Sorun etmeli miyim

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.383
3.778
83
Merhabalar

Oğlum 26 aylık. Baba dede anneanne hala miyav hav hav anne bak baba bak abi bak otur kalk mama gibi kelimeleri söylüyor. İlk oğlum on aylıkken konuşmaya başladığı için bu durum sorun mu acaba diye düşünmeden edemiyorum. Tabii ki her bebeğin gelisimi farklı ama konuşmada gerilik söz konusu mu sizce? Bir uzmana götürmeli miyim? Komut almada vs bir sorun yok bu arada. Parmağıyla gösterir istediği şeyi.

Sorun yok gelişim düzeyi normal görünüyor. Ama aklınızda kalmasın diye bir uzman görüşü de alabilirsiniz. Çocuğu görmeden normal demek biraz havada kalıyor çünkü.

Sorun yok gelişim düzeyi normal görünüyor. Ama aklınızda kalmasın diye bir uzman görüşü de alabilirsiniz. Çocuğu görmeden normal demek biraz havada kalıyor çünkü.
Teşekkür ederim cevabınız için. Bir seyleri hafızasında tutması çok iyi, bir oyuncağı bir kere dizdiginizde mutlaka aynı dizer. Ne istediğini konusamasa bile mimikleriyle güzel anlatir. Ayakkabını giy desem hemen koşar giymeye ya da ışığı kapat desem hemen kapatır. Anlamasi vs iyi ama bilemedim. Ya üç yasina kadar böyle giderse diye düşünmeye başladım ya da daha fazla. Son bir aydır abisi TV yi sürekli açmak istiyor ve açıyor. Öncesinde izin vermiyordum ama abisi altı yaşında okulda bunaliyor, çizgi film izlemek istiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Alıcı dil gelişmiş, ifade edici dil geride kalmış biraz muhtemelen. Ekran en büyük sebeplerden biri buna. Abiye televizyonu küçüğün uyku saatinde falan açamaz mısınız? Ya da abi salonda tv izlerken siz küçükle odada oyun oynasanız.

TV ile bu iş olmayacak, anlaşıldı. Bugün TV yi kapattım. Abisine dediğiniz gibi bir çözüm bulacağım mutlaka.

Uzman değilim sadece kendi çocuğum(25aylik) ve çevremden gördüğüm kadarıyla artık cümle kurmaya başlamalı bence. Ha bazı çocuklar 3 yaş civarı konuşabiliyor, bu da olabilir. Ama TV'yi hayatımdan çıkartırım yerinizde olsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…