Soru

Benimde geçenlerde başıma geldi aklım çıktı.
Adetim bitmişti 3 gün olmuştu.
İlişkiden sonra bir kanama bir kanama anlatamam kocamında benimde akılım gitti heryer kan oldu.
Çok korktum tabi ilk defa başımageldi 7senedir evliyim.
Kanama 2 gün azalarak devam etti ve bitti.
Ama ozamandan beri birdaha olmadı.
Tahriş olabilir ,içerde sivilce vs gibi bişey patlamış olabilir.
Hemen kötüye yormayın, eğer devam ederse doktora görünün

Benim okadar cok damla damla kan akmadi. Siz gittinizmi doktora? Peki ne dedi doktor sivilcemi?

Bende de ağrı falan olmadı. Dediğiniz gibi sürüntü gibi, birkaç damla, silince geçti devam etmedi.
Benimkini sanırım dondurmam gerekecek. Çünkü mayıstaki ilişkimde de ekimdekinde de oldu, kendiliğinden geçecek olsa arada geçerdi diye düşünüyorum. Bakalım, bir daha ilişkiye girdiğimde belli olur artık ne yapmam gerektiği.

Rahim ağzı kanseri genelde ağır gelişen bir kanser türü. Mesela HPV denilen ve virüslerin yol açtığı bir hastalık rahim ağzı kanserine yol açabilen faktörlerden biri, onda bile genelde taramalarda direkt kanser çıkmıyor, HPV'nin takip edilmediği durumlarda bile kansere dönmesinin 10-15 yıl sürdüğü belirtiliyor (istisnalar vardır elbet ama geneli bu).

O yüzden hemen "kan geldi kanserim" diye düşünmeyin. Kanama olacak kadar kanser olsanız başka belirtileri de olurdu illa ki.

Ben de kanama şikayetiyle gitmiştim, bana doktor kolposkopi yaparken (rahim ağzını ilaçla inceledikleri bir görüntüleme yöntemi) "hiçbir şey yok küçük bir yara var sadece" demişti. Tedbiren biyopsi de aldı, o biyopsi sonuçlarının çıktığı günkü stresimi anlatamam :) Çok şükür tertemiz çıktı, bir sene sonra tekrar smear alınacak o kadar.

İçinizi ferah tutun, her şeyin başı stres.

Gecen gittim doktora, kadin smear aldi. Baska birsey yapmadi. Smear alirkene bakti yara yok dedi. Okadar. 2 hafta beklememeliyim sonuclar icin. Kadin onemli birsey yoktur dedi. Iliskiye girerkene birsey yirtilmis olabilir dedi sadece. Insallah da oyleydir

Back