Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

Ben mumkun oldugunca empati yapmaya, baska acidan da dusunmeye calisiyorum ama bu kadar kosulsuz savunma kismina inanamiyorum...
Elli kere soyledim, dinle zorum yok diye, bu hukumet ve bu tip cemaatler insanlari dini kullanarak kandirip, canlarini yakiyorlar, ilk defa gormuyoruz...
Niyet apacik ama gormek isteyenlere med'cim...

işte bu karikatürler öcü yaptı zaten arikat hocalarını

Yok heexe sizin için söylemedi onu,İbrahiağa cemaatini savunan arkadaşa ithafen kinayeli konuştu;yani o laf size değildigerçi siz 2 kişi konuşurken ben araya atladım bana sanki bir şey düşecek ama,yanlış anlaşılma olmasın maksat.

Bak her doğru heryerde söylenmez
Bu yüzden bazı şeyleri koşulsuzca savunuyor görebilirsin
KAldı ki taikatta bir nevi bu da gerekir
Ama mesele artık siyaset değil ümmtin birlşme meselesi oldu

ama şunu da belirteyim ki ben Mahmut efendinin bir parti hakkında birşeyler savunduğnu ilk kez gördüm

Son düzenleme:

Arkadasa cvp yazip attm da senin msjin gelmis.arkadasa kirdysam ozur dilerm yazdm ki bu onla benm aramda.sonucta karsilikli atistk biraz.sonunda ben yine uzerme duseni yaptm.ha sakin senin msjindan sonra ozru yazdgmi sanma diye yazdm.bakarsan msjima ayni anda atmisiz zaten seninle..

Sizler bu cemaat hakkında ne biliyorsunuz bi onu söyler misiniz?
Hizmetleri hakkında hiç bilginiz var mı?
http://iddef.org/icazet-2014
Buna bakın mesela..

Her insanın elinden tutyorlar,hizmetlerini de paylaşıyorlar, Onların elleri Afrikaya kadar uzannmış durumda ve şimdi o kıtadaki arkadaşlar soma için hatim indiriyorarsa buna vesile olan bu cemaattir

Tarikat isleri beni ilgilendirmiyor, ne dusundugu de, kotu niyetli insanlar o insanlardan uzak dursun yeter...
Seninle paylastiklarimi 5 saniyede buldum, biraz arastirinca bilgi sahibi olmak zor degil goruldugu gibi...
Hala soyluyorum, iyi niyetli degiller...

"ha sakin senin msjindan sonra ozru yazdgmi sanma diye yazdm."

Sanmam, sen rahat ol. Sen kimsenin ikazıyla özür dileyecek insan mısın? Hatta böyle sanılmasına sebep olacak bir durumu atlayabilecek insan mısın?
Fark ettim canım bunu, bak anlamayanlar varsa onlar da anlamışlardır. Hadi şimdi tatmin olan duygularınla hoşça kal.

Aslında boşuna tartışılıyor. Kimsenin düşüncesi değişmez. İsmailağa cemaatinin Erdoğan' ın mitinginde dualarla desteklerini gösterdiğini, Erdoğan'a duydukları sevgiyi dile getirdiklerini biliyoruz. Böyle bir durumda insan ister istemez şüphe duyuyor. Burada eleştirilen manevi destek olunması değil ki. İnsanların endişesi cemaatin bu manevi desteği, acılı aileleri herşey Allah'tandır diyerek bu yaşadıkları faciayı kabullenmeleri için kullanmak.

Son düzenleme:

bunları gülen cemaati de yapıyor,okullar açıyor

Aksine oldukça iyi niyetli insanlar
Bazı şeyleri bilmiyorum diye içlerini bilmediğim anlamına gelmiyor
Size göre hükümete isyan ettirmek için orda olsalar bu hak savunma olurdu
Diyorum ya bazı şeyleri burada konuşmak istemiyorum
Bu da patlak vermeme sebep oluyor
Ama şu da bilinsin o insanlar oraya manevi destek için gitti
PARA da almadılar bazılarının iddia ettikleri ama kanıtlayamadıkları gibi

Atatürkümüz ilahi kadere inanır ama tetbirsizliği kader diye anlatanlara karşıdır.aynı bu gün ki dini doğru yorumluyan ilahiyatcılarımız gibi.

bunları gülen cemaati de yapıyor,okullar açıyor

Hizmet yapıyordu ama dersane açıyordu bu cemaat ise sadece ve sadece maviyat için hizmet ediyor dünyalık birşey yok Bir amaç var o da kuran ve sünneti yaymak işte Gülen ile burada ayrılıyorlar

Benim adima konusma istersen...
Haklarini aramak icin kimsenin aklina ihtiyaci yok o insanlarin...
Canlari yanan insanlar hatalarin pesine dusunce isyan etmis olmuyorlar, aksine hak aramis oluyorlar, bunun ayrimini yapalim...
O bolgeye siki yonetim gibi avukat sokulmadan din adami sokuluyorsa ben ulkesinin din degil hukuk ulkesi oldugunu bilen ve dileyen bir insan olarak buna tepkimi gosteririm, din Allah ile kul arasindadir, bitti...
Bu hukumetin cikmazi, onlari bu camurdan cikarmak icin yardima kosmasin kimse...

gülen açık bir şekilde devlete sızmış amacı aynı humeyninki gibi önce devlete sızmak bütün adamlarını elde edecek sonra da ülkenin başına geçecekti
Peki bizim bu cemaatte varmı devlet içine sızan?

Hizmet yapıyordu ama dersane açıyordu bu cemaat ise sadece ve sadece maviyat için hizmet ediyor dünyalık birşey yok Bir amaç var o da kuran ve sünneti yaymak işte Gülen ile burada ayrılıyorlar
Yarın bir gün gülen ile Tayyip barışırsa da tam tersini söylersiniz.

göreceğiz,yeni başladılar ısınmaya birbirlerine

Tarikatların, cemaatlerin niyetlerini, kalplerinden geçenleri bilemeyiz, herşeyi Allah bilir fakat bu tarikat/cemaat önderlerine hazretleri denerek olduğundan çok fazla yüceltilmesini müslüman biri olarak doğru bulmadığımı da söylemek isterim, zamanında Gülen hazretleri, muhterem hoca efendimiz vs denerek yüceltilip her söylediğine inanan siyasiler gün geldi bu cemaat ve cemaat lideriyle karşı karşıya geldi.

"Hazretleri" peygamber efendimiz için söylense kelime manasını bulur, kaldı ki peygamberimiz vefat ettiğinde bile müslümanlara efendimizin ölümünü bildiren Hz. Ebubekir peygamberimizin de kul olduğunu vurgulamıştır, tarikat önderleri peygamberimizden daha üstün değildir, bu sebeple hazretleri sözü çok garibime gitti ve ayrıca aynı Gülen cemaati gibi yarın bu tarikatlarında siyasilerin karşı çıktığı kişiler olmayacağı ne malum.

Neyse bu da kendimce bir eleştiri, niyetleri iyi bile olsa, Allah yolunda iyi işler yapan salih amelli insanlar bile olsalar xx hoca efendiler, hazretleri, zat-ı muhterem denmesini tuhaf karşılıyorum.

Yüce olan Allah'tır, diğer herkesse kul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…