konunun özetini hemen vereyim
eşimin sorumsuzluğu
iki çocuğumuz var ve yedi yıllık evliyiz
tek çocuk olduğum için babam olmadığı için ve başka sebeplerden annemin yanındayız evliliğimizin başından beri
hep annemle onun evinde yaşadık
eşim üniversiteyi biraz geç bitirdi planlar yolunda gitmedi
istediği bir işede giremedi (kamu dairesi gibi)şimdi bi şirkette müdür olarak çalışıyor
evin geçimini şimdiye kadar ben ve annem sağladık(ara ara çalıştığı oldu kısa süreli işlerde)
4 aydır çalışıyor,doğal olarak bekledim bazı sorumlulukları alsın üstüne
baktım tık yok bi gün konuştum en azından mutfak masrafını üstlenmelisin fazlasını istemedim çünkü ilk girdiğinde asgari ücretle başlamıştı işe
sesini çıkarmadı ama her ihtiyaç olduğunda söylenerek yaptı
çocukların sütü bezi üzerinden resmen pazarlığa girdi
bende bu arada maaşımın neredeyse üçte ikisini borçlara bağladım geri kalanlada çocukların ilerde eğitim hayatlarına birikime başladım
bu arada oğlum 3 yaşında kızım 7 aylık
onun eve katkıda bulunacağını düşünerek her ay maaşımı taksitlere vs yatırıyorum
genellikle istediğim kıyafetleri almıyorum,gezmiyorum kısacası kendim için harcama yapmıyorum
bunu bildiği halde ne zaman markete gidilmesi gerekse sen zaten hiç bir şey almıyorsun yapmıyorsungibi benzer şeylerle 3 kuruş harcayacaksa burnumdan getirşyor
benim derdim onun eve para harcaması değil sonuçta onun çalışmadığı zamanlarda ben her şeyi tıkırında götürüyordum
ama şimdi o çalışıyor ve bu evde o da yaşıyor sorumluluklarını yapmadığı/yapmak istemediği zaman zoruma gidiyor
ben nasıl ki üzerime düşen her şeyi yapıyorsam onunda yapması gerekmiyor mu
hem çalışıyorum hem iki çocuğuma bakıyorum ütüsüz gömlek giydirmiyorum beyimizin damak tadı farklı her yemeği yemez her gün onun farklı yemeğini yapıyorum
şimdi müdür oldu 2000 belki daha fazla geçiyor eline ama eve yaptığı aylık 400-500 mutfak masrafını her defasında bin tane laf söyleyerek yapıyor
geri kaln parasını nereye harcar hiç bilmiyorum
kredi kartı ekstresi en son 5,700 olmuştu
muhtemel ailesine gönderiyor çünkü dışarı hayatı yok
mesela bugün kahvaltılık almamız lazım veya pazara gidilecek diyorum
ben çalışmıyorken neyle yapıyordunuz diyor
ben yapıyordum annem yapıyordu dedim o zaman şimdide öyle yapın diyor
çok zoruma gidiyor bu sözleri
sanki beni ve bu evi kullanıyor
son zamanlarda kaç kez söyledim ev tutalım kendi düzenimiz olsun diyorum tamam diyor evden çok ne var iş yerinin yakınında var orayı tutalım diyor
orası uzak anneme yakın olsun ki çocukları sabahları bırakabilelim diyorum
sanki bu konuyuda sallıyor gibi
geçen gün arkadaşa ev alıcam demiş arkadaşta iyi ya biriniz krediyi öderken diğeriniz evi geçindirirsiniz demiş
ben kendime alıyorum evi
kendim gideceğim demiş arkadaşımda saçmalama bak söylerim demiş o da söyle demiş
bende sanki duymamış gibi misilleme yaptım ev alacağımı ama onun o eve gelmesi için değişmesi gerektiğini çünkü ne ideal bir baba ne de ideal bir eşsin dedim
dalga geçiyor ben bunları söylerken
bir de maddi drumunu ve konumunu düzelttikçe konuşmaları değişti
artık tartışırken o dilini keserim,şimdi seni ayağımın altına alırım diyor
her gün gelecekle ilgili farklı planlar yapıyorum biraz daha güçlü olmaya çalışıyorum ama olmuyor
her gün kavga ediyoruz hep mutsuzluk hep göz yaşı...
eşimin sorumsuzluğu
iki çocuğumuz var ve yedi yıllık evliyiz
tek çocuk olduğum için babam olmadığı için ve başka sebeplerden annemin yanındayız evliliğimizin başından beri
hep annemle onun evinde yaşadık
eşim üniversiteyi biraz geç bitirdi planlar yolunda gitmedi
istediği bir işede giremedi (kamu dairesi gibi)şimdi bi şirkette müdür olarak çalışıyor
evin geçimini şimdiye kadar ben ve annem sağladık(ara ara çalıştığı oldu kısa süreli işlerde)
4 aydır çalışıyor,doğal olarak bekledim bazı sorumlulukları alsın üstüne
baktım tık yok bi gün konuştum en azından mutfak masrafını üstlenmelisin fazlasını istemedim çünkü ilk girdiğinde asgari ücretle başlamıştı işe
sesini çıkarmadı ama her ihtiyaç olduğunda söylenerek yaptı
çocukların sütü bezi üzerinden resmen pazarlığa girdi
bende bu arada maaşımın neredeyse üçte ikisini borçlara bağladım geri kalanlada çocukların ilerde eğitim hayatlarına birikime başladım
bu arada oğlum 3 yaşında kızım 7 aylık
onun eve katkıda bulunacağını düşünerek her ay maaşımı taksitlere vs yatırıyorum
genellikle istediğim kıyafetleri almıyorum,gezmiyorum kısacası kendim için harcama yapmıyorum
bunu bildiği halde ne zaman markete gidilmesi gerekse sen zaten hiç bir şey almıyorsun yapmıyorsungibi benzer şeylerle 3 kuruş harcayacaksa burnumdan getirşyor
benim derdim onun eve para harcaması değil sonuçta onun çalışmadığı zamanlarda ben her şeyi tıkırında götürüyordum
ama şimdi o çalışıyor ve bu evde o da yaşıyor sorumluluklarını yapmadığı/yapmak istemediği zaman zoruma gidiyor
ben nasıl ki üzerime düşen her şeyi yapıyorsam onunda yapması gerekmiyor mu
hem çalışıyorum hem iki çocuğuma bakıyorum ütüsüz gömlek giydirmiyorum beyimizin damak tadı farklı her yemeği yemez her gün onun farklı yemeğini yapıyorum
şimdi müdür oldu 2000 belki daha fazla geçiyor eline ama eve yaptığı aylık 400-500 mutfak masrafını her defasında bin tane laf söyleyerek yapıyor
geri kaln parasını nereye harcar hiç bilmiyorum
kredi kartı ekstresi en son 5,700 olmuştu
muhtemel ailesine gönderiyor çünkü dışarı hayatı yok
mesela bugün kahvaltılık almamız lazım veya pazara gidilecek diyorum
ben çalışmıyorken neyle yapıyordunuz diyor
ben yapıyordum annem yapıyordu dedim o zaman şimdide öyle yapın diyor
çok zoruma gidiyor bu sözleri
sanki beni ve bu evi kullanıyor
son zamanlarda kaç kez söyledim ev tutalım kendi düzenimiz olsun diyorum tamam diyor evden çok ne var iş yerinin yakınında var orayı tutalım diyor
orası uzak anneme yakın olsun ki çocukları sabahları bırakabilelim diyorum
sanki bu konuyuda sallıyor gibi
geçen gün arkadaşa ev alıcam demiş arkadaşta iyi ya biriniz krediyi öderken diğeriniz evi geçindirirsiniz demiş
ben kendime alıyorum evi
kendim gideceğim demiş arkadaşımda saçmalama bak söylerim demiş o da söyle demiş
bende sanki duymamış gibi misilleme yaptım ev alacağımı ama onun o eve gelmesi için değişmesi gerektiğini çünkü ne ideal bir baba ne de ideal bir eşsin dedim
dalga geçiyor ben bunları söylerken
bir de maddi drumunu ve konumunu düzelttikçe konuşmaları değişti
artık tartışırken o dilini keserim,şimdi seni ayağımın altına alırım diyor
her gün gelecekle ilgili farklı planlar yapıyorum biraz daha güçlü olmaya çalışıyorum ama olmuyor
her gün kavga ediyoruz hep mutsuzluk hep göz yaşı...