Sokaktaki kediler için alınan kedi evlerini nasıl koruyabilirim?

sonyasalolaylar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
37
18
18
Merhaba, sokakta beslediğim canlar var geçen sene 2 kere kartondan yaptığım kedi evim çalındı kışın ortasında kaldı canlarım şimdi tahtadan 2 tane kedi evi yaptıracağım küçük 1 kedi için bununda çalınmasından korkuyorum. Kışın ortasında bu sefer ne yaparım bilmiyorum. Lütfen aklınıza bir şey geliyorsa paylaşın. Çirkinleştirsem mi üzerine naylon kapatacağım nasıl bir şey yapayım????

Merhaba, sokakta beslediğim canlar var geçen sene 2 kere kartondan yaptığım kedi evim çalındı kışın ortasında kaldı canlarım şimdi tahtadan 2 tane kedi evi yaptıracağım küçük 1 kedi için bununda çalınmasından korkuyorum. Kışın ortasında bu sefer ne yaparım bilmiyorum. Lütfen aklınıza bir şey geliyorsa paylaşın. Çirkinleştirsem mi üzerine naylon kapatacağım nasıl bir şey yapayım????
Zincirle baglayin, yaptiracaginiz kisiye temel kismi icin beton kullanmasini ve arka kismina zincir halkasi eklemesini soyleyin. Sonra kurdugunuz yerde kisacik bir zincir ve kilitle koruyun.

Normal duvar var oraya nasıl zincir yaacağım l şeklinde bir duvar var ve oraya yerleştireceğim??

Halkali vidalar var buyuk, bir hirdavatciya giderseniz beşik asmak icin halkali vidalar varmis diye sorun gösterir. O vidayi bahsettiginiz duvara sabitleyin, halkasina zinciri takin, zincirin diger ucunuda kedi evinize takin (bu arada ahsap yapiya da olur ama saglam olmaz sokerler diye beton dokturun diye oneride bulundum)

Halkali vidalar var buyuk, bir hirdavatciya giderseniz beşik asmak icin halkali vidalar varmis diye sorarsaniz gösterir. O vidayi bahsettiginiz duvara sabitleyin, halkasina zinciri takin, zincirin diger ucunuda kedi evinize takin (bu arada ahsap yapiya da olur ama saglam olmaz sokerler diye beton dokturun diye oneride bulundum)
Tamamdır çok sağolun beton döktürmek aklımdaydı alt zeminlerine de dökerim,yan kısma sürüp birbirine de yapıştırırım, yerinden bile kaldıramayacaklar.

Bizim veteriner de klinik önüne koyduğu evleri hep çaldırınca en sonunda kaldırıma monte ettirdi. Tabi bu yasal olmayabilir bilmiyorum ama senelerdir de duruyor, belediyenin bi müdahalesi olmadı. Bir de bazı belediyeler ücretsiz plastik kedi evi veriyor. Onlardan çoklu da talep edebiliyorsunuz. Biz üç tane almıştık iki tanesi duruyor sokakta.

Şu insanlar ne kadar acımasız, sokak hayvanları için yapılan kutudan evleri, yemek ve su kaplarını çalmaktan ne anlıyorlar😡
S sonyasalolaylar oturduğunuz sokakta belediye parkı vb var mı? Belediyeye de söyleyebilirsiniz kedi evi kurmalarını.
Nasıl yapacağım, barınak var sadece oradan plastik ev alabiliyorum park vs var ama kimden isteyeceğim ev yapılmasını istanbuldayım

Üzerine beddualı dini içerikli yazılar yapıştırın. 20 senelik hayvan kurtarmacıyım en etkili yöntem bu bence. "Zarar verenin evi barkı yıkılsın" vb tarzı şeyler yazarak çözebildim şahsen.

Yere yada duvara köşebent ile sabitleyin bizim burada öyle yapıyorlar
sağlam oluyor çalınmasında korkuyorsan sabitledikten sonra üstüne poşet geçirin dikkat çekmez

Yaptiginiz sey cok guzel.. yapilansa insanlik disi vicdansizlik.. Allah'ım hayvanlari da guzel iyi insanlarla karsilastirsin.. biz de sokakta besledigimiz kopek icin kulube yapicam esimle birlikte. Benim iki kopegim vardi vefat etti buyugumuz onun kulubesini koymustuk disari o da calindi gitti iyi bir kulubeydi. Simdi derme catma yapicam ve direk kalimin onune koyucamki alinmasin..kopusun isini gorsun yeter kimsenin gozune batmasin. Siz de cok ozenmeyin.

Nasıl yapacağım, barınak var sadece oradan plastik ev alabiliyorum park vs var ama kimden isteyeceğim ev yapılmasını istanbuldayım
Bağlı bulunduğunuz ilçe belediyesine şuna benzer bir dilekçe yazıp verin.

X Belediye Başkanlığına,

Konu: İlçenizdeki parklara, sokaklara, site bahçelerine ve uygun alanlara "Kedi Sığınma ve Beslenme Evi" yapılması hk.

Gereği ve Bilgi için Dağıtım : Valilik, İl Hayvanları Koruma Kurulu Başkanlığı, Orman Su İşleri Bölge ve İl Şube Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Basın Kuruluşları.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, İçişleri Bakanlığı Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliğine dayanarak sokağımızdaki sahipsiz kediler için sığınma evi talep ediyorum.

Sığınma Evinin en kısa zamanda yapılmasını ve müracaatıma 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği kanuni suresi içinde bilgi ve cevap verilmesini saygılarımla arz ederim.

TC No:
İsim-Soyad: Sığınma evi yapılması talep edilen cadde/sokak/mahalle

İmza:

Bu yazının aynısını veya benzerini, dilekçenizin başındaki X Belediyesi kısmına Orman Su İşleri Müdürlüğüne olarak değiştirip ilçenizdeki Orman Su İşleri Müdürlüğüne de verin.

Bağlı bulunduğunuz ilçe belediyesine şuna benzer bir dilekçe yazıp verin.

X Belediye Başkanlığına,

Konu: İlçenizdeki parklara, sokaklara, site bahçelerine ve uygun alanlara "Kedi Sığınma ve Beslenme Evi" yapılması hk.

Gereği ve Bilgi için Dağıtım : Valilik, İl Hayvanları Koruma Kurulu Başkanlığı, Orman Su İşleri Bölge ve İl Şube Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Basın Kuruluşları.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, İçişleri Bakanlığı Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliğine dayanarak sokağımızdaki sahipsiz kediler için sığınma evi talep ediyorum.

Sığınma Evinin en kısa zamanda yapılmasını ve müracaatıma 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği kanuni suresi içinde bilgi ve cevap verilmesini saygılarımla arz ederim.

TC No:
İsim-Soyad: Sığınma evi yapılması talep edilen cadde/sokak/mahalle

İmza:

Bu yazının aynısını veya benzerini, dilekçenizin başındaki X Belediyesi kısmına Orman Su İşleri Müdürlüğüne olarak değiştirip ilçenizdeki Orman Su İşleri Müdürlüğüne de verin.
Yapacağım çok sağolunn💕💕

Yaptiginiz sey cok guzel.. yapilansa insanlik disi vicdansizlik.. Allah'ım hayvanlari da guzel iyi insanlarla karsilastirsin.. biz de sokakta besledigimiz kopek icin kulube yapicam esimle birlikte. Benim iki kopegim vardi vefat etti buyugumuz onun kulubesini koymustuk disari o da calindi gitti iyi bir kulubeydi. Simdi derme catma yapicam ve direk kalimin onune koyucamki alinmasin..kopusun isini gorsun yeter kimsenin gozune batmasin. Siz de cok ozenmeyin.
Evet elimden geldiğince yalıtımlı ve çirkin bir şey yapacağımm😊

X