Benim oğlum 3 yaşındayken sadece alo diyordu. Anne bile demiyordu. Tabi ben direkt otizme bağladım psikiyatr ve psikologlara götürdüm. Hepsinin dediği şey "otizm değil gibi daha çok uyaran eksikliği gibi duruyor" dediler. Pandemi girdiğinde benim oğlum tam 2 yaşına girmişti yani sosyalleşeceği yaşta eve kapanmıştık. Her neyse ekranı tamamen kapattım ve ekstra ekstra ilgilendik. Ben şurada hata yapmıştım. Öncelikle doğduğundan beri karşısında çok konuştum ama onu hiç konuşturmaya zorlamadım. Yani suyu işaret diyordu veriyordum ama ne istiyorsun anlamıyorum diyip onu konuşturmaya zorlasaydım muhtemelen daha farklı olurdu her sey. İkincisi 2 yaşa kadar ekrana maruz kalmamıştı ama pandemiyle ister istemez yaşına göre fazla maruz kaldı. Sonuç 3 yaşında sadece alo diyen çocuk 1 ay sonra 4 kelimeli cümleleri kullanmaya başladı. Yani konuşmuyormuş konuşamıyor değil. Çocuk lüzum görmemiş konuşmaya resmen. Neyse şükürler olsun ki uyaran ekskliğiymişte bikaç ayda yaşıtlarını yakaladı. Şu anda okul 1.si ve çok geveze ve dilli bir çocuk. Sizin çocuğunuz daha bebek sayılır benim yaptıklarımı tavsiye ederim. Konuşturmaya çalışın, "suuu dersen verecem hadi suuu de" falan diyin. Bir de asla ekrana maruz kalmasın, 10 dk bile. Son olarak görüş almak için psikiyatra gidin isterseniz ama bence bikaç ay özellikle eğitim verin ona göre doktora gidin. Konuşma olayı daha çok erkek çocuklarında sıkıntı oluyor bana çocuğunuz gayet normal geldi açıkçası.