Sorunlu annesi olanlar, nasıl mesafe koyuyorsunuz?

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.377
8.788
İyi akşamlar hanimlar.

Daha öncede benzer bir konu açmıştım annemle ilgili. Bu konumda çözüm odaklı tavsiyeler rica edeceğim sizden. Zira buna çok ihtiyacım var. Annem kısaca tarif etmem gerekirse aşırı toksik bir ebeveyn ve aynı zamanda narsist bir kişiliğe sahip. Ona karşı asla tahammülümün kalmadığını fark ettim. Yaydığı negatif enerji resmen ruhumu emiyor.

Senenin yarısı Türkiye'de diğer yarısı yurt dışında kalıyorlar. Kısa zaman önce döndü ve ben dönmesiyle ruhumun daraldığını hissetmeye başladım resmen. İnanın konuştuğu konular sadece hastalığıyla, kendinisin ne kadar fedakâr ne kadar mükemmel ne kadar üstün bir kişiliğe sahip olmasıyla başkalarının ne kadar tü kaka olmasıyla ve ona herkes tarafından ne kadar haksızlık yapıldığıyla alakalı. Anlatırken ona farklı bir bakış açısı sunmaya çalışmam öfke patlamalarıyla sonuçlanıyor adeta.

Çocukluğumda ve bekarlığımda histerik yapısıyla bana bir sürü travma yaşattı. Bu durum ben evlendikten sonrada devam etti tabi. Diğer konumda deginmiştim biraz. Şimdilerde anneanneme takmış durumda. Kadın 80 yaşın üzerinde, bir gözünün görme yeteneğini tamamen kaybetmiş durumda. Dedem gibi despot bir adamla hayat mücadelesi vermeye çalışan ve tüm bunlara rağmen enerjisiyle herkese iyi gelen ve espiriyi dilden bırakmayan biri. Yurtdışındayken grip olmuş annem ve anneannem ona niye sıcak yemek yapıp göndermemiş diye ortalığı yıktı. Buraya geldi hala ayni mesele devam ediyor. Yani bu gibi mahkemeleri hiç bitmiyor inanın yıldım artık. Kadincağızı savunmamla beni suçlamaya başlaması bir oluyor. Ben olsaymışım öyle bir anneye selam bile vermezmişim onun annesine yaptığı fedakarlıkları yapmazmışım vs vs. Normalde konuşmuyor bağıra bağıra konuşuyor.

Yurt dışından buraya geldi diye ne kadar yorulduğunu, evin işleri alış verişi onu ne kadar 'harap ettiğini' (iki yardımcı kadın tutmasına rağmen, alışverişi yüzde 80i babam yapmasına rağmen) anlatıp duruyor. Madem öyle bir kaç günlüğüne seni dinlendirecek bir yere gidin diyorum paramı var diye tersliyor (sahip olduklarinin haddi hesabı yok halbuki). Bu konuşma dün gecmisti aramızda bugünde aramış kendine bir çift burma bilezik aldığını anlatıyor ballandıra ballandıra. Ee hani paraniz yoktu diyemiyorum çünkü desem paramizda gözün mu var diyecek direkt demese bile öyle demeye getirecek :))

Kısacası annemin çarpık zihnihetinden, kendini sürekli övüp başkalarını yerin dibine sokmasından, kendini sürekli mağdur olarak göstermesinden çok sıkıldım. Onunla bir araya gelmek bana hiç iyi gelmiyor. Eskisi gibi görüşmüyorum ama elimde olsa Türkiye'nin öbür ucuna giderim o denli bıktırdı beni. Görüşmeyi daha fazla azaltsam annelik hakkından girip cehennemin ortasına gonderir beni. Ben ne yapacağım bu kadınla hiç bilmiyorum. Bir insan hiç mi biraz pozitif olmaz ya hiçmi elindekilerin kıymetini bilmez. Hiçmi biraz yapıcı olmaz. Bu yaşıma kadar ağzından bir kez olsun şükür lafını duymadım. İnanılmaz soğudum kendisinden gözümde yabancıdan farkı yok gibi.

Bu profilde annesi olanlar, ruh sağlığınızı nasıl koruyorsunuz ve çok fazla kırıp dökmeden görüşmeyi nasıl en aza düşürüyorsonunuz?

İyi akşamlar hanimlar.

Daha öncede benzer bir konu açmıştım annemle ilgili. Bu konumda çözüm odaklı tavsiyeler rica edeceğim sizden. Zira buna çok ihtiyacım var. Annem kısaca tarif etmem gerekirse aşırı toksik bir ebeveyn ve aynı zamanda narsist bir kişiliğe sahip. Ona karşı asla tahammülümün kalmadığını fark ettim. Yaydığı negatif enerji resmen ruhumu emiyor.

Senenin yarısı Türkiye'de diğer yarısı yurt dışında kalıyorlar. Kısa zaman önce döndü ve ben dönmesiyle ruhumun daraldığını hissetmeye başladım resmen. İnanın konuştuğu konular sadece hastalığıyla, kendinisin ne kadar fedakâr ne kadar mükemmel ne kadar üstün bir kişiliğe sahip olmasıyla başkalarının ne kadar tü kaka olmasıyla ve ona herkes tarafından ne kadar haksızlık yapıldığıyla alakalı. Anlatırken ona farklı bir bakış açısı sunmaya çalışmam öfke patlamalarıyla sonuçlanıyor adeta.

Çocukluğumda ve bekarlığımda histerik yapısıyla bana bir sürü travma yaşattı. Bu durum ben evlendikten sonrada devam etti tabi. Diğer konumda deginmiştim biraz. Şimdilerde anneanneme takmış durumda. Kadın 80 yaşın üzerinde, bir gözünün görme yeteneğini tamamen kaybetmiş durumda. Dedem gibi despot bir adamla hayat mücadelesi vermeye çalışan ve tüm bunlara rağmen enerjisiyle herkese iyi gelen ve espiriyi dilden bırakmayan biri. Yurtdışındayken grip olmuş annem ve anneannem ona niye sıcak yemek yapıp göndermemiş diye ortalığı yıktı. Buraya geldi hala ayni mesele devam ediyor. Yani bu gibi mahkemeleri hiç bitmiyor inanın yıldım artık. Kadincağızı savunmamla beni suçlamaya başlaması bir oluyor. Ben olsaymışım öyle bir anneye selam bile vermezmişim onun annesine yaptığı fedakarlıkları yapmazmışım vs vs. Normalde konuşmuyor bağıra bağıra konuşuyor.

Yurt dışından buraya geldi diye ne kadar yorulduğunu, evin işleri alış verişi onu ne kadar 'harap ettiğini' (tam gün iki yardımcı kadın tutmasına rağmen, alışverişi yüzde 80i babamm tarafından yapılmasına rağmen) anlatıp duruyor. Madem öyle bir kaç günlüğüne seni dinlendirecek bir yere gidin diyorum paramı var diye tersliyor (sahip olduklarinin haddi hesabı yok halbuki). Bu konuşma dün gecmisti aramızda bugünde aramış kendine bir çift burma bilezik aldığını anlatıyor ballandıra ballandıra. Ee hani paraniz yoktu diyemiyorum çünkü desem paramizda gözün mu var diyecek direkt demese bile öyle demeye getirecek :))

Kısacası annemin çarpık zihniheyinden, kendini sürekli övüp başkalarını yerin dibine sokmasından, kendini sürekli mağdur olarak göstermesinden çok sıkıldım. Onunla bir araya gelmek bana hiç iyi gelmiyor. Eskisi gibi görüşmüyorum ama elimde olsa Türkiye'nin öbür ucuna giderim o denli bıktırdı beni. Görüşmeyi daha fazla azaltsam annelik hakkından girip cehennemin ortasına gonderir beni. Ben ne yapacağım bu kadınla hiç bilmiyorum. Bir insan hiç mi biraz pozitif olmaz ya hiçmi elindekilerin kıymetini bilmez. Hiçmi biraz yapıcı olmaz. Bu yaşıma kadar ağzından bir kez olsun şükür lafını duymadım. İnanılmaz soğudum kendisinden gözümde yabancıdan farkı yok gibi.

Bu profilde annesi olanlar, ruh sağlığınızı nasıl koruyorsunuz ve çok fazla kırıp dökmeden görüşmeyi nasıl en aza düşürüyorsonunuz?
Aynı evde yaşıyoruz. Ev işlerini hallediyorum odama geçiyorum müzik dinliyorum film izliyorum. Elimden geldiğince çok iletişim kurmamaya çalışıyorum.

Size konu açtığı zaman hı hı diyin sıfır yorum yapın belirli zaman sonra sıkılır. Aksini söylediğinizde hem kızıyor hemde kaostan besleniyor fitil atmış oluyorsunuz. En güzeli kendi haline bırakmak. Çok sık arıyorsa her aradığında açmayın, o anlatmadan siz bir şeyler anlatın uzata uzata inanılmaz sıkıcı gereksiz şeyler buda yıldırma açısından etkili olabilir kendi soğur belki.

Allahım deliricemm siz su evı terkedip sonra beyaz eşya ve koltuk takımlarını almaya gelecek olan dengesiz adam konusunun sahibi değil misiniz …Allah aşkına annenızı de çıkarın hayatınızdan sizin içinde olduğunuz bunca sıkıntı varken bu kadın sizi nasıl bu derece üzebilir . Rabbım sizi selamete cıkarsın kardeşim Yemınle işin çok zor cidden Rabbim sana sabırlar versin

Allahım deliricemm siz su evı terkedip sonra beyaz eşya ve koltuk takımlarını almaya gelecek olan dengesiz adam konusunun sahibi değil misiniz …Allah aşkına annenızı de çıkarın hayatınızdan sizin içinde olduğunuz bunca sıkıntı varken bu kadın sizi nasıl bu derece üzebilir . Rabbım sizi selamete cıkarsın kardeşim Yemınle işin çok zor cidden Rabbim sana sabırlar versin
Yok o konu başkasına ait :)

İyi akşamlar hanimlar.

Yurt dışından buraya geldi diye ne kadar yorulduğunu, evin işleri alış verişi onu ne kadar 'harap ettiğini' (iki yardımcı kadın tutmasına rağmen, alışverişi yüzde 80i babam yapmasına rağmen) anlatıp duruyor. Madem öyle bir kaç günlüğüne seni dinlendirecek bir yere gidin diyorum paramı var diye tersliyor (sahip olduklarinin haddi hesabı yok halbuki). Bu konuşma dün gecmisti aramızda bugünde aramış kendine bir çift burma bilezik aldığını anlatıyor ballandıra ballandıra. Ee hani paraniz yoktu diyemiyorum çünkü desem paramizda gözün mu var diyecek direkt demese bile öyle demeye getirecek :))

Kısacası annemin çarpık zihnihetinden, kendini sürekli övüp başkalarını yerin dibine sokmasından, kendini sürekli mağdur olarak göstermesinden çok sıkıldım. Onunla bir araya gelmek bana hiç iyi gelmiyor. Eskisi gibi görüşmüyorum ama elimde olsa Türkiye'nin öbür ucuna giderim o denli bıktırdı beni. Görüşmeyi daha fazla azaltsam annelik hakkından girip cehennemin ortasına gonderir beni. Ben ne yapacağım bu kadınla hiç bilmiyorum. Bir insan hiç mi biraz pozitif olmaz ya hiçmi elindekilerin kıymetini bilmez. Hiçmi biraz yapıcı olmaz. Bu yaşıma kadar ağzından bir kez olsun şükür lafını duymadım. İnanılmaz soğudum kendisinden gözümde yabancıdan farkı yok gibi.

Bu konuya sadece anne değil komple aile olarak bakıyorum. Acısız bır formülü yok bu işin öncelikle kararlı ve net olacaksınız . Düşman kesilir gibi aniden uzaklaşmadan bir sürenin sonunda artık daha az görüşeceksiniz. Kabul etmeniz gereken gerçekleri hatırlatacaksınız kendinize . Mesafe koymak istediğiniz kişiler size ruhsal açıcıdan zarar veriyor bunu unutursanız sürekli başa dönersiniz. Dert dinlememekle başlayın sorun dinlemeyin duygusal manipülasyon hissettiğiniz an kapayın telefonu. Onlar her istediğinde görüşmeyin. Önce bir şok olurlar sonra sizi suçlarlar bunlara hazırlkklı olun ama ben şöyle söyleyeyim ben kendi hayatımda uyguladığım bu yöntemden çok memnunum. Çünkü benim zamanım enerjim çok değerli gerçek bir sağlık sorunu olmadıkça annemin dertlerini pek dinlemem çünkü kendine dert ettiği şeyler çok anlamsız ve üzerine vazife olmayan şeyler ( kardeşimin kiminle evleneceği ya da bir akrabanın kızının Uludağ'a tatile gitmesi vs) bu tarz konular açılınca beni ilgilendirmez anne derim .

Ben kocamdan boşanmak üzereyim teselli edeceğine hala 80 yaşındaki anneannemin getirmediği yemeğin dedikodusunu yapıyorsun. Yeter! Demeniz gerek bence. Çok üzüldüm. Babanıza ya da kardeşinize anlatsanız. Sürekli negatifliğinden bıktım diye. Belki faydası olur.

Ben kocamdan boşanmak üzereyim teselli edeceğine hala 80 yaşındaki anneannemin getirmediği yemeğin dedikodusunu yapıyorsun. Yeter! Demeniz gerek bence. Çok üzüldüm. Babanıza ya da kardeşinize anlatsanız. Sürekli negatifliğinden bıktım diye. Belki faydası olur.
Durun konular birbirine karıştı :) Başkasının konusuydu o.

Durun konular birbirine karıştı :) Başkasının konusuydu o.
Evet evet çok özür dilerim 🙈 annenize anneannem sana bi yemek yapmadı diye kaç zamandır anlatıyosun ama sen de tüm negatif enerjini bana yükleyerek ruhumu daraltıyosun, bizim için çok fedakarlık yapmışsın ya lütfen biraz daha yap ve artık anlatma diyin. Muhtemelen yine kavga eder ama sonrasında o da minimum irtibata geçer diye düşünüyorum.

Hayatımızdan çıkaracaksınız başka şansınız yok, kavga etmeden sen bana iyi gelmiyorsun ben artık dayanamıyorum diyip, tabi o yine suçlamaya başlayacak işte bundan bahsediyorum diyeceksiniz.
Açıkçası ben dinlediğim okuduğum psikoloji yazılarında toksik insanları hayatınızdan çıkarın derken aileden olunca nasıl çıkartalım diyordum kendi kendime, eş ailesi acayip toksik ve sorunlu insanlar görümcemin yaptığı bir hatayla hepsini çıkardım hayatımdan kurtuldum. Keşke daha önce yapsaydım.

Evet evet çok özür dilerim 🙈 annenize anneannem sana bi yemek yapmadı diye kaç zamandır anlatıyosun ama sen de tüm negatif enerjini bana yükleyerek ruhumu daraltıyosun, bizim için çok fedakarlık yapmışsın ya lütfen biraz daha yap ve artık anlatma diyin. Muhtemelen yine kavga eder ama sonrasında o da minimum irtibata geçer diye düşünüyorum.
Kaç kere soyledim aslında onu kırmadan incitmeden. Onun sürekli mutsuz ve depresif takılmasının bende yarattığı hasarı anlatmaya çalıştım inatla anlamak istemiyor. Hala 40 sene önceki mevzuları anlatıp ne kadar mağdur oldugunu ıspatlamaya çalışıyor. Sanırım kırmadan olmayacak bu iş.

İyi akşamlar hanimlar.

En azından ayrı evdesin şükret. Narsist anne baba hep var 10 kişiden 4 yada daha fazla kişide bence. He de geç. Dınlıomys hıbı yap dınleme. Ve şükür et ayrı evın olduğu için. Aynı evde hala beraber yasayıp onları çekmek zorunda olanlar var.

Ben dayanamam ki gayet sakin bir şekilde sen mükemmel değilsin kimse değil herkesin kusuru var .Senin kusurun herşeyi abartıp çarpıtmak Mukemmel anneliğin mükemmel evlat olmanın yanından bile gecmiyorsun tüm dünya sana karşı olamaz çünkü dünyanın umurunda değilsin .Ayrıca sen ol yada olma gül yada melankolik ve olumsuzda kal bu senin sorunun bu karakteri düzeltmemek senin sorunun Bana iyi gelmiyorsun kendine iyi gelmiyorsun annene bile iyi gelmiyorsun ve biz bunu seni seven insanlar olarak haketmiyoruz ..Derdim.Ben derim.Kusebilir bagirabilir hatta lanet edebilir.Bir kez olsun içimden geçen gerçeği dile getirirdim.Ciunku o toksik ligi deşmek zorundayim.Ondan sonrada ister konuşur isterse konuşmaz .Bende kendime sorumluyum sünger degilimki onun zehrini hep tolere edeyim.Şifaci degilimki ben iyi edeyim.

X