• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonumuz ne olacak hüzünle bekliyorum

yol vermek kolay
şimdi desem git diye hemen gider
boşanalım desem onada ok
bu birlikteliği sürdüren benim
bir takıntı var bende aşamıyorum kendimi
sadece görüntüde olsa bile aile bütünlüğünü bozmak istemiyorum,hatta bu konuda yeterince güçlü değilim(manevi olarak)
benim hiç görmediğim baba sevgisini çocuklara öyle veriyorki
onu oğlumla kızımla birlikte izlerken her defasında dilini tut böyle kabul et diyorum
ama sonra diğer şeyler yerine konmadığında tepem atıyor tutamıyorum kendimi

işte ikilemler ikilemler herşey dörtdörtlük olmuyor hayat işte. Ama öyle git desen hemen giderse seni sevmiyor sana değer vermiyordur. Çocuklar için katlanma yaa. Bizde kardeşlerimle sorumsuz bir babayla, annenin evi geçindirdiği bir evde büyüdük ve büyüyünce annemize üzüldğümüz için ''keşke bizim için çekmeseydin, bu kadar kendini yıpratmasaymışsın gençken ayrılsaymışın'' dedik. Gençlik gidince hiç bir anlamı olmuyor asıl o zaman geçmişe takılıyor insan. Sonra çocuklar büyüyor herkes birini bulup ya evleniyor evlenmese de sevgilisiyle hayat kurma planları yapıyor ve ebeveynler hem fiilen hem ruhen yalnız kalıyor.
Sende bende hapimiz yalnız kalacağız ne kadar çocuğumuz olsada, önceliği inan kendine tanımalısın. Bu adamla olmuyorsa ruhuna uygun birini elbet bulursun, çünkü insanın yaşlandığında elini tutacak olan çocuklar değil eş oluyor, onunla yalnız kalıp onunla başbaşa kalıyorsun. Umarım dikkate alırsın

Üzuldum :( parayı mevkıyı bulan erkek degısıyor tavırları da degısıyor kendı de degısıyor
Gozu dısarıya acılıyor mevkısı var parası var ısyerınde bıkac kadından guzel bısey duysa senı bıle gormezz gozu
Cunku su an senı sdc dırdır eden huzursuz eden bırı gıbı goruyor
Evlılık,sorumluluk bu terımlerı unutmus saygısızlıkta baslamıs.
Şu mubarek gunde senın ıcın dua edıcem Allah kocanın aklını basına getırsın umarım duzelır sende bol bol dua et baska yapabılecegın bırsey yok maalesef

Yemeklerı bıle onun ıstedıgı gıbı yapma caban gosterıyor kı aslında esını cok sevıyorsun
Kızgınlıgından su an anlamıyorsun belkı bunu
Sorumsuz olmasına sızı ıhmal etmesıne kızıyorsun cunku
Bosanmak cozum degıl senın konumunda cunku hem sevıyorsun hem 2 cocuk hemde aldatma cok bısey yok
Cocuklarda sende bıraz guleryuz gosterıp eskı mutlu gunlerınızı htırlatın caktırmadan
Kendı gelıcektır bence kavga cozum degıl sureklı tartısırsan haklı da olsan senden uzaklasır cunku evlılıkten cocuklardan bunalmıs bellı
Sen ısı bırak ısyerıne yakın tasının hem evı gecındırmek zorunda kalır hemde kontrolunde olur

of bu benzer okuduğum kaçıncı konu
içim şişti valla.
çalışmaktan falan vazgeçip yatıcam evde tüm gün bu gidişle ya.

siz çalışmasanız bile o bir erkek ve bir baba ne demek ben yokken neyle alıyodunuz size bakmak mecburiyetinde ev alcam falan demiş sanırım eşiniz çalıştıkca yükseldikçe alçalmış diyorum ben

siz çalışmasanız bile o bir erkek ve bir baba ne demek ben yokken neyle alıyodunuz size bakmak mecburiyetinde ev alcam falan demiş sanırım eşiniz çalıştıkca yükseldikçe alçalmış diyorum ben

tüm sayfaları okumadım ilk sayfaya ve yazılarına baktım;
bir erkek karısı çalışsın çalışmasın evini geçindi,rmek zorunda ama beyimiz daha bunu anlamıyor demeyeceğim "anlamak istemiyor"
annene teşekkür edeceğine minnet duyacağına "ben çalışmıyorken napıyorsanız onu yapın" çocukların bezini sütünü alırken pazarlık yapması..inanmıyorum müdür olsun da 2000 tl alsın fazlasını alıyordur eminim.ama kredi kartına 5000 tl üstü borç yapıp üstelik size harcamaması seni kuşkulandırmak istemem ama normal değil..size yapmıyorsa o kadar parayı nereye kime harcadı?annesine neden yolluyor ?bi yolunu bulup sor bence annesiyle aran iyiyse anlat olayı acaba o harcamaları başkasına mı yaptı de evin ihtiyaçları konusunda kavga çıkarıyor de uygun bir dille.müdür oldu diye kendine bayağı bir güveni gelmiş sana "dilini keserim "dediğine göre!erkekse o kadar evinin geçimini karşılasın!bence annene yakın olacak şekilde ayrı eve çık mutlaka ikna etmeye çalış....bir arkadaşım vardı ailesiyle altlı üstlü oturuyordu.kocası dersanede öğretmendi düğün borcu eşya borcu onlara kalmış ama doğal gaz faturasını falan yatıramamışlar bi kaç kez arkadaşımın anne babası ödemiş.ve arkadaşımın dikkatini çekiyor "nasılsa onlar öder" rahatlığı başlayınca anne babasına sakın ödemeyin diye çıkışmış.şimdi memur çıktı eşi kimseden beklentine içine girmiyor Allah tan..

Son düzenleme:
Bu KKulübü bana çok şey kattı..
Özellikle eşi ve eşinin ailesi bölümü..

Çok şey öğrendim..Bekarım ama evlenip boşanmış kadar veya eşinden hatta ve hatta eşinin ailesinden dayak yemiş, şiddet görmüş kadar, kocası tarafından sömürülmüş kadar, aldatılmış, terkedilmiş kadar tecrübeye sahip oldum..

Sanırım benim şansım evlenmeden önce bu formu keşfetmek oldu...

Neymiş ? Erkeğe maaşını vermeyecekmişsin, paranın sıcak ve tatlı yüzünü göstermeyecekmişsin !

Demekki alışıyorlar..

Bence bir erkeğin görevi evine bakmaktır, eşi çalışsa bile..

Erkek adam eşinin maaşına elini sürmez, sürse bile gerçekten ihtiyacı olduğunda utana sıkıla ister..

Bence kadının maaşı ileriki günler için yatırım olarak kullanılmalı, erkeğin ki değil..

Biz kadınlar değişik varlıklarız mesela eşimiz bize yıllarca baksa evi geçindirse biz bir işe girdiğimiz anda eve yardım etmeye başlarız ama erkekler şekil a da görüldüğü üzere rahata alıştıklarında hiiiiiiiiiiiiççç sıkıya gelemiyorlar..

Konu sahibi arkadaşım gerçekten durumun zor, tahammül sınırlarını zorluyor eşin..Allah yardımcın olsun çok üzüldüm..
Sana ve annene yaptıığı çok büyük bir haksızlık..

Annende farkındadır eminim ama kızı ve torunları için sesini çıkartmıyordur kadıncağız :50:

Allah yardımcın olsun..

Eğer bu evlilik devam etsin diyorsan sana tavsiyem acil ev tut çocuklarınada bakıcı mecburen o değerli parasını harcayacak öncelikleri siz olmalısınız kadınlar lütfen kartlarınızı eşlerinize vermeyin sizin iyi niyetinizi süistimal ediyorlar.

Erkek eşi çalışsa bile evini geçirdmek zorunda kadın çalıştığı parayı eşine vermek zorunda değil..

Şunu anladım ki erkekler su gibi girdikleri kabın şeklini çok çabuk alıyorlar,vermeyin bu rahatlığı erkeklere düşmanca demiyorum ama maalesef bu dönemin erkekleri parayı bulunca böyleler...

Hiç uğraşamam ayrılmak istiyorum diyorsanda gönder evden yaşasın bekar hayatını zor olacak biliyorum ..

canım arkadaşım 80-89 topiğindeki cıvıltılı günlerden sonra ilk kez bu konuyla denk gelince sana çok üzüldüm :(
bu ne böyle sen güçlü bir kadınsın,yıllarca 2 çocuğuna bakmışsın üstelik bebek gibi paşa babayada bakmışsın,üç kuruş görünce biyerleri kalmış şimdide seni mi beğenmiyo..Ayıp vallahi ayıp...:57:Icinde bulunduğun durumun ne kadar üzücü olduğunu biliyorum ama sana sadece şunu söyleyebilirim ki ben kolay kolay boşan demem aşka,evliliğe saygım sonsuzdur... Bu adamla hayat yürümezki,hem seni hem anacığını ezsin,hem çocuklaırna babalık görevini yapmasın,üstelik 5000 kusur lira ekstre borcu yapsın ve nereye harcadığını bilmeden sen,yok böyle bir hayat...Olmaz güzelim bu adamla bu gemi yürümez ...bence güzel anacığınla otur konuş ve hayatına onsuz bir yol çiz..çok üzüldüm Allah yardımcın olsun ,takipcinim canım ..Dua ile....

Aslında dikkatimi çeken yön şu oldu.. eşiniz bence annenizle yaşamak istemiyor... sonradan okudum artık bu evliliği kafasında bitirmiş sanki....

konunun sonundaki ev alma meselesini okumamıştım... çok üzüldüm... o yüzden diğer arkadaşların dediği gibi bence de yol yakınken hazır çocukların küçükken ayrıl .. oda bunu istiyor sanki bence hiç itiraz etmeyecek...

Son düzenleme:
asla vede asla duzelmeyecektır eşın...
sakın bunu bekleme umıt etme.
daha maaşını bıle bılmıyorsun
gerı kalan kısmını nereye harcadgını bılmıyorsun ve kac yıllık evlı oldugunuz halde..
evlılık bu deıl.!
sorumsuzun bencılın saygısızın tekı
cocuklarının rızkını vermeyen eşten hıc bır hayır gelmez
cocukların buyuyuncede o adam boyle devam edecek.
sen calısıyorsan durma ayrıl ondan kafasına dank etsın.

[B]bazı geri kafalı erkekler parayı bulunca ya karıyı ya arabayı değiştir gibi

çok çirkin bi söz söyylüyorlar

o geldi aklıma okuyunca

eşinizde parayı bulunca aklı sıra değişmeye başlamış ama daha kötü yönde..

bence sabret eşiniz o sorumsuzlukla nasıl müdür oldu onuda anlamadım...

belki işyerindede itibar edinemez sorumsuzluğu yüzünden
[/B]

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla ayaklarınızın üstünde durabiliyorsunuz ne cekiyorsun hala ne gerek var. böyle adama adammı denir. hazırcı düşüncesiz bencil. bırak alalh aşkına kendine eziyet etme hayaıtm

git deyince gidecek bi adamı neden tutuyorsunuz o evde
çocuıklarıyla gerçekten ilgiliyse,ayrıykende ilgilenir

benimle üzülüp önemli duygu ve düşüncelerinizi paylaştığınız için çok sağolun

arkadaşlar evlilik bu değil biliyorum
öncesinde tecrübem olmasa bile
az çok çevremdeki gözlemlerimden yada onu bunu bırak verilen değerden davranışlardan beklentilerin boyutundan vs anlıyorumki aslında evlilik değil bizimkisi
ama şu var
eşimin beni aldatmadığını biliyorum
dışarda saçma sapan ilişkileri yok
evden işe işten eve
ama evi otel gibi kullanıyor
daha dün tartıştık
daha demiim zaten hergün öyleyiz artık hiç tadımız tuzumuz yok artı birbirimize tahammülümüz yok
iş yerine karşı nasılda sorumlusun dedim
herşeyi dörtdörtlük yapma telaşındasın
hayattaki sorumluluğunun sadece iş yerinden ibaret olmadığını anlatmaya çalıştım
eve karşıda sorumlusun sen diyorum ama benle zıtlaşmaktan başka bişi yapmıyor
evde olduğu saatlerde çocuklarla çok alakadar
ama haftada bir gün dahi izin almıyor
çocuklarla hem benim hem annemin çok iyi ilgilendiğinden emin
babayı özlüyorlar oğlum hırçınlaşıyor bunuda anlatıyorum
sendenmi öğrencem diyor derdi hep kafama göre yaşayım bana kimse karışmasın
maddi manevi rahat olmak istiyor
şimdi onun bu çocukça düşüncelerine sorumsuz hareketlerine yeter artık deyip kapının önünemi koysam yoksa mücadeleye devammı etsem kararsızım
aceba bi ev alsam maaşımın büyük kısmını krediye bağlasam o eve bakarmı çünkü benden ümidi kesilmiş olacak
yoksa onunla beraber tek bir adım dahi atmasammı

evet onunla tek bır adım dahi atma...
yaşadıklarından daha fazlasını ablam yaşadı.
enıştem daha ayrı degıllerkne bıle oglunun sunnetınde bırak gelmeyı para bıle vermedı
o cocuklar acmı tokmu hıc dusunmez.. ablamı mahfettı yıllarca.
tabı bızıde.
ablam onun ıkıncı evlılıgı oldugu halde ablamlada gecınemedı.
ablamda enıstemın maasını uzun yıllarca bılemedı
asla hesap vermezdı.
eskı karısı barı bende yaptıgın hataları sımdıkı esıne yapma demıs
daha 3 gunluk evlılerken tek basına arkadaslarıyla tatıle gıttı.
boyle ınsanlar duzelmez
ılla senı aldatması mı gerekıyor
bence bır erkegın aılesıne zaman ayırmaması buyuk eksıklık ..
sızın kavgalarınız tartısmalarınız kımbılır evladınıza nasıl yansıyordur.
lutfen hayal kurmayın o adam uzerıne .
tecrubeyle sabıt.

esiniz parayi gorunce biyerlerine bisey olanlardanmis.
madem bi yardimi dokunmuyor,sorumluluga gelemiyor
hem de kendine ev alip yalniz yasayacagini soyluyor
evdeki fazlalik esyalarla beraber ayni posete koyar koyarim kapinin onune!

Back