• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

Tutturulmuş bir gidiyor rahip olsaydı falan olurdu fişman olurdu diye.

Yahu yüzlerce aile canlarını kaybetmiş, isyan ettikleri kurumlar ve kişiler belli..Bu noktada anlaşılmayan nedir? Neye isyan ediyor o insanlar? Dine mi? Kadere mi? Allaha mı?

Siz nerede gördünüz rahiplerin siyasete burnunu soktuğunu? Nerede gördünüz hristiyanların din üzerinden tacirlik yaptığını?
İsmailağa cemaati için değil bu söylemim..Türkiyede insanlar din ile uyuşturulup, insanların gözlerine perde çekildiği için, her olayda bir bit yeniği aranıyor işte. Bu olayda olduğu gibi.

Geçiniz o yüzden rahipler, hristiyanlar bilmemne diye kıyaslama yapmayı.
Söylediklerinizde haklısınız yalnız bir şey eklemek istiyorum
Bence isyan etmeyin derken acıyla feryat etmek kendini kaybetmek belki kadere isyan etmek gibi şeyler kastedilmiştir
Çünkü dinde bunlar yanlış
Ama aynı dinde hakkını aramak haktır hatta zorunludur
Bu konuda değil bence manevi olarak ıradaydular
Ve zaten devlet değil kendileri gönüllü olarak gittiler

Bakın bu konuda size saygı duyuyorum,anlattıklarınıza da inanıyorum.Ancak o kırmızı ile yazdığınız kısımlar Gülen Cemaatin'de de aynıydı.Onlarında evlerinde çoğunlukla maddi durumu kötü olan,ya da kimsesiz olan öğrenciler oturuyordu.Onların da bir sürü hayır faaliyeti oluyor.Ve ben içlerinde gerçekten iyi niyetli olan,gerçekten Allah'a hizmet için olan insanlar da olduğunu gördüm.Aralarında çok kafa dengi,iyi niyetli ablalar yada Gülen dersanesi öğretmenleri de vardı.Ama gerçek şu ki onlar da kandırılıyorlardı.Benim güvenmediğim,sevmediğim başlarındaki adamlar,üst düzey cemaat yetkilileriydi.Yoksa cemaatlerin içinde çok iyi insanlar da var alt tabakalarda siyasetle ilgisi olmayan.Ama üstleri için aynı şeyi söyleyemeceğim ne yazık ki.

Bakinz her toplumda iyi de var kotu de.bu sadece cemaatlere has birsey degildr.ben bu cemaate mensup degilim bir hocasyla arkadaslgim var o kadar.ayrica gulen cemaatine ve bu cemaate girenler yada en azndan bir sohbetne katlanlar aradaki farki gorur.ki ben ikisini de gordum.gulen cemaatnde cogunlkla fethullah gulen in hayati sozleri konusulurdu uc sohbete katildm hep boyleydi.son sohbette kadin hoca benim icin fethullah hoca peygamber efendmzden daha oncedr diyince iyice sogudum ve artk gitmedm.bu cematteki sohbetlerde hadis kuran tefsir okundu hep.iyi ahlak temiz insan olmak icn tavsiyeler vardi.samimi olmayan dini kullan insanlar ister cematten olsun ister olmasin allah katinda cezalari buyuk zaten.

Soma nın kapılarînı tarikat mensuplarına sonuna kadar açıp gönüllü avukatları gözaltına almaları da pek manidar olmuş........daha olay çok taze........insanlar önce bir yasını tutsun.....sonra elbet din adamlarına da ihtiyaç olur
İyi niyet yok

Bu adam da olmasa

AK Parti'nin geçtiğimiz pazar günü İstanbul Yenikapı'da düzenlediği Milli İradeye Saygı Mitingine katılan İsmailağa Cemaati'ne mensup bir grup, Başbakan gelmeden önce miting alanında Erdoğan için dua ederek duygu dolu bir atmosferin yaşanmasına vesile oldu. Mahmut Efendi Hazretleri'nin Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve desteğini de aktaran cemaat mensupları, dünyanın dört bir yanında Erdoğan için dualar edildiğini söylediler.

Kendilerini, "Bizler Fatih'ten, Efendi Hazretlerinin cemaatindeniz" diye tanıtan grup adına konuşma yapan ve Başbakan Erdoğan'a destek için yaptığı dua ile yüzbinlerce kişiye duygu dolu anlar yaşatan Ramazan Özsarı Hoca, Mahmu Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözleri aktardı.

Mahmut Efendi'ye, "çok uğraşıyorlar, Tayyip'in üzerine çok geliyorlar" diye sorduklarında, "Ona bir şey yapamazlar, onun arkasından Allah dostları var" dediğini vurgulayan Ramazan Özsarı, birileri beddualar savuruken milyonlarca Müslümanın da kutsal beldeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Tayyip Erdoğan için dualar ettiğini söyledi.
Miting öncesi Başbakan Erdoğan için okunan dua ise ağlattı. 16 dakika süren dua boyunca İstanbullular ellerini açıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua etti, amin dedi ve gözleri doldu. Sosyal medyada ise duakısa sürede milyonlara ulaştı.

Kaynak: http://www.yeniakit.com.tr/haber/ismailaga-cemaatinden-erdogana-duali-destek-13990.html

Bu da var...
Gercekten hic ama hic hukumet yanlisi degiller...

Tutturulmuş bir gidiyor rahip olsaydı falan olurdu fişman olurdu diye.

Yahu yüzlerce aile canlarını kaybetmiş, isyan ettikleri kurumlar ve kişiler belli..Bu noktada anlaşılmayan nedir? Neye isyan ediyor o insanlar? Dine mi? Kadere mi? Allaha mı?

Siz nerede gördünüz rahiplerin siyasete burnunu soktuğunu? Nerede gördünüz hristiyanların din üzerinden tacirlik yaptığını?
İsmailağa cemaati için değil bu söylemim..Türkiyede insanlar din ile uyuşturulup, insanların gözlerine perde çekildiği için, her olayda bir bit yeniği aranıyor işte. Bu olayda olduğu gibi.

Geçiniz o yüzden rahipler, hristiyanlar bilmemne diye kıyaslama yapmayı.

Bu konuda haklısınız.Türkiye'de hiçbir zaman Hristiyanlık kullanılarak Türk halkı yönetilmedi,başlarına bela bir parti musallat edilmedi,cinayetler işletilmedi,halk ayrıştırılmadı.Bakın dikkatli okuyun dediklerimi lütfen ben İslam dini böyle demiyorum insanlar dini sömürdü,kötü yönlere çekip kullandı diyorum.Ama ülkede hristiyanlık adına böyle bir şey yapılmadı halkın çoğunluğu Müslüman olduğu için zaten saçma olurdu 'Aaa bu adam Pazarları kiliseye gidiyor,biz Müslümanlara değer verir' ,ya da 'Birileri çalacaksa,kilisede mum yakanlar çalsın bari' demesi insanların.Bu nedenle Hristiyanların,Budistlerin ya da Şamanların ayin yapması bir tehlike yaratmaz Türkiye için ama siyasetin içine İslam girince,insanlar AKP adına telkin edilince tehlike sinyalleri çalar benim için.
Bu arada ben bu tarikatın öyle ülke geneline yayılacağını falan sanmıyorum,yani ya da insanları susturmaya yarayacağını;ama hükümetin bu hamlesi midemi bulandırdı eğer bu kişiler siyasiler tarafından oraya yollandıysa o kadar.Aksi takdirde iyi niyetlilerse ve kendileri bireysel olarak partilerin isteği olmadan gitmişlerse o zaman ciğerimi yesinler,ayaklarına sağlık ne diyeyim.

Son düzenleme:
Söylediklerinizde haklısınız yalnız bir şey eklemek istiyorum
Bence isyan etmeyin derken acıyla feryat etmek kendini kaybetmek belki kadere isyan etmek gibi şeyler kastedilmiştir
Çünkü dinde bunlar yanlış
Ama aynı dinde hakkını aramak haktır hatta zorunludur
Bu konuda değil bence manevi olarak ıradaydular
Ve zaten devlet değil kendileri gönüllü olarak gittiler

Bakın ilk mesajımda belirttim, ben bir art niyet göremedim, cidden manevi destek için oradalarsa amenna..

Fakat düşünün ki aynı aileden 11 tane can gitmiş, bu insanlar acıdan kendilerinden geçmeyecekler de kim geçecek? Sorumlularına ve insan canını hiçe sayanlara isyan etmeyecekler de kime edecekler? Bu noktada isyan etme yoksa ölenler cennete giremez diye fetva vermek kimin haddinedir?

Ayrıca bakın, biraz dolanırken şöyle bir sayfaya rastladım.

https://twitter.com/EvladiFatih1453

Cemaatin içini bilmem, çok hizmet ettiklerini söylüyorsunuz, ne hizmeti ettiklerini ya da neye hizmet ettiklerini bilmem..Ama şu sayfadaki bakış açısı bazı şeyleri özetliyor.

Basbaya mevcut rejime, ilke ve inkılaplara düşman olduklarını anlıyorum şu sayfadan.

Son düzenleme:
AK Parti'nin geçtiğimiz pazar günü İstanbul Yenikapı'da düzenlediği Milli İradeye Saygı Mitingine katılan İsmailağa Cemaati'ne mensup bir grup, Başbakan gelmeden önce miting alanında Erdoğan için dua ederek duygu dolu bir atmosferin yaşanmasına vesile oldu. Mahmut Efendi Hazretleri'nin Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve desteğini de aktaran cemaat mensupları, dünyanın dört bir yanında Erdoğan için dualar edildiğini söylediler.

Kendilerini, "Bizler Fatih'ten, Efendi Hazretlerinin cemaatindeniz" diye tanıtan grup adına konuşma yapan ve Başbakan Erdoğan'a destek için yaptığı dua ile yüzbinlerce kişiye duygu dolu anlar yaşatan Ramazan Özsarı Hoca, Mahmu Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözleri aktardı.

Mahmut Efendi'ye, "çok uğraşıyorlar, Tayyip'in üzerine çok geliyorlar" diye sorduklarında, "Ona bir şey yapamazlar, onun arkasından Allah dostları var" dediğini vurgulayan Ramazan Özsarı, birileri beddualar savuruken milyonlarca Müslümanın da kutsal beldeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Tayyip Erdoğan için dualar ettiğini söyledi.
Miting öncesi Başbakan Erdoğan için okunan dua ise ağlattı. 16 dakika süren dua boyunca İstanbullular ellerini açıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua etti, amin dedi ve gözleri doldu. Sosyal medyada ise duakısa sürede milyonlara ulaştı.

Kaynak: http://www.yeniakit.com.tr/haber/ismailaga-cemaatinden-erdogana-duali-destek-13990.html

Bu da var...
Gercekten hic ama hic hukumet yanlisi degiller...
Ne alaka ya benim kursa giden arkadaş da gitti mitinge
Ben en üst düzeyde olan hoca mahmut usta Osmanoğlu ndan bahsediyorum
Eğer cemaat tam destek orada olsa emin ol daha farklı olurdu
Mitinge gitmek siyasetle içiçe olmak demek mi

Ee madem özel siz nereden biliyorsunuz devlete bağlı olmayan tarikatı devlet parayla gönderdi
Diyorsunuz

uzayda yaşadığınızı var sayarak açıklıyorum:

akp tarikat para ilşkilerini bilal erdoğan vakıf ilşkilerini, bilmeyen var mı hala hakikaten bu ülkede yoksa espri olsun diye mi yazdınız?

Soma nın kapılarînı tarikat mensuplarına sonuna kadar açıp gönüllü avukatları gözaltına almaları da pek manidar olmuş........daha olay çok taze........insanlar önce bir yasını tutsun.....sonra elbet din adamlarına da ihtiyaç olur
İyi niyet yok

Bu da ayrı bir olay bak..Çok doğru bir noktaya parmak basmışsın..

ilimsel değil bilimsel değil.

içinde hiç bir şey cevabın.

islamiyetin i harfinden bile haberdar değilsiniz.

okumalısınız.

mümkünse okumayı öğreten kitapların beş altı tık üzeri bir şeyler tavsiye ediyorum.

başlangıç olarak.

Mumkunse siz okudugunz kitaplari soyleyin de kitapciya gidecem de ola ki elim okudgnz kitaplara giderse almiyayim..neme lazim.bu arada okumayi ogreten kitaplarn bes alti tik üstü dedin ya sagol ya gelişmiş beyin olunca boyle ironi oluyo demek.cok incindim cokk :)

Ne alaka ya benim kursa giden arkadaş da gitti mitinge
Ben en üst düzeyde olan hoca mahmut usta Osmanoğlu ndan bahsediyorum
Eğer cemaat tam destek orada olsa emin ol daha farklı olurdu
Mitinge gitmek siyasetle içiçe olmak demek mi

Mahmud Efendi Hazretleri: Tayyip Erdoğan Evladımızı Çok Severiz

Son dönem aktif siyasetten uzak olan Şevki Yılmaz, Mahmud Efendi Hazretlerini Bursa Uludağ’daki konutunda ziyaret etti. Yılmaz, Mahmut Efendi Hazretleri ile arasında geçen 28 Şubat’a dair hatıralarını ve Efendi Hazretlerinin Erbakan hocaya yaptığı uyarıları anlattı. Konuşması içerisinde Mahmud Efendi Hazretlerinin Başbakan Erdoğan hakkındaki görüşlerini beyan eden Yılmaz Mahmud Efendi Hazretlerinin cemaat içinde Erdoğan’a tepki gösterilmesi üzerine bunu yapanların cahil olduğunu beyan eden Mahmud Efendi Hazretlerinin “Tayyip Erdoğan evladımızı çok severiz” ifadelerini kullandığını belirtti.

Konuşmasına devam eden Yılmaz, Mahmut Efendi’nin cemaat içinde Erdoğan’a tepki gösterilmesi üzerine “Bunlar çok cahilmiş, uyarın onları! Biz Necmeddin Erbakan’ı çok severiz, bu dine çok hizmet etti kardeşimizdir, “Tayyip Erdoğan Evladımızı çok severiz, mülk Allah’ındır dün Necmeddin efendiye verdi, bugün Tayyip Erdoğan kardeşimize verdi. Evlatlarım! Tayyip Erdoğan’ın ve arkadaşlarının yeterince düşmanı var, Müslümanlar ona düşman olamaz, sıra gelmez. birbirinizi sevin, birbirinizle kaynaşın.” ifadelerini kullandığını belirtti.

Kaynak: http://www.medresetulmahmudiyye.com/ozel/yilmaz-efendi/#.U3km6lhdWwg

Mitinge gitmek siyasetle ic ice olmaktir evet, bunu cidden sordunuz mu?
Bu arada bahsettiginiz kisinin roportaji okuyuverin...

uzayda yaşadığınızı var sayarak açıklıyorum:

akp tarikat para ilşkilerini bilal erdoğan vakıf ilşkilerini, bilmeyen var mı hala hakikaten bu ülkede yoksa espri olsun diye mi yazdınız?
Kendinize gelin
Bu nedir böyle ya yok okuma bilmiyor yok uzayda yaşıyor
Tamam tatmin olun siz en iyisiniz
Konuya gelince hangi tarikat bu İsmailağa mı yoksa gülen mi
Tamam ya size özel bilgi gelmiş
Devlet para verip göndermiş
Onlar gönüllü gitmemiş
Devletten değil ama cemaatten bilmesem yutardım

Mumkunse siz okudugunz kitaplari soyleyin de kitapciya gidecem de ola ki elim okudgnz kitaplara giderse almiyayim..neme lazim.bu arada okumayi ogreten kitaplarn bes alti tik üstü dedin ya sagol ya gelişmiş beyin olunca boyle ironi oluyo demek.cok incindim cokk :)

benim okuduklarım kitap bölümünde. ordan alabilirsiniz. kitap okuma bölümü de var bu kulübün biliyorsunuz değil mi?

Bakinz her toplumda iyi de var kotu de.bu sadece cemaatlere has birsey degildr.ben bu cemaate mensup degilim bir hocasyla arkadaslgim var o kadar.ayrica gulen cemaatine ve bu cemaate girenler yada en azndan bir sohbetne katlanlar aradaki farki gorur.ki ben ikisini de gordum.gulen cemaatnde cogunlkla fethullah gulen in hayati sozleri konusulurdu uc sohbete katildm hep boyleydi.son sohbette kadin hoca benim icin fethullah hoca peygamber efendmzden daha oncedr diyince iyice sogudum ve artk gitmedm.bu cematteki sohbetlerde hadis kuran tefsir okundu hep.iyi ahlak temiz insan olmak icn tavsiyeler vardi.samimi olmayan dini kullan insanlar ister cematten olsun ister olmasin allah katinda cezalari buyuk zaten.

Vallahi ben de Gülen cemaatinin sohbetlerine katıldım daha önce,orada da Gülen'in ağzı bile alınmazdı çoğu zaman.Namaz kılınır,cevşen okunur,Hz.Muhammet'in hayatından dini kesitler okunur,güzel ahlakla ilgili o gün bir konu seçilir ve o konuyla ilgili bilgi verilir dini büyüklerden,sahabelerden sözler okunurdu.Orada da Kuran kursları vardı,Kuran okunurdu.Ve hiç Gülen Hz.Muhammet'den büyüktür dendiğine şahit olmadım.Kırmızı yazdığınız yer doğrudur ama peki bizim halk olarak büyük bir gücümüz varken neden bu adamların dini alet etmelerine bu dünyada izin verelim ki,öteki taraf Allah'ın işi.Bizim insanlık olarak görevimiz bu tarafta adaleti sağlamak,biz niye bu adamların dini sömürerek ülkeye daha fazla zarar vermelerine izin verelim ki?Yani bizim karşı çıktığımız kadercilik şekli bu:Öteki tarafta zaten alacaklar cezalarını deyip susmak.Ama sizin görüşlerinize saygı duyuyorum elbet,ben sadece neden bu insanlara tepki duyduğumuzu açıkladım,amacımızın din düşmanlığı olmadığın.

Kendinize gelin
Bu nedir böyle ya yok okuma bilmiyor yok uzayda yaşıyor
Tamam tatmin olun siz en iyisiniz
Konuya gelince hangi tarikat bu İsmailağa mı yoksa gülen mi
Tamam ya size özel bilgi gelmiş
Devlet para verip göndermiş
Onlar gönüllü gitmemiş
Devletten değil ama cemaatten bilmesem yutardım

ben hep kendimdeyim. tartışma budur. öyle iki cümle okuyup bozulacaksanız tartşmayacaksınız.

"okuma bi,lmediğinizi" söyledim mi ben?

söylemedim.

bu şekilde anlayınca sorun oluşuyor işte. ne sorunu?

okuduğu kadarını anlayamama sorunu.

bunu çözmek için ne gerek?

okumak.

Son düzenleme:
Mahmud Efendi Hazretleri: Tayyip Erdoğan Evladımızı Çok Severiz

Son dönem aktif siyasetten uzak olan Şevki Yılmaz, Mahmud Efendi Hazretlerini Bursa Uludağ’daki konutunda ziyaret etti. Yılmaz, Mahmut Efendi Hazretleri ile arasında geçen 28 Şubat’a dair hatıralarını ve Efendi Hazretlerinin Erbakan hocaya yaptığı uyarıları anlattı. Konuşması içerisinde Mahmud Efendi Hazretlerinin Başbakan Erdoğan hakkındaki görüşlerini beyan eden Yılmaz Mahmud Efendi Hazretlerinin cemaat içinde Erdoğan’a tepki gösterilmesi üzerine bunu yapanların cahil olduğunu beyan eden Mahmud Efendi Hazretlerinin “Tayyip Erdoğan evladımızı çok severiz” ifadelerini kullandığını belirtti.

Konuşmasına devam eden Yılmaz, Mahmut Efendi’nin cemaat içinde Erdoğan’a tepki gösterilmesi üzerine “Bunlar çok cahilmiş, uyarın onları! Biz Necmeddin Erbakan’ı çok severiz, bu dine çok hizmet etti kardeşimizdir, “Tayyip Erdoğan Evladımızı çok severiz, mülk Allah’ındır dün Necmeddin efendiye verdi, bugün Tayyip Erdoğan kardeşimize verdi. Evlatlarım! Tayyip Erdoğan’ın ve arkadaşlarının yeterince düşmanı var, Müslümanlar ona düşman olamaz, sıra gelmez. birbirinizi sevin, birbirinizle kaynaşın.” ifadelerini kullandığını belirtti.

Kaynak: http://www.medresetulmahmudiyye.com/ozel/yilmaz-efendi/#.U3km6lhdWwg

Mitinge gitmek siyasetle ic ice olmaktir evet, bunu cidden sordunuz mu?
Bu arada bahsettiginiz kisinin roportaji okuyuverin...
Nur yüzlü hocam çok güzel söylemişçok
Şunu eklersem anlaşılır
Mahmut hocam devlet büyüklerine hep dua edin der
En karşı olduğunuz olsa bile
Anlatabildim mi

Back