sokakta bulduğum muhabbet kuşum

herkese merhaba..evcil hayvan bölümüne yazdım fakat kimse yok orda sanırım..iki akşam önce arkadaşıma oturmaya giderken bir muhabbet kuşu buldum..yavru daha..sanırm evden kaçmış..kargalar falan zarar vermiş..özellikle sağ ayağı tutmuyor..aldım getirdim eve..annemlerde fazladan küçük kafes vardı ona yem su koyduk maşallah 10 dk boyunca yem yedi..
dün veterinere götürdük..ayağı kopmuş yavrumun yapacak birşey yok dedi..canı acımıyormuş artık ödem falan olmamış..ama görseniz kafeste nasıl hereketler yapıyor tek ayağıyla..
birde uçmaya başladı ama konamıyor dengesini kaybediyor..alışacak bu duruma dedi veteriner..
dün akşam ağladım resmen çabasını gördükçe..
hiç ötmüyor sesini duymadık daha korkuyor canım hala...
kendi kendine ayağı kaynamazmı acaba bir mucize olmaz mı??bu şekilde yaşayan kuşu olan var mı?
bir bilemedin iki haftaya öter ayağı acımıyorsa ağlama şeker şey bıcır bıcır hareket eder,yakında da ötmeye başlar benim var bir canavarım ordan biliyorum :KK66:

ya şu karga ne pis bi hayvan ya... ben de geçen yıl bir karga grubunun beyaz bir güvercine saldırdığını görmüştüm. resmen dövüyorlardı. müdahale etmesek öldüreceklerdi.
sanırım kendi çirkinliklerine bakıp güzel hayvanlardan nefret ediyorlar.

:) Kargalar çirkin değil ki , sesleri bazı kişiler tarafından çirkin bulunur sadece.
İnsanlar arasında da kavgalar , öldürmeler vardır ; hayvanlar arasında da.. Büyük balık küçük balığı yer hepsi bu. Döngü böyle.a

ya şu karga ne pis bi hayvan ya... ben de geçen yıl bir karga grubunun beyaz bir güvercine saldırdığını görmüştüm. resmen dövüyorlardı. müdahale etmesek öldüreceklerdi.

Kargalar çok zeki hayvanlardır. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Yaratılmış her canlı birbirinden güzel.

Yaratılmış tüm canlıların biz de dahil yaşamımızı devam ettirmek için içgüdüsel davranışları vardır. Doğa hayatı içinde bir canlı yaşamını sürdürmek için diğer canlıyı öldürür. Ancak hayvanlarda bu tasarlayarak veya keyfi bir öldürme değildir. Doğanın kanunu gereğidir.

evet kopmuşsa çıkmaz. ama kırıksa önce kırık yerin etrafını pamukla sarın. pamuğun üstüne bacağın iki yanına kibrit çöpü gibi ince iki destek koyup bunuda iple fazla sıkmadan dolayın. fazla sıkmayın kangren olur. çöplerin uzunluğu 1 santimden fazla olmasın ve ayağın bastığı yeri geçmesin. yani hayvan ayağıyla yere basabilsin. beceremeyecekseniz bir veterinere götürün.

yarın ayağını sardırmak için götürücez ama yinede kullanamaz dedi..içimiz rahat etsin elimizden gelen herşeyi yapıyoruz..

inşallah alışacak..3 ayaklı kedi vardı veterinerde şuan 4 ayaklı kediden bile hızlı koşuyormuş..korkusu geçince dahada iyi olur inşallah..
tabi hemen eline almaya çalışma bir süre kafesinde dursun salma sonra eline yem al kafese sok kaçarsa çek bir kaç gün sonra gene eline yem al kafese sok böyle yaparsan bir müddet sonra sana çok alışır ..benim sıpa ben daha binaya girerken ötmeye başlıyor yaptığı şebeklikleri görmen lazım :p

Ne iyi yapmışsınız bulup veterinere götürmekle. Kalp kalp..
..

İşte bu yüzden evcil hayvan satan yerlere karşıyım. Özellikle böyle özgürlüğü alınan kuşlar..
Bunlar dışarda yaşayamaz diyenler oluyor ben böyle dedikçe, ee talep olmazsa üretimde olmaz.. Resmen satış için üretim oluyor ya.
Bu bir can ve ne kadar korkmuştur kim bilir.

hep elimde tututum kalbi nasıl atıyor kuzumun görsen..bize ortama alışması 1 hafta 10 günü bulurmuş..

Yalnız neden bilmiyorum ama karga nüfusunda ciddi bir patlama var.. 2 gün önce karganın biri resmen burnumun dibinden geçti, daha önce de bir çocuğa gözümün önünde saldırdı.. saldırganlaşıyorlar insanlara karşı git gide..

konu sahibi, valla aferin sana. inşallah bir an önce iyileşir minik, kıyamam.

tabi hemen eline almaya çalışma bir süre kafesinde dursun salma sonra eline yem al kafese sok kaçarsa çek bir kaç gün sonra gene eline yem al kafese sok böyle yaparsan bir müddet sonra sana çok alışır ..benim sıpa ben daha binaya girerken ötmeye başlıyor yaptığı şebeklikleri görmen lazım :p

kafese yem koyduk yiyiyor maşallah..yemi elimemi alayım yemesi için..

Kargalar çok zeki hayvanlardır. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Yaratılmış her canlı birbirinden güzel.

Yaratılmış tüm canlıların biz de dahil yaşamımızı devam ettirmek için içgüdüsel davranışları vardır. Doğa hayatı içinde bir canlı yaşamını sürdürmek için diğer canlıyı öldürür. Ancak hayvanlarda bu tasarlayarak veya keyfi bir öldürme değildir. Doğanın kanunu gereğidir.
Kargalar çirkin yaratılmış hayvanlar maalesef. Yaratıcının kusurlu yaratımlarından biri.

5-6 karganın tek bir güvercine saldırmasının nasıl bir açıklaması olabilir? O zayıf ve ürkek güvercin o kargaların yaşamına nasıl tehdit oluşturuyor olabilir? Tabii ki de pis ve çirkin kargaların kıskançlıklarının neticesidir bu.

ekosistem bu şekilde...

kafese yem koyduk yiyiyor maşallah..yemi elimemi alayım yemesi için..
sana alışmasını üstüne konmasını istiyorsan avucuna azıcık yem koy kafese sok elini kuş eline konacak konmaz kaçarsa elini çek bir süre sonra tekrar denersin böyle böyle senin zararsız olduğuna inanır ve sana gelir..unutma ev hayvanları en çok bir kişiyi severler :KK66:

Kargalar çirkin yaratılmış hayvanlar maalesef. Yaratıcının kusurlu yaratımlarından biri.

5-6 karganın tek bir güvercine saldırmasının nasıl bir açıklaması olabilir? O zayıf ve ürkek güvercin o kargaların yaşamına nasıl tehdit oluşturuyor olabilir? Tabii ki de pis ve çirkin kargaların kıskançlıklarının neticesidir bu.
kargalardaki hislerin aynısı insanlardada var..doğanın kanunu bu..kedi fare yer köpek kedi yer...

Yüreğinize sağlık iyiki siz görüp ilgillenmişsiniz minikle.
Umarım bir ümit vardır ayağıyla ilgili düzelir yavrucak kimbilir nasıl korktu :KK43:
Bizimde vardı kuşumuz eve uyum sağlaması bir haftasını almıştı sesi çıkmıyordu ilk günler yadırgamıştı muhtemelen sizin kuşunuzda bir iki güne alışır size ağrısıda yoksa duyarsınız sesini kafesine kraker asın marketlerde satılıyor bizimki çok severdi nasıl şebeklikler yapardı sizin kuşunuzunda hoşuna gidebilir

sana alışmasını üstüne konmasını istiyorsan avucuna azıcık yem koy kafese sok elini kuş eline konacak konmaz kaçarsa elini çek bir süre sonra tekrar denersin böyle böyle senin zararsız olduğuna inanır ve sana gelir..unutma ev hayvanları en çok bir kişiyi severler :KK66:
bazen konuşurken sanki bana kulak veriyor gibi geliyor..gerçi daha 2. günümüz..

Yüreğinize sağlık iyiki siz görüp ilgillenmişsiniz minikle.
Umarım bir ümit vardır ayağıyla ilgili düzelir yavrucak kimbilir nasıl korktu :KK43:
Bizimde vardı kuşumuz eve uyum sağlaması bir haftasını almıştı sesi çıkmıyordu ilk günler yadırgamıştı muhtemelen sizin kuşunuzda bir iki güne alışır size ağrısıda yoksa duyarsınız sesini kafesine kraker asın marketlerde satılıyor bizimki çok severdi nasıl şebeklikler yapardı sizin kuşunuzunda hoşuna gidebilir
bugün tünek alıcam çok seviyor..yavrucum görseniz tek ayakçığıyla kafeste ordan oraya tırmanıyor..

kesinlikle...

benim kuşum 8 yaşında bacağını sakatlamış ve uçamamaya başlamıştı ama buna rağmen hiç keyfi bozulmadı topal topal yürüyerek 2 sene daha yaşadı 10 yaşında da kaybettim malesef onu ama yaşından kaynaklı :KK43: neyse demek istediğim yemesi içmesi yerindeyse veterinerde ölür demediğine göre böyle devam edicek hayatına, zamanla size alışıncada ötmeye başlayacak dahada keyiflenecektir..ona sahip çıkıp derdine çare araman güzel bir davranış, yüreğine sağlık

ahh canım ya nasıl su serptin şimdi yüreğime..aslında ben ölmesinden acı çekmesinden çok korkuyordum..ama bu şekildede yaşıyorlarmış..kuşuna çok üzüldüm bu arada..evin bir bireyi oluyorlar..

X