Selam kizlar..
Benim bir kac sorum olucakti..
Bebegim Geceleri hic uyumuyor.. uykusunu nasil düzene sokarim?
Bazen Memedeyken agliyor acaba sütüm az diye mi?
Sütümü neler artirir?
Cevaplarinizi bekliyorum Kizlar..
Gündüzleri daha az uyutmaya çalış gece uykusunu alabilmesi için sütünü bulgur pilavı,pekmez ama özellikle su artırır. Bazı kişiler maydanozu sütü keser diyolar ama bende böyle bi durum olmadı. Memedeyken ağlaması ya dediğin gibi sütün az geliyor ve hırslanıyor yada uykusu geldiği zaman zorluyosundur.
Selam kizlar..
Sütümü neler artirir?
öncelikle bebegin kac aylik??
dis cikariyor olabilir..
sütünü su dereotu ve rezene cayi arttirir..
uykusunu düzene sokmak icin seninde düzenli ve kararli olman gerekiyor.bebek senin uyumasi gerektiginde kararli görürse pes edip uyur.bebek deyip gecme cok zekiler bilirsin..hergün ayni sekilde ayni saatte ayni yerde uyutmaya calis..mesela biz hergün saat 8 de en gec 9 da uykuya gidiyoruz gece lambasi onun uyku vaktinin geldiginin göstergesi uyumasi gerektigini biliyor gece lambasi yandiginda.bebegimin yanina uzanip onu sarip bazende emzirerek uyuyor..maalesef bu islem benim yatagimda gerceklestigi icin benim yatagimda uyumaya alisti uyuduktan sonra kendi yatagina yatiriyorum..sende bebegini uyku ritualine sokmalisin..
Ben akşam üzeri 7 gibi banya yaptırdım her gün şimdi 2 güne bir yapıyoruz banyodan sonra akşam uykusuyla gece uykusuna başlıyor 8 gibi çok da rahatlıyor, banyo yapmadığı gün bile aynı saatte uykuyu arıyor. Tavsiye ederim...
Suan kendisi 1,5 aylik daha 2 aylik bile olmadi ynide bir huy edindi memedeyken hep agliyor iste ama cok uzun süre emdikten sonra iyicede hircinlasiyore sürekli agliyor kolumda zorla biraz uyutup yerine yatiriyorum..( esiden sütüm geliodu cünkü sert oluyordu artk olmuyor memeden hic ayrilmiyor nerdeyse.. (
hmmm ozaman dis cikarmiyordur büyük ihtimal gazi olabilir...memedeyken agladiginda omzuna koyup gazini cikar ve tekrar memeye yatir cünki bazi bebeklerde gaz sorunu cok oluyo bide sütün az geliyosa sürekli hava yutabilir.. gene agliyorsa ozaman ac olabilir süt istedigi gibi gelmiyo olabilir..eger sütün gercekten azsa mama takviyesi yapmani öneririm tabiki anne sütünü hic bisey tutmaz ama bebegin acsa eger ac ac aglayip uyumasindan iyidir..ayy kiyamam..sütünün az olup olmadigini anlarsin zaten siktiginda falan.sütünü bol bol dereotu yiyerek cogalatabilirsin ve rezene cayiyla ve boool su tüketmeye bak..Allah yardimcin olsun bebisinede huzur versin allahim..
emzirme konusunda sabırlı olmak lazım ben ilk iki ay hiç emziremedim sagma ile sütümü veriyordum .daha sonra emmeye başladı aynı problemleri yaşadım ama sonunda iki yaşına kadar emzirdim.hiç korkmayın her bebek emer hiç bir süt acı degildir.
Selam kizlar..
Sütümü neler artirir?
Öncelikle cok tsk ederm cnm.. malesef sütüm az ama mama takviyeside yapamiyoruz mamayi yemiyor kendisi..
memeden hic ayrilmak istemiyor sürekli emmek istiyor agliya agliya hemde..
ALLAH bnm gibi annelern yardmcisi olsun(
geçen gün tv de bir diyetisyen anlatırken izlemiştim, benim kızım 17 aylık onun için geç kaldım açıkçası ama sen deneyebilirsin...benim sütüm şarıl şarıl akardı hala da 17 aylık bebeği olanlara göre fazladır, ama kıvamı çok yoğun değildi, yani çok kaliteli bir sütüm yoktu ve bebeğime çok da yaramadı galiba, elbette faydası olmuştur ama ben kilo açısından diyorum, çok kilo aldırmadı kızıma... neyse doktorun dediği şu: sütünüzün kalitesini artırmak için kalsiyum açısından zengin beslenin...kalsiyum sanıldığı gibi en çok sütte yoğurtta falan yok, çiğ badem ve çiğ susamda varmış...emziren annelere bol bol bunları tüketmesini söyledi, paylaşmak istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?