Sorun çıkaran görümce

Herkesin evi var barkı var . Hadi kalın 1 2 gün 1 hafta nedir ? Tabi ki böyle sorunlar çıkar . Ne kadar uzak o kadar iyi

Tamda bende böyle düşündüm. Açıkçası bende değerli değilim mesafe koyunca.
Baştan böyle değildim ama baktım, benim verdiğim değerin kırıntısını bana vermiyorlar. Ben de araya kocaman uçurum koydum. Böylesi daha iyi çünkü ben onlarla asla baş edemedim.
Mesafeli ve başım rahat yaşıyorum.
Varsın onlar bize değer vermesin. Biz kendi değerimizi bilelim yeter bize.

Sorun esinizde oldugu icin ne yapsaniz care olmaz gibime geldi
Çünkü sorun kv ya da görümce degil özünde, esiniz size ailesi yaninda kotu davranırken onlarin da saygi duymasını beklemeyin
Bir de ben yatılı olaylari sevmediğim icin aileme bile gitsem (700km uzaklıktayiz, gittigimde 1 hafta kadar kalırım), 3.gunden sonra sıkılıyorum evimi özlüyorum.
Mesela benim artık bir kuralım var kendimce, misafirliğe gidiyorsam misafirimdir, is yapmam. Anne evinde mümkün olmamakla birlikte diger insanlara karsi bu sekilde davranıyorum, önceleri kalkar ev sahibine yardim ederdim artik etmiyorum oturuyorum :)

Olması gereken bu.
Ama anlamazlar eski kafa tipler.
Bazı Kaynanalar tam çağın kmlerce gerisinde.
Onların kafasında gelin hizmet için var.

Olması gereken bu.
Ama anlamazlar eski kafa tipler.
Bazı Kaynanalar tam çağın kmlerce gerisinde.
Onların kafasında gelin hizmet için var.
Ben de gorumceyim valla bizim gelin 10dk mesafede oturuyor yilda birkac kez gelir. Hadi ayda bir gelse neyse üstelik hic öyle anneme yardim da etmez annem hizmet eder, ben yol yorgunuyken bile kalkip ona hizmet ettigimi bilirim sirf anneme kiyamadigimdan. Yani hic gelin is yapmasin diye düşünmüyorum ama herseyi kayinvalidenin üstüne yikmak da hoş degil.
Hanimefendi ev islerine ortak oluyormus o an orada kaldiklari icin normal ama gorumceye gücenecek bir durum yok esi arkasinda durmuyor basta.

Zaten yardım edilmeli olay yardım degil
Olay sanki senin görevin herşeyi yapmak
Ya da bir kere gittiğin yerde misafir gibi algilanmamak
Ay neler gördüm şöyle geçen yılına baktığımda.
Sinirim tepeme geliyor.

Benzer seyleri ben hayatım boyunca gördüm gozlemledim. Mesela biz gelinin ailesiyle tanışmaya gittik, yemek hazırlarken babam beni durtuyordu kalk yardım et diye. Kac kez onlar yapıyor dediysem de yok sen de kalk! Zorla kalktim dil ucuyla sordum sonra geçtim yerime oturdum Toplumumuzda var hizmet kafasi maalesef.

Kesinlikle inan birebir aynısıni bende yaşadım ve yaptım. Eşim biraz tepkili ama artık para etmiyor Nazi bende çünkü farkettim işine gelmezse oda onlar gibi olur. İnsanın çizgisi olacak bu eş de olsa. Eşim onlar ne yaparsa yapsınlar ses etmeyip bana hep yaklasmami isterdi ve bende yapardım ah basım. Şuan onu dinlemiyorum bana diyor ki düğün sabahi.izdan beri sen beni dinlemiyor sun. Yani ver hasıl 40 yıl taşıyan sırtında birgün tasimasan hepsi gider. Ve yApmasaydin der .

Anlamıyorum gelinden beklentilerini ya zaten birilerine yardım etmek istesek anne baba bir arada yaşamak istesek evlenmezdik aklıma geldikçe sinirleniyorum.

Anlamıyorum gelinden beklentilerini ya zaten birilerine yardım etmek istesek anne baba bir arada yaşamak istesek evlenmezdik aklıma geldikçe sinirleniyorum.
İlk zamanlar bana da söyledi kv “evimi süpürüver “ dedi . Ben de ben kendim yardımcı alıyorum kusura bakma yapamam dedim. Ondan sonra tek bir söz söyledi. Zaten gidip gelmem . Yanlız eş çok önemli . Benim eşim asla git gel diye baskı yapmadı. Karışmaz .

7 gün çok fazla valla fazla muhabbet tez ayrılık derler bi daha öyle kalmalı gitmemeni öneririm

Kv evinde maximum kalma sürem 2 gündür. 3. Gün error error error... Çocuklar da durmak istemiyorlar zaten, yemiyorlar içmiyorlar doğru düzgün.

8 aylık evliyim 8 aydır sürekli eşimn eniştesi kalmaya çağırıyordu kv kızı ile aynı apartmanda gitmedim . En son kv dedi kızım hem iftira gelin hem sana zekat parasını alayım ( bizim tanıdık var ona vereceğiz benden yolluyor) hem kp ptesi eşim doktora götürecek hem de görüşmüş oluruz diye bende tamam anne dedim ama sokağa çıkma yasağı var 23 Nisan vs mecbur kalacağız dedim yukarısı müsait kızım dedi evi dubleks üst kat boş.. 2 gündür buradayız görümcem alt katta yani kv zaten bana bir şey yaptırmaz ama yine de sofra kurma ne bileyim bi salata yapma vs el atıyorsun tabi. Görümcemle öyle aman aman bi durumumuz yok bana bir şey demez zaten demesine müsade edecek kadr samimi değilim yani yüzyüze geldiğimiz zaman konusuruz normalde aramam sormam . Kv ararsam ararım o da sık sık olmaz bir şey oldukça ne yapılması gerekse yaparım.. siz bence biraz sessizsiniz görümce öyle dediği anlarda sizin de sesiniz çıksın yada olmadı tepkiniz olsun bir şeye tavır yapın mesela bir şey de belli edecek şekilde.. benm tek avantajım eşim yanımda bence bu durumu da eşinizle konusun. Siz söylediniz Görümceniz bir şey dediğin de eşiniz ve kv gülüyormuş siz de eşlik edin gülüşmelere:) çocukluğuna veriyorlar demek ki siz de verin o görecek şekilde suratına gülün gelin.. Ben kaldım bir daha ne zaman olur da kalırım bilmem.. hayatta kalma taraftarı değilimdir pandemi den dolayı uzu zamandır gelmiyorduk bir daha artık kim bilir :)

Benimkide 3 gün karantinada evi temizlicem diye 500 kere söyledi kızıda ben camları silerim dedi hiç sesimi çıkarmadım. Telefonda ablası soruyor gelin yardıma geldimi diye :) gelin neden yardıma gelsin gelinin evimi yok :)

Gelin de hizmetci ya zaten !

Kimse kusura bakmasın herkesin eli ayağı tutuyorsa işini de kendisi yapsın bir zahmet.
Hastalık olur, başka durum olur o ayrı ama onun dışında gidip kimsenin işini, yemeğini yapmam.
Benim kv nasıl gelip işimi yapmıyorsa, bende onunkini yapamam.
Bizimki yüz bulsa aynı şehir de bile gelin kalın der.
Zeycan korona dan haberiniz yok galiba ?

Sizin oralara vakalar uğramadı mı ?

Neden o kadar uzun süre kaldınız ki? Böyle kalarak zaten uzak, mesafeli olamazsınız...

Ayyy kayınvalide öyle yapan gelinleri eleştirir öyle yapsam herhalde eşim çıldırır
Elestirsinler cildirsinlar hayatinizi neden onlara göre endekslediniz ki siz? Yakinsiniz galiba kalmak mantikli degil zaten.. ben de mesafeliyim. Zararini görmedim. Çünkü samimiyet kurmaya calissam yine elestirildim sınirlarım ihlal edildi.. her türlü kötü olcaksin kisacasi. Bari mesafeli ol da psikolojin yıpranmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…