- 2 Haziran 2019
- 322
- 645
-
- Konu Sahibi civilenginar
Artık kurum memurlukları da 90+ ile alım yapıyor… şartları sağlıyorsan polislik mantıklı. Benim için şöyle mantıklı geliyor, b gruplarının artık atanması için ciddi puanlar lazım, özelde de iş yok zaten. Ee evde uzun süre KPSS çalışmaktansa hızlıca işe başlayıp yine KPSS b için hazırlanılabilir. Ama benim boyum yetmiyor tşkmerhabalar hanımlar,
buraya hep akıl almak için konu açarım ve bu sefer de öyle olacak :)
ben 21 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim, teorik eğitimim bittiği için bir bakıma mühendisim diyebilirim galiba. akademik eğitimim bitti bahar döneminde tamamen staj yapacağım. malûm inşaat sektörünün ekonomik kriz sebebiyle son yıllarda çökmesi, pandemi, son vuran dolar kuru derken staj bulmak bir hayale dönüştü. inşaat firmalarının hali içler acısı. tabii ki yolunu bulanlar var onlar da torpil, referans.. cv'm boş değil, birçok programa hakimim ancak bir yer bulabilmiş değilim. asıl sorunuma gelecek olursak, staj bile bulamazken iş bulma hayallerim iyice suya düşmeye başladı. bir yanım kpss abanmaya başla, zaten matematikte iyisin genel kültür çalış kurum memurluğu, polislik başvur, bir diğer yanımsa mesleğinde ilerlemeye devam et diyor. kpss b atamaları çift yıllarda alınan puana göre olduğu için bu seneki sınavı iyi değerlendirmem gerekiyor gibi hissediyorum. hazır yarıyıl tatili gelmişken tempo arttırıp kpss çalışmak mı yoksa mesleğimden ilerlemek mi mantıklı sizce? yani illa ki staj yaparken mesleki gelişim sağlayacağım boşuna da kpss çalışmak istemiyorum, atamalar en az 93-94'le yapılıyor çünküsiz olsanız ne yapardınız?
Ah keske bunu sorgulayacak ülkede yasiyor olsaydik.. boyle bi luksumuz yok hayat ne verirse onu yasayacaksin..seceneklerine a101 kasiyerlik falanda ekle derimmerhabalar hanımlar,
ben 21 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim, teorik eğitimim bittiği için bir bakıma mühendisim diyebilirim galiba. akademik eğitimim bitti bahar döneminde tamamen staj yapacağım. malûm inşaat sektörünün ekonomik kriz sebebiyle son yıllarda çökmesi, pandemi, son vuran dolar kuru derken staj bulmak bir hayale dönüştü. inşaat firmalarının hali içler acısı. tabii ki yolunu bulanlar var onlar da torpil, referans.. cv'm boş değil, birçok programa hakimim ancak bir yer bulabilmiş değilim. asıl sorunuma gelecek olursak, staj bile bulamazken iş bulma hayallerim iyice suya düşmeye başladı. bir yanım kpss abanmaya başla, zaten matematikte iyisin genel kültür çalış kurum memurluğu, polislik başvur, bir diğer yanımsa mesleğinde ilerlemeye devam et diyor. kpss b atamaları çift yıllarda alınan puana göre olduğu için bu seneki sınavı iyi değerlendirmem gerekiyor gibi hissediyorum. hazır yarıyıl tatili gelmişken tempo arttırıp kpss çalışmak mı yoksa mesleğimden ilerlemek mi mantıklı sizce? yani illa ki staj yaparken mesleki gelişim sağlayacağım boşuna da kpss çalışmak istemiyorum, atamalar en az 93-94'le yapılıyor çünküsiz olsanız ne yapardınız?
merhabalar hanımlar,
zamanında onları da yaptım:))) çok uzak bi seçenek değil aslındaAh keske bunu sorgulayacak ülkede yasiyor olsaydik.. boyle bi luksumuz yok hayat ne verirse onu yasayacaksin..seceneklerine a101 kasiyerlik falanda ekle derim
aslında ortalamam bölümüme göre gayet iyi ama danışman hocam akademi çok farklı bir yer, herkes birbiriyle yarışıyor sürekli bu hırs devam ediyor dedi.. ales, yds bunlara da zaman ayırmak lazım. bu süreyi kpssye vermek daha mantıklı geliyorKurumsal şirketlere yönlenmekte fayda var. Daha küçük işletmelerde yiyorlar genç mühendisleri.
Gerçi görümcem Türkiye geneli çok iyi bir şirkette asgari ücretten azıcık fazlasına çalışıyor. Yeni mezun olduğu için maaşı değil referansı önemli idi çünkü.
Akademik kariyer noktasında ne düşünürsün?
dediğiniz gibi kurumsal şirketler referans olmadan alım yapmıyor:/Kurumsal şirketlere yönlenmekte fayda var. Daha küçük işletmelerde yiyorlar genç mühendisleri.
Gerçi görümcem Türkiye geneli çok iyi bir şirkette asgari ücretten azıcık fazlasına çalışıyor. Yeni mezun olduğu için maaşı değil referansı önemli idi çünkü.
Akademik kariyer noktasında ne düşünürsün?
Maalesef siradan bir devlet okulunda da dil bilerek yetişemiyor çocuklar. Fen bilimleri zaten öldü. Oralara gidebilmek için de belli bir bilgi birikim olmasi gerek. Ama düz vatandaş çocuguna o egitimi aldiramiyor ki.Yukarda yazmışsınız staj bile bulamazken diye.
En aşağıda da yazmissiniz kpss mı mesleğinde ilerlemek mı diye.
Bu durumda kpss kalıyor. Bi şansınızı deneyin. Malum staj bile bulamazken iş bulamazsınız şu durumda
Etraf yeni mezun mühendis mimar kayniyor. Yeni başlayan, iyi okul mezunu muhendise asgari ücretten düşük veriyorlar. Malesef gerçekler böyle.
Zamanında onlarca yeni üniversite açıldı, herkes üniversite mezunu oldu. Okul bitince is bulamıyor işte böyle gençler.
Böyle giderse kendi çocuklarımın döneminden de çok umutsuzum. Dil bilip ,bilim okuyup avrupa veya amerikaya gitmelerini istiyorum