• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhabbet kuşum ve vicdan azabım

muhabbet kuslarini cok severim. benim de vardi resmen ask yasiyorduk ama benim tam manasiyla mal bir yakinim olumune neden oldu. cereyanda kalmasi sikinti evet ama ayagini kontrol edin lutfen bisey de takilmis olabilir. bakin o da bir can tam gogsunuzun uzerine koyun hafif hafif parmaginizla sevin bunu sik sik yapin. vitamin verin oyle sebze falan vermeyin marul verin bir tek bakmayin elma falan diyene. sicak tutun. belki zamanla duzelir.

Bizimkiler havalar soğumaya başlayınca her gece böyle uyuyorlar ayakları sıcacık oluyor sabah :)

Eklentiler

• 01E44B00-F40E-4794-98A9-CF41A8BF463B.webp
    01E44B00-F40E-4794-98A9-CF41A8BF463B.webp
    61,1 KB · Görüntüleme: 180
muhabbet kuslarini cok severim. benim de vardi resmen ask yasiyorduk ama benim tam manasiyla mal bir yakinim olumune neden oldu. cereyanda kalmasi sikinti evet ama ayagini kontrol edin lutfen bisey de takilmis olabilir. bakin o da bir can tam gogsunuzun uzerine koyun hafif hafif parmaginizla sevin bunu sik sik yapin. vitamin verin oyle sebze falan vermeyin marul verin bir tek bakmayin elma falan diyene. sicak tutun. belki zamanla duzelir.
Veteriner marul vermeyin ishal yapar ve de yeşil kısmı boğazına yapışır demişti.Haftada iki gün ayrı bir kapta minik minik dilimlenmiş elma,havuç,portakal,muz verin ama bunları verdiğinizde sularına vitamin koymayın demişti bize.

Veteriner marul vermeyin ishal yapar ve de yeşil kısmı boğazına yapışır demişti.Haftada iki gün ayrı bir kapta minik minik dilimlenmiş elma,havuç,portakal,muz verin ama bunları verdiğinizde sularına vitamin koymayın demişti bize.
cok ilginc bana da tam tersi denmisti. elma vs zarar verir hatta marul bile cok az haftada 1 verin demisti. benim mal yakinim hayvani yikamiszorla elma yedirmis (bende de sikinti var ne diye emanet edersin ki iste kimse yoktu emanet edecek) sapasaglam hayvan 1 haftada olmus bir de yerine yeni kus almis anlamiycam sanki...

Cereyanda kalmayla olacak şey değil bacaklar tutmuyor belli ki. Şimdi suya limon sıkın, yumurtayı katı pişirin, yumurta sarısını ve biraz yumurta kabuğunu iyice ezip insülin enjektörüne çekip her gün yedirin. Kursağı dolu olacak kadar yeter. Kursak boşaldıkça devam edin vermeye. Başka bir veterinerden yada kuşçudan kuş vitamini alın suyuna karıştırılacak. Bir de tırnaklarını kontrol edin, tırnak sorunundan dolayı da yapabiliyorlar bazen.

İnternette romatizmada olabilir diyor..Benim bulduğum güvercin salmonellaya yakalanmıştı.Hastalığın ileri boyutunda hayvan felç geçirip uçma ve yürüme yeteneğini kaybediyormuş.Dışkı örneğinden bakılması lazım aslında.

Benim kuşum da kafesin kapağını açmaya çalışıp, bacağını araya sıkıştırmıştı. Bacağı morardı ve çok sıcaktı. Veterinere götürdük ama gerçekten hiç bir şey bilmiyorlar kuşlar hakkında. Bize bir vitamin verdi gönderdi. Birde ayağını yormamasi için bir kutuya koyun dedi. Vitamini içmedi kokusu çok kötüydü. Kutuya koyduk bu seferde mutsuz oldu, çıkardım kafesinin tabanına ve yanlarına karton koydum, demire çıkarsa ayağı acımasın diye. Vitamini kullanmadık. Ama ayağına her gün kas gevşetici sürdüm masaj yaparak, bunuda netten öğrenmiştim. Ama çok çok az alıyordum elime. Bacağı morardı, inceldi çok korkuyordum ölecek diye ama çok şükür iyilesti. Sizde kafesin tabanına karton, oturması için de içine bir kumaş parçası koyun, birde kas gevşetici sürün iki bacağına da. İnşaAllah iyileşir.

Birde yumurtanın beyazını çok seviyor bizim ki, ben rendeleyip, içine de yumurtanın kabuğunu minicik kırıp veriyorum . Salatalığı da çok seviyor, onuda biraz kalın kesip tellerin arasına sıkıştırıyorum, gidip gelip yiyor. Ama sürekli değil, haftada yada iki haftada bir veriyorum bunları. Mandalina, elma da verdim ama onları sevmedi.

Yıllardır muhabbet kuşu bakıyorum, 2 tane kuşum çok uğraşlarıma ve veterinere getirip götürmelerime rağmen kurtulamadı, o zamanlar deneyimsizdim, veterinerlerin verdiği damlaları antibiyotikleri kullandım, meğer kuşumun hastalığı bambaşkaymış! Veterinerlerin çoğu kuşlarla ilgili bir şey yapamıyor, bilmiyor. Şuan 1 kuşum var 2 senedir baktığım, her hastalığında kendi deneyimlerimle iyileştiriyorum onu. Arkadaşların verdiği tavsiyeleri dikkate alın, doğru şeyler söylemişler. Kafesine koyun pek uçurmayın bu dönemde, kafesinde kalıp dinlensin, sıcak bir yere koyun kafesini sıcakta kalsın, vitamin takviye edin suyuna falan. İnşallah çok geç kalınmamıştır. İştahı var mı? Eğer iştahlıysa kurtulma ihtimalleri biraz daha fazla oluyor. Darı falan çok severler bulursanız alın, iyi de geliyor kuşlara, bol bol yerse vitamin de alırsa kurtulma ihtimali daha fazla. Havalar soğudu veterinere götürürken kafesinin etrafını kapatın, sadece tepesi açık kalsın, rüzgâr yemesin.

Tek çare veteriner gibi 😕 kuşlara ilaç diye genellikle sularına karıştırılan toz ya da damla veriyorlar çabuk etki ediyor.Ama iğne yaptırmayın.Abimin arkadaşının kuşuna veteriner köpeklere yapılan bi iğneden yapmış sonuç hayvan öldü.Ben bir de şey duymuştum kuşların kanat altlarında böyle sırtlarına doğru,uçmalarını sağlayan tüyler varmış onlar kopuncada yenisi çıkmıyormuş.Acaba sizinkinin o tüyleri kopmuş olabilir mi?Gerçi öyle çok kolay kopan tüyler değiller ama aklıma o geldi.
Ayy nasıl veterinerler var ya 😳 kuşa köpeğe yapılan şey yapılır mı Allah aşkına! onu geçtim zaten kuş minicik can, neyine iğne yapacaksın yaptırmam ben de zaten.
Valla çok fazla tüy döküyor aslında, döktü de baya. Bekledik o tüylerini dökmesini belki düzelir yenileri çıkar o zaman uçabilir diye düşündük. Ama dediğim gibi hala uçamıyor:(
Baya döküldü eskiye göre yalnız, eski fotoğraflarındaki tüylere bakıyorum yoğun ve canlı, şimdikiler peluş gibi ve daha az. Göstereceğim veterinere.

Ölür diye birşey yok öyle denir mi ya ne biçim veteriner Allah aşkına. Benim de kuşum hastalanmıştı soğuk algınlığı gibiydi, o zaman sorduk veterinere kuşa hiçbirşey yapılamaz demişti zaten küçücük can, iğne yapsak olmaz en ufak hastalıkta yaşama şansları çok az demişti ama hala yaşıyor.
Yalnız şuan sadece uçamıyor, evet çok enteresan kuş ama uçamıyor 😔 neler yaptık ama düzelmiyor bir türlü, tüyleri de peluş gibi oldu.
Yıllardır böyle ama, yaşıyor yani uçamaması haricinde bir sorunu yok.

Kıyamam ya inşallah uçabilir :(
Hayvanları çok seviyorum ve onlara zarar geldiğinde çok üzülüp ağlayacak gibi oluyorum :(

Bu arada yorumları okudum da veterinerlik de olmuş resmen. İnsan hiç köpeğe yapılan igneyi kuşa yapar mı? Yazık hayvancagiza

Kıyamam ya inşallah uçabilir :KK43:
Hayvanları çok seviyorum ve onlara zarar geldiğinde çok üzülüp ağlayacak gibi oluyorum :KK43:

Bu arada yorumları okudum da veterinerlik de olmuş resmen. İnsan hiç köpeğe yapılan igneyi kuşa yapar mı? Yazık hayvancagiza
Teşekkürler inşallah 🙏🏻 Ben de öyle o kadar bizlere muhtaç ve masumlar ki... elden birşey gelmeyince Daha çok üzülüyor insan.
Veterinerlerle ilgili okuduğum şeylerde ben de şoktayım,tamam kuştan anlamıyorlar birçoğu orası kesin, Ama bari zarar vermeseler. 😡

kusunuz ne durumda ? eger yasiyorsa antibiyotik kullanin acil makrol 500luk veya klacid 500 luk. 1 tane hapi ezin sonra 8 parcaya ayirin hergun 1 parcasini sicak suda eritip sulugu koyun.benimkiler kac kere usutup kac kere iyilestiler.oyle yasamaz deyip bisey yapmamakla olmuyor

Kuşum mantar olmuştu bakımla iyileştirdim. Kuyruğunu bi yere sıkıştırıp çeke çeke koparmıştı pansuman yapa yapa iyileştirdim. Hastalandı ishal oldu iyileştirdim. Bebek gibi baktım ona. Kuştan her veteriner anlamıyor maalesef. Arkadaşların sesiği gibi bir kaç damla limon ılık su ve kafes etrafını tülbet gibi bişeyle kapatın

yuh ama cereyanda bırakılır mı o da ya düşünemedin mi bi ufacık canı var yavruların yazık. vitaminli yem alın suyuna vitamin atın hep bi de kafesin etrafını kalınca örtün sıcakta kalsın kaloriferin yanında. düşük ihtimal yine de

Kuşları bilmiyorum ama veterinerin ölür, ameliyatlar yapılması lazım birsürü para lazım dediği onlarca hayvanı yaşattım. Hepsi de zıplaya zıplaya geziyor. Keşke herkes mesleğini severek yapsa!

Diazem probiyotik yemıne suyuna uygun olcude karıdtırabılırsınız. Yumurta maması yapın haftada ıkı uc kez. Havuc rendesı yumurta rendesı buğday ruseymi kariştirabılırsınız.cok severler. Uykusunu da alsın. Cok olmus konu acalı ama bı daha olursa bı rahatsızlıl bunları da uygulayabılırsınız.

Back