merhaba arkadaslar
ilk defa boyle basliga konu aciyorum nerden baslayacagimida bilmiyorum ben efden puften seylere darilan bir insan degilim gerektende abartiyormuyum diye kendimi sorgulamaya basladim. kac kere konu acmak istedim ama vaz gectim.
5senelik evliyim esimle evlendigimden beri yurt disinda yasadik 3ay oluyor turkiyeye yerlestigimiz esimin iki is arkadasi var aileleriyle beraber onlarda bizimle ayni ulkedeydi aramizda az mesafeler vardi birbirimize surekli gidip geliyorduk,oturmalar caya davetler yemekler tabi bende ayni sekilde cagiriyordum.
h....... abla dedigim cokta sevdigim arkadasim benimle doktorlari bile gezdi bebek olayi yuzunden sagolsun baya ugrasti oteki arkadaslada aramiz gayet iyiydi.
h........ ablalar 1sene once buraya yerlesti ve kendi apartmaninda bize ve oteki arkadasgilin ailesine ev tuttu onlar karsi komsular bende alt katlarindayim sirket turkiyeye tasininca hep beraber buraya geldik geldigimde h...... abla bana gayet guzel davraniyordu oteki arkadasinda gelmesiyle iliskiler resmen koptu beni umursamaz oldular birbirlerindeler surekli her aksam beraberler neredeyse ama ne bizi cagiran var nede ugrayan lutfen kimse yalnis anlamasin cekememezlik gibi durumum yok sonucta gelmeye bilirlerde kafama takilan neden bire birden boyle sogudular canim cok sikiliyor esimle ve bebeklerimle basbasa kaldim ne gitcek arkadas ne tanidigimz var doktor ihtiyacim oluyor esimle bir isimiz oluyor mecbur bebeklerle gidiyoruz kimse yardim edeyim demiyor en son canimi sikan olay gecen aksam arkadasimin biri bize indi oglum nasil agliyor bir gorseniz bende mutfaga kostum mama yapmak icin birkere eline bile almadi bebegi oyle aglayarak birakti neyse mamayi getirince mecbur aldi birini ben yediriyim dedi yedirdi sonra yine basladi laf sokmaya(zaten hep imali deavranislar laf sokmalari var ayrintiya girmek istemiyorum) bebegine bakamiyorsun dedi yok ter kokuyormus falan filan pc basinda oturdugum zamanlarda bebeklerimle ugrassaymisim ya anlamadigim yardima gelmiyorsun tamamda laf sokmak niye tek basima ikizlere bakiyorum koca evin yuku uzerimde herseye yetismege bakiyorum mbir aksam yemegi yetistiremedigim olmadi esimi kahvaltisiz gondermedim temizlikci istemiyorum istedigim gibi yapmiyacak biliyorum dadiyada guvenmiyorum hersey uzerime kala kaldi annemde yurt disinda yardim edemiyor kaynanamda gelmiyor bebeklerin sesi apartmani inletiyor bir gelipte soran olmuyor bir kapiyi tiklayipta hal hatir sormuyorlar neyapiyor tek basina diyen yok habire laf sokmalar benmi abartiyorum ya nasil davranacagimi sasirdim onlara catir catir cevap vere bilirim ama ben buyuklerimden boyle sey gormedim terbiyem musade etmiyor nede olsa yakin arkadastik bu sinir stress yuzunden esimlede aram bozuluyor herturlu elestiriyede yorumada acigim arkadaslar akil verin bana nasil davranayim kafama takmadan edemiyorum bir degil iki degil laf isitmekten biktim kaynanam bile buakadar karismaz bana
Akraba falan anlarımda komsu arkadas ne alaka resmen cekemıyolar oyle ınsanlardan uzak dur bence yararından cok zararı olur
benimde anlayamadigim ozaten ayrica cekilmeyecek yanimda yokki maddi durumumuz bile ayni hatta onlarinki daha iyi diyebilirimde anlamis degilim
Diğer arkadaşlarında çocuk durumu nasıl peki evlilermi yeni gelenle dedikodunuz dönüyodur belkide bi kadın istesin kıskancak bişey bulur cocuklarınızı olabilir meselaa
evet canim katiliyorum eskisi gibi canimi sikmiyor simdi eskiden cok uzuluyordum simdi artik sinirlerim oynuyor yerinden ter kokuyor bebegin diyor bende duramadim ozaman hergun gel yikayalim kokmasin dedim donup bana dedigi laf bakamiycaktin niye dogurdun bu laf cok canimi sikti sordum tatlim gittim evine sordum geldigimde soyleydin boyleydin simdi ne oldu dedim ailesinde sorunu varmis bunalimdaymis aman bunalimdaysan herkesle ayni olmasi gerekli sadece benimle degilkicanım belki sıkı fıkı olduğun kişi diğer arkadaşıyla daha hoş vakit geçiriyordur senin nede olsa ikizlerin var uğraşmak istemiyordur genelde birinin evinde çocuk olunca bizim ülkemizde o eve pek gidilmez başının şişeceğini düşünür insanlar istisnalar hariç tabi ..kimi komşu var kendi öz çocuğu gibi yardım eder gider komşusuna bakar ....sen hiiç kendini üzme önemli olan ailenin ve senin huzurun madem bi anda senden uzaklaştılar sende hiç takma ve elinden geldiğince ikizlerine en iyi şekilde bak..sonuçta onlar senin evladın..arkadaşım yok diyede hiiç canını sıkma insan kendinin en iyi arkadaşıdır zaten..çık parka git bebişlerle gez markete git hava al onlar uyuyunca kk ya gir bizlerle sohbet et içini dök hiç eşinide kendinide üzme herkes düşünceli olamaz maalesef boşver..çok sevdiğin bir komşun varsada bigün oturmaya git dertleş haa oda yoksa komşu olmadan olmaz diye bir kaide yok eskidenmiş komşuluk dostluk..kendini üzmeye bile değmez...ha o kadını gördüğündede bence neden bi anda gelip gitmekten vazgeçtiğini sor bakalım ne diyecek ama ciddi bi şekilde yüz verme hiç.....bebişler büyüyünce onlar sana yetecek bak gör...
evet cok siki fiki olduk ben rahatsiz olmuyordum ne orda nede ilk zamanlar burda yardim etsinler 7-24 gelsinler yardima bunu beklemege hakkim yok zaten arasira gele bilirler inanki ghidesim bile gelmiyor onlara artik sogudum canimi sikan laf sokmalari gelmeyi gitmeyi anlarimda buna anlam veremiyorum evimde sorunum var zaten baska eve cikacagiz Insallah kafamda dinlenmis olur hani bende tavir yapsam olmuyor ayni apartmandayiz mecbur yuzyuze geliyoruz buaralar baska bir arkadas buldum kendime onu gorunce benim evimde onada ayri tavir yapmaya basladilar diyorumya anlasilmiyor ne istedikleriAllah bağışlasın bebeklerini,sağlıkla büyüsünler inşallah.
Sen artık 2 bebekli bir annesin ve dünyan farklı.Arkadaşlarınla gezmeye gidemiyorsundur.Onlar sana geldiğinde yeterince ilgilenemiyorsundur.Sen onlara gitsen,bebeksiz evde bebekli misafir her zaman hoş karşılanmıyor maalesef.Maması,bezi,ağlaması vs...Bir de senin bu aralar konuştuğun konular genellikle çocuklarınla alakalıdır.Onlar sıkılıyor olabilirler.
Ben geçici bir süreç diye düşünüyorum.Tamamen senin şu anki durumunla alakalı.Bir de üzerinde sen sıkıldığın için alınganlık etmiş olabilirsin.
Sana karışmaları herhalde samimiyetten maraz doğar sözüne uyuyor.Yine de keşke bu kadar içli dışlı olmasaydınız.Akraba değiller birşey değiller.Orda beraber,burda dipdibe...Biraz fazla olmuş sanki.
bu tür insanlardan uzak durmak en güzeli cnm
Malesef bazen insanların ne kadar samimi olsalar da ilişkiler de kendini çekme durumu olabiliyor.
Aslında bunu da anlamak gerekir,hangimizin ruh hali her daim aynı oluyor ki?
Ben şahsen çoğu zamanımı yalnız kalıp kendimi dinlemeye adıyorum.
Tamamende soyutlayamayız kendimizi ama hayat gailesi öyle yoruyor ki insanları,
her zaman aynı moralle görüşecek ruh hali olmuyor insanda.
Araya mesafe koyup daha seğrek görüşmek istemelerini anlayabilirim ama,
evinize,düzeninize,çocuklarınızın bakımına karışmalarını asla anlamam.
Hiç sevmem düzenime karışılmasını.
Herkesin evi ayrı düzeni ayrı,benim aklım bana yeter.
iyi niyetle söylenmiş olsa zaten alınganlık göstermezdiniz.
Ama kafaya takılacak bir durum değil zaten taşınma ihtimaliniz varmış.
Ne kadar güzel yeniden bir düzen kurup,yeni bir çevre edini.ceksiniz.
Boşverin arayıp sormasınlar.
Böyle olmasını istiyorlarsa böyle olsun.Siz zamanınızı iki bebeğinize adayın
zaten boş vaktiniz çok olmuyordur.
Ama size tavsiyem,hiçkimseyi hayatınıza bu kadar dahil etmeyin.
Sizin bebeklerinize nasıl baktığınızdan,bilgisayar başında geçirdiğiniz vakte kadar bilgi sahibi olmasınlar.
İnsanlar sizin hakkınızda ne kadar çok şey bilirse,o kadar yorum yapma hakkını bulurlar kendilerinde.
Komşuluk ilişkilerini çok sevmem,dostluk ilişkilerim yeter bana.
Çünkü dostunuzu seçebilirken,aynı apartmanda yaşadığınız komşularınızı seçemezsiniz.
Çat kapı durumları,vakitsiz gelip gitmeler,gereksiz samimiyet gösterileri hiç hoşlanmadığım şeyler.
işte komşuluk ilişkilerinizi belli bir seviyede tutamayınca bu durumlar da olası malesef.
Boşverin konu komşuyu siz ailenize yetin yeter.
3 kişilik bir grupta 2 kişi her zaman daha samimidir. sizinkide bunlardan biri işde.
hem ikizlerle onlara yemek vs... gündüz oturmaları falan iyi yapıyormuşsun valla bravo.
ben tek çocukla bi yere gitsem burnumdan geliyor. açıkcası kimseninde pek gelmesini istemiyorum evim herzaman düzenli olmuyor onlara ikram hizmet vs... çooook zor.
keşke karşına alıp bu insanlara neden birdenbire böyle soğuk davrandıklarını sorsan diyeceğim ama ben yaparmıyım böyle birşey çok guruluyumdur bu konulrda yapacağımı sanmıyorum:97:
ama bidenbire ne değiştide bu kadar samimiyken araya soğukluk girdi acaba.geçici bir dönem olamaz mı yani kaç aydır aranız soğuk bu insanlarla:44:insanın aklı almıyor doğrusu
demek ki gerçek dost değilmiş bunlar en iyisi hiç kafana takma
zaten taşınacakmışsın canım görüşmezsin artık onlarla olur biter
hep söylerim bu zamanda gerçek dost bulmak çok zor
sordum canım gurur falan dınlemedım valla bana cevabı geldıklerınde ılgılenemıyormusum cayı gec koyuyormusum oldu bende artık salladım gitti artık takmıyorum caya gore yemege gore gelen arkadas hic olmasın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?