Soru

Acillik mesele degil,sadece kadin doguma gideceksiniz. Pek cok sebebi olabilir kanamanin. Hormon ilaclari aldiysaniz da olabilir mesela. Hemen en kotusunu dusunmeyin ve internete teshis icin bakmayin. Moral bozmaya gerek yok.

Yakın zamanda aynı şeyi yaşadım. Bir süre boyunca ilişki sonrası kanamam oldu. Ama öyle regl kanaması gibi şiddetli değil, sürüntü ve birkaç damla akıntı şeklinde.

Jinekologa gittim, smear alındı. Smear sonucuna göre jinekolojik onkolojiye sevk edildim. Kolposkopi yapılarak rahim ağzına bakıldı. Sonuçta rahim ağzında yara çıktı. Doktorum kendiliğinden kapanabileceğini, ama bir süre sonra kanama devam ederse gidip dondurtabileceğimi söyledi.

Canınızı sıkmayın, internette hastalık belirtisi bakan sapasağlam insanlar bile 2 dakikada kanser çıkıyor.

Sakin olup bir jinekologa gidin. Smear sonucuna göre zaten doktorunuz yönlendirecektir. Her ilişki sonrası kanama rahim ağzı kanseri demek değil.

Bu arada yasiniz kac? Cocugunuz varmi?

Mrba. Kac defa kanamadan sonra gittiniz dra?
Yara varsa eger. Cocuk istersen zormu oluyor? Yani bir sorun olurmu ilerde? Annem 48 yasinda ve yara oldugunu ogrendi. Ben daha 28 yasindayim sasirdim..

Bu arada yasiniz kac? Cocugunuz varmi?

29 yaşındayım, bekarım çocuğum yok. 28-29 yaş arası oldu bende de.

Birkaç ay önce kanama olmuştu ama umursamamıştım, arada birkaç ay başka ilişkim olmadığı için de unuttum. En son doktora gitmek aklıma geldiği dönemde tekrar ilişkiye girmeye başlamıştım, o zaman da her defasında ufak sürtünme kanaması olmaya devam etti. Yani ilk kanama mayıs ayı gibi oldu, sonra aradan ilişkiye girmediğim 5 ay geçti, 5 ay sonra tekrar ilişkiye girdiğimde tekrar kanama oldu.

Çocukla ilgili hiçbir şey konuşmadık aslında, önemli bir şey değil dedi doktor. Kendiliğinden de geçebilirmiş normal yara gibi. Geçmezse de dondurma işlemiyle yara bölgesi dondurulup iyileşme sağlanırmış. Bu dönemde annem de dahil çevremdeki birçok kadının rahim ağzı yarası dondurttuğunu öğrenmiş oldum, aslında sık rastlanan bir şeymiş.

Mrba,

Acil bir sorum olucakti. Belki yeri degil. 28 yasindayim. Iliskiden sonra kanamam oldu. Ilk defa boyle birsey ile karsilastim.
Interneten bakinca kotu kotu seyler yazio. Kanser falan.
Cok korktum suan. Bilginiz varmi acaba?

Tsk ederim
Simdiden.
Internete bakipta kendinizi korkutmayin internete gore ohooo belki basit biseydir gecmis olsun

29 yaşındayım, bekarım çocuğum yok. 28-29 yaş arası oldu bende de.

Birkaç ay önce kanama olmuştu ama umursamamıştım, arada birkaç ay başka ilişkim olmadığı için de unuttum. En son doktora gitmek aklıma geldiği dönemde tekrar ilişkiye girmeye başlamıştım, o zaman da her defasında ufak sürtünme kanaması olmaya devam etti. Yani ilk kanama mayıs ayı gibi oldu, sonra aradan ilişkiye girmediğim 5 ay geçti, 5 ay sonra tekrar ilişkiye girdiğimde tekrar kanama oldu.

Çocukla ilgili hiçbir şey konuşmadık aslında, önemli bir şey değil dedi doktor. Kendiliğinden de geçebilirmiş normal yara gibi. Geçmezse de dondurma işlemiyle yara bölgesi dondurulup iyileşme sağlanırmış. Bu dönemde annem de dahil çevremdeki birçok kadının rahim ağzı yarası dondurttuğunu öğrenmiş oldum, aslında sık rastlanan bir şeymiş.

Ayni yastayiz ozaman. Benim oglum var 20 aylik. En son 1 sene once gitmistim doktora kontrol icin. Bir sorun yoktu.
Sen bunlari demezsen anlatmazsan ben hala kafayi yemis durumda olcaktim kanserle.
Ve insAllah yaradir. Yada hic bsy degildir.
Acaba kanser hemen birden olucak birseymi?
Degil bence boyle dusunursem.

Benimde oyle 2-3 kere silince gecti kan. Agri falan yoktu...

Ayni yastayiz ozaman. Benim oglum var 20 aylik. En son 1 sene once gitmistim doktora kontrol icin. Bir sorun yoktu.
Sen bunlari demezsen anlatmazsan ben hala kafayi yemis durumda olcaktim kanserle.
Ve insAllah yaradir. Yada hic bsy degildir.
Acaba kanser hemen birden olucak birseymi?
Degil bence boyle dusunursem.

Benimde oyle 2-3 kere silince gecti kan. Agri falan yoktu...
Bende de ağrı falan olmadı. Dediğiniz gibi sürüntü gibi, birkaç damla, silince geçti devam etmedi.
Benimkini sanırım dondurmam gerekecek. Çünkü mayıstaki ilişkimde de ekimdekinde de oldu, kendiliğinden geçecek olsa arada geçerdi diye düşünüyorum. Bakalım, bir daha ilişkiye girdiğimde belli olur artık ne yapmam gerektiği.

Rahim ağzı kanseri genelde ağır gelişen bir kanser türü. Mesela HPV denilen ve virüslerin yol açtığı bir hastalık rahim ağzı kanserine yol açabilen faktörlerden biri, onda bile genelde taramalarda direkt kanser çıkmıyor, HPV'nin takip edilmediği durumlarda bile kansere dönmesinin 10-15 yıl sürdüğü belirtiliyor (istisnalar vardır elbet ama geneli bu).

O yüzden hemen "kan geldi kanserim" diye düşünmeyin. Kanama olacak kadar kanser olsanız başka belirtileri de olurdu illa ki.

Ben de kanama şikayetiyle gitmiştim, bana doktor kolposkopi yaparken (rahim ağzını ilaçla inceledikleri bir görüntüleme yöntemi) "hiçbir şey yok küçük bir yara var sadece" demişti. Tedbiren biyopsi de aldı, o biyopsi sonuçlarının çıktığı günkü stresimi anlatamam :) Çok şükür tertemiz çıktı, bir sene sonra tekrar smear alınacak o kadar.

İçinizi ferah tutun, her şeyin başı stres.

yaklaşık 3 hafta önce ben de yaşadım aynı şeyi ama üstünde durmadım saçma bir şekilde.

bugün rutin kontrolüm vardı orada sordum, tekrar olmadığını söyleyince doktorum şimdilik telaşa gerek yok ama bir daha olursa kesinlikle derhal gel yara olabilir dedi. zor bir şey değil gidin içiniz rahat etsin.

he bu arada kanser değildir bana kalırsa, onun belirtileri öyle hemen olmuyor.

Bende de ağrı falan olmadı. Dediğiniz gibi sürüntü gibi, birkaç damla, silince geçti devam etmedi.
Benimkini sanırım dondurmam gerekecek. Çünkü mayıstaki ilişkimde de ekimdekinde de oldu, kendiliğinden geçecek olsa arada geçerdi diye düşünüyorum. Bakalım, bir daha ilişkiye girdiğimde belli olur artık ne yapmam gerektiği.

Rahim ağzı kanseri genelde ağır gelişen bir kanser türü. Mesela HPV denilen ve virüslerin yol açtığı bir hastalık rahim ağzı kanserine yol açabilen faktörlerden biri, onda bile genelde taramalarda direkt kanser çıkmıyor, HPV'nin takip edilmediği durumlarda bile kansere dönmesinin 10-15 yıl sürdüğü belirtiliyor (istisnalar vardır elbet ama geneli bu).

O yüzden hemen "kan geldi kanserim" diye düşünmeyin. Kanama olacak kadar kanser olsanız başka belirtileri de olurdu illa ki.

Ben de kanama şikayetiyle gitmiştim, bana doktor kolposkopi yaparken (rahim ağzını ilaçla inceledikleri bir görüntüleme yöntemi) "hiçbir şey yok küçük bir yara var sadece" demişti. Tedbiren biyopsi de aldı, o biyopsi sonuçlarının çıktığı günkü stresimi anlatamam :) Çok şükür tertemiz çıktı, bir sene sonra tekrar smear alınacak o kadar.

İçinizi ferah tutun, her şeyin başı stres.

Benim smear alali 3 sene olucak tahminim. Yarin mutlaka aldirtcam tekrar.
Her sene mi alinmasi lazim smear bu yaradan sonra ?

ve yara neden oluyor bu arada? Sagliksiz Yeme icmedenmi, veya hijenlik ilgili bsy mi?

Inanirim bende rahatlicam sonuclari aldiktan sonra. Bi yarin olsaydi keskede gitsem hemen dra.

Bence derdimiz ayni anlatigin gibi, ama bende 1 defa oldu. Kani gorunce panik oldum sadece.

Aldirtman daha iyi olur bence, araya zaman girmis sonucta.

yaklaşık 3 hafta önce ben de yaşadım aynı şeyi ama üstünde durmadım saçma bir şekilde.

bugün rutin kontrolüm vardı orada sordum, tekrar olmadığını söyleyince doktorum şimdilik telaşa gerek yok ama bir daha olursa kesinlikle derhal gel yara olabilir dedi. zor bir şey değil gidin içiniz rahat etsin.

he bu arada kanser değildir bana kalırsa, onun belirtileri öyle hemen olmuyor.

Tekrar oldumu kanamaniz? Evet yarin randevum var. Inanin sabahin 7 inde kalkip oturdugum yerin butun doktorlari aradim. Hepsi yilbasindan sonra verdiler randevuyu. Yok dedim cok gec. Baska sehire gidicem doktora yarin bu sorun icin. Kafama okadar taktim :)

Benim smear alali 3 sene olucak tahminim. Yarin mutlaka aldirtcam tekrar.
Her sene mi alinmasi lazim smear bu yaradan sonra ?

ve yara neden oluyor bu arada? Sagliksiz Yeme icmedenmi, veya hijenlik ilgili bsy mi?

Inanirim bende rahatlicam sonuclari aldiktan sonra. Bi yarin olsaydi keskede gitsem hemen dra.

Bence derdimiz ayni anlatigin gibi, ama bende 1 defa oldu. Kani gorunce panik oldum sadece.

Aldirtman daha iyi olur bence, araya zaman girmis sonucta.
Benim doktorum seneye gel dedi tekrar, her sene çağıracak mı bilmiyorum ama ben her sene yaptırmaya karar verdim. 5 dakikalık işlem sonuçta, riske gerek yok.

Birçok sebebi olabilirmiş. Rahim ağzında enfeksiyon, tahriş, bazen tampon vsye bağlı bölgenin irrite olması gibi farklı sebepleri var.

Evet haklısınız insanın içini huzursuz ediyor durduk yere nereden çıktı bu diye. Gidin içiniz rahat etsin.

Tekrar oldumu kanamaniz? Evet yarin randevum var. Inanin sabahin 7 inde kalkip oturdugum yerin butun doktorlari aradim. Hepsi yilbasindan sonra verdiler randevuyu. Yok dedim cok gec. Baska sehire gidicem doktora yarin bu sorun icin. Kafama okadar taktim :)

hayır olmadı. olsa kesin giderdim ama bilmiyorum 1 kez olunca pek üstüne uğramadım. iyi yapmışsınız bence de üzerinde durulması gereken bir durum. kötü bir şey yoktur umarım. :)

Benim doktorum seneye gel dedi tekrar, her sene çağıracak mı bilmiyorum ama ben her sene yaptırmaya karar verdim. 5 dakikalık işlem sonuçta, riske gerek yok.

Birçok sebebi olabilirmiş. Rahim ağzında enfeksiyon, tahriş, bazen tampon vsye bağlı bölgenin irrite olması gibi farklı sebepleri var.

Evet haklısınız insanın içini huzursuz ediyor durduk yere nereden çıktı bu diye. Gidin içiniz rahat etsin.

Aynen dedigin gibi bende her sene gidip smear aldirtmayi dusunuyorum. Hic olmazsa yaptirsaydim bu sene bukadar korkmazdim birden bire cikinca karsima kan. Kadin olmak ne zor birsey..

Aynısını bende yaşadım. Sonuç yoğun enfeksiyon varmış ama hiç belirti vermedi. Antibiotik tedavisiyle düzeldi.

Aynen dedigin gibi bende her sene gidip smear aldirtmayi dusunuyorum. Hic olmazsa yaptirsaydim bu sene bukadar korkmazdim birden bire cikinca karsima kan. Kadin olmak ne zor birsey..
Öyle maalesef. Neyse ki en azından smear kolay bir şey, her sene baktırmak zorlamaz.

Yarın haber verin doktorunuzun yorumunu. Hiç de içinizi sıkmayın, kadınlığın getirileri diyelim.

Benimde geçenlerde başıma geldi aklım çıktı.
Adetim bitmişti 3 gün olmuştu.
İlişkiden sonra bir kanama bir kanama anlatamam kocamında benimde akılım gitti heryer kan oldu.
Çok korktum tabi ilk defa başımageldi 7senedir evliyim.
Kanama 2 gün azalarak devam etti ve bitti.
Ama ozamandan beri birdaha olmadı.
Tahriş olabilir ,içerde sivilce vs gibi bişey patlamış olabilir.
Hemen kötüye yormayın, eğer devam ederse doktora görünün

Back