- 1 Eylül 2013
- 4.526
- 2.100
- 178
Canım internette biraz araştırırsan aslında bu cemaat ile ilgili bir sürü habere ulaşırsın. Haklarında yapılan soruşturmalar da dahil. Ama benim için en önemlisi kız çocuklarının okula gitmesine karşı çıkan düşünce yapısı. Bunu destekleyen bir cemaati sen burda bin yazı yazıp övsen faydasız. Ayrıca Allah ile aramıza birilerini sokmakta mantıklı gelmiyor. Allah kuran'ı yollamış. Akıl vermiş, fikir vermiş en önemlisi "oku" demiş. Ben illa birilerinin yönlendirmesiyle ibadetlerimi yapacak değilim. İhtiyacım da yok buna. Şimdi bu cemaat olaylarına girersek işin içinden çıkamayız. Benim kuzenlerimden de farklı cemaatin içinde olanlar var. Sonuna kadar saygı duyarım. Ama ne kadar konu uzatılırsa uzatılsın herkesin bu konudaki fikri ortadadır, değişmez.
Okumaya karşı değil sisteme karşı
İslama uygun değil
Haramalık giren yer olduğu için yani allahın yasağı için
Allah kuranı yollamış akıl fikir vermiş en öenemlisi de oku demiş peki siz okumadınız mı?Kim kime mahrem zaten kuranda yazıyor bunu okumadınız mı o zaman?Nursuresi31
Biz bu ayeti bile bile nasıl gönderelim çocuklarımızı
O zaman sadece bayan hocalar olsun karma eğitim olmasın o zaman bakalım mahmut efendi karşı mı okumaya
Aksine okyun okudun 'ilim ilim ilim' ama burada karşı çıktığı ilim değil sistem
internette olumsuz şeyleri değil arada olumlu şeyleri de araştırın