• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şok Kurye sorunu.

Girlinred Hanım, Türkiye'de çalışma saatleri çok uzun. Mobing, iş ahlakının olmayışı , başkaları yüzünden işini yetiştirememek, hak ettiğin terfiyi maaşı alamama, v.s iş hayatı hiç kolay değil adil de değil , Ama bu hayatta kolay olan ne var ki ? Hayat mücadeleden ibaret değil midir ? Bizden önceki nesiller de fabrikalarda ya da tarlalarda çalışıyordu. Bizim kadınlarımız hep üretkendi. Kendi tarhanasını, yoğurdunu, ertiştesini, reçelini, zeytinini, yoğurdunu doğal kendisi yapardı. Elde çamaşır bulaşık yıkanırdı. Artık devir değişti. Sanayi toplumuyuz biz. Kadının yeri evidir, erkek eve bakmalı düşüncesindeysek öyleyse geleneklerin gerektirdiği gibi eşimizin kök ailesiyle de birlikte yaşamamız gerekmez mi ?

Bazı kadınlar çalışma hayatı yıpratıcı diye de tüm gününü Kadınlar Kulübü'nde harcıyor, kendileri bir gün bile işe gitmediği ve de çalışma hayatı olmadığı halde , çocuklarını bırakacak yer bulamadığı için çalışamayan çözüm arayan kadınları aşağılıyor. Çok enteresan gerçekten. Çocuk sahibi değiller ama başkalarının anneliğini eleştiriyorlar. Tüm gün evde boş durmaktan ya kayınvalide / görümce ya da K.K. kadınlarına sataşılıyor. Başka hiçbir meşgaleleri hobileri eğitimleri yok çünkü.

Benim işverenim 25+ yıl Hollanda'da çalışmış. Türkiye'de çalışma hayatına adapte olamayan yurtdışında asla çalışamaz imkansız der. Bu sözü Belçika'daki dayımdan ve Fransa'daki halamdan da çok duyarım. Avrupalılar inanılmaz disiplinlidir. İşverenler saat 05:00 işbaşı yaparlar tıpkı diğer çalışanlarla birlikte. Özellikle Batı Avrupa ülkelerine ihracat olacağı zaman gözüme uyku girmiyor. Sürekli bir hata çıkıyor. Başıma ağrılar saplanıyor. Gecenin 3ünde eve gittiğimi biliyorum. Ama ay sonunda maaşının yattığını görmek nasıl desem kendi bileğinin emeğinin hakkı ya .. acayip hoşuma gidiyor.

Ailemin maddi durumu iyi. Erkek kardeşime de bana da ayrı daire kalacak ama babamın bir şartı var. Bizler asla çalışma hayatından çekilmeyeceğiz. Babam hep der bir kadının elinde mesleği olmalı. Ben ölür giderim, erkek kardeşin heryerde iş bulur gerekirse inşaatlarda amelelik yapar (ki kendisi elektrik elektronik müh) ama sen mesleğinde ilerlemek zorundasın. El oğluna asla güvenme kızım. Hazıra dağ dayanmaz. Bu ülkede insanlar servetlerini bir gecede kaybediyor. Bursa'da çok iyi bilinen yerel bir otobüs firmasının ve oteller zincirinin sahibinin kızıydı çocukluk arkadaşım. 40 yaşına kadar hiç çalışmadı. Şu an tanıdık vasıtasıyla salça konserve fabrikasında üretimde çalışıyor. Evli ve çalışan kadınları küçümserdi. Benim arkamda dağ gibi babam ve kocam var derdi. Hepsi ellerinden çıktı.

Bir de yazılımcı, mühendis, doktor cerrah tayfası dışında Avrupa'ya yerleşme arzusunda bulunan insanları da anlayamıyorum. Dil bilmedikleri için avm, hastane, ofis, lavabo temizleme dışında hiçbiryerde iş bulamazlar. Garsonluk bile yapamazlar.

Benim işverenim 25+ yıl Hollanda'da çalışmış. Türkiye'de çalışma hayatına adapte olamayan yurtdışında asla çalışamaz imkansız der. Bu sözü Belçika'daki dayımdan ve Fransa'daki halamdan da çok duyarım. Avrupalılar inanılmaz disiplinlidir.
Bunun aksine Türkiye’de çalışma şartları çok daha yıptarıcı ve zor. İnsanlar 3 kuruş maaşa köle gibi çalışıyorlar.

Benim nişanlım kalp damar cerrahı ve Finlandiya'daki bir araştırma hastanesinden teklif aldı. Yani size iş teklifi gelmeden iş bulmadan Avrupa'ya gitmeniz mümkün değil hele ki avukatların aracı felan olması komedi.

Bunun aksine Türkiye’de çalışma şartları çok daha yıptarıcı ve zor. İnsanlar 3 kuruş maaşa köle gibi çalışıyorlar.

Doğru. Türkiye'de çalışma şartları gerçekten çok yıpratıcı emeğinizin karşılığını da bir türlü alamıyorsunuz. Kanada'da, Amerika'da, Belçika'da ve Fransa'da akrabalarım var. Yazılımcıysanız teknisyen mühendis cerrah tayfasındansanız evet Batı ülkeleri kapılarını açıyor. Bu meslek grupları dışında kalanlar avmlerde ofislerde ancak lavabo temizliyorlar, dönercilik, taksicilik kaç yaşına kadar yapılır ki ?

Hakim Hanım, Türkiye'de çalışma hayatı yıpratıcı ve insan ilişkileri zor olduğu için biz kadınlar çalışma hayatından çekilmeli miyiz ? Hakim Hanım, sizin mesleğiniz yıpratıcı değil midir ? Bir günde kaç tane davaya bakıyorsunuz? hakim olana dek kaç gece uykusuz kaldınız ? Bir kadının ömür boyu bir erkeğe (baba,koca, ağabey) muhtaç olması övünülecek bir durum mudur ?

O bana laf sokacak ya kilifina uydurur biseyler.
Yorumunun, cevaplarinin amaci tamamen ben. 😀
Bir tek kendisi avrupali ve bir tek onun dayisi halasi avrupada başka kimsede yok onda olanlar. ☺️
Biz ne bilelim bos bos butun gun burda.

Doğru. Türkiye'de çalışma şartları gerçekten çok yıpratıcı emeğinizin karşılığını da bir türlü alamıyorsunuz. Kanada'da, Amerika'da, Belçika'da ve Fransa'da akrabalarım var. Yazılımcıysanız teknisyen mühendis cerrah tayfasındansanız evet Batı ülkeleri kapılarını açıyor. Bu meslek grupları dışında kalanlar avmlerde ofislerde ancak lavabo temizliyorlar, dönercilik, taksicilik kaç yaşına kadar yapılır ki ?

Hakim Hanım, Türkiye'de çalışma hayatı yıpratıcı ve insan ilişkileri zor olduğu için biz kadınlar çalışma hayatından çekilmeli miyiz ? Hakim Hanım, sizin mesleğiniz yıpratıcı değil midir ? Bir günde kaç tane davaya bakıyorsunuz? hakim olana dek kaç gece uykusuz kaldınız ? Bir kadının ömür boyu bir erkeğe (baba,koca, ağabey) muhtaç olması övünülecek bir durum mudur ?

İstanbul'daki bir globalde çalışırken bir gün toplantı sonrası öyle bir burnout olmuştum ki ofisten eve bile gidemedim ve metro ile daha kolay ulaşıldığı için metrocity avm'ye gidip eşime beni almasını söylemiştim. Eşim geldiğinde merdiven boşluğunda diz çökmüş insanlara aldırış etmeden bağırarak ağlıyordum. Ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi işe gitmiştim.
Avrupa'da belki de yapılabilecek en rahat işi yapıyorum akademide çalışarak ama birçok açıdan Türkiye'deki iş hayatını tercih ederdim.
İşte zora gelemediği için işten ayrılan birisi ve onun Avrupa'dan aldığı teklifi duyunca pıskırmalı güldüm.

neden tartistiniz ki? ben olsam arardim şok il temsilcisi mi muduru mu her neyse artik, guzelce sikayet ederdim. musteri hizmetlerini arar, sikayetvar a yazardim. cok da guzel sonuc alinabilir. buna benzer bir sey basima geldi cunku o yuzden diyorum. kimseyle tartismaya girmeye gerek yok, ben sinirimi bozacagima kurye isini kaybedecegi icin korksun

İstanbul'daki bir globalde çalışırken bir gün toplantı sonrası öyle bir burnout olmuştum ki ofisten eve bile gidemedim ve metro ile daha kolay ulaşıldığı için metrocity avm'ye gidip eşime beni almasını söylemiştim. Eşim geldiğinde merdiven boşluğunda diz çökmüş insanlara aldırış etmeden bağırarak ağlıyordum. Ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi işe gitmiştim.
Avrupa'da belki de yapılabilecek en rahat işi yapıyorum akademide çalışarak ama birçok açıdan Türkiye'deki iş hayatını tercih ederdim.
İşte zora gelemediği için işten ayrılan birisi ve onun Avrupa'dan aldığı teklifi duyunca pıskırmalı güldüm.

Insanlarin nerede ne iş yapmak istedigi, tercihleri ne kadar da zorunuza gidiyor. :)

Insanlarin nerede ne iş yapmak istedigi, tercihleri ne kadar da zorunuza gidiyor. :)

Yoo zoruma gittiğinden değil; İK dinamiğini biliyorum. Yoksa siz kimsiniz ki buradaki herhangi bir üyenin zoruna gitsin hayatınızdaki herhangi bir ayrıntı?

Yoo zoruma gittiğinden değil; İK dinamiğini biliyorum. Yoksa siz kimsiniz ki buradaki herhangi bir üyenin zoruna gitsin hayatınızdaki herhangi bir ayrıntı?

Bilmem. Işte ne oldugunu neye göre karar alindigini bilmeden kafaniza göre ölçüp tarttiniz olmayacagina karar verdiniz filan. 😀
Ama kacirdiginiz bir sey var ben Turkiyede dogmadim zaten eşim Türk. Ailemin yarisi avrupada, anne ve babam da dahil. Sizden öğrenecek degilim neyi yapip yapmayacagimi.
Sorana soylersiniz

Bilmem. Işte ne oldugunu neye göre karar alindigini bilmeden kafaniza göre ölçüp tarttiniz olmayacagina karar verdiniz filan. 😀
Ama kacirdiginiz bir sey var ben Turkiyede dogmadim zaten eşim Türk. Ailemin yarisi avrupada, anne ve babam da dahil. Sizden öğrenecek degilim neyi yapip yapmayacagimi.
Sorana soylersiniz

Ben zaten en azından burada bi şey öğretmiyorum ve sevdiklerinizin, benim dediklerine hiç alakası yok. 🙂

Bende sunu anlamiyorum esinizin eve gelirken ugrayip alabilecegi urunleri israrla zirt pirt marketten siparis vermek neden 🥴 vakti olmayan insanlari yaslilari vs haric tutuyorum
Bilemedim yani bana surekli surekli online marketten alisveris yapmak sacma geliyor
Bi arkadasim sirf un kapisina gelsin diye 300tllik alisveris daha yapiyordu skfjsjk o zamandan beri sacma geliyor bu olay bana
kavgaya acigim 🤣

Niçin ertesi gün işe gittiniz ki Sigrid hanım ? Alın kocişinizin maaş kartını istediğiniz zaman istediğiniz tutarda çekin. Ne gerek var burnout olmaya gerilmeye ? Evi geçindirmek sadece erkeğin görevidir ama kocalarımızın aileleriyle de bayram günü tartışma çıkartıp görüşmeyelim. Eş aileleriyle görüşmeyecek kadar post moderen ama çalışmaya gelince ultra gelenekseliz. Sigrid Hanımcım bırakın siz bu globali akademisyenliği felan boş işler bunlar. Ev hanımı olduğunuzda Avrupa'dan avukatlar aracılığı ile eşinize iş de bulabiliyorsunuz. Sizin akademik başarılarınızın ve yurtdışı tecrübelerinizin önemi yokmuş, Avrupa ev hanımlarını bekliyormuş :) Haydi sabahları işe gitmek yerine çayımızı kahvemizi alalım. Sabahtan akşama kadar bu forum sayfasında yargı dağıtalım. Çocuk sahibi olmadığımız halde başkalarının anneliğini de eleştirelim.

Niçin ertesi gün işe gittiniz ki Sigrid hanım ? Alın kocişinizin maaş kartını istediğiniz zaman istediğiniz tutarda çekin. Ne gerek var burnout olmaya gerilmeye ? Evi geçindirmek sadece erkeğin görevidir ama kocalarımızın aileleriyle de bayram günü tartışma çıkartıp görüşmeyelim. Eş aileleriyle görüşmeyecek kadar post moderen ama çalışmaya gelince ultra gelenekseliz. Sigrid Hanımcım bırakın siz bu globali akademisyenliği felan boş işler bunlar. Ev hanımı olduğunuzda Avrupa'dan avukatlar aracılığı ile eşinize iş de bulabiliyorsunuz. Sizin akademik başarılarınızın ve yurtdışı tecrübelerinizin önemi yokmuş, Avrupa ev hanımlarını bekliyormuş :) Haydi sabahları işe gitmek yerine çayımızı kahvemizi alalım. Sabahtan akşama kadar bu forum sayfasında yargı dağıtalım. Çocuk sahibi olmadığımız halde başkalarının anneliğini de eleştirelim.

Gerçekten ben de bilemiyorum halen neden çalıştığımı. Hayatımın en rahat birkaç ayını yaşıyorum yeni öğretim yılına kadar ve şu anda bu rahatlık bana battığı için kendi alanımla asla alakası olmayan ama ne olduğunu çok merak ettiğim bir konunun sertifika programına yazıldım ve bu yaşımda bana katkısı olmayan dersleri dinliyorum.
Kerizlik bende herhalde. Avrupa'da kimse durduk yere "size bir teklifimiz var. Gel bizimle çalış" demediği için yapıyorum sanırım

Şu kuryelere yapılan saygısızlığa hiç tahammül edemiyorum ben de siparişlerimi getiren kuryenin karşısında nasıl teşekkür edeyim diye ezilip büzülüyorum çünkü işleri gerçekten çok zor ve trafikte çok tehlike içinde siparişleri getiriyorlar inşallah şikayet eder de eşiniz ağzının payını alır!

Hangi açılardan Türkiyedeki iş hayatını hangi gerekçelerle tercih ettiğinizi merak ettim.

Almanya, Kanada gibi ülkelere gidip insanları çok soğuk, işini yapıp geçiyor, iki sohbet edemiyoruz robot gibiler gibi sosyal, duygusal gerekçeler harici bu tarz bir tercihe pek rastlamadığım için belki de, şaşırdım.

Hangi açılardan Türkiyedeki iş hayatını hangi gerekçelerle tercih ettiğinizi merak ettim.

Almanya, Kanada gibi ülkelere gidip insanları çok soğuk, işini yapıp geçiyor, iki sohbet edemiyoruz robot gibiler gibi sosyal, duygusal gerekçeler harici bu tarz bir tercihe pek rastlamadığım için belki de, şaşırdım.

Bunu ni müsait olduğumda ayrıntılı şekilde DMden size yazacağım. Konuyu yeteri kadar dağıtmış oldum zaten

Evde anahtarını unutup sevgilisini arayan kadına hak verenler burada kadının nikahlı kocasını aramasını eleştirmişler ahahahaha

Ayrıca konuda eksikliklerin olduğunu ve konu sahibinin hatalı olduğu kısımları yazmadığını düşünüyorum

lütfen önce birey olun kendi kendinize yetin, eşleriniz sizden bağımsız bireylerdir, sonrasında evlat sahibi olun..

Back