sonbahar'ın çeyizi

dün sormayı unuttum canım
o bereket kesesi nedir?nereye konyor?
içine ne konuyor bide kaç tane yapılıyor onlardan?:KK70:

dün sormayı unuttum canım
o bereket kesesi nedir?nereye konyor?
içine ne konuyor bide kaç tane yapılıyor onlardan?:KK70:

cnm bereket keseleri bohçaların hurçların içine konuluyor
dışarıda satılan keselerden alıp içine pirinç çörek otu koyup üzerine nazar boncuğu bağladık
bikaç tane yaptık. hurçlarımın içine koyuyorz.
pirinç bereket için
çörek otuda nazara karşı korusun diye.
hurçlardan çıkardıktan sonra birini gelin yatağının içine diğerlerinide çekmecelere yerleştircez tatlım

sağolun kızlar
amin Allah hepimize aldıklarımızı güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inş.
çörek otu nazarada iyi gelir diye biliyrm ben.
hatta gelin uğur parasını hazırlarkende çörek otu koyduk

aa gelin uğur parası ne? nasıl bilmem ben onu yaa.:KK4: anlatır mısın canım:KK34:

Zeynep'cim takibimdesin :))
Herşey çok güzel ve çok özenli...
Kocaman bir maşaAllah
:nazar:

sağol cnm çok teşk.ederim çok
mutlu oldumm.

aa gelin uğur parası ne? nasıl bilmem ben onu yaa.:KK4: anlatır mısın canım:KK34:

canım yaptığım uğur paralarını gösteririm eklerim bu akşam kısmetse
yalnız tülüm duvağımın tülünden alındı.
gelinlikçiden istedim biraz tül. küçük kesip içine 5 kuruş pirinç çörek otu koydum yine.
onlarıda renkli kurdelelerle bağladım.
bazılarıda para koymadan yaptım.
gelin salona girerken ya da evden çıkarken ya da gelin evine girerken atılır başından
biz salona girişte atıcaz baya çok yaptım kayınvaldemle anneme vericem atsınlar diye ortalık rengarenk olsun istiyrm çünkü

bende arkadaşıma yaptım gelin parası çok güzel oldu

o nasıl oluyor canım?
evet çok hoş oluyor
akşama eklerim kızlar uğur paralarımıda.

sağol cnm çok teşk.ederim çok
mutlu oldumm.

canım yaptığım uğur paralarını gösteririm eklerim bu akşam kısmetse
yalnız tülüm duvağımın tülünden alındı.
gelinlikçiden istedim biraz tül. küçük kesip içine 5 kuruş pirinç çörek otu koydum yine.
onlarıda renkli kurdelelerle bağladım.
bazılarıda para koymadan yaptım.
gelin salona girerken ya da evden çıkarken ya da gelin evine girerken atılır başından
biz salona girişte atıcaz baya çok yaptım kayınvaldemle anneme vericem atsınlar diye ortalık rengarenk olsun istiyrm çünkü

evet çok hoş oluyor
akşama eklerim kızlar uğur paralarımıda.

ayyy çok güzelmişş ben de yaptırırım tabi duvak için baya beklemem gerekecek ama.. :KK14:bekliyorum canım eklemeni..

kızlar nikah şekerlerimi daha önce eklemiştim
bunlarda düğünde dağıtılcak lavanta keselerim. ancak 150 tane yaptım daha 100 tane yapmam lazım fkt farklı renklerde almayı düşünüyrm
diğerleride uğur paralarım tüller kendi duvağımdan parça alındı

ayrıca bi büyük parçam daha var onun içinede en son kayınvaldeme ve anneme vericem
büyük bir kare şeklinde içine buğday pirinç evde bulunan herhangi bir bakliyat
şeker para çörek otu tuz koyup ağzını kurdele ile bağlayıp bana vericekler normalde kapı üzerine asılır ama ben mutfak kapıma asabilirim bereket getirsin diye.

86d8262c.jpg

3cfe217d.jpg
bu arada düğün tarihi belli olunca tarihide yapıştırıcam keseye.
ef2565b9.jpg

a9fce0ac.jpg

e1786ed9.jpg
bunlar sadece pirinçli olanlar.
6958afce.jpg
523aead9.jpg

Son düzenleme:
kızlar nikah şekerlerimi daha önce eklemiştim
bunlarda düğünde dağıtılcak lavanta keselerim. ancak 150 tane yaptım daha 100 tane yapmam lazım fkt farklı renklerde almayı düşünüyrm
diğerleride uğur paralarım tüller kendi duvağımdan parça alındı

ayrıca bi büyük parçam daha var onun içinede en son kayınvaldeme ve anneme vericem
büyük bir kare şeklinde içine buğday pirinç evde bulunan herhangi bir bakliyat
şeker para çörek otu tuz koyup ağzını kurdele ile bağlayıp bana vericekler normalde kapı üzerine asılır ama ben mutfak kapıma asabilirim bereket getirsin diye.

http://www.ressim.net/61/upload/86d8262c.jpg[/IMG

[IMG]http://www.ressim.net/61/upload/3cfe217d.jpg bu arada düğün tarihi belli olunca tarihide yapıştırıcam keseye.
ef2565b9.jpg

a9fce0ac.jpg

e1786ed9.jpg
bunlar sadece pirinçli olanlar.
6958afce.jpg
523aead9.jpg

canımmm... çokkk güzellerr yaaa... :KK64::KK64: inşş bereketi gitmez üstünüzden.. hele uğur paralarına bayılllldımm.. ne kadar güzel rengarenk gözükeceklerr başından dökülürkenn..:KK9: kesin ben de yapıcammmm:KK16::KK16: mutluluklarr canım..

canımmm... çokkk güzellerr yaaa... :KK64::KK64: inşş bereketi gitmez üstünüzden.. hele uğur paralarına bayılllldımm.. ne kadar güzel rengarenk gözükeceklerr başından dökülürkenn..:KK9: kesin ben de yapıcammmm:KK16::KK16: mutluluklarr canım..

ayy cnm fikir verebildiysem ne mutlu bana
çok mutlu etti beğenmen çok teşkler
amin inş. cnm.

zeynepçimm süpersin...bende böyle unutulmuş önceden yapılan ve anlamı olan şeyleri yapmayı çok istiyorum...sende hatırlatmış oluyorsun ne güzel...inşallah bereketli bir ömür sizin olur...inşallah heveslerin hep artar,özenine değer herşey...maşallah bi kez daha...

zeynepçimm süpersin...bende böyle unutulmuş önceden yapılan ve anlamı olan şeyleri yapmayı çok istiyorum...sende hatırlatmış oluyorsun ne güzel...inşallah bereketli bir ömür sizin olur...inşallah heveslerin hep artar,özenine değer herşey...maşallah bi kez daha...

eylemciğim sağol tatlım çok teşk ederim.
sizlerede fikir verebildikçe çok mutlu oluyrm.
amin cnm inş. hepimizin bereketi her zaman artsın.

Canım cok güzel ya..
Bereket icin bizimde tepemizden para bugday vs. dokuyorlar.. bende mi yapsam ?
bereket keselerinden bende yapcam ama evde bereket olsun ..
eski geleneklere sahip cıkıldıgını görmek cok güzel..:107:

Canımm yaptıkların çok güzel, heleki el emeği olması daha bi hoşluk katmış, ben böyle bi adetin olduğunu yörelerin tanıtımında görmüştüm çok güzel değişik bişey. Bizde gelin evden çıkarken şeker atılır ona benzer, çok beğendimmmm:KK16:

Canım cok güzel ya..
Bereket icin bizimde tepemizden para bugday vs. dokuyorlar.. bende mi yapsam ?
bereket keselerinden bende yapcam ama evde bereket olsun ..
eski geleneklere sahip cıkıldıgını görmek cok güzel..:107:

sinoplu sağol cnm. elimden geldiğince unutulan şeyleride hatırlatmak istiyrm
çünkü eskiden herkesin bereketi varmış tmm belki bereketi bunlar getirmiyor ama inanarak yapılan herşeyinde mutlaka etkisi vardır diye düşünüyrm.
teşk.ederim cnm.

Canımm yaptıkların çok güzel, heleki el emeği olması daha bi hoşluk katmış, ben böyle bi adetin olduğunu yörelerin tanıtımında görmüştüm çok güzel değişik bişey. Bizde gelin evden çıkarken şeker atılır ona benzer, çok beğendimmmm:KK16:
bal böceği teşkler tatlım.
evet bazı yerlerde şeker atıyorlar biliyrm.
normalde ben küçük şekerlerde eklicektim ama gidip şeker alması zor geldi :)
ama rengarenk şekerlerle o da çok güzel olurr.

açıklama için teşekkürler canım :nazar:
rica ederim canım

X