• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun esim ve ailesi...

Avid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
268
209
53
Kizlar mrb konuyu uzatmamaya caliscam 2 yillik evliyiz. Esim evlendikten sonra yurtdisina yanima geldi. Ama türkiyede de annesinden babasindan cok uzakta yasiyordu zaten bayramlarda falan görüyordu ancak. Kardesleriyle ablalariyla yasiyordu.

Kv ve kp yasli insanlar özellikle kp bakima muhtac bi adam. Esim bu yaz ailesini görmeye gitti ve cok kötü bir halde geri döndü. Orda islerini görmüs oraya buraya götürmüs. Evimi özledim diyordu orda bana sürekli. Neyse döndü evine hergün saatlerce uyuyordu yorgunluktan. Babasinin durumuna da cok üzülmüs öyle böyle degil. Babasindan bahsederken gözleri doluyor resmen. Biraz öleceginden korkuyor acikcasi. Eve döndügünde bu konuyu güzel güzel konustuk hep dedimki karamsar olma babanin rahatsizligi ölümcül degil (yürüyemiyor).
Neyse düzelmeye basladi sonra durumu, yine neseli bi adama döndü. Ta ki bayrama kadar. Kardeslerini ablalarini aradi bayramlasmak icin ve sanirim iyice canini skmislar. Artik ne anlattilar bilmiyorum ama benim 2 yildir gözlemledigim kadariyla annesi babasi kolunu kapiya carpsa ogullarina anlatirlar. Bosubosuna burda moralini bozdular kac kez. Böyle olunca evimizinde huzuru kaciyor cünkü esimin akli hep onlarda oluyor.

Ben esimi karsima aldim ve samimi bi sekilde git türkiyeye dedim. Aklin orda oldugu sürece bu evlilik yürümez dedim (bu korkularla yani). Reddetti nolursa olsun seni birakmam dedi. Ama ben cidden ayrilmayi göze almistim.

Simdi görüyorum moralinin bozuk oldugunu soruyorum birsey yok diyor ve yalandan yüzümü oksuyor. Sonra ayni sogukluk devam ediyor. Sanirim ablalari buna birseyler söylediler ve yine aklina biseylerin takilmasini sagladilar.

Tabiki ailenin yeri ayri ben ailesini önemsemesinden rahatsiz degilim ama esimin ordan bile bile canini skiyorlar durmadan. Ciddi bi durum varsa tabiki haberdar etsinler ama dedigim her kücük rahatsizliklarini anlatirlar. Üstüne bide babasi telefonda aglamaya basliyor. Olanda bizim evin huzuruna oluyor...

Neyapacagimi sasirdim ne trye dönmek istiyor nede korkularini atabiliyor.

En azından bir süre yaşamaya gidemez misiniz Türkiye'ye? Eşinize ayrılmak yerine bunu teklif edin bence. Eşinizin, o ailenin yerine koyun kendinizi. Bilerek, vicdanını sızlatmak için yapmıyorlardir, siz de ailenin bir parçası olmaya bakın sizi konuşmalarıyla davranışlarıyla itmiyorlarsa.

Eşinize çok üzüldüm..
Çok arada kalmışa benziyor bence boşanmak yerine başka teklifler sunun daha sık gitsin görmeye mesela.

Canim iyi diyonda bunlar hep para demek. biz yeni evlendik evimizi kendimiz kurduk ailesi 1 lira vermedi biliyormusun. Üstüne bütün takilari aldilar. Bana taktiklari bilezikleri bile esim ödedi. Kendi kendimize biseyler yapmaya calisiyoruz bizde. Para biriktirp ev almak gibi aile kurmak gibi. Bu yaz gitti geldi 1 maasini harcadi.

En azından bir süre yaşamaya gidemez misiniz Türkiye'ye? Eşinize ayrılmak yerine bunu teklif edin bence. Eşinizin, o ailenin yerine koyun kendinizi. Bilerek, vicdanını sızlatmak için yapmıyorlardir, siz de ailenin bir parçası olmaya bakın sizi konuşmalarıyla davranışlarıyla itmiyorlarsa.

Kendide yasamazki ailesiyle. Gercekten cok zor insanlar özellikle annesi. Hayatta yapamaz onlarin yaninda istemiyorda.

Kendide yasamazki ailesiyle. Gercekten cok zor insanlar özellikle annesi. Hayatta yapamaz onlarin yaninda istemiyorda.
Yanlarında değil belki ama aynı şehirde, en azından bir süreliğine veya gelmeler gitmeler siklastirilabilir. O aileyle aranızı sıkı olmasa da iyi tutun derim ben. Eşiniz için.

Yanlarında değil belki ama aynı şehirde, en azından bir süreliğine veya gelmeler gitmeler siklastirilabilir. O aileyle aranızı sıkı olmasa da iyi tutun derim ben. Eşiniz için.

Kolay degilki burda isimiz gücümüz var sonra tekrar is bulmakta kolay degil. Evlilik bu olamazki. Benim ailem kötü olsa allah korusun onlarin yaninada gidemeyizki... ailesiyle problem yasamiyorum saygiliyim herzaman ama canlarimi cok skiyorlar ya ensemde hissediyorum sürekli

Bence kesinlikle tr ye bu sebepten dönmeyin yoksa tekrar çıkışınız olmaz.yeni evliymişsiniz eşinizde ailesi de evliliğe alışamamıştır belki henüz.ben zamanla oturacağını düşünüyorum.bi kez taviz verdiniz mi gerisi geliyor malesef ki zaten sizden bişeyler gitmeye başlamış.çok yüz göz olmamanızı tavsiye ederim.aynı durumda bayanlar olduğunda erkekler işini yurdunu değiştirmeyi düşünmüyorlar aksine evlenmeden önce biliyordun diyip sıyrılıyorlar.(eşinizi ayrı tutuyorum genelinden bahsettim).

Kardeşleri kötülük olsun diye aramazlar bende ortak acimi kardeşimle paylaşırım bu bence normal birsey . Allahım ferahlık versin

Bizimkilerde iki adimlik yerde birsey olsa soylemezler ki telaslanmayalim diye.ne kadar dusuncesiz insanlar.oglumuz baska ulkede yuva kurmus demiyorlarda adami uzmeye uğraşıyorlar.
Sen aklini dagit esinin.ablanlarla konistuktan sonra bole oldun paylas benimle uzuluyorum falan de.

Aklı ailesinde kalıyor demek ki bence Yapıcı olun ayrılmak bu sebepten dolayı gerçekten çözüm değil daha sık gitsin hatta siz de gidin destek olun eşinize Eş bu demek sonuçta

Bunun bir de tam tersi durumu var biliyor musunuz? Benim eşimin ablası da yurtdışında, ne olursa benim eşimle paylaşırlar. Aman o uzak, ona söylemeyelim, onun haberi olmasın. Bana da bu rahatsız edici geliyor mesela. Yurtdışında olunca evlatlıktan çıkılıyor mu? Hep burada olan mı bilsin, o mu üzülsün ilgilensin herşeyle. Neyse ki benim eşim de ablasıyla paylaşır onun da ana babası bilsin diye fakat bana göre de onların bu yaptıkları haksızlık geliyor. Tabi sizde durum farklıdır lüzumsuz şeylere de arıyorlardır, eşiniz de buna rağmen kafayı takıyordur bilemem ama diğer evlatlar Türkiye'de diye herşeyi buradakilere de yıkmamak gerek.

İstesede istemesede kafasına takıyordur senin böyle idare etmen lazım,
Ama suç ailede sürekli arayıp dert yanarlarsa napsın adam..

ben iki sokaklık mesafede sıkıntılar yaşıyorum diyorum keşke uzak olsam diye demekki yurt dışıda olsa telefonla bile huzur bozulabiliyor yokmu bunun kurtuluşu? sizin durumunuza gelirsek bu eşinizin pdikolojisi onlar doldurdukva devam eder çünlü eşiniz çok etkileniyor belli bazı insanlar o kadar etkilenmez ama eşiniziie bayağı duygu sömürüsü yapıyorlar bence sizde eşinizi biraz kendine bırakın size birşey diyen eden yoksa sizde birşey demeyin zamana bırakın

Bi insan babasinin hastaliginda yaninda olamayacaksa ne icin yasar, ne icin calisir? Saglik bu ya. Sizin soylemeniz lazim" gidelim en azindan ayni sehirde olalim varsa ihtiyaclari giderelim" diye. Aa kardesleri var falan demeyin. Herkes kendi evlatligindan, vicdanindan sorumlu.

Ölümlü dünya eşinizin ailesi nasıl insanlar olursa olsunlar eşiniz evlatları sonuçta. insan evlenince eşinin ailesi de onun ailesi oluyor olmalı öyle bakmalı insan diye düşünüyorum. Yeni evlisiniz ve yurtdışındasınız elinizden geldiğince ziyaret edin derim. sonra senede 2 kere bile gidemedim öldü gittiler diye üzülür eşiniz ve siz de üzülürsünüz. Yanınıza alın derdim ama eşiniz ailesiyle yaşayamaz zor insanlar diyorsunuz. Gidebileceğiniz sıklıkta gidin elinide imkan olursa tüm kardeşler maddi olarak para katsın ailelerinin yanına bir yardımcı kadın tutsunlar. bu şekilde eşinizin içi rahat edebilir. Madem dönemiyor ve sık sık ziyaret edemiyorsunuz.

Bi insan babasinin hastaliginda yaninda olamayacaksa ne icin yasar, ne icin calisir? Saglik bu ya. Sizin soylemeniz lazim" gidelim en azindan ayni sehirde olalim varsa ihtiyaclari giderelim" diye. Aa kardesleri var falan demeyin. Herkes kendi evlatligindan, vicdanindan sorumlu.

Nekadar kolay söylüyorsunuz kv yi tanimiyorsunuz nerde nasil yasadiklarini bilmiyorsunuz bilseniz acaba böyle konusurmuydunuz. Onlarin yanina gitmemiz 1. evliligimin sonu 2. sagligimin sonu demektir. Ayrica esim kendi de istemiyor yakinda yasamayi. Gerisini siz düsünün artik...

Back
X