Sokak düğünleri...

kulaklıkla müzik dinlesen. yada dersanende çalışsan. yada bir kütüphanede çalışabilirsin. varsa yakın bir akrabanızın evinde çalışsan. her semtte sokak düğünü olmuyor çünkü.

Ama sinav esnasinda yasak ki :) Jammer bile koyuluyor telefonlar icin :) Yani sinav esnasinda kesinlikle cit cikmiyor

Sınav esnasında tabiki yasak . Ama benim sınav gözetmenim kütür kütür şeker yemişti . Ağlayanlar bayılanlar dikkat dağıtıcı şeyler . Hem bizim insanımız sınav falan dinlemiyo basıyo kornaya . Veliler sus diyince inadına daha çok basmış . Geçen yıl ki sınav haberlerine bak istersen. Tamamen şans kimse sana ultra sessiz sınav vaad etmiyor. Öyle bir an gelir yan sıradaki öğrencinin kalemiyle oynamasından rahatsız olursun .

Bende gıcık oluyorum artık son verilsin şu duruma, benimde bebeğim çocuğum var hep yatak odası çocuk odası tarafında oluyor sokak düğünü, uyut uyutabilirsen çocukları!

Geçen bir sınava girdik; kitapçık değiştirme arasında biri dedi ki aşağıda top oynuyorlar; aaaa dediler söyleseydiniz uyarırdık.

Sonra gözetmen pencereden baktı; aşağıda kimse yok karşıda halı saha var dedi. Oradan geliyor; top sesi idi dedi adam; 26 kişi arasından sesi bir tek o duymuş...

Cam kenarında falan da oturmuyordu. Kişilerin gürültü algısı farklı; umarım sınavınız iyi geçer

Ablalarim iyi aksamlar.Benim derdim sokak dugunleri.Sinava girecegim ama malesef dugun sezonu acilinca sokak dugunleride basladi.Benim sinir oldugum seyse hem cok yuksek sesle ve uzun saatlere kadar yapilmasi.Yani belki aranizda yapanda vardir.Ama biz evimizde insaat yapsak sikayet ediliyoruz burada saat 9 da dugun yapiliyor.Sikayet etmekte istemiyorum cunku tatlari kacsin istemiyorum.Ne yapsam bilmiyorum benimde hayatimi belirleyen bir sinav var onumde.Suan nisan yapiliyor arka tarafta ve sesidd haliyle baya geliyor ders calisamiyorum.Sizce ne yapsam?
Valla güzelim haklısın.Şİkayet edeceksin.

Gece saat 11'e kadar bu tür şeyler serbest. 11'den sonra yasak.Kanunen yani baya.O yüzden yapıcak bişey yok zaten şikayet etsenizde polisin yapıcağı bişey yok.
Hayır böyle birşey yok.Polisi aradınız mı gayette geliyor dağıtıyorlar.Bir müzikli işletme bile bulunduğu lokasyon sebebiyle belediyeden ruhsat çıkarması gerekirken,düğün salonlarına bile belirli şartlar ve ruhsat gerekirken,kimse kendi kafasına göre umumi bir yerde gürültülü toplantı eğlence yapamaz.

şikayet edebilirsin canım
ayrıca sokak düğünlerine ben de bir türlü anlam veremiyorum.. niye insanlar kendini düğün yapma zorunluluğunda hissediyorlar, hadi yapıyosunuz madem adam akıllı düğün mekanlarında falan yapın..

allahten sokak düğünlerinin olmadığı bir şehirde yaşıyorum bende sese hiç tahammül edemiyorum inş sınavın başarılı geçer

İnsanlar saygısız ve görgüsüz işte. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Ama anlat anlayabilene.. Sokak düğünü nedir hem yahu. Salon mu yok, kır mı yok? Mahallenin ortasında halay sesleri. Yaşlılar, hastalar, sınava hazırlananlar, kafa dinlemek isteyenler olabilir. Kendi eğlenceleri için insanları rahatsız eden kişiler, insanlıktan nasibiini almamış bencillerdir ancak.

Çok iyi anlıyorum sizi. Bende sbs zamanında geçen düğün sünnet konvoyundan tutun, düğün seslerine, apartmandaki tartışma seslerine , üsk kattaki veletin piyano sesine(normal de çalmıyor oyun oynuyor sanki, rastgele birsürü basıyor) her sese daha da dikkat kesilir ve sinir olurdum. Bir insan piyano çalabilir ama tüm apartman onu dinlemek zorunda değil. Piyanoya verdiği paranın 10da birini, ses yalıtımı yaptırmaya harcamayacak kadar saygısız insanlar var.. İnsanın zaten çok stresli bir dönemi.. Bide bunlar çekiliyor.

Ama yapacak bişey gelmiyor elden. Çünkü "insanlarımız" anlamıyor. Benciller, empatiden yoksullar. Pazarda , domates 3 lira diye çığırandan tutun, sokakta düğün yapma gibi ultra zekice fikirleri olanlara, üstte piyano çalıp kendini elit sananlara ama o elitliklerini saygıda gösteremeyen şahıslardan, sokakta çığırarak oyun oynayanlara. Toplum terbiyesi olmayanlara, şikayetler vız gelip tırıs gidiyor

kızmayın ama ben seviyorum ne güzel oluyor bedava eğlence yıllar önce kardeşimin sünnet kınası vardı mahalleden üniversite öğrencileri geçiyodu baktılar eğlence sormuşlar katılabilrmiyiz diye neden olmasın dedik halaya bi durdular iyi oldu sitres kalmadı dediler

Benim de evimin yakınında sarhoşlar içip içip müzik açıyorlar tüm mahalle inliyor. Üstelik yazları nerdeyse her gün. Gece 2'ye kadar rahatsız ettikleri oluyor.

Geçen sene sınav gününden önceki gece polise şikayet ettim gece 12'den sonra. Gelmediler bir daha aradım yine gelmediler. Onlar gelene kadar sürekli aradım. Sonunda geldiler ama polis gidince kaldıkları yerden devam ettiler müziğe.

Demem o ki polis çağırmakla falan olmuyor bu işler. Belki de bana öyle denk geldi bilemem. Sen en iyisi kulak tıkacı dene. Faydası olabilir.

kızmayın ama ben seviyorum ne güzel oluyor bedava eğlence yıllar önce kardeşimin sünnet kınası vardı mahalleden üniversite öğrencileri geçiyodu baktılar eğlence sormuşlar katılabilrmiyiz diye neden olmasın dedik halaya bi durdular iyi oldu sitres kalmadı dediler

Dugun salonuna gidilipte eglenilebilir ki stres atmak icin :) Illa sokakta olmasina gerek yok.Ama yillar once iste suan sartlar cok farkli eskiden yaygin degilmis pahaliymis falan

İnsanlar saygısız ve görgüsüz işte. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Ama anlat anlayabilene.. Sokak düğünü nedir hem yahu. Salon mu yok, kır mı yok? Mahallenin ortasında halay sesleri. Yaşlılar, hastalar, sınava hazırlananlar, kafa dinlemek isteyenler olabilir. Kendi eğlenceleri için insanları rahatsız eden kişiler, insanlıktan nasibiini almamış bencillerdir ancak.

Çok iyi anlıyorum sizi. Bende sbs zamanında geçen düğün sünnet konvoyundan tutun, düğün seslerine, apartmandaki tartışma seslerine , üsk kattaki veletin piyano sesine(normal de çalmıyor oyun oynuyor sanki, rastgele birsürü basıyor) her sese daha da dikkat kesilir ve sinir olurdum. Bir insan piyano çalabilir ama tüm apartman onu dinlemek zorunda değil. Piyanoya verdiği paranın 10da birini, ses yalıtımı yaptırmaya harcamayacak kadar saygısız insanlar var.. İnsanın zaten çok stresli bir dönemi.. Bide bunlar çekiliyor.

Ama yapacak bişey gelmiyor elden. Çünkü "insanlarımız" anlamıyor. Benciller, empatiden yoksullar. Pazarda , domates 3 lira diye çığırandan tutun, sokakta düğün yapma gibi ultra zekice fikirleri olanlara, üstte piyano çalıp kendini elit sananlara ama o elitliklerini saygıda gösteremeyen şahıslardan, sokakta çığırarak oyun oynayanlara. Toplum terbiyesi olmayanlara, şikayetler vız gelip tırıs gidiyor

Ne guzel yazmissiniz.Insanlar bazen abarttigimizi dusunuyorlar,sen isine bak calisan her yerde calisir falan.Ama cekmeyen anlamaz sizede denk gelmis beni anliyorsunuz..Aynen oyle cok benciller ben huzurlari bozulmasin diye neyse diyorum sineye cekiyorum ama onlar demiyorki ya sinav arefesi belki birinin sinavi olur.Ya ben babam evde kulagi pek duymadigi icin bagirdiginda bile aman baba cok bagirma rahatsiz olur cevre diyorum sirf babam bu yuzden yalitim yapti.

Dediginiz gibi dusunuyorumda polis ne yapsin millet cahil oldukca.Ustelik burda maddi durumu olmayanlara dugun salonu tahsis edilirken yil 2015olmusken hangi akla hizmet sokakta bangir bangir dugun..

X