• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

kaza(!)dan sağ çıkan işçiler açıklamalarında
son bikaç haftadır kömür çıkarırken normalin çok çok üstünde bi sıcaklık olduğunu hatta yanlarında hep su olduğunu söylediler.

neden işçiler bunu haftalar önce söylediğinde kimse bişey yapmaya gerek duymadı? Asıl sorun o
bu durumun kaza ve kader anlayışına uygun olduğunu iddia etmek vicdanıma sığmıyor.

Bunlar arapçadan türkçeye geçmiş sözcüklerdir ayrıca çoğunun Türkçe karşılığı vardır.( Atatürk'ümüz o sözü bi maden ocağı ziyaretinde söylemiştir. Tedbir almanın önemi vurgulamak amacıyla yeterince araştırırsanız görürsünüz.) bu sözden buralara nasıl getirebildiniz hayretler içerisindeyim.

Anlamıyorsunuz sanırım ben bunu egem için gönderdim
sen hang i dilde konuşuyor ve dua ediyorsun dedi
ben de kullandığımız kelimelerin çoğu zaten arpça demek istedim
plağınız bozuldu sanırım kk ca

Konu dışı olacak ama alıntı bildirimi almıyorum, verilen cevapları takip etmekte zorlanıyorum..

Niye böyle oldu anlamadım.

Madem aracısız Allah yolundan gidilioyor neden en temel ibadet namazı bir yere bağlı olmayan insanların çok azı yapıyor

Insanlarin namazindan size ne...
Kimse sizin gibi dinini afise etmek zorunda degil, asil gunah olan bu...
Ayrica kimse kimsenin dini inancinin boyutunu ya da ne oldugunu sorgulayamaz, bu kisinin ozelidir...
Ister az inanir, ister baska dine inanir, ister cok inanir, ister inanmaz, bunlar onun icindedir...
Bunu dini sistemlestirmeden neden buraya cektiniz?

Son düzenleme:
Insanlarin namazindan sana ne...
Kimse sizin gibi dinini afise etmek zorunda degil, asil gunah olan bu...
Ayrica kimse kimsenin dini inancinin boyutunu ya da ne oldugunu sorgulayamaz, bu kisinin ozelidir...
Ister az inanir, ister baska dine inanir, ister cok inanir, ister inanmaz, bunlar onun icindedir...
Bunu dini sistemlestirmeden neden buraya cektiniz?

Yahu zaten banane ama biz gidiyoruz aç kuran oku diye bizlere vaaz verirken siz kaçını yapıyorsunuz
Aracı ile dine bağlananlardan sanane o zaman?
Ayrıca din allah ile kul arasındaysa kuran neden devlet yasaları koymuş?
Neden hz ebubekr zekat vermeyen müslümanlarla savaşmış

Son düzenleme:
Konu dışı olacak ama alıntı bildirimi almıyorum, verilen cevapları takip etmekte zorlanıyorum..

Niye böyle oldu anlamadım.

Bana geliyor bildirim med...
Belki ozel mesaj kutun dolmustur, bana oyle oldu, degilse de cikis yap, tekrar giris yap...

Ben kurandan örnekl verdim gerisi size kalmış zatn
eğer kadın erkek ayrı sistem olmasa ibir sürü kadın okur kadın dokrtor da olurdu merak etmeyin

Suan zaten bir suru kadin doktor var merak etmiyorum o yuzden.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

konu cok farklı yerlere gelmeye başladı eminim ben de konuya yorum yaparsam ayrı bir uzar tartısma...

Ben neyin haram olup olmadigini biliyorum. Neyi okuyup okumadigimda birakin bana kalsin. Eger haremlik selamliga girecek olursak evinizden de cikmayin. Malum otobuse bile binseniz erkek var. Doktora gittiginizde de bayanlari tercih edin. Ama pardon bu zihniyetle zaten bayan doktoru nereden bulacaksiniz. O zaman kadinlar ölsün. Iyiki bu zihniyete sahip birileri tarafindan yonetilmiyoruz. Daha dogrusu bizi yonetenlerin zihniyeti belli de ellerine o firsat iyi ki gecmiyor. Düşünce yapinizin bu oldugunu bilmiyordum. Bu durumda konusmak yersiz. Uzatmaya gerek yok.

Ayrıca erkek doktora gitmek dinde caizdir

Suan zaten bir suru kadin doktor var merak etmiyorum o yuzden.

Etmeyin zaten ama şunu bilin
Eğer karma eğitim olmasa Efendi hazretleri okumayın demezdi
Nur suresine karşı çıkan o mu siz misiniz

Şu cümle bile peygamber efendimiz(sav) e yapılan bir saygısızlıktır nazarımda.

Kul hakkına girenleri destekle ve desteklenmesi için çağrı yap, siyasete bulaş..Sonra peygamberimizin yolundan gidiyoruz de..

Siz devam edin hanımefendi, yalnız unutmayın, Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz. Hani öyle efendilerinizin bir şeylere karşı çıkışları sökmez ATAMIN kurduğu Cumhuriyette ...

Allah kuranda bildiriyor Allh nurunu tamalayacak ayetinde
İnşallah biz de o günleri göreceğiz

Yahu zaten banane ama biz gidiyoruz aç kuran oku diye bizlere vaaz verirken siz kaçını yapıyorsunuz
Aracı ile dine bağlananlardan sanane o zaman?

Hala kaciniz yapiyor diyor yahu...
Tamam araci ile dine baglan, ama haber vereyim o araci hukumetle hareket ediyor, yani olay amacindan sapiyor, aslinda coktan sapmista, sana haber vermemisler sanirim...
Kolay gelsin...

Anlamıyorsunuz sanırım ben bunu egem için gönderdim
sen hang i dilde konuşuyor ve dua ediyorsun dedi
ben de kullandığımız kelimelerin çoğu zaten arpça demek istedim
plağınız bozuldu sanırım kk ca

bana neyi gönderdin,ne söylemişim:26:

bana neyi gönderdin,ne söylemişim:26:

Kafam çok karıştı birisi hangi dilde dua ediyorsun diye sormuştu hangi dili kouşuyorsun falan ben de onun üzerine o kelimeleri gönderdim ve dedim ki kullandığımız kelimelerin %60 ı arapça demek istedim

belki o kişi sen değildin kusura bakma karıştı
bir çok kişiyle tsartışıyorum araya kaynıyor

Madem aracısız Allah yolundan gidilioyor neden en temel ibadet namazı bir yere bağlı olmayan insanların çok azı yapıyor
Neden Allah yolundan gidemiyoruz da dünya hayatı için ayetlerden taviz veriyoruz
nur31 e neden uymuyoruz mesela
ya da neden örtunmuyoruz

Namaz kilmak veya ortunmek icin bir yere bagli olmak sarti mi var. Benim cevremde sokakta gorseniz yapmaz bu dediginiz kisiler bes vakit namazini kiliyor. Ibadetin gizli yapilani makbuldur. Birileriyle toplanmadan evinde kendi basina ibadetini yapan cok insan taniyorum. Siz namazinizi kilmak veya basinizi ortmek icin birilerine ihtiyaç mi duydunuz ? Allah'in kitabi yeterince acik degil miydi?

Hala kaciniz yapiyor diyor yahu...
Tamam araci ile dine baglan, ama haber vereyim o araci hukumetle hareket ediyor, yani olay amacindan sapiyor, aslinda coktan sapmista, sana haber vermemisler sanirim...
Kolay gelsin...

Hükmetle hareket etmek ne ya bir soma olayına gittiler diye hükümetle el ele yaptınız
ayrıca sen o aracıar içindeğil kişisel olarak sordun illa aracı mı gerek diye
ve senin mantıkla ben de buna
sana ne diyorum

beni bir tartışmada kimse kıramaz rahat olun çünkü kişisel almam olayı.

Bence sen az önce ironini anlamayıp, senin de bunun neticesinde b.kunda boncuk bulmuş edasıyla aşağılar bir şekilde yazdığın arkadaşı kınadığın duruma düştün anlamıyorsun ya da böyle "mahçup olacağına" falan diyerek kendine bir değer yükleme çalışmasındasın:)

Gercekten de şimdi depresyonda misin nickinde yazdgn gibi..allah muradini versin diyim o zaman.

Son düzenleme:
Bana geliyor bildirim med...
Belki ozel mesaj kutun dolmustur, bana oyle oldu, degilse de cikis yap, tekrar giris yap...

Boşalttım canım mesaj kutumu, yine gelmiyor..Anlamadım neden böyle oldu.

Allah kuranda bildiriyor Allh nurunu tamalayacak ayetinde
İnşallah biz de o günleri göreceğiz

Allah kuranda kul hakkı hakkında da her şeyi bildiriyor..Dikkat edinde nur tamamlandığında farklı yerde bulmayın kendinizi..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 mayıs gençlik spor bayramımız kutlu olsun..Tek liderimiz Atatürk'ümüze bir daha defa teşekkür ederiz bu cumhuriyeti bizlere armağan ettiği için..Nurlar içinde yatsın Atam..

İyigeceler hepinize..

Son düzenleme:
Namaz kilmak veya ortunmek icin bir yere bagli olmak sarti mi var. Benim cevremde sokakta gorseniz yapmaz bu dediginiz kisiler bes vakit namazini kiliyor. Ibadetin gizli yapilani makbuldur. Birileriyle toplanmadan evinde kendi basina ibadetini yapan cok insan taniyorum. Siz namazinizi kilmak veya basinizi ortmek icin birilerine ihtiyaç mi duydunuz ? Allah'in kitabi yeterince acik degil miydi?

Ben sadece bunların az olmasından bahsettim hiç yok demedim.

Back