Gebelik şekeri çıkmış gibi davranıp diyete girebilirsin :) Bana gebelik şekeriş teşhisi kondu ve yaklaşık son 1,5 aydır kilo almıyorum hatta 500 gr. da kilo vermişim. 7.ayımdayım ve toplamda 6,5 kilo aldım şu ana kadar. Başlarda çok kilo almıştım 1 ay önce (gebelik şekeri öncesi) endime dikkat ederek yediklerimi kısmıştım ve 3 kiloyu o zaman vermiştim. Mesela beyaz unlu ürünlerden uzak durabilirsin. Bu arada kepek de kullanma içeriği bomboş yararı olmayan bir ekmek. Çavdar ve tam buğday ekmeği yemeye özen göster. Sabah kahvaltısında 2 dilim, öğlen ve akşam yemeklerinde 1 dilim.
Haftada 2-3 kere özellikle yeşil mercimek ye, günün bir öğünü etli sebze yemeği + yoğurt/cacık + bol salata, br öğünü de mutlaka beyaz et/balık/kırmızı et ızgara yemeye özen göster. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı y, makarna/tatlı/pasta/börek/simit gib şeyleri bu son aylarda hayatından çıkart.
Ara öğünlerini sakın atlama, benim ara öğünlerin birinde 10 fındık/5 badem/2 ceviz (bunlardan bir grubu seçiyorsun sadece), akşam üzeri ara öğünümde ise yoğurt+yulaf var. Yulaf çok güzel tok tutuyor. canın tatlı isterse splenda ile (sadece bu tatlandırıcıyı kullanabiliyor gebeler, sakarin-aspartan yasak) muhallebi/sütlü tatlı yapıp yiyebilirsin. Ara öğünlerinde elma/yarım muz vs. yiyebilirsin.
Tatlı isteğine yoğurt + kuru kayısı + tarçın da çok iyi geliyor.
Akşam 7.30 - 8 den sonra da birşey yemiyorsun. Kalkış saatlerinize göre 6 öğünü düzenleyebilirsiniz. Araların 3 saati geçmemesine özen göstermeniz yeterli. :) kolay gelsin