorunda olduğun zmaanlarda yanında birileri olmayacak. daha vizeler, finaller ve kpss dertlerin de olacak unutma :))

260 gün o kadar yeterli ki. boşuna stres yapıyosun.
madem dersane seni motive ediyor, dersane başlayıncaya kadar en zevk aldığın ve kendi başına halledebileceğin dersi bitirmeye çalış. hem sene içinde ayağına dolanmamış olur, dersanede bi tekrar ve bikaç testle hatırlarsın olur biter. bu benim geleceğim diye düşün motive ol. hayatta hep ders çalışmak zorunda olduğun zmaanlarda yanında birileri olmayacak. daha vizeler, finaller ve kpss dertlerin de olacak unutma :))

çok çok haklısın abLacım tek başıma bazı şeylerin üstesinden gelmeyii becerebilmem gerekiyor artık..

en çok sevdiğim ders geometrii çözdükçe çözesim geliyoorr o derecee bırakamıyorum elimden ..

yardımcı olduğun içinn teşekkür ederimmm dediklerini uygulayacağım..opuyorumnanaktan

çok çok haklısın abLacım tek başıma bazı şeylerin üstesinden gelmeyii becerebilmem gerekiyor artık..

en çok sevdiğim ders geometrii çözdükçe çözesim geliyoorr o derecee bırakamıyorum elimden ..

yardımcı olduğun içinn teşekkür ederimmm dediklerini uygulayacağım..opuyorumnanaktan

bende sayısalcıydım yerimseniben
dersane ne zaman açılacak, o zaman kadar hatmedersin geometriyi, sonra matematiğe geçebilirsin mesela.
yada dersaneye yazıldıysan rehberlik hocana git program yapın.
valla şimdiki sistem bizimkinden çok farklı adı bile değişmiş, konular değişmiş, o yüzden bişey diyemiyorum fazla.

bende sayısalcıydım yerimseniben
dersane ne zaman açılacak, o zaman kadar hatmedersin geometriyi, sonra matematiğe geçebilirsin mesela.
yada dersaneye yazıldıysan rehberlik hocana git program yapın.
valla şimdiki sistem bizimkinden çok farklı adı bile değişmiş, konular değişmiş, o yüzden bişey diyemiyorum fazla.

11.sınıftada gittim dersaneye bu sene de aynı dersaneye devam ediyorum

dersanem 23 Ağustos'da açılıyor.. o zamana kadar gerçekten biter geometri.. bir tek 12.sınıfta görüceğim konular kalırr..

rehberlik hocamı pek sevemiyorumm sbs'lerin rehberlik hocasıyla daha iyi konuşabiliyorumm o yüzden bakalım napıcam :((

onun verdiği programa uymadım kendi başıma çalıştım hep .. çünkü sinr derecesinde nefret oldu ona karşııalsanaalsanasmile

Ön lisans öğrencisiyim.nasipse bende giricem bu yıl sınava :teytey: çalışmalara başlamadım. rahat ol şuan herkes tatilde :teselli:

Ön lisans öğrencisiyim.nasipse bende giricem bu yıl sınava :teytey: çalışmalara başlamadım. rahat ol şuan herkes tatilde :teselli:

bak sende söyledinn herkes tatildeykenn benim bir adım önde olmam lazımm

bidaa mı girceeenn sınavaa girmee nollarr delikafadulden

bende de var bu sorun
son sınıfım henüz başlamadım çalışmaya:(

kuzuu zamanı geldii artıkk ohaoldumsmile

tatlım öncelikle kolay gelsin.. bunu burda dert edinip yazman bile azimli biri olduğunu gösterir..
hayatını kısıtlamadan kolayca kazanabilirsin istersen..

kendimden örnek vereyim.. liseye başladım hemen hemen belliydi hedefim.. alan seçtikten sonra kesinleşti.. ünv de bölüm de.. dedim başka yer olmucak asla.. kocaman yazdım çalışma masama bunu.. defterlerime yazdım.. gördüğüm her yere yazdım..
sonra da dedim ki ne yapmalıyım bunun için.. fen bilimleri topu topu 6 puan getiriyordu bana.. 30 sorunun da doğru olması halinde.. ama 4 türkçe sorusu da 6 puan getiriyordu.. aman dedim salla feni yoğunlaş türkçeye.. mat yapabiliyodum.. yoğunlaştım dedim ki en az 15 mat yapcam.. mat1 di bu arada.. sözelciydim ben.. 16,6 yaptım mat.. tam hedefime uydum yani..
türkçede doğru düzgün test çözmedim bile.. 1 kitap anca bitti koca senede.. onun yerine kitap okudum bol bol.. ve 30 da 30 yaptım..
hedefini doğru belirle gereksiz derslerle uğraşma.. mesela coğrafya alan dersim olduğu halde zor yapıyodum.. boşladım,yapabildiğim kadar dedim..

sosyal hayatıma gelince inanılmaz sosyal bir öğrenciydim.. her gün gezerdim ama mesela otobüste bile vakit geçirmezdm boşa.. oturur sorumu çözerdim.. sabahları babam bırakırdı okula.. 10 dk mesafe... ama orda bile çözerdim düşün..

dersane muhabbetim de süperdi.. nefret ederdi rehberlikçim bende.. çünkü onun dediği şeyleri asla yapmazdım.. etütlere katılmazdım.. onun dediği yerleri yazmadım.. kötü bir öğrenciydim ben :umursamaz:

sadede gelirsek eğer.. önce karar ver ne istiyosun? bölüm ve ünv olarak karar ver ama.. sonra bak bakalım kaç soru yapman gerek.. sen nelere öncelik veriyosun? ölç tart biç.. gez toz eğlen.. seneye de kazandım diye gel buraya..

Önemli olan bu konuda kararlı olmak ve gerçekten istiyor olmak. İsteyinve her şeyin üstesinden geliyor insan. Şimdi çok stres yapıp kendini üzme. Hemen gün saymaya başlamışsın. Bu havada kimse senden saatlerce çalışmanı beklemez zaten. hazırlıklarını yaz, tatil modundan kurtulunca daha iyi çalışırsın. Sana tavsiyem bu dönemde bol bol kitap okuman. Sınava kadar da kitap okumayı hiç ihmal etme. Okumak her zaman sınavlarda başarı oranını artırır, sayısal öğrencisi olsan bile. Başarılar diliyorum.

sıkıntı ve stres yapmamaya çalış desemde hayatını belirliyecek bu sınav için elbette ki yapıcaksın ama şunu düşün kazandığındaki mutluluğunu....kendine bir hedef koy ve bunun için bir program yap.Bu sene biraz gezmelere,arkadaşlara ayrılan vakitlere ara ver.Önce konu tekrarını yap daha sonra bu konuyla ilgili sorular çöz göreceksin ki her soru sana birşey daha öğreticek ve böylece pratik yapmış olucaksın...bunu dünyanın sonu olarak görme..Olmak istediğin yeri hayal et ve hep çalış.Korkma sakın korkma!istemek başarmanın yarısıdır derler ya hadi şimdi gereken diğer yarısınıda tamamla canım.Kolay gelsin.Allah zihin açıklığı versin.İyi çalışmalar canım.Hadi göster kendini !alkisalkisalkisalkisalkisalkis

tatlım öncelikle kolay gelsin.. bunu burda dert edinip yazman bile azimli biri olduğunu gösterir..
hayatını kısıtlamadan kolayca kazanabilirsin istersen..

kendimden örnek vereyim.. liseye başladım hemen hemen belliydi hedefim.. alan seçtikten sonra kesinleşti.. ünv de bölüm de.. dedim başka yer olmucak asla.. kocaman yazdım çalışma masama bunu.. defterlerime yazdım.. gördüğüm her yere yazdım..
sonra da dedim ki ne yapmalıyım bunun için.. fen bilimleri topu topu 6 puan getiriyordu bana.. 30 sorunun da doğru olması halinde.. ama 4 türkçe sorusu da 6 puan getiriyordu.. aman dedim salla feni yoğunlaş türkçeye.. mat yapabiliyodum.. yoğunlaştım dedim ki en az 15 mat yapcam.. mat1 di bu arada.. sözelciydim ben.. 16,6 yaptım mat.. tam hedefime uydum yani..
türkçede doğru düzgün test çözmedim bile.. 1 kitap anca bitti koca senede.. onun yerine kitap okudum bol bol.. ve 30 da 30 yaptım..
hedefini doğru belirle gereksiz derslerle uğraşma.. mesela coğrafya alan dersim olduğu halde zor yapıyodum.. boşladım,yapabildiğim kadar dedim..

sosyal hayatıma gelince inanılmaz sosyal bir öğrenciydim.. her gün gezerdim ama mesela otobüste bile vakit geçirmezdm boşa.. oturur sorumu çözerdim.. sabahları babam bırakırdı okula.. 10 dk mesafe... ama orda bile çözerdim düşün..

dersane muhabbetim de süperdi.. nefret ederdi rehberlikçim bende.. çünkü onun dediği şeyleri asla yapmazdım.. etütlere katılmazdım.. onun dediği yerleri yazmadım.. kötü bir öğrenciydim ben :umursamaz:

sadede gelirsek eğer.. önce karar ver ne istiyosun? bölüm ve ünv olarak karar ver ama.. sonra bak bakalım kaç soru yapman gerek.. sen nelere öncelik veriyosun? ölç tart biç.. gez toz eğlen.. seneye de kazandım diye gel buraya..

önceliklee teşekkür ediyorumm ilgin için canımm beni önemseyip kendinden bile örnbek vermen çok hoşuma gitti..kaydirigubbakcemile5

dediklerini uygulicaam.. istediğim bölüme tam anlamıyla karar veremedim ben daha :((

yüksek bir puan hedefliyorum puan olursa istediğim yeri de yazabilirim diye düşünüyorumm

acaba yanlış mıyım ki ?

fenim ve matematiğimmin çok iyi bir net çıkarması gerekiyor o yüzden matematikte yoğunlaşıyorum daha fazla..

türkçeden pek anlamıyorum açıkcası dil bilgim 0..

paragraf okur yorumlarım sadece :umursamaz:

söylediklerinin hepsini uygulicaam boş zaman geçirmiceemm
sadece 1 sene sıksam dişimi.. 1 sene bile değill 8 ay boshayallersmile

Allah'm tüm öğrencilere yardım et nolursunn mafoldumben

Önemli olan bu konuda kararlı olmak ve gerçekten istiyor olmak. İsteyinve her şeyin üstesinden geliyor insan. Şimdi çok stres yapıp kendini üzme. Hemen gün saymaya başlamışsın. Bu havada kimse senden saatlerce çalışmanı beklemez zaten. hazırlıklarını yaz, tatil modundan kurtulunca daha iyi çalışırsın. Sana tavsiyem bu dönemde bol bol kitap okuman. Sınava kadar da kitap okumayı hiç ihmal etme. Okumak her zaman sınavlarda başarı oranını artırır, sayısal öğrencisi olsan bile. Başarılar diliyorum.

inan ki arkadaşım öyle çok istiyorum kii..
ve bu yolda herşeyi yapmya hazırımm ök*z gibi çalışmaya da :umursamaz:
ucunda iyi bir meslek varsa herşeyi yaparım..(Allah'ın izniyle)

teşekkür ederim güzel yorumun için Sarissa a.s.

sıkıntı ve stres yapmamaya çalış desemde hayatını belirliyecek bu sınav için elbette ki yapıcaksın ama şunu düşün kazandığındaki mutluluğunu....kendine bir hedef koy ve bunun için bir program yap.Bu sene biraz gezmelere,arkadaşlara ayrılan vakitlere ara ver.Önce konu tekrarını yap daha sonra bu konuyla ilgili sorular çöz göreceksin ki her soru sana birşey daha öğreticek ve böylece pratik yapmış olucaksın...bunu dünyanın sonu olarak görme..Olmak istediğin yeri hayal et ve hep çalış.Korkma sakın korkma!istemek başarmanın yarısıdır derler ya hadi şimdi gereken diğer yarısınıda tamamla canım.Kolay gelsin.Allah zihin açıklığı versin.İyi çalışmalar canım.Hadi göster kendini !alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Kazandığımdaki mutluluk tüm sene çektiğim sıkıntıyı alıp götürücek benden biliyorumm.. Bunun için çabaLicaam..

bu sene herşeyden soyutlicam kendimii gezmek tozmak yok :olmaz:
ama ben bir bölüm yerine puan hedefledim..

Konu tekrarında haklısın sanırım yoksa ne kadar da test çöözsen eksiklerini göremedikten sonra bir işe yaramıyoor ..

KOrkmicaaammm sööözz :1rolleyes: Nisan ayında da geliceemm paunımı paylaşıcamm sizlerleee opuyorumnanaktan

Allah'ım yardımcımızz olsunn kaydirigubbakcemile5

canım öncelikle sakin ol. dediğin gibi ucunda ölüm yok
zaten çalışan herkesin rahatça kazanabilceği bi sınav bu. akıl ölcmüyo cünkü.
sana tavsiyem ygs'ye cok önem verme
tabiki cöz, calış onun icinde
ama sana kendimden örnek vereyim bu sene girdim sınava
ygs5 sıralamam 30bin
ama üzülmedim hic, cünkü ygs icin hic calışmamıştım. fenden 3 net yaptım =)) eşit ağırlık ögrencisiyim bu arada ben. ygs o andaki dikkati ölcen ve yorum gücüne bakan bi sınavdır, çalışman çok şey deiştirmez, temel bilgileri bil yeter, sınav anına baglı hersey, stres yaparsan en basit şeyler bile yanlış cıkar.
sora lysye girdik
sonuclar açıklandı ve baktım ki 1750.yim
cünkü ygsde iyi yapanlar tamam oldu bu iş yaa diyip saldılar lyslere önem vermediler
ayrıca arada sadece 2 ay var, onunda bi kısmı ygs sonucu beklemekle geciyo, o stresten çalışılmıyo
o kadar kısa sürede lys konuları bitmedi bi cok kişinin, eksik konuyla sınava girdiler
benim eksik konum bi integral kalmıştı, rahat rahat calıştım ona da sonra o sürede
uzun lafın kısası, ygsye kadar kendini cok yorarsan, havalar ısınınca zaten bide insanın cıkıp gezesi geliyo dersten bunalıyo, ygsden sonra boşlarsın. kendini çok sıkarsan hemen pes edersin diyeyim veya. böyle olmaması icin güzel bi plan yap kendine, asıl tempoyu arttırdıgın zaman ygsden sonrası olmalı, ama lys konularının büyük kısmını bitirmeye bak ygsden önce
şimdiden bol şans dilerimm =)

bak sana bide ne dicem,başlarda bildiğin konular az olucak, dersanede işlendikce cözüceksin muhtemelen soru bankalarından falan. hemen bildiklerin biticek, e cözcek testim yok bi kitap daa aliym, bi tane daa aliym deme sakın=)
başlarda bi heves cözülür öyle
ama sonra konular agırlaşınca, ilk defa gördüklerin seni zorlayınca falan asla o kadar cok cözemezsin. o kitapların hepsinde baştaki testler dolu, ortadaki ve sondaki testler bomboş olur
bide kitapta aynı konunun 10 testi var diye hepsini cözmeye kalkma, ac en baştakini cöz, baktın cözebiliosun rahatca, ac 5.yi cöz, o da olduysa ac 10.yu cöz. sonra tekrar ederken o aralardakileri tek tek cözersin zaten.
tabi takılıyosan aralardakileri de cözüp konuyu iyice oturt
ama bildiğin, cözebildiğin konudan birsürü soru cözmek sana pek bişey kazandırmaz. ancak zaman yetmiyosa onu cözer.bunun yerine zorlandıklarına yüklen
önemli olan konuyu kavramaktır, konudan eksiğin kalmazsa zaten soru kacırmazsın ki=))

önceliklee teşekkür ediyorumm ilgin için canımm beni önemseyip kendinden bile örnbek vermen çok hoşuma gitti..kaydirigubbakcemile5

dediklerini uygulicaam.. istediğim bölüme tam anlamıyla karar veremedim ben daha :((

yüksek bir puan hedefliyorum puan olursa istediğim yeri de yazabilirim diye düşünüyorumm

acaba yanlış mıyım ki ?

fenim ve matematiğimmin çok iyi bir net çıkarması gerekiyor o yüzden matematikte yoğunlaşıyorum daha fazla..

türkçeden pek anlamıyorum açıkcası dil bilgim 0..

paragraf okur yorumlarım sadece :umursamaz:

söylediklerinin hepsini uygulicaam boş zaman geçirmiceemm
sadece 1 sene sıksam dişimi.. 1 sene bile değill 8 ay boshayallersmile

Allah'm tüm öğrencilere yardım et nolursunn mafoldumben

öncelikle bölümüne karar ver canım.. sonra da ona göre çalışmaya başla.. eğer yüksek bir puan alıp bakayım diye düşünürsen gereken hırsı pek sağlayamazsın.. mesela bilgisayar müh mü olmak istiyosun,atıyorum puanı 389.. sen 395lik net yapmalısın en az.. (puanlar konusunda bilgim yok attım kafadan) o şekilde çok daha iyi çalışmış olursun sınava..

dil bilgisi paragraf için dediğim gibi bol bol kitap oku.. kendini kanıtlamış yazarlar vardır,dili ağırdır ama gelişmene karar her bakımdan. onları oku.. sıradan insanların kitaplarını okuyarak vakit harcama şimdilik.. vaktin sınırlı unutma (:

ve de en önemlisi İNAN !!

unutmak inanç çok önemli..

dertleşmek istersen özel mesaj atbilirsin bana.. sevgiler canım..

Back