• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

"ha sakin senin msjindan sonra ozru yazdgmi sanma diye yazdm."

Sanmam, sen rahat ol. Sen kimsenin ikazıyla özür dileyecek insan mısın? Hatta böyle sanılmasına sebep olacak bir durumu atlayabilecek insan mısın?
Fark ettim canım bunu, bak anlamayanlar varsa onlar da anlamışlardır. Hadi şimdi tatmin olan duygularınla hoşça kal.

Ne oldu ki mahcup olacagina bana sardin.ben kimseyi durduk yere kirmadm tekk tarafli olmayn.karsilikli atstik dedm karsilikli kirmaya calistk birbirmizi evet.bi ann nefsme yyenik düşüp seytana uydgumu dusundm ve arkadastan Özür diledim.evet vicdanm gayet tatmin oldu.sen de hoscakal.

Yarın bir gün gülen ile Tayyip barışırsa da tam tersini söylersiniz.

fakat bu olaylar olduktan sonra soma ya gittiler kötümü yaptilar manevi destek oldular sizler ordamiydiniz??? duydunuzmu ki hakkinizdan vazgecin dediklerini burda ahkam kesersiniz ama Iftirayi da bir güzel kendiniz atarsiniz

Ben akp ve cemaat birlikteyken de bunu desteklemiyordum ve buna karşı çıkan ismailağa cemaattinden öğretmenler örğetim görevlileri de tutklanmıştır yani olay rte ve gülen değil Efendi HAzretleri

Rte nin sözune değil efendi hazretlerinin sözune itimat ediyorlar o yüzden oraya gittiler ve para da almadılar

Efendi hazretleri ehli sünnet dışı bir şey yaptırmaz

fakat bu olaylar olduktan sonra soma ya gittiler kötümü yaptilar manevi destek oldular sizler ordamiydiniz??? duydunuzmu ki hakkinizdan vazgecin dediklerini burda ahkam kesersiniz ama Iftirayi da bir güzel kendiniz atarsiniz

Ben akp ve cemaat birlikteyken de bunu desteklemiyordum ve buna karşı çıkan ismailağa cemaattinden öğretmenler örğetim görevlileri de tutklanmıştır yani olay rte ve gülen değil Efendi HAzretleri

Rte nin sözune değil efendi hazretlerinin sözune itimat ediyorlar o yüzden oraya gittiler ve para da almadılar

efendi hazretleri kim:26:

Tarikatların, cemaatlerin niyetlerini, kalplerinden geçenleri bilemeyiz, herşeyi Allah bilir fakat bu tarikat/cemaat önderlerine hazretleri denerek olduğundan çok fazla yüceltilmesini müslüman biri olarak doğru bulmadığımı da söylemek isterim, zamanında Gülen hazretleri, muhterem hoca efendimiz vs denerek yüceltilip her söylediğine inanan siyasiler gün geldi bu cemaat ve cemaat lideriyle karşı karşıya geldi.

"Hazretleri" peygamber efendimiz için söylense kelime manasını bulur, kaldı ki peygamberimiz vefat ettiğinde bile müslümanlara efendimizin ölümünü bildiren Hz. Ebubekir peygamberimizin de kul olduğunu vurgulamıştır, tarikat önderleri peygamberimizden daha üstün değildir, bu sebeple hazretleri sözü çok garibime gitti ve ayrıca aynı Gülen cemaati gibi yarın bu tarikatlarında siyasilerin karşı çıktığı kişiler olmayacağı ne malum.

Neyse bu da kendimce bir eleştiri, niyetleri iyi bile olsa, Allah yolunda iyi işler yapan salih amelli insanlar bile olsalar xx hoca efendiler, hazretleri, zat-ı muhterem denmesini tuhaf karşılıyorum.

Yüce olan Allah'tır, diğer herkesse kul.

Hazretleri kelimesi saygı bildirir neden bu kadar dokunulmaz bir mana yüklediniz ki.
Sadece Peygamber efendimize özgüyse neden Hazreti Ebubekir derken başına HZ getirdin

Yani saygı duyulan herkese bu kelime kullanılabilir bunun sakıncası yoktur

Son düzenleme:

"Efendi hazretleri" de Rte'nin destekcisi, ee o zaman dolayli anlatim oldu...

Son düzenleme:
gülen açık bir şekilde devlete sızmış amacı aynı humeyninki gibi önce devlete sızmak bütün adamlarını elde edecek sonra da ülkenin başına geçecekti
Peki bizim bu cemaatte varmı devlet içine sızan?

Canım internette biraz araştırırsan aslında bu cemaat ile ilgili bir sürü habere ulaşırsın. Haklarında yapılan soruşturmalar da dahil. Ama benim için en önemlisi kız çocuklarının okula gitmesine karşı çıkan düşünce yapısı. Bunu destekleyen bir cemaati sen burda bin yazı yazıp övsen faydasız. Ayrıca Allah ile aramıza birilerini sokmakta mantıklı gelmiyor. Allah kuran'ı yollamış. Akıl vermiş, fikir vermiş en önemlisi "oku" demiş. Ben illa birilerinin yönlendirmesiyle ibadetlerimi yapacak değilim. İhtiyacım da yok buna. Şimdi bu cemaat olaylarına girersek işin içinden çıkamayız. Benim kuzenlerimden de farklı cemaatin içinde olanlar var. Sonuna kadar saygı duyarım. Ama ne kadar konu uzatılırsa uzatılsın herkesin bu konudaki fikri ortadadır, değişmez.

Son düzenleme:
Yarın bir gün gülen ile Tayyip barışırsa da tam tersini söylersiniz.

Ne zaman dinler arası diyalog olayları başladı Mahmut efendi ve cübbeli reddiyeler yazdı
Yani taa ne zamandan beri tepkilliydi ve itiraz ediyordu
Hocamız boşa hapse girmedi zaten
rte ile cemaatin arası iyiken oluyordu bu olaylar

O yüzden içinz rahat olsuın tersini söylemeyiz
Zaten olacağı da yok

Hazreti nedir?
"Hazreti" yada kısa adıyla "Hz." yüceltme manasında kullanılan bir sözcüktür. Kutsal sayılan kimselerin adlarının başına getirilen bir ünvan'dırhazreti
Hazret kelimesi "yakında ve yanında bulunmak, önünde olmak" anlamlarına gelmektedir.
Allah'ın her sıfatı, her ismi ve her fiili bir hazret meydana getirdiği gibi belli bir sıfatın, ismin ve fiilin her bir tecellisine de hazret denilir. Bu sebeble saygı duyulan herkes için kullanılabilir.
Kaynak: http://hazreti.nedir.com/#ixzz326qW5EBk

Ne oldu ki mahcup olacagina bana sardin.ben kimseyi durduk yere kirmadm tekk tarafli olmayn.karsilikli atstik dedm karsilikli kirmaya calistk birbirmizi evet.bi ann nefsme yyenik düşüp seytana uydgumu dusundm ve arkadastan Özür diledim.evet vicdanm gayet tatmin oldu.sen de hoscakal.

Bence sen az önce ironini anlamayıp, senin de bunun neticesinde b.kunda boncuk bulmuş edasıyla aşağılar bir şekilde yazdığın arkadaşı kınadığın duruma düştün anlamıyorsun ya da böyle "mahçup olacağına" falan diyerek kendine bir değer yükleme çalışmasındasın:)

Son düzenleme:
Bir karar verin Atatürk kadere imana arapça diye itiraz mı ediyor yoksa iman mı ediyor

Atatürk'ümüz o sözü bi maden ocağı ziyaretinde söylemiştir. Tedbir almanın önemi vurgulamak amacıyla yeterince araştırırsanız görürsünüz.

Hazretleri kelimesi saygı bildirir neden bu kadar dokunulmaz bir mana yüklediniz ki.
Sadece Peygamber efendimize özgüyse neden Hazreti Ebubekir derken başına HZ getirdin

Yani saygı duyulan herkese bu kelime kullanılabilir bunun sakıncası yoktur

Siz bilirsiniz, bu da bir görüştür, farkındaysanız kendimce eleştiri de bulundum, kimseyi alıntılamadım, kimseyi rencide etmedim.
Size iyi yorumlar...

mahmut hoca efendi diyebiliriz ama efendi hazretleri bana göre yanlış.peygamberlerimiz ve sahabeleri dışındaki insanlar neden kutsallaştırılıyor anlamıyorum:50:

Back