• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun bebeğim ve çok yanlızım...

benil

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.718
466
648
41
Ankara
bebeğime bakamıyorum. Yardıma ihtiyacım var. yardım edin ne olur.....

bebek bamayı bilmiyorum ayrıca yardım edecek kimsem de yok hiç birşey yapamıyorum :(((

daha detaylı anlatayım o zaman. Çok zor bi hayattan sonra nihayaet tam huzur bulmuştum evlendim bi bebeğim oldu ama o doğdu doğalı yüzüm gülmedi. bir türlü bebeğe bakmayı başaramıyorum yardım isteyeceğim bir ailem de yok eşimin ailesi de. Kalakaldım bebekle. Nasıl bakılır nasıl beslenir onu bile bilmiyorum sütüm de yok zaten. Çok da çaresizim çok beceriksiz oldum en kıymetli varlığma bakamıyorum düşüncesiye hiç bir iş de yapamıyorum çok zor durumdayım....

bebeğin kaç aylık cnm.önce stres yapma,panik olma sen onun annesisin ve en güzel şekilde bakabilirsin.
benimde bir kızım var 2 yaşında bende yalnız büyüttüm kızımı daha önce de hiç çoçuk bakmışlığım yoktu.ama önce sakin olman gerekiyorki bebeğinde huzurlu olsun.
stres yaptığın için sütün gelmemiştir canım.eşin yanında değil mi yardımcı olmuyor mu

çok panik haldeyim içime sıkıntı çöküyor nefes alamıyorum kafamda kuruyor da kuruyorum depresyona girdim ne yapacağım bilemiyorum bebeği emanet edecek güvenilir bi yakınım da yok ben ne yapacağımm nasıl bakacağımm ne olur bi akıl verin

en çok da yavrum için üzülüyorum bilseydim böyle olacağımı hiç ona bunu yaşatır mıydım. Zavallı bebecik benim gibi beceriksiz ve zavallı bi annesi var :((( YA inanın hiç birşey yapamıyorum ev işi dışarı çıkma alışveriş dahil hiç birşey sadece evde öyle kötü düşüncelere dalmış durumdayım çok yardıma ihtiyacım var çokk..

selam panik olma öncelikle bebeğin kaç aylık sütün yoksa bırakacak kimsen de yoksa sar bebeğini battaniyeye ayına uygun devam sütü al. biberonla ver yalancı emzik ver sonra müzik aç ikinize de iyi gelir. eğer gazı falan varsa bebeğin saç kurutma makinasını aç susar ama detaylarını anlat önce ...

ayrıntıları anlatırsan daha kolay yardımcı olabiliriz sana cnm.sorun ettiğin aslı şey bebeğin çok mu huysuz çok mu ağlıyo neden böyle düşünceler içindesin.eşin yanında değil mi bu durumunu görmüyor mu,yardımcı olmuyor mu sana

bebeğin ne kadarlık? lohusalık bir dönemdemisin merak ettim, canım sen bir annesin senden başka kimse bebeğine daha şefkatli içten bakamaz bunun için eğitim almaya gerek yok diye düşünüyorum annelik bu başka bişeye benzemez, sütünün yetmediğinide düşünme ayrıca böyle strese sokma kendini, sütün olsada stresten sütün kesilir pozitif ol biraz ne kadar şanslısın ki bir annesin...

daha detaylı anlatayım o zaman. Çok zor bi hayattan sonra nihayaet tam huzur bulmuştum evlendim bi bebeğim oldu ama o doğdu doğalı yüzüm gülmedi. bir türlü bebeğe bakmayı başaramıyorum yardım isteyeceğim bir ailem de yok eşimin ailesi de. Kalakaldım bebekle. Nasıl bakılır nasıl beslenir onu bile bilmiyorum sütüm de yok zaten. Çok da çaresizim çok beceriksiz oldum en kıymetli varlığma bakamıyorum düşüncesiye hiç bir iş de yapamıyorum çok zor durumdayım....

hiçbi aile yakınınız yoksa yanınızda gerçekten zor bi durum bi bebk dergisi alsanız yada bi uzmanla görüşüp o şekilde idare etseniz

lohusalık geçeli çok oldu bebeğim neredeyse 7 aylık olacak ama ben tükendim artık bitti gücüm onun için dayanmaya çalıştım ama gücüm bitti ne annem var ne babam eşimde benim gibi yanlız kalakaldık zaten ilk zamanlar hastanelerde geçti bebeğimin şuan sağlık sorunu yok allaha çok şükür ama ben tükenmiş durumdayım ruhen bittim artık geçmişte yaşadığım bütün acılarım tazelendi hayatla mücadele gücümü yitirdim içim acıyo bunalıyorum kendime bir zarar vermekten korkuyorum hayattan korkuyorum bebeğe de bakamıyorum artık ben ne yapacağım nasıl baş edeceğim bilemiyorum

hiçbi aile yakınınız yoksa yanınızda gerçekten zor bi durum bi bebk dergisi alsanız yada bi uzmanla görüşüp o şekilde idare etseniz

bu zamana kadar zaten hep öyle yapmaya çalıştım çabaladım yavrum için internetten sağlık ocağından öğrendiklerimle yürütmeye çalıştım ama artık olmuyor yapamıyorum bittim artık tükendim benim yavrum ne olacak şimdi??

canım özel olacak ama maddi sıkıntıda var gibi hissettim bebeğime bakamıyorum derken doğrumu..
eğer doğru değilse sorunlar çokta büyük değil gibi
beklenmedik bir gebelikmiydi yani hazır hissetmiyormuydun kendini
birde yaşını merak ettim

ne yapayım nasıl yapayım yardım edin ne olur bana hayatla tek başıma mücadele edecek gücüm kalmadı artık.

lohusalık geçeli çok oldu bebeğim neredeyse 7 aylık olacak ama ben tükendim artık bitti gücüm onun için dayanmaya çalıştım ama gücüm bitti ne annem var ne babam eşimde benim gibi yanlız kalakaldık zaten ilk zamanlar hastanelerde geçti bebeğimin şuan sağlık sorunu yok allaha çok şükür ama ben tükenmiş durumdayım ruhen bittim artık geçmişte yaşadığım bütün acılarım tazelendi hayatla mücadele gücümü yitirdim içim acıyo bunalıyorum kendime bir zarar vermekten korkuyorum hayattan korkuyorum bebeğe de bakamıyorum artık ben ne yapacağım nasıl baş edeceğim bilemiyorum

sağlıklı düşünemiyorsun aslında biz ne söylesek boş uzmandan yardım alman gerekli ciddi bir bunalı içindesin inş. kısa zamanda atlatırsın bebeğin için çaba göstermelisin annesi o sana muhtaç çünkü ve senden daha iyi kimse bakamaz

bebeğinin zor dönemlerini atlatmışsın artık.şimdi tam oynama gezme zamanları.birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz.biraz kendinizi toparlayın.netten neler yapacağınız hakkında bilgiler alın:34:

tatlım benim bebeğim de 7 aylık eşimin ailesinden bakacak kimse yok annem ve kızkardeşim var kızkardeşim daha kucağına bile alamıyor o kadar yani annemse emzir de uyusun diyor bi süre sonra bakınca veriyor. inan saçımı tarayacak vaktim yok bebeğimi uyutunca hop onun yemeği ikinci uyukuda evin yemeği çamaşır at bulaşık diz üstelik gece de 4 defa uyanıyor daha şu vakit oldu doğdu doğalı 2 saat kesintisiz uyumadı. ama olsun büyüyecek sağlıklı olsun da hep zorda olan anneleri düşünerek kendimi teseelli ediyorum. markete eşim gidiyor her ihtiyacımı o alıyor üstelik 11 yaşında kızım var tabi ki en büyük yardımcım o ... ama nihayetinde çocuk sayılır ödevleri onun da bi dünyası var. komşu falan sevmem ben küçücük dünyam yetiyor tv en büyük arkadaşım ekmek su istemez dedikodu yapmaz kafamı şişrmez sıkılırsam kapatırım . ben oğluma şarkılar söylüyorum hem de berbat sesimle hem de uyduruk masallar anlatıyorum. hep gülüyor bana ... yani aslında bi silkelen kendine gel aynaya bak ben güçlüyüm çünkü ben anneyim de ve başla bi yerlerden .....

canım önce sakin ol bakamayacak bir şey yok bende çocuklarıma hastahaneden geldiğimden itibaren tek baktım
iki tarafında rahatsızlığı vardı mecburen gelemediler
şimdi bak
7aylık olana kadar baktığına göre çokta güzel bakmışsın korkma
bundan sonrası daha rahat artık
doktorun dediklerini harfiyen uygula uyku saati banyosu maması
bana hepsini doktor söyledi aynen dediklerini yaptım çokta rahat ettim karışanım görüşenim yoktu
haydi topla kendini sen annesin dirayetli ol canım bakarsın niye bakamayasın

Back