Sokakta Yaşayan Hayvanlar İçin Ne Yapıyoruz??

zebbra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
668
1
Arkadaşlar pek çok kişi evinde hayvan bakıyor. Benimde çok sevdiğim bir kızım var. Ama onun haricinde sokaktaki hayvanları da çok seviyorum. Onların hayatlarını biraz da olsun kolaylaştırmak için elimden geleni yapıyorum. Oturduğum semtte çok fazla sokak hayvanı olduğu için pek çok yöntem uyguluyorum. Onlardan bir kaçını paylaşayım..

Özellikle yazları yoğurt kaplarına soğuk su koyuyorum ve bu kapları bulunduğum semtin bi kaç yerine yerleştiriyorum. Bittiklerinde kaplara tekrar tekrar su dolduruyorum. Bunu lütfen yapın.

Kışın gene yoğurt kaplarına sıcak su doldurup bulunduğum semtin çeşitli yerlerine yerleştiriyorum.

Gene kışları, bütün yaz boyunca biriktirdiğimiz pet şişeleri sıcak su ile dolduruyorum. Kapağını sıkıca kapıyorum ve onları kalın bezlere sarıyorum. Onlardan da üç beş tane yapıp kışın kar yağdığında yada çok soğuk olduğunda araba altı gibi ücra köşelere yerleştiriyorum.

Balkonumuzda ıslatılmış ekmek parçaları ve biraz su bulunduruyoruz kuşlar için.

Bir de eminönüne falan yolum düştüğünde kedi maması alıyorum biraz da köpek (kediler daha fazla olduğu için). Tabi bunu her zaman yapamıyorum malesef. Onlarıda azar azar çeşitli yerlere serpiyorum.

Bir de barınaktaki hayvanlarımız var. Onlarada evde atılacak eski battaniye minder mama koymak için kaplar falan götürüyoruz. Çok sık olmasada elimden geldiğince gitmeye çalışıyorum. Giderken dediğim gibi onların ihtiyacını karşılacağını düşündüğüm şeyleri birde 30-40 paket makarna alıp götürüyorum.

Eğer sizinde böyle hayvanları biraz olsun rahatlatacak önerileriniz varsa paylaşalım. Onlarda can taşıyor. Şu yaz günlerinde onlar için bi kap su koyalım evimizin önüne bu onlar için bulunmaz nimet. En büyük yapacağımız iyilikte eğer korkmuyorsak onları sevmektir. Sokak hayvanlarının en çok buna ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Birazcık kafalarını okşasak yetecektir onlara.

Bu arada lütfen yolda gördüğümüz yaralı hayvanları görmezden gelmeyelim. Yaralı hayvanlar için 153 arayalım..

kjapımızın önüne bir kap su koyuyoz hergün çünkü zavallılar dilelri dışarda su arıyolardı hep şimdi biliyolare bizim kapıda su cvar geliyolar içmeye ekmek bırakıyoz bide dışarı arasıra kalan yemeklerimizi kenara bırakıyoz kapta

tebrik ederim canı senikaydirigubbakcemile5 benimde bi oğlum var evde bakıyoruz yaşadığım yerde bi çok sokak köpeğimiz var her akşam oluşumu dışar çıkarırken muhakkak onlarada yemek yapıp indiriyorum :hulya:

evet cnm sitelere resmini ekledim heryere sordum yokyok kesin sattılar balımı çok üzgünüm çok özlüyom onu

evet cnm 1.5 yaşında bir anneydi sibirya kurdu maviş gözlüm yavruları çalınmıştı daha acısı dinmeden biz evlat edinmiştik barınaktan ama çaldılar ben hastanedeyken zinciri tasması duruyo hala

evet cnm 1.5 yaşında bir anneydi sibirya kurdu maviş gözlüm yavruları çalınmıştı daha acısı dinmeden biz evlat edinmiştik barınaktan ama çaldılar ben hastanedeyken zinciri tasması duruyo hala

çok üzüldüm canım bu çalanlar nasıl insan anlamıyorum allah ıslah etsin alsanaalsanasmile

amin cnm kızın konusunuda dagıtmıyım ama hüzünlendim bianda bahceli evimm die onu almıştık aklımın ucundan geçmezdi çalıncagı

oyyyyyyyy yerim ben onu çokta tatlıymışopuyorumnanaktan bende çok istiyorum sibirya kurdu ama evde iki köpek çok zor olur diye alamıyorum inşallah bahçeli eve çıkarsam muhakkak alıcam:lepi:

bende oturduğum semtte ve civarlarında sokak hayvanlarımız için su kuru mama bırakıyorum düzenli olarak ama malesef su doldurduğum yoğurt vb. kapları birdahaki gidişimde bulamıyorum bilmiyorum artık çöpçülermi topluyor yada ne anlamadım bu durum beni üzüyor delice belki ama o kapların üzerine kağıt yapıştırıp atmamaları için uyarmayı bile düşünüyorum..kim ne ister o zavallıcıkların su kaplarından..

evde ikinci güne makarna pilav kaldımı atılmaz...doğru kaba konur hoppp çöp kenarının yanına:)eğer evde tavuk yada et suyu varsa içine bayat ekmekleride doğrayabilirsiniz..hem yiyecekler israf edilmiyor hemde çok güzel değerleniyor...yada bayat ekmeklere süt koyun yumuşatıp evde sosis salam vs ne varsa zar büyüklüğünde doğrayıp kedilerin bol olduğu yere bırakın..yemin ederim silip süpürüyorlar..bende plastik kap ve köpük tabakları asla atmam bu iş için biriktiririm.yada param varsa 1 kilo mama alır dağıta dağıta gezerim.şunu bilinki arkadaşlar bizim için sıradan ve ufak gelen şeyler o canlar için hayati önem taşıyor.ben hatta insanlıktan nasibini almış komşu ve arkadaşlarımı da bu iş için uyarıyorum,çok şükür ki yürüyüşe çıktığımda bir çok yerde plastik kap içinde sular görüyor ve de mutlu oluyorum:) ..

canımcım kızım var demişsin köpekmi kedimiolumunekankayizsmile

Evet canım kedim var 2 taneydiler bi tanesi geçen yaz öldü 2 sene önce sokakta bulmuştum zaten tir tir titriyordu yaz günü çok hastaydı veteriner dedi çok yaşamaz 1 ay içinde ölür ama elimizden geleni yaptık 1 seneden fazla yaşadı ama onada pek yaşamak denmez. Bu 1 yılın yarısından sonra gözleri görmemeye yemek yiyememeye yürüyememeye ve tuvaletini yapamamaya başladı. Altını falan bezliyoduk şırıngayla mama veriyoduk. Çok istedik yaşasın ama olmadı işte. Bi de şu an 3 yaşında olan bir kedim var. O da çok üzüldü çok uzun zaman yemek yemedi evde falan hep onu kokladı. Seninde köpeğin var sanırım allah ona uzun ömürler versin.

bende oturduğum semtte ve civarlarında sokak hayvanlarımız için su kuru mama bırakıyorum düzenli olarak ama malesef su doldurduğum yoğurt vb. kapları birdahaki gidişimde bulamıyorum bilmiyorum artık çöpçülermi topluyor yada ne anlamadım bu durum beni üzüyor delice belki ama o kapların üzerine kağıt yapıştırıp atmamaları için uyarmayı bile düşünüyorum..kim ne ister o zavallıcıkların su kaplarından..

Bazı insanlar hiç bir şey yapmadıkları gibi yapılanıda mahvediyorlar. Benimde şu sorunum var ben mama falan koyduğum zaman hayvanlar toplanıyor diye bazı insanlar rahatsız oluyor. Bunu yapan insan ya ne istersin onun yediğinden.

evde ikinci güne makarna pilav kaldımı atılmaz...doğru kaba konur hoppp çöp kenarının yanına:)eğer evde tavuk yada et suyu varsa içine bayat ekmekleride doğrayabilirsiniz..hem yiyecekler israf edilmiyor hemde çok güzel değerleniyor...yada bayat ekmeklere süt koyun yumuşatıp evde sosis salam vs ne varsa zar büyüklüğünde doğrayıp kedilerin bol olduğu yere bırakın..yemin ederim silip süpürüyorlar..bende plastik kap ve köpük tabakları asla atmam bu iş için biriktiririm.yada param varsa 1 kilo mama alır dağıta dağıta gezerim.şunu bilinki arkadaşlar bizim için sıradan ve ufak gelen şeyler o canlar için hayati önem taşıyor.ben hatta insanlıktan nasibini almış komşu ve arkadaşlarımı da bu iş için uyarıyorum,çok şükür ki yürüyüşe çıktığımda bir çok yerde plastik kap içinde sular görüyor ve de mutlu oluyorum:) ..

Çok sevindim gerçekten. Her kapıda bir kap su bulunsa keşke. Herkes bunları yapsa. Zor birşey değil halbuki.

evet doğru mama su verirken cin görmüş gibi bakanlarda var ne yazıkki..ama baksınlar umrumda değil,sanki çok tuhaf bişey yapıyoruz o an gercekten bu gözle ve zihniyetle bakanlar var..insanoğu işte...çeşit çeşit....yaz sıcağında susuz aç sayısız hayvan var düşünülse keşke yeni doğmuş yavru bir kedi kac saat dayanır suszluğa...bebek sonuçta.keşke topum olarak aynı hassasiyette olabilsekte apartmanımızın kenarına en azından bir kap su bıraksak..su çünkü çok önemi içleri nasılda yanar zavallıcıkların keske bunu herkez anlasa..ben şahsen bu durumda kahrouyorum..giriş katta oturuyorum ve arka taraftan camdan su süt kuru mama bırakıyorum düzenli olarak..can taşıyorlar vicdanlı olabilsek keşke hepimiz.....onların yaşama hakkı insanoğlunun elinde misali........

X