sorum komik gelmesin :(

reyyan1984

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
2.638
4
0
40
Çorum
arkadaşlar selam ben 5 yıllık evliyim bebeğim olmuyor ve reglim düzensiz

ama bu sıralar kimle görüşşşem adetini bittiği günden hedapladığını söylüyor,ben başladığı günden hesap ediyorum,
şimdi hangisi doğru adeti baştanmı hesaplayacağız sondanmı

sondansa doktorlar niye başından hesaplıyor

ya hangisi doğru

kaç yıllık evlisin bilmiyomusun demeyiiin gülmeyiiiiiiiiin

Bittiği günden hesaplanmaz doğru olanı bir adet başlangıcından diğer adetin başladığı güne kadar olan süreçtir yani bir adetin başladığı ilk günden diğer adetin başladığı ilk güne kadar olan süreye adet döngüsü deniyor.

Yumurtlama gününüde bir adetin başladığı günden diğer adetin başladığı güne kadar olan süreyi hesaplayıp bu sayıdan 14 çıkararak bulabilirsin.Çünkü yumurta adetlerler düzenli ise beklenen adete 14 gün kala çatlıyor.Ama bazen istisna durumlar olabilir istersen dr. kontrolü altında yumurta takibi yaptırabilirsin.

İlk başta Allah yardımcın olsun
ben de 3.5 yıllık evliyim maalesef benimde çocuğum olmuyor
çok doktora gittim ama şimdi bıraktım şu an aceleye getirmiyorum
hepsi adet kanını ilk gördüğün gün başlangıç olarak aldılar ve ikinci adet kanını gördüğün günün bitiş aldılar tabi ki doktorun yaptığı hesap doğru boşuna mı okudular hiç kimse kendi başına burada doktorculuk oynamasın lütfen çok komik oluyorsunuz ve insanların kafasını karıştırıyorsunuz.
tekrar geçmiş olsun kib ve işin uzmanına tecrübeli olanlara güven herkese de fazla sorma bu konuları
kimsenin özellikle çevreni dinleme onlar yardımcı oluyoruz derler sonra başına birşey gelirse kenara çekilirler sakın bu hatayı yapma
kendine dikkat et tekrar geçmiş olsun

çok tatlı ya herkes o hesaplama problemini yaşıyor ama sen kafana göre takıl canım boşver :))

adetin birinci günü baz alınır benim size önerim adet düzensizliği varsa dr gidip kontrol olun 5 sene biraz fazla gibi yada ovulasyon testi kullanın bol şans.

Adetin ilk günü(belirti değil kanın geldiği gün) başlıyorsun saymaya canım.Adetin 1. gününden diğer adetinin 1 gününe kadar olan süreyi sayıyorsun.Bu süre 21-35 gün arasında olmalı.En normali ise 28 gündür canım.

adetin birinci günü baz alınır benim size önerim adet düzensizliği varsa dr gidip kontrol olun 5 sene biraz fazla gibi yada ovulasyon testi kullanın bol şans.

Adetin birinci gününden itibaren hesaplanır

çok tatlı ya herkes o hesaplama problemini yaşıyor ama sen kafana göre takıl canım boşver :))

herkes kendine göre ayarlayabilir bence
ben bittiğinden itibaren sayıyorum genelde 22. yada 23. gün oluyorum

arkadaşlarım cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize ALLAH cc razı olsun
ben baştan hesaplıyorum 38 gün den 55 e kadar uzayabiliyor
bu ay doktor doğum kontrol hapı verdi ALLAH nasip ederse başlayacam inşallah adetin 1.günü
şu an 28.günümdeyim ( baştan itibaren )
sondan hesaplarsam 21 :)

bebek ALLAH tüm isteyenlere versin inşallahhh

kızlar benim 35 günden fazla sürüyor ve bi kaç aydır böyle :18: geçen sene hormon testi yaptırmıştım yine gecikme olduğu için doktor diane35 dostinex vermişti dostinexi kullanmamıştım tekrar mı test yapsam :18:

Canim adetin basladigi gunden itibaren hesaplanir. Yumurtlamada zaten o sekilde hesaplaniyor. Adet dongun ortalama kac gun ? Yada her ay degisik dongusu mu var? Mesela ideal dongu 28 gundur. Sende ilk adetinden itibaren 2.ci adetine kadar sayacaksin o adet dongusu oluyor. Adetinden 14 gun oncede yumurtlama olur. Ona gore hesaplarsin.

MRB CANIM,adetin ilk başladıgı günden itibaren 28 günde bir adet oluruz...bazen insaın kafası karısabilir gülenecek bişi yok rahat ol

dostinex adetimi düzenliyomuş canım
benimde hormonlar normal çıkıyo
kist var dedi ama hiç önemsemedi
doğum kontrol hapı verdi adet olunca başlıcam ALLAH cc nasip ederse
hah canım benim işte benim ondada problem zaten bundan 2 ay önce tam 56 gün sürdü hatta gebelik testim pozitif çıkmıştı ama sonrasından hayalkırıklığı
bazen hazır testler çapraz reaksiyon gösterebiliyormuş yani test yanlıştı
ben o yüzden hesap yapamıyorum çünkü belli bü düzenim yok
MRB CANIM,adetin ilk başladıgı günden itibaren 28 günde bir adet oluruz...bazen insaın kafası karısabilir gülenecek bişi yok rahat ol

çoook sağol canım
evlenmeden önce
sondan hesaplardım annem öyle öğretmişti bana :) hatta hala asla va asla kabul etmiyor baştan hesaplandığını
ona göre doktorlar yanlış biliyor
ama öylesine konuşuyoruz geçen kuzenlerle yengemlerle falan benim söylediğim o kadar garip geldiki onlara

sondan hesaplıyoruz 30 -31 gün sürüyo diyolar
baştan hesaplanırsa onlarında 37-38 dürüyor olması lazım o yüzden hakketen kafam karıştı

arkadaşlar birşey sorucam. reglim 17si olması gerekiyordu ki genelde 1-2 gün dışında aksamaz. bugün ayın 24ü ve hala regl olmadım. göğüslerimde şişkinlik ve çok olmasada ağrı var. kasık ağrılarım vardı ama şimdi hissetmiyorum. gebelik belirtileri nezaman ortaya çıkar. regl geçtiği günden sonra mı başlıyor genelde. birde gebeliğin kaç hafta olduğu regl tarihinden itibaren mi sayılmaya başlanıyor?

dostinex adetimi düzenliyomuş canım
benimde hormonlar normal çıkıyo
kist var dedi ama hiç önemsemedi
doğum kontrol hapı verdi adet olunca başlıcam ALLAH cc nasip ederse

canım benim hormon testlerimde düzensizlik çıktı sanırım dostinexi o yüzden vermişti doktor yarın tekrar gideceim doktora doğum kontrol hapı düzenliyor ama ben bırakmıştım tekrar eski hale döndü en son adetim nisan 20sinde başlamıştı şimdi hala olmadım.. çok önemsemiyordum takip bile etmezdim ama çok önemli bi sorunmuş dikkat etmek gerekiyor :26: sağlıcakla kal canım...

canım bi gebelik testi yapsana düzenliyse adetin

hani bizim öyle adet gecikmesi pek umudumuz olmuyor artık

ama inşallah senin umudun olur

canım bende dün regl oldum ,iyice şaşırdı benim regl 29.günümde olmuş oldum
ama sevindimde tabi :) gecikmesi daha sinir bozucu
ama belki devamı gelmez diye bugün başladım bende d.k. hapına bakalım ne olacak

Merhabalar, ben 30 unda adet oluyorum ve adetimin ilk gününden saymaya başlayarsak 28. gün korunmasız bir ilişkim oldu , zaten kasıklarımdaki ağrılar şiddetli bir şekilde başlamıştı heran oldu olcak gibi yani, ama ilişkiden sonra ağrılarım durdu ve hala adet olmadım . sizce durum nedir? şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…