ben bozulmamış yemek artıklarını mutlaka çöpe yakın bir yere bırakırım.
lokantada yemekten kalanlar varsa, paketlemelerini rica ederim. pilav, et vb yiyebilecekleri şeyler için. bunları da yol kenarına bırakırım.
yazın sık sık su veririm.
kuşlar için ıslatılmış(!) bayat ekmek veririm, arada buğday alırım, bulundukları yerlere dökerim.
böceklenmiş, tarihi geçmiş bakliyatları kuşlara dökerim.
misafirlerden kalan hamurişi veya tabakta kalan yemekler, kahvaltıdan artan peynir ve omlet vb sokak hayvanlarına gider.
barınaklar için evden ve çevremden toparlayabildiğim kadar ihtiyaç(mama-gıda-ilaç vb) malzemesi alıp götürmeye başladım.
kediler için kuru mama alıp yol kenarına döküyorum.
kediler için ev yaptım ama ertesi gün yerinde göremedim.
yaralı bir kuş buldum mu veterinere götürürüm, iyileşene kadar evimde bakarım. sonra salarım. 5 güvercin iyileştirip saldım bu güne kadar. arada ölenler de oldu
sokakta bulduğum minik bir kedi yavrusunu sahiplendim şimdi. iyi ki almışım, çok seviyorum.
onun mamalarından kalanları da sokak kedilerine veriyorum.
çevreme de bunları yapmaları için istekte ve hatırlatmalarda bulunurum. içinde azıcık merhamet, insanlık bulunan kişiler birşeyler yapmaya çalışıyor artık. çevre bilinci oluşturmak çok önemli. daha çok hayvana yardımcı olabiliriz böylece.
bizim çöp diye attıklarımızla, onlar açlıklarını-susuzluklarını bir derece azaltıyorlar.
aç - susuz kalınca, kendi çektiğimiz yoksunluğu düşünüp daha duyarlı olalım lütfen.
konu için çok teşekkürler, yapılabilecek yeni şeyler öğrenmek için takipte olacağım.