- 22 Aralık 2019
- 343
- 336
- 53
- Konu Sahibi Beybilibili
-
Ben işe gidiyorum fakat yeri geldiğinde 3 maske takıyorum. Çocukların kendilerini yeterince koruyabileceğini düşünmüyorum.Anneniz bence ablanızın çocuğundan sonra çocuk bakmaktan bıkmış.
Kendinizde söylediniz ona güvenerek çocuk doğurmadım diye. Ben zaten genel anlamda karşıyım annane babannenin çocuk bakmasına. Zira zamanında bakmışlar zaten. Onlarında artık dinlenme zamanı.
Korona ise tek sebep sizde işe gidiyorsunuz aynı şey. Bence kreşe göndermeniz en iyisi
Kreş için ne düşünüyorsunuz? Yani aslında kv leri de çağırsam dönem normal olsaydı yarım gün de olsa göndermeyi düşünüyordum bu yaşlarda. Kim bakarsa baksın yarım gün nefes alsın diye. Ancak su an çok kararsızımCocugunuzu gonullu olmayan kimseye emanet etmeyin, anneniz dahil.
Cocuk bakmak cok zor iş, ben kendiminkini zor buyuttum, omrumden omur gitti, ikinciyi dusunmedim bile, anneniz kac cocuk bakmis büyütmüş, hakli artik bikmakta.
Bastan soyleseydi diyorsaniz haklisiniz.
Ben olsam bakici alternatifini degerlendirirdim, en.kotu yeniden kayinvalidemi cagirirdim
Bence ikinizde haklısınız size söz verilmiş annenize güvenerek semt bile değiştirmişsiniz. Şimdi belli yaştakilerin çocuk bakma işine sıcak bakmam bunu hep derim. Ama kv bıle bir süre bakmış. Anneniz başta söyledeydi belki kırılmazdınız ama semt bile değiltirmişler şimdi sırt çevirmesi kırıcı olmuştur. Annenizin kv baktığı sürecede size gelmemesi de tuhaf ya aman nasılsa bakılıyor diyip şimdide vazgeçip tekrar kv baksın düşencesi olabilir ya da alınganlık yapmışta olabilir. Bakıcı şansınız var mı?Ben işe gidiyorum fakat yeri geldiğinde 3 maske takıyorum. Çocukların kendilerini yeterince koruyabileceğini düşünmüyorum.
dediğim gibi ben kimseye güvenerek yapmadım fakat baştan da bunu söyleseydi anlayışla karşılardım. Şimdi hem istemediğim bir semtte ev aldım hem de onun lafına güvenip işe de erken başlamış da olabilirdim.
Kreş için ne düşünüyorsunuz? Yani aslında kv leri de çağırsam dönem normal olsaydı yarım gün de olsa göndermeyi düşünüyordum bu yaşlarda. Kim bakarsa baksın yarım gün nefes alsın diye. Ancak su an çok kararsızım
Aynen öyle oluyor maalesef. Ama bu kadarını da beklemiyordum açıkçasıBenim bu konuda anladigim: Aile büyüklere güvenip hicbir plan yapmayacaksin. Bizimkilerin de yasi geldi. Ikiside bakardi, ama gücleri de sadece bir yere kadar yetiyor. Annemin saglik sorunlari da var. Annenize kirildiginizi anliyorum ama bakmak istemiyorsa yapacak birsey yok. Baska cözüm bulmak lazim. Maalesef bazen ihtiyac duydugumuz anda kimse bulunmuyor
Evet tam olarak anlatmak istediğim bu. Gerçekten beni çok iyi anlamışsınız. Gerçekten karşı tarafa mahcup oluyorum bu yüzden. Üstelik kv in kronik rahatsızlığı var.Ben direk açık açık konuşmaktan yanayım.
Evet tabi ki güvenerek yapmadınız. Ben her zaman büyükler istemiyorsa bakmasın da diyorum ama bir taraf istekliyken diğeri yan çizince hoş olmuyor. Bir de ablanın çocuğuna baktıkları için yorulmaları kadar normal olan da aynı özveriyi beklemen. Tamam yoruldular ettiler ama pandemi döneminde şartlar müsaitse idare etmeliler.
Evi yakına da taşımışsın, bakmak istemiyorlarsa da net olmalılar ki plan yapasın.
Bu durumda eşin de içten içe bilenirken haklı. Tamam cidden bakmak zorunda değiller ama denge olmalı.
Açıkçası nedenini sormadım sorsam ona da bir sebep bulur eminim. Ama benim takıldığım nokta en baştan beri destek olacak gibi konuşup iş başa düştüğünde yan çizmesi. Bu yüzden sormadım. Bir çok kişinin de düşündüğü gibi bakmak zorunda değil zaten diye düşünüyorum ben De. Ama sıkıntı sözünden dönmesiAnnenize niye bakmak istedi istemediğini sordunuz mu
sanki ben bakacaktım ama kayınvalideler geldi onlar baksın bana ne moduna girmiş
Evet bizimki de arkadaş istiyor aslında bu yüzden aklım karışıyor. Hangi şehirde kardeşiniz biz istanbuldayız su anBenim kardesim gonderiyor çocuklarını kreşe, ustelik mecbur da degil cunku evden calisiyor, ama cocuklar evde cok sıkıldılar.
Yani gonderin ya da gondermeyin diyemem ama kesinlikle cocuklarin ihtiyaci oluyor o sosyallesmeye
Aynen öyle oluyor maalesef. Ama bu kadarını da beklemiyordum açıkçası
Açıkçası nedenini sormadım sorsam ona da bir sebep bulur eminim. Ama benim takıldığım nokta en baştan beri destek olacak gibi konuşup iş başa düştüğünde yan çizmesi. Bu yüzden sormadım. Bir çok kişinin de düşündüğü gibi bakmak zorunda değil zaten diye düşünüyorum ben De. Ama sıkıntı sözünden dönmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?