- 5 Mart 2015
- 91
- 66
- 50
Ben normal doğumdan çok korkuyorum terslik çıkmasından,yurtdışında sezeryan yapmıyorlar mecburen normal doğum birde ikiz olunca haliyle endişeleniyorumArkadaşımın bebeklerini bilmiyorum ama benim ikizlerim spontan, tamamen Allah vergisi... Şöyle söylim bana göre bebeklerin daha çooook pozisyon değiştirirler, zira benim bebeklerden biri yaklaşık iki aydır baş gelişi duruyor ama diğeri 38 haftalık olmasına rağmen her gittiğimizde farklı pozisyonda duruyor. Bende normal doğum planlıyorum ve onun için bekliyorum, doktorumun söylediği şu, birinin baş gelişi gelmesi yeterli, o doğduktan sonra diğerini çevirip alırım ben endişelenme diyor ve ben ona çok güveniyorum. Burda da ikizlerde genelde normal yapmıyorlar bildiğim kadarıyla %95 i sezeryan yapıyor ama bana göre herşey yolunda gittiği sürece endişelenmene gerek yok :) içini ferah tut, hayırlısını iste
kusura bakma devamini yaxiyorum mesajin, yanlislik oldu. 34+6 da gittigimde ikisinin de kafasi asagidaydi. zaten bir gun sonra da spinal sezaryen ila dogum yaptim. bebeklerim su an 2 gunluk...Normalmı tüp bebekmi bende şuanda 26 haftalık ikiz hamileyim yurtdışında yaşıyorum burada sezeryan yapmıyorlar şuanda bebeğimin birinin aşı aşağıda biri yukarıda normal olurmu dersiniz
canım ikiside baş baş aşşagı oldunmu doğar normalmi doğurdun sezeryan mı oldun canımCanım benim ilk doğumum genel anesteziyle sezaryen olmuştu. Şimdi de bebeklerden biri baş aşağı diğeri ayak aşağı duruyor. İnşallah 37 leri görürüm. Şu haftalar riskliymiş. Dikkat ediyorum. Şimdiki doğumumu da epidural sezaryen düşünüyorum...
canım normalmi oldu sezeryanmı ogluşların arası kaç yıl ilk oğlunla ikizlerin canımBenim de ilki oğlan, bunlar da oğlanmış. Benim ikizler de seninki gibi biri baş gelişi, diğeri ayak gelişi. İnşallah Allah gönlüne göre verir normal doğum yaparsın. Ama ters duruyorlarsa doktorun riske atmayabilir normal doğumu. Bu arada sana doktorun 30-31.haftan da filan dikkat et iş yapma, istirahat etmeye çalış demiş miydi. Yani normal hayatına devam ederken mi nst de kasılmalar görüldü?
Korkma bence, yüreğini ferah tut, bol bol hayırlı olan için dua et, kaldı ki ben inanıyorum bebeklerin veya senin hayatını tehlikeye atacak birşey yapmazlar, (dilerim olmaz) ama aksi bir durumda en doğru müdahaleyi yapacaklarına eminim. Hangi ülkede yaşıyorsun canım?Ben normal doğumdan çok korkuyorum terslik çıkmasından,yurtdışında sezeryan yapmıyorlar mecburen normal doğum birde ikiz olunca haliyle endişeleniyorum
İsveçKorkma bence, yüreğini ferah tut, bol bol hayırlı olan için dua et, kaldı ki ben inanıyorum bebeklerin veya senin hayatını tehlikeye atacak birşey yapmazlar, (dilerim olmaz) ama aksi bir durumda en doğru müdahaleyi yapacaklarına eminim. Hangi ülkede yaşıyorsun canım?
Yani dediğim gibi senin veya bebeklerin hayatını tehlikeye atacak birşey yapmayacaklarına eminim, onun dışında doğum yöntemi olarak normal doğumdan korkuyorsan da hiç korkma, inan bana bebeklerini kucağına alıp rahat rahat emzirdiğinde, hemen sütün geldiğinde, rahatça ayağa kalkıp yürüdüğünde normal doğum yaptığın için kendini çok şanslı hissedip şükredeceksin
İlk çocuğum tekti ve epidural anesteziyle oldu şimdi ikizlerim var 34 haftalık doğdular ve normal doğumla oldu :) hiç bişey imkansız değil çokta zor değilmişherkese sağlıklı doğumlar dilerim
macera aramak mı? doğal olan yöntemi deneme isteği mi macera aramak? İkiz gebelikte en kötü ihtimal Allah korusun kalbinin durması falandır. Bu Allahtan. Bundan sonraki en kötü ihtimal birinin kanala girip normal diğerinin sezeryan olmasıdır ki anne bunu göze aldıktan sonra? Zaten evde doğurmuyor ya özel hastane ortamı acil bir şeyde sezeryana tabiki alınabilir hayatlarından önemli değil ama pozisyonları uygun olduğu sürece denenmeyecek bir şey de değil. Okudun mu bilmiyorum bu arkadas normal doğum yapmış hem de dikişsiz :) Çokça maşallah çektim içimden çok imrendim ve çok beğendim bakış açısını hatta hayran kaldım. Allah herkese böyle bakış açısı ve soğukkanlılık versin :)Macera aramaya gerek olmadigini düşünüyorum bu konuda, cocuklarin biri dogum kanalina girip digeri girmeyebilir. Eylülde spinal anesteziyle ikizlerim dünyaya geldi çok şükür hemen ayaklandim sorun yaşamadim. Tek gebelik olsa normal dogum isterdim ama ikiz olunca tercih şansinin olmadigini kanaatindeyim. En temizi sezaryen.
Herşey çok yolunda gidiyor, çocuklarda da bende de çok şükür bir hayati tehlike söz konusu değil (olursa elbette sezeryane dönülecek), ilk kızım 40 haftalık 3700 normal doğdu dikişim bile yoktu o kadar yolunda gitti, ikizlerim 38 haftalık oldular artık tek gebenin bebeği kadar sağlıklılar ve kiloları 3 ün üstünde, doktorum bir risk olduğunu düşünmüyor, bende düşünmüyorum, mucize yaratmıcam sonuçta sadece doğurcam hepsi bu :) herşey bu kadar yolunda giderken de göz göre göre kendimi kestirmek istemiyorum ( ve açıkçası sezeryanden de birazcık korkuyorum) ama büyük konişmim son anda ters giden bişi olursa elbet sezeryane dönülür, hiç bişi bebeklerin ve benim hayatımdan önemli değil. Yani benim düşüncem böyle ve çok da gönülden istiyorum böyle olmasını, dilerim rabbim gönlüme göre verir ve bebeklerimi kucağıma almak nasip olur :)
bi arkadasimin anneannesi 3 ikiz dogurmus yani 6 cocuk bundan 90 yil once sezaryen mi varmis gayet de dogmuslar. ama 3 cocuk hayatta. bir cuft doumdan kisa bi sure sonra olmus.diger cift tamamen saglikli yasiyor ikisi de. 3. iizin teki dogumdan sonra yasamamis. her seyin basi saglik sagligin basi naturellik. onun icin olmaz diye bir sey yok. nasil dogdu bebeklerinizArkadaşımın bebeklerini bilmiyorum ama benim ikizlerim spontan, tamamen Allah vergisi... Şöyle söylim bana göre bebeklerin daha çooook pozisyon değiştirirler, zira benim bebeklerden biri yaklaşık iki aydır baş gelişi duruyor ama diğeri 38 haftalık olmasına rağmen her gittiğimizde farklı pozisyonda duruyor. Bende normal doğum planlıyorum ve onun için bekliyorum, doktorumun söylediği şu, birinin baş gelişi gelmesi yeterli, o doğduktan sonra diğerini çevirip alırım ben endişelenme diyor ve ben ona çok güveniyorum. Burda da ikizlerde genelde normal yapmıyorlar bildiğim kadarıyla %95 i sezeryan yapıyor ama bana göre herşey yolunda gittiği sürece endişelenmene gerek yok :) içini ferah tut, hayırlısını iste
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/ikiz-normal-dogum-hikayem.815482/bi arkadasimin anneannesi 3 ikiz dogurmus yani 6 cocuk bundan 90 yil once sezaryen mi varmis gayet de dogmuslar. ama 3 cocuk hayatta. bir cuft doumdan kisa bi sure sonra olmus.diger cift tamamen saglikli yasiyor ikisi de. 3. iizin teki dogumdan sonra yasamamis. her seyin basi saglik sagligin basi naturellik. onun icin olmaz diye bir sey yok. nasil dogdu bebekleriniz
yaa bak ne kadar guzel masallah size Allah evlatlariniza hayirli omurler versin acisini yasatmasin.. insanlarin bahsettigi kadar olaganustu bi durum degil bana gore de. insanlari sezeryan fikrine boyle boyle alistirdilar kadinlar artik ilk cocuklarina aylar onceden sezeryan gunu aliyor. bi bakin belki normal yapabilirsiniz ama iste bakmiyorlar kesilmeye baya hevesliler. sezeryan bir dogum degildir ameliyattirBenim oğullarım da 35 haftada geldiler. Tek yumurta ikizleri biri 3 diğeri 2400 kg olarak normal dogdular. Küçük olan once geldi diğeri yarim saat sonra. İkinci de baya zorlandim. Nerdeyse bütün ozel hastaneler sezaryen dedi ben sezaryen den korkuyordum oyuzden hep dua ettim hakkımda hayırlısi olsun diye normal mış hayırlısı. 15 gun kuvezde kaldilar. Şimdi iyiler çok şükür iki ayliklar.
İlk çocuğum tekti ve epidural anesteziyle oldu şimdi ikizlerim var 34 haftalık doğdular ve normal doğumla oldu :) hiç bişey imkansız değil çokta zor değilmişherkese sağlıklı doğumlar dilerim
Konunun üstünden çok geçmiş ama bende normal Doğum istiyorum en son kontrolde ikisi de pozisyon almıştı drum normal doğum şansın var dedi. İnşallah pozisyonları değişmez. Sizlerin hikayeleri bana umut oluyor çevre baskısı bana yetiyor çünküBenim oğullarım da 35 haftada geldiler. Tek yumurta ikizleri biri 3 diğeri 2400 kg olarak normal dogdular. Küçük olan once geldi diğeri yarim saat sonra. İkinci de baya zorlandim. Nerdeyse bütün ozel hastaneler sezaryen dedi ben sezaryen den korkuyordum oyuzden hep dua ettim hakkımda hayırlısi olsun diye normal mış hayırlısı. 15 gun kuvezde kaldilar. Şimdi iyiler çok şükür iki ayliklar.
Çevre baskısı hiç bitmiyor canım doğana kadar doğum şeklin sonrasında nasıl bakacağın ne yedireceğin ne kadar nasıl neyle besleyeceğin derken hiç bitmez o yüzden biraz duymamayı öğrenmek gerekiyor umarım her şey gönlünüzce olur sağlıklı bir doğum geçirirsiniz hem sizin hem de bebekleriniz için :)Konunun üstünden çok geçmiş ama bende normal Doğum istiyorum en son kontrolde ikisi de pozisyon almıştı drum normal doğum şansın var dedi. İnşallah pozisyonları değişmez. Sizlerin hikayeleri bana umut oluyor çevre baskısı bana yetiyor çünkü