- 18 Eylül 2014
- 8.452
- 29.980
-
- Konu Sahibi _bilgehan_
Ve şunu unutma evliliğinde bile olsa bu Dünya'da en Kıymetli şey sensin. Sen iyi olursan Evliliğin iyi olur aksi takdirde Evliliği yürütmek için kendinden ödün verdiğinde mutsuz olacaksın.
Kızlar ben ne kayınvalidemi ne eşimi tamamen suçlamıyorum. Ben kendime kızıyorum. İlk başta kimse üzülmesin kırılmasın diye her istediklerini yaptım. Ve şuan davranışlarımın cezasını çekiyorum. Ben nişanlılık dönemime geri dönemem ve şu dakikadan sonrada onu yapmam bunu yapmam dersem evliliğime zarar veririm. Ki benim istediğim birşey değil. Psikologa gitmek en mantıklısı sanırım.Ve benim sizden yardım istememdeki sebebpte eşimi uygun bir dille nasıl kendimi açıklarım. Bunu anlamak istiyorum ben.
Ben öncelikle mesela köye gitmek istemediğinizi söylediğinizde eşiniz ne tepki veriyor onu öğrensem.
Mesela ailemi istemiyorsun diye mi kızıyor, yoksa ben gidelim dediğim halde sen nasıl gitmek istemezsin gibi bişey mi. Tam olarak neye kızıyor
Ben artık Tartışma sırasında kendimi ifade etmeye çalışmıyorum canım. Sana da tavsiye ederim.
Bak 7 yıllık Evliyim ve ilk defa geçen ay yatağa yattık ve birbirimize kırıldığımız noktaları konuştuk. Yaklaşık 1,5 saat sohbet ettik ve içimizde acılık kalmadı. Yeri geldi ben özür diledim yeri geldi eşim.
Tartışma esnasında konuşamadığımız şeyleri konuştuk ve hallettik. Ve bunu ara sıra yapmaya karar verdik. Bize çok iyi geldi.
Aileci bir Erkeğe yapılabilecek çok bir şey Olduğunu sanmıyorum. Tek yapabileceğin sakince kendini ifade edebilmek. Susarsan sen yıpranırsın.
Ve şunu unutma evliliğinde bile olsa bu Dünya'da en Kıymetli şey sensin. Sen iyi olursan Evliliğin iyi olur aksi takdirde Evliliği yürütmek için kendinden ödün verdiğinde mutsuz olacaksın.
Ama sorun bu aslında.
Saygı görebilmek için ortaya bir karakter koyabilmek gerekir.
Yanlış anlama sen saygıyı haketmiyorsun demiyorum.
Ama şimdi böyle söylersem kavga ederiz. Şöyle söylersem yanlış anlaşılırım,
2 hafta onunla gitmezsem şöyle şöyle konuşurlar diye düşünmekten
Kendinden ve beklentilerinden uzaklaşmışsın.
Tamam bunları düşündün ve ne gerekiyorsa onu yaptın. İnsanlar seni yanlış anlamadı. Eşinlede selametin için hep iyi oldun.
Sonuca bakalım. Mutsuz, kendine zaman ayıramayan, özgüvensiz bir kadın yarattın.
Kim için
“herhangi bir durumla seninle ailesi arasında kalsa, haklı olan sen dahi olsan vardır bir bildikleri
Diyerek ailesine karşı seni karşısına alabilecek bir adam“ için…
Sana kocanı kapıya koy ne hali varsa görsün demiyorum ki ben.
Sadece kendi mutlulugunun önüne başkalarının düşüncelerini koymamalısın diyorum.
9 ayda kocanın evlilik mantığında olmadığını farkettin, bundan sonra ipleri eline al
Birazda direksiyona sen geç..
Ben bulaşıgı öyle tezgahın üzerinde bırakınca kocam bana görevlerini yerine getirmiyorsun diyor.. Bu sabahta son sabrımı taşıran bu oldu zaten.
Ben gitmezdim sanırım bu şartlarda, kavga etmeyi göze alıp. Hem ikimizde çalışacağız, hem bana ev işinde bir katkısı olmayacak,hemde her hafta ailesini ziyarete gidip eve gelip koştur koştur iş yapacağım. Kusura bakmasın eşim yani.
Ayrıca çok yeni evliliğiniz,şimdi çıkip gezmiyorsunuz ama çocuk olunca dahada zor,sosyal hayat bitecek uzun bir süre,uyku saati,yemek saati vs derken.
Konuşun eşinizle yoruldugunuzu bu tempoyla devam edemeyeceğinizi belirtin kesinlikle.
Konuştum daha dün. Anlıyorum seni biraz köye gitmeyiz dedi. Ve sabah kavga çıkarttı tüm suçu benim üzerime attı. Sonuç oalarak dün söylediği şeylere pişman oldu yani köye gitmemezlik yapmaz..
Onlarda bizi bekler evde durup ne yapıcaksın hafta içi yaparsın temizliği. Elimizi ayagımızı tamamen mi keselim onlardan falan filan..
Ben gitmek istemiyorum demeye korkuyor musunuz?
Neden?
Galiba haklısın artık evlilikte kendimi göstermenin zamanı geldi. Ama bunu sıorasıyla ve düzgünce nasıl yapacagım..
Ama böyle olmaz,insan bazen evinin rahatlığında oturmak ister sadece sereserpe,yada keyifle sakin sakin evinin işini yapmak. Siz sosyallesmek anlamında hiçbirşey yapmıyorsunuz ama her hafta o aile ziyareti yapılıyor, doğru mu bu? Eşiniz sizin kadar yorulmuyor tabi,tuzu kuru ondan.Konuştum daha dün. Anlıyorum seni biraz köye gitmeyiz dedi. Ve sabah kavga çıkarttı tüm suçu benim üzerime attı. Sonuç oalarak dün söylediği şeylere pişman oldu yani köye gitmemezlik yapmaz..
Evet korkuyorum çünkü benim ailemle görüşmemi engeller onalrın yanında surat yapar diye korkuyorum. Normalda çok saygılıdır aileme karşı ama benimle arası bozuk oldugunda surat yapıyor..
konu sahibine nasıl avukatsın diyenler bir durun yahu.23 yaşında yeni evli bir insan,yetişkin hayatının başında ve belli ki evliliğinden bağımsız kendiyle ilgili sorunları var.avukatlıktan vurup acımasızlık yapmayın.
konu sahibi, seni anlamaya çalışıyorum.bir çok sebepten sen bugunki sen oldun ama memnun değilsin kendinden.değişim bir adımla başlar.kendine güvenin arttıkça bir çok konuya daha farklı bakacaksın.ben karşımda iyi niyetli,empatik,naif,akıllı bir insan görüyorum.çok kıymetli meziyetlerin var.değişmekten korkma,kendin için yaşamaktan.senin kendine sahip çıkmana karşı çıkacak bir koca varsa karşında kusura bakma ama seni hak etmiyordur.lütfen kendi değerini bil.
kocan iyi bir insan olabilir, iyi bir avukat olabilir, iyi bir arkadaş ve evlat olabilir ama bu koca olarak çuvalladığı gerçeğini değiştirmiyor.
korkularının seni yönetmesine izin verme...
hepimizin bir çekirdeği var ve bu çekirdek içinde işler yolunda gitmiyorsa sağlıksız davranışlarda bulunabiliyoruz,sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik düzeyden bağımsız.size komik bir şey söyleyeyim ben psikoloğum ve ağır depresyon geçirdim hala tedavi görüyorum.insanın başına her şey gelebiliyor bazen:)Avukatlıktan vurmuyoruz ki, ama obez olmak bir diyetisyene nasıl yakışmazsa bu durum da avukata yakışmıyor.
Aslını isterseniz üzülüyoruz. Yani ben kendi adıma, eğitimsiz ve ekonomik olarak kocasına bağımlı kadınların ezilmesine, sömürülmesine çok üzülüyorum ama eğitimli ve para kazanan kadınların bu hale düşmesine daha çok üzülüyorum.
Konu sahibinin şu anda yaşadığı şeyin adı "Evlilik" değil, onu görüyorum. Sanki adam bekarlık hayatını yaşıyor, hafta içi işine, hafta sonu köyüne gidiyor bekarlığında olduğu gibi. Ekstra olarak kirasına, arabasına sponsor bulmuş, bir de hafta sonu annesine hizmet ettirecek bir kadın bulmuş.
hepimizin bir çekirdeği var ve bu çekirdek içinde işler yolunda gitmiyorsa sağlıksız davranışlarda bulunabiliyoruz,sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik düzeyden bağımsız.size komik bir şey söyleyeyim ben psikoloğum ve ağır depresyon geçirdim hala tedavi görüyorum.insanın başına her şey gelebiliyor bazen:)