Sorunları görmezden gelmek ne kadar doğru?

efdalya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
368
2
26
Diğer
Arkadaşlar ben de bir sorunumu paylaşmak istiyorum..benim eşim çok yalan söylüyor hem de sadece bana açıklama yapmamak için ya da kızacağım bişey de tartışma çıkmasın diye..mesela ben eşimi dışarda görüyorum arıyorum nerdesin işteyim diyo ee şimdi gördüm diyorum bi işim vardı çıktım şimdi dönücem ondan işteyim dedim diyo..akşam iş çıkışı arada kahveye gider 3 yıllık evliyiz 100 kere gittiyse 10 kere gittim demiştir..neden öyle yapıyosun diyorum tartışmamak için diyo bana..bu seferde arada güven kalmıyo dediğimde ne alakası var sanki çok önemli bişey diyo..ben biraz sinirli bi insanım ilk senemiz hep kavga gürültü içinde geçti o da ben de bıktık ama bu hataları saklamakla aşılmaz ki..konu sadece kahve ya da işte olmamak da değil bunun gibi bir sürü şey..o kadar ki kaç aydır kavga etmedik bu da iyi bişey değil biliyorum...aslında çok sorunumuz var ama oturup konuşamıyoruz hep geçiştiriyo sorumsuzlukta cabası..biliyorum beni kaybetmekten korktuğu için yapıyo bunları çünkü bi kaç büyük kavgamızda evi terketmeye kalkmışlığım da vardır..ama ne bileyim böyle de olmuyor ki hiç sorun yok gibi yaşayıp gitmekte çok zor..bana da fikir verebilir misiniz?

Baslardaki tartismalarinizda, evi terketmek isteyisinizin bu gibi yalanlarda etkisi oldugunu düsünüyorum.
Eger esiniz tartisma cikmasin diye diyorsa öyledir.
Bazi kadinlarimiz bu hatayi yapiyorlar, erkege korku vermek icin evi terketme, bosanma meselelerini koz olarak kullanmaya kalkiyorlar. Sonrasinda ya iliski lackalasiyor, aradaki saygi bitiyor yada eger erkek kaybetme korkusu yasiyorsa ortaya böyle bir tablo cikiyor.
Benim fikrim oturup konusun gercekleri söylememesinin sizi daha cok yaraladigini falan anlatin.

anlattım üzülüyorum böyle yapma bak doğru söylesen de yalan gibi geliyor bana dedim..mesela saat kaç oldu gelmedi bana göre kahveye takıldı çünkü elinde pek iş yok bu ara...esnaf kendisi...ama gelince işten geldim diyecek ben de emin olmadığım için mecbur inanıcam iyice paranoyak oldum..kahveye gitmesine de kızıyorum çünkü benimle geçireceği zamanı orada öldürmesini istemiyorum ben o gelmeden yemek bile yemiyorum onu bekliyorum ama sonuç bu işte

işte sen baştan sinirli davrandıysan tartışmalar uzadıysa artık o da tartışmamak için yalan söylüyordur
mesela dışardayken şimdi dışardayım desem bin tane şey söyleyecek en iyisi iş yerindeyim diyim diye düşünüyor olabilir
bence eşinle konuşurken önce kendi hatalarından bahset
de ki bak ben de böyle böyle yaptım hatalı davrandım farkındayım ama bu yüzden bana yalan söyleme
neyse doğrusunu söyle
sorunların üzeri kapatılmamalı bence yoksa daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor

bi de maddi konularda çok kızdırıyo beni.evlendiğimizde herkes evliliğimize karşı olduğu halde ellerinden gelen yardımı yaptı babam memur sırf eşim işte kullanmak için başkasından araba istemesin diye kredi çekip eşime araba aldı bi akrabamız işlerini büyütsün diye 2 yıl sonra ödersin dedi 20 bin tl verdi bu yaz sonu 2 yıl doluyor ve bizim 1000 tl miz bile yok.parayı alırken ödeyemeyeceksen alma bak beni mahcup etme dedim ama o dükkanı satar yine de öderim dedi.parayla dükkana makinalar aldı ama hiç bir ilerleme yok..daha ne yapabilir ki insanlar bizim için..o para nasıl ödenenecek bilmiyorum bizim için büyük para ama eşime baksanız sanki bu yaz o paranın hepsini kazanıp ödeyebilecek gibi davranıyor çok stres oluyorum..bu gamsızlıkları beni öldürecek artık..o yüzden de herşeye takıyorum o da hep alttan alıp beni daha da çıldırtıyor ama bana bi çözümle gelmiyo:18::18:

Kavgadan korkmayın. Kavga etmek hala ümidiniz olduğunu gösterir. Asıl susmaktan korkun. Sustuğıunuzda herşey biter.

belli ki ilk yıl ettiğiniz kavgalar onu yalan söylemeye sevk etmiş onu ikna etmen lazım galiba ufak şeylerden dolayı kavga etmeyeceğine dair

anladıgım kadarıyla calısmıyorsunuz.evın maddı anlamda yuku esınızın omuzlarında.pekı hem sızın sınırlı tutumunuz hem de maddı sorunlar esınızı sogutmaya baslamıs olabılır mı?yeter kı kavga cıkmasın dıye yalan soyleyen bır ınsan tehlıke canları calıyordur bence.ıse gırıp yukun bır kısmını esınızın omuzlarından almaya ne dersınız

sorunları gözardı etmek doğru değil konuşmak tartışmak bir çözüm yada orta yolu bulmak gerekir yoksa içinizde biriktirirseniz birgün kötü patlarsınız.bu arada maddi sıkıntınız için bende çalışmanı öneririm.ayrıca evde kavga ortamı erkeği yalana yönlendirebilir kavgadan kaçının tartışın konuşun ama bu ses yükselterek hakaratlerle tehditlerle olmasın

sinirli yapıda olabilirsin ama bu yinede eşinin sana yalan söylemesi gerektiğini göstermez...huzursuzluk cıkmasın diye yalan konusacagına oturup konussun senle derdiniz neyse paylasın bir çözüm yolu arayın....farkındamısınz bilmiyorum ama güven duygusu git gide kayboluyor

ufak bile görünse yalan yalandır ufaktan başlayıp ilerde tamiri olmayacak yalanlar söyleyebilir benim eşimde aynısını yapıyodu ben kızacaksamda doğruyu söyle bırak ona sinirlenip öfkeleneyim yalan konuşma dedikce adam yalan konuşurdu şimdi ne oldu boşanıyorum ama inanın çok rahatımm

ben zaten çalışıyorum evlendiğimden beri ama burası bi ilçe ciddi bi maaş alacak kadar bi iş yok kendi ihtiyaçlarımı bi de eve ufak tefek ihtiyaçları alıyorum o konuda eşime zaten bi yüküm yok benim elimden gelen desteği yapıyorum..zaten ev geçindirecek kadar bi maaş alsam eşim işlerini hepten aksatır buna eminim..bakalım bu yaz sonunu bekliyorum işler eşimin dediği gibi gitmezse dükkanı sat istanbula gidip orada çalışalım dicem..ama eşim hiç istemiyor..orda nasıl iş bulcaksınız derseniz tanıdıklarımız var bi şekilde ayarlarız kabul etmezse kötü şeyler olacak o kesin..babam da diyo onun süresi doluyo bakalım ne zaman kendini toplayacak diye..bi yandan eşimi seviyorum bi yandan da yarınımı göremiyorum..hayat beni nereye sürükleyecek merakla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…