Son iki ayda az kilo almak için

reoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
1.430
1.715
Arkadaşlar 7 aylık hamileyim. Son iki ayda toplam 2 kilodan fazla almak istemiyorum.Bunu nasıl başarabilirim? Siz nasıl başardınız? Lütfen yardımcı olun.

Gebelik şekeri çıkmış gibi davranıp diyete girebilirsin :) Bana gebelik şekeriş teşhisi kondu ve yaklaşık son 1,5 aydır kilo almıyorum hatta 500 gr. da kilo vermişim. 7.ayımdayım ve toplamda 6,5 kilo aldım şu ana kadar. Başlarda çok kilo almıştım 1 ay önce (gebelik şekeri öncesi) endime dikkat ederek yediklerimi kısmıştım ve 3 kiloyu o zaman vermiştim. Mesela beyaz unlu ürünlerden uzak durabilirsin. Bu arada kepek de kullanma içeriği bomboş yararı olmayan bir ekmek. Çavdar ve tam buğday ekmeği yemeye özen göster. Sabah kahvaltısında 2 dilim, öğlen ve akşam yemeklerinde 1 dilim.

Haftada 2-3 kere özellikle yeşil mercimek ye, günün bir öğünü etli sebze yemeği + yoğurt/cacık + bol salata, br öğünü de mutlaka beyaz et/balık/kırmızı et ızgara yemeye özen göster. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı y, makarna/tatlı/pasta/börek/simit gib şeyleri bu son aylarda hayatından çıkart.

Ara öğünlerini sakın atlama, benim ara öğünlerin birinde 10 fındık/5 badem/2 ceviz (bunlardan bir grubu seçiyorsun sadece), akşam üzeri ara öğünümde ise yoğurt+yulaf var. Yulaf çok güzel tok tutuyor. canın tatlı isterse splenda ile (sadece bu tatlandırıcıyı kullanabiliyor gebeler, sakarin-aspartan yasak) muhallebi/sütlü tatlı yapıp yiyebilirsin. Ara öğünlerinde elma/yarım muz vs. yiyebilirsin.

Tatlı isteğine yoğurt + kuru kayısı + tarçın da çok iyi geliyor.

Akşam 7.30 - 8 den sonra da birşey yemiyorsun. Kalkış saatlerinize göre 6 öğünü düzenleyebilirsiniz. Araların 3 saati geçmemesine özen göstermeniz yeterli. :) kolay gelsin

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ekmek yerine 3-4 gündür Eti Tuzsuz Etimek yiyorum. Onun iki dilimi normal bir dilim ekmeğe karşılık geliyor. Ben çoğunlukla bir dilim yiyorum. Tok tuttuğunu söyleyebilirim. Günde 3-3,5 litre su içmeye, her gün et yemeye, süt içmeye veya yoğurt , günde 3 porsiyon meyve, 2-3 ceviz yemeye, en az yarım saat yürümeye çalışıyorum; ama yine de kilo alıyorum. Mutlaka ara öğün yapıyorum. Makarna, mantı gibi şeyleri hiç yemiyorum.Pilavı iki ayda bir belki yiyorumdur. O da 2-3 kaşık ancak. Haftada bir simit veya iki dilim börek yiyorum.Sanırım burada hata yapıyorum.Dediğiniz gibi onları da yemezsem hedeflediğim kadar kiloyla hamileliğimi tamamlarım inşallah.Allah size hayırlı doğumlar nasip etsin. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…