Sokak düğünleri...

Siz cok ekstrem seylerden bahsediyorsunuz yani cok zor bunlar.Kalem sesinden falan etkilenmiyorum.Korna anlik bir ses yani saniyelerce surmuyor.Kendimi halay sesiyle hazirlamak beynimi karistirir sadece kendimi taniyorum yani.Bu seferde sinav esnasinda muzik soylerim ki basima malesefki geldi.Matematik dersinde muzik dinledigim icin dilime sarki takildi.Yani bana hic uygun degil kendimi gurultuye hazirlamak

Allah yardımcınız olsun umarım emeğinin karşılığını alırsın... ve haklısında birileri sokaklarda göbek atarken başkasının cenazesi olabiliyor ya da dediğiniz gibi geleceğine odaklanmak istiyor olabilir. ama milletimiz çok çok anlayışlı ve hatta hayat kimseye anlayışlı değil malesef
daha sessiz sakin bir yerlere,semte, yakınınızın yanına kaçabilme imkanınız varsa değerlendirin derim ailenize de bu konuyu açarak.

Amin amin insallah yillardir emek ediyorum umarim basaririm..Zaten stresliyim psikolojik olarak cokturuyor yani sinav donemi tahammulum yok gurultuye sese Arkadasima gidiyorum simdilik zaten bitti sayilir sukur..Tam secim arabalarindan kurtuldum dedim dugunler basladi..

ıyıde sokak dugunu dedıgınız sey o mahallenın sakınlerınce yapılır.yanı hergun dugun olmuyo herhalde sokagınızda.....
tabıkı sıkayet etmeyın...bence bunu dusunmek bıle cok yanlış..ınsanların en mutlu gunlerını sıkıntıya sokmak sıı mutlu edecek mı bence hayır....yanı cevabınız evetse zaten sızde sorun vardır bence
ders calışıyo olabılırsınız sızın ıcın onemlı sınavda olabılır....ama o ınsanlarında hayatta bır kere yasayacakları bırsey....ve gunun bırınde sızınde basınıza gelebılır...ılımlı olmakta empatı kurmakta fayda var

Mahalle sakinlerine sormuyorlarki.Hergun olmuyor ama bazisi 3gun yapiyor.
Iyide bu sinavda benim gelecegim demek 12 yillik emegim demek.Insanlar 2 saat gobek atacak diye ben hayatimi tehlikeye atamam.Beni dusunmeyeni dusunemem ben onlar empati kurmali birazda.Ve dedigim gibi belediyemiz ucretsiz tahsis ediyor ve dugun salonu parasi olmayanda evlenmesin yani sonra olan daha once yazdigim gibi cocuklarina oluyor.

beledıye ucretsız tahsıs edıyorsa o ayrı ona bırsey dıyememde .....
dugunu yapmıyorlardır herhalde kapıda ne bıleyım en fazla kına gecesı yada sunnet olur gbı gelıyo...ve dugun zamanı okadar masraf olur kı ınsanlara paranız yoksa yapmayın demek komık kaçar..çunku nerden kıssak kardır denılebılecek bır donem..

eee cnm napsın herkezde 10 bin yok yani 2 bine halletmeye calısır ben böyle seyleri takmamanı söylerim rahatsız oluyosan adama derler siteye git orda otur sokakta oturdugumuz süreve ses te olcak gürültüde ayrıca burası TÜRKİYE buna alısık olmak gerek

Burda 3 4 gun yapiyorlar dugunu bide.Ama sehirden sehre degisir ve diyorum 500-1000tlye gercekten normal capta dugun salonlari var.Bilerek yapiyorlar yani.Hele bazilari cidden baya baya zenginler ama adam sokakta yapiyor ne zevk aliyorsa

10 bin degilki burda en luks oteldei 2500 tl.Cunku kucuk bir yer 500-1000tl normal duzeydeki.Sitenin yaninda da yapiyorlar.Her yerde var.Ve dedigim gibi merkezi mahallelerden birinde oturuyorum.Millette bu kultur olusmus saka gibi yani.Belediye veriyor maddi durumun yoksa odenek ama millet yok illa ben cikacam sokaga agritacam birilerinin basini diyor.Bazi dugunlerde silahta sıkiyorlar.

sen sadece sınavını düsünüyosun o koca mahallede ne derdi olan vardır emin ol dogum sancısı ceken hastası olan ölüm gdöseginde olan karı koca kavgalı olan cocugunda sorn olan neler neler yani herkezin sakinlige ihtiyacı var ama burası türkiye ve lüks müstakil ev alıcak paramız yoksa buna katlanmak zoru dayız...

Aynen iste ben sadece bir tanesiyim.Ustteki teyze kanser hastasi ve kocasi yokken bize bagimli bazen fenalastimi bagiriyor biz cikiyoruz.Gurultuden duymasak kadin resmen Allah korusun evinde olecek.Bence her aile kurallara uysa luks eve gerek yok

Cnm ramazan geldi artık biterde bende uyuz oluyorum sokak dugunlerine.tam secim arabalarindan kurtulduk ama sokak dugunlerine aslında izin vermemeleri gerekiyor çok sinir bozucu aslında şikayet merci vardirda neresi bilmiyorum....

Dugun salonuna gidilipte eglenilebilir ki stres atmak icin :) Illa sokakta olmasina gerek yok.Ama yillar once iste suan sartlar cok farkli eskiden yaygin degilmis pahaliymis falan

şimdide pahalı ucuz olsa bile sokak düğünü gibisi yok tabiki geç sate kadarı bende istemem mesela öğlen 3 gibi başlayıp akşam 8 gibi biteilir

Ben de ayni dertten muzdaribim, maalesef her cuma ve cumartesi gecesi kizim 12 ye kadar uyuyamiyor gürültüden. Daha kucuk bebegi olan var, hastasi olan var ama kimsenin umrunda degil. Sitenin arkasinda bos arsalar var orda dugun yapiyorlar gece yarilarina kadar. Polis gelip biraz takilip gidiyor.

Maalesef sitede oturma da çözüm değil

Sitede oturuyorum; alt caddede ve üst caddede çok büyük düğün salonları var

Havai fişek seslerinden az zıplatmıyorlar; bir de ramazan öncesi deyip nerede ise her gün düğün koymuşlar; kornalar; etrafa yayılan gençler vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…