Canım internette biraz araştırırsan aslında bu cemaat ile ilgili bir sürü habere ulaşırsın. Haklarında yapılan soruşturmalar da dahil. Ama benim için en önemlisi kız çocuklarının okula gitmesine karşı çıkan düşünce yapısı. Bunu destekleyen bir cemaati sen burda bin yazı yazıp övsen faydasız. Ayrıca Allah ile aramıza birilerini sokmakta mantıklı gelmiyor. Allah kuran'ı yollamış. Akıl vermiş, fikir vermiş en önemlisi "oku" demiş. Ben illa birilerinin yönlendirmesiyle ibadetlerimi yapacak değilim. İhtiyacım da yok buna. Şimdi bu cemaat olaylarına girersek işin içinden çıkamayız. Benim kuzenlerimden de farklı cemaatin içinde olanlar var. Sonuna kadar saygı duyarım. Ama ne kadar konu uzatılırsa uzatılsın herkesin bu konudaki fikri ortadadır, değişmez.
mahmut hoca efendi diyebiliriz ama efendi hazretleri bana göre yanlış.peygamberlerimiz ve sahabeleri dışındaki insanlar neden kutsallaştırılıyor anlamıyorum
Bir karar verin Atatürk kadere imana arapça diye itiraz mı ediyor yoksa iman mı ediyor
İtiraz etmek mi? Ağzımdan itiraz etmek çıkmadı Hele iman etmek,imandan falan tüm konu boyunca konuşmadım Şu çok sevdiğiniz hazreti efendiniz veya hocanızın hayatını bildiğiniz ve onu desteklediğiniz kadar bu ülkeyi kurup şu an bunları özgürce söyleyebilmenizi sağlayan insanın hayatını da keşke bilseydiniz?
bütün konu boyunca yazılarımı kaç kere alıntılayıp cevap vermemi beklediniz Sırf çoğu şeyi çarpıtarak cevapladığınız için sizi hiç alıntılayıp cevap vermedim Bu da sizi son alıntılamamdır Biliniz ki
"Kaza, kader, talih ve tesadüf deyimleri Arapçadır; Türkleri ilgilendirmez" M Kemal Atatürk
sözünü Atatürk Türk insanının sahip olduğu yüksek maneviyet seviyesinin istismar edilmesinden muzdarip olduğu için bu sözü söylemiştir
Dolayısıyla kullandığınız iman, itiraz etmek kelimelerinin olayı çarpıtmak olduğunu buradan herkes anlayabilir
Kaza, kader, talih demek kolaya kaçıştır veya hiçbirşey yapmadan birşeylerin olmasını beklemek de aynı şekilde kolaya kaçmaktır
Saygılar,
Hayır öyle bir niyeti hiç bir zaman olmamıştır
Yokta çoktaan sollardı Güleni
Ama farkındaysan açtığı kurslar kuran öğretiyor derdi yaşnızca islam
Beni gönderdiğim linki okudunuz mu
Ortada yanlış birşey yok sadece sizin bakış açınız var
Ama bakış açınız da yanlış
fakat bu olaylar olduktan sonra soma ya gittiler kötümü yaptilar manevi destek oldular sizler ordamiydiniz??? duydunuzmu ki hakkinizdan vazgecin dediklerini burda ahkam kesersiniz ama Iftirayi da bir güzel kendiniz atarsiniz
Ben akp ve cemaat birlikteyken de bunu desteklemiyordum ve buna karşı çıkan ismailağa cemaattinden öğretmenler örğetim görevlileri de tutklanmıştır yani olay rte ve gülen değil Efendi HAzretleri
Rte nin sözune değil efendi hazretlerinin sözune itimat ediyorlar o yüzden oraya gittiler ve para da almadılar
Efendi hazretleri ehli sünnet dışı bir şey yaptırmaz
Kaza kader arapça sözlerdir ne demek bizim arapçayla işimiz yok ne demek?
Okumaya karşı değil sisteme karşı
İslama uygun değil
Haramalık giren yer olduğu için yani allahın yasağı için
Allah kuranı yollamış akıl fikir vermiş en öenemlisi de oku demiş peki siz okumadınız mı?Kim kime mahrem zaten kuranda yazıyor bunu okumadınız mı o zaman?Nursuresi31
Biz bu ayeti bile bile nasıl gönderelim çocuklarımızı
O zaman sadece bayan hocalar olsun karma eğitim olmasın o zaman bakalım mahmut efendi karşı mı okumaya
Aksine okyun okudun 'ilim ilim ilim' ama burada karşı çıktığı ilim değil sistem
internette olumsuz şeyleri değil arada olumlu şeyleri de araştırın
Kaza kader arapça sözlerdir ne demek bizim arapçayla işimiz yok ne demek?
Gülen de aynı şeyi yapıyordu.başbakanımızın destekleriyle son zamanlarına geldi. Yakında senin hoca efendin pardon hazretleri(!) de desteklerle gelir gülenin yerine oturur.
Bu yüzden mi hakkında onca hırsızlık, yolsuzluk, spekülasyon çıkan bir hükümete destek oldu ve oldurdu acaba?
Çoluk çocuk demeden, onca insanın hakkına girenleri destekletmiş desene..
Peygamberimiz Hz. Muhammed, kitabımız Kurandır..Bu kadar bağlılığa, sıradan kulları bu denli ilahlaştırmaya aman dikkat diyorum.
Neyse..Konu başka yerlere kaymaya başladı, hoş değil.
Bu yüzden mi hakkında onca hırsızlık, yolsuzluk, spekülasyon çıkan bir hükümete destek oldu ve oldurdu acaba?
Peygamberimiz Hz. Muhammed, kitabımız Kurandır..Bu kadar bağlılığa, sıradan kulları bu denli ilahlaştırmaya aman dikkat diyorum.
Bu kadar bağlılık ilahlaştırmaz çünkü Hz muhameedin yolundan gidenin yoluna gidiyoruz
Sayın jassmine,
kaza, kader, talih demek kolaya kaçıştır sözünüze katılıyorum, ben doğal yollardan ölürsem kaderdir, Allah'ın takdiri ölümden kaçış yoktur denip tevekkül edilmelidir, haftalardır bir felaket olacak denip yetkilileri uyarılan bir madende öldüysem bu kader değil ihmaldir.
Emniyet kemerim takılı olduğu halde öldüysem ecel, kemer takmadan öldüysem ihmal, bu bu kadar nettir.
Sen şuan hangi dili konuşup yazıyorsun ? hangi dilde dua ediyorsun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?