Sonumuz ne olacak hüzünle bekliyorum

sevdemer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
1.233
3
156
Ankara
konunun özetini hemen vereyim
eşimin sorumsuzluğu

iki çocuğumuz var ve yedi yıllık evliyiz
tek çocuk olduğum için babam olmadığı için ve başka sebeplerden annemin yanındayız evliliğimizin başından beri
hep annemle onun evinde yaşadık
eşim üniversiteyi biraz geç bitirdi planlar yolunda gitmedi
istediği bir işede giremedi (kamu dairesi gibi)şimdi bi şirkette müdür olarak çalışıyor
evin geçimini şimdiye kadar ben ve annem sağladık(ara ara çalıştığı oldu kısa süreli işlerde)
4 aydır çalışıyor,doğal olarak bekledim bazı sorumlulukları alsın üstüne
baktım tık yok bi gün konuştum en azından mutfak masrafını üstlenmelisin fazlasını istemedim çünkü ilk girdiğinde asgari ücretle başlamıştı işe
sesini çıkarmadı ama her ihtiyaç olduğunda söylenerek yaptı
çocukların sütü bezi üzerinden resmen pazarlığa girdi
bende bu arada maaşımın neredeyse üçte ikisini borçlara bağladım geri kalanlada çocukların ilerde eğitim hayatlarına birikime başladım
bu arada oğlum 3 yaşında kızım 7 aylık
onun eve katkıda bulunacağını düşünerek her ay maaşımı taksitlere vs yatırıyorum
genellikle istediğim kıyafetleri almıyorum,gezmiyorum kısacası kendim için harcama yapmıyorum
bunu bildiği halde ne zaman markete gidilmesi gerekse sen zaten hiç bir şey almıyorsun yapmıyorsungibi benzer şeylerle 3 kuruş harcayacaksa burnumdan getirşyor
benim derdim onun eve para harcaması değil sonuçta onun çalışmadığı zamanlarda ben her şeyi tıkırında götürüyordum
ama şimdi o çalışıyor ve bu evde o da yaşıyor sorumluluklarını yapmadığı/yapmak istemediği zaman zoruma gidiyor
ben nasıl ki üzerime düşen her şeyi yapıyorsam onunda yapması gerekmiyor mu
hem çalışıyorum hem iki çocuğuma bakıyorum ütüsüz gömlek giydirmiyorum beyimizin damak tadı farklı her yemeği yemez her gün onun farklı yemeğini yapıyorum
şimdi müdür oldu 2000 belki daha fazla geçiyor eline ama eve yaptığı aylık 400-500 mutfak masrafını her defasında bin tane laf söyleyerek yapıyor
geri kaln parasını nereye harcar hiç bilmiyorum
kredi kartı ekstresi en son 5,700 olmuştu
muhtemel ailesine gönderiyor çünkü dışarı hayatı yok
mesela bugün kahvaltılık almamız lazım veya pazara gidilecek diyorum
ben çalışmıyorken neyle yapıyordunuz diyor
ben yapıyordum annem yapıyordu dedim o zaman şimdide öyle yapın diyor
çok zoruma gidiyor bu sözleri
sanki beni ve bu evi kullanıyor
son zamanlarda kaç kez söyledim ev tutalım kendi düzenimiz olsun diyorum tamam diyor evden çok ne var iş yerinin yakınında var orayı tutalım diyor
orası uzak anneme yakın olsun ki çocukları sabahları bırakabilelim diyorum
sanki bu konuyuda sallıyor gibi
geçen gün arkadaşa ev alıcam demiş arkadaşta iyi ya biriniz krediyi öderken diğeriniz evi geçindirirsiniz demiş
ben kendime alıyorum evi
kendim gideceğim demiş arkadaşımda saçmalama bak söylerim demiş o da söyle demiş
bende sanki duymamış gibi misilleme yaptım ev alacağımı ama onun o eve gelmesi için değişmesi gerektiğini çünkü ne ideal bir baba ne de ideal bir eşsin dedim
dalga geçiyor ben bunları söylerken
bir de maddi drumunu ve konumunu düzelttikçe konuşmaları değişti
artık tartışırken o dilini keserim,şimdi seni ayağımın altına alırım diyor
her gün gelecekle ilgili farklı planlar yapıyorum biraz daha güçlü olmaya çalışıyorum ama olmuyor
her gün kavga ediyoruz hep mutsuzluk hep göz yaşı...

bastan alismis ya ondan bu düzen böyle gitsin , benim paramda cebime kalsin diyor.
ama sorumluluk almasi gerektigini unutmus, parasinida annesine yolluyorsa cok ayip, biri hatirlatmali.
sende farkindasindir gerci, evliliginiz yürümicek gibi geliyor bana, malesef

cidden anlayamıyorum ne olmuş bu zamane erkeklerine!!!
...
şimdiye kadar onu rahata alıştırmışsınız canım...hoş görmeyecektiniz onun eski hallerini...
demek ki mayasında varmış bu adamın bazılarına böyle para yaramıyor işte...
bambaşka bir kişilik oluveriyorlar...
ya da hep böyleydi parasızdı o yüzden siz tanıyamadınız onu yeterince...
resti çekin..
kendisine düzen versin...
yoksa yol verin gitsin..
şimdiye kadar siz bakmadınız mı zaten kendinize..
parası olunca kendini vazgeçilemez gördü demek kendisini..

Alacağı eve yalnız mı taşınacakmış ben mi öyle anladım?

Bu davranışlar hayra alamet değil. Kim olursa olsun kadın yada erkek statüsü yükseldikçe egolarıda yükseliyor, bu insani birşey. Eğer insanın içinde erdem varsa egolarını yenebilir anlaşılan senin eşin kendisini törpülemeyi bilemeyen kendisine verilen dünya nimetlerini kişiliğine katamayan erdemlerini geliştiremeyen düz bir adam. Ve değişeceğini hiç sanmam çünkü bu tipler belki bir ihtimal ancak birşeyleri kaybettiklerinde anlarlar o da bazıları, bir insan 7 sinde ne ise 70 inde de o oluyor genelde. Çocuklarında çok minikmiş buna rağmen bunları yaşıyor olmanız bence eşinizin sizzin üzerine planlar yapmıyor olması, annnenizle yaşıyor olmanızda ona sorumluluk aldırmamış ve kendi evini alıp yalnız yaşama gibi hayellere başlamış. Tabiki kim istemezki mutlu yuva ve eşi ama terkedeceğe benziyor ve siz eninde sonunda annenizle başbaşa kalacak gibisiniz. Yada dediğiniz gibi ayrı ev anne maalesef tek kalacak, yada siz anneyle koca kaçarrr. Ama madem mutsuzsunuz ve annenizede mahcup oluyorsunuzdur onu çekmeyin bırakın gitsin, yada zamanla bunu o size söyleyecek. Hazırlıklı olun. Allah yardımcınız olsun.

esiniz cok para kazanmaya baslayinca bi taraflari kalkmis...

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN SIZI VE COCUKLARINIZI KIMSEYE MUHTAC ETMESIN INSALLAH...AMIN...

Son düzenleyen: Moderatör:

sanırım ailesine veriyor
banada sonumuz yok gibi geliyor
bunu düşündükçe çok üzülüyorum
çünkü ikiçocuk var sonuçta
bi şeyler yapmalı ve aile birliğini bozmamalıyım diye kafam hep yüzlerce düşünceyle karman çorman

daha önce bi kaç kez evden kovdum
ama sonra yine ben istedim devam etmeyi
o zamanda ayrı bir ev kuralım demiştim
güya kabul etmişti

git dediğimde sonra kendimi suçluyorum

Alacağı eve yalnız mı taşınacakmış ben mi öyle anladım?

evet evet bensiz
ama çocuklarıda alacakmış
ben istersem ara sıra gidip kalabilirmişim

ben böyle yapmamıştım malesef
1,5 yıl önce atamam yapıldığında maaş kartımı eline verdim harçlığımı ben ondan aldım
sonra baktım hem onu kullanıyor hemde kendi kredi kartına borç yapıyor tabi bu harcamalar asla bize değil geri aldım kartımı

sessiz beklersem sanki banada bi gün kaçacak gibi geliyor

esiniz cok para kazanmaya baslayinca bi taraflari kalkmis...

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN SIZI VE COCUKLARINIZI KIMSEYE MUHTAC ETMESIN INSALLAH...AMIN...

amin

Eve , çocuklara yıllarca siz bakmışsınız halada siz bakıyorsunuz üstelik annenizle birlikte ..

EE pardon da neden evlisiniz ? İnsanlar ortak bir hayatı paylaşmak için evleniyorlar .Siz hiç bir olamamışsınız ki..
Gemiyi yürüten hep siz olmuşsunuz . şuanda da bildiğin sömürülüyorsunuz .
Mahçup olup susacağı yerde dilini keserim diyen terbıyesız bir insanla hayatı yurutebılcegınızı düşünmenize çok şaşırdım..

Alıstırmıssınız ekmek elden su gölden oh ne ala!
İnsan biraz düsünür ya ne demek laf ederek alısveris yapmak kendisi de o evde yasamıyor mu?
Erkeklerden nefret etmeye basladım suan.
İsiniz zor..

Son düzenleme:
valla nerde o eski babacan erkekler,evini beleyip koruyan erkekler,nerde şimdinin dili kendinden uzun aç kabadayıları... allah sabır versin hiç kolay değil,bizim babalarımız 30-40 yıl sadece eşi ve çocuklarının geçimi için çalışır onlarsız yemek yemez insanlar,şimdiki adamlara bak. hep rahata alışmaktan oluyo bunlar.tembel oldular valla.canımsın inşallah şu cuma gününde duam kabul olsun,eşin senin için deli olsun,bütün parasını senin eline sayar olsun,küçük bi musibet lazım böyle erkeklere.

o terketmeden sen koy kapının önüne , çalıyorsunda annen bakar çocuklara. Zaten mevcut durumda bu değilmi. Eee ne kaldı geriye sorumsuz ve huzursuz eden poşet koca, at çöpe gitsinnn

Bu ne nankörlüktür ya ! Ablacım ayrıl gitsin bundan, hakaret de ediyormuş sana. İlerde başka işler de yapar bu adam..

Aynen erkekler simdi cok baska!
Evi kadın gecindiriyor insan bir mahcup olur ya yerinde rahat oturamaz birde kayınvalide var evde!
Ama esi o kadar rahat ki, ne rahatsızlıgı bide utanmadan sızlanıyor sanki hakkı varmıs gibi.
Siz ona bakmak zorunda degilsiniz hele anneniz, damadı beslemeye hic mecbur degil!
Kusura bakmayın ama esinizin rahat tavırları yenilir yutulur cinsten degil.
Bu saatten sonra sorumluluk alıp, istediginiz gibi bir es olabilir mi onu bilemiycem.

o terketmeden sen koy kapının önüne , çalıyorsunda annen bakar çocuklara. Zaten mevcut durumda bu değilmi. Eee ne kaldı geriye sorumsuz ve huzursuz eden poşet koca, at çöpe gitsinnn

Bu ne nankörlüktür ya ! Ablacım ayrıl gitsin bundan, hakaret de ediyormuş sana. İlerde başka işler de yapar bu adam..

Arkadaslara katılıyorum esinizin size hic bir yararı yok ki, o olmadan da hayatınızı devam ettirebilirsiniz pekala.

Arkadaslara katılıyorum esinizin size hic bir yararı yok ki, o olmadan da hayatınızı devam ettirebilirsiniz pekala.

Zaten ettiriyormuş şekerim kocaya ne gerek var o zaman dimi yaa. Hani başka duygusal sorunlar olsaydı yada kocasının da en ufak bir mücadelesini okusaydık demezdik bunları kim yuva yıkılsın kadın boşansın ister ama adam nato kafa nato mermer. Bu tip adamları hayat boyu çekip kendine ve çocuklarına kötülük etmektense ipini salmak lazım. kendin için gerek bu

başınız neyse sonunuzda o dur muhtemelen adama bak ''besle kargayı oysun gözünü'' 7 senelik evlilik size ne kazandırmış hep sizden götürmüş... sırtını dul bir kadına ve sorumluk hissetmedigi karısına dayamış eline iki kuruş geçince egoları tavan yapmış hayt höytle adamlık taslayan koca müsveddesi...allah yardımcın olsun umarım hakkında hayırlısı olur...sana maddi manevi bişey verememiş hep senden almış bu adam yarın çocuklarına da tümden zarar... zaten birlikte oldugunuzu söyleyebilir misin bu adam sizi hiç tutmamış,hiç sizin olmamış ki bıraksın...zaten hep böyledir adam edersin sonra sana posta koymaya kalkarlar yol ver gitsin...

Kesinlikle dogru söylüyorsun..
En azından etrafta dolasan bir koca müsvettesi olmaz!

Türk erkeklerinin en bilindik özelliklerinden bir tanesi maalesef cebi biraz para gördümü esini hemen gözden cikarir ama ne demisler "düsmez kalmaz bir Allah'tir' unutmamak gerekir ki bugünün yarini da var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…