Soğuk havalardan bu kadar etkilenmek?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.197
2.076
Selam arkadaşlar. Mevsim geçişlerinde ve havalar soğuduğunda rüzgardan etkilenirsem sırt bölgemde sancı gibi aĝrı oluyor. Sol üstte genelde. Doktora gittim röntgen çekti bir sorun yok dedi.Egzersiz önerdi. Ardından 2-3 ay geçti sonbaharda havaların soğumasıyla aynı sorun yine oldu. Sancının sırt kaslarında olan versiyonu gibi bir şey. Dün aile hekimine D vitamini takviyemi yazdırmaya gidince bu sorunumu da anlattım. Fibromiyalji olabilir dedi ve Magnezyum takviyesi verdi. Aklıma takılan şey fibromiyaljinin çok karmaşık bir hastalık oluşu. Bu şekilde kas ağrısı sebebiyle bu teşhisi almış olan var mı? Çünkü kan tahlilinde belli olam bir şey de değilmiş anladığım kadarıyla

Skolyoz olabilir mi?
Skolyoz evet varmış ama doktorum "ileride duyarsan bana neden bunu daha önce söylemediler deme diye söylüyorum yoksa öyle bu ağrıları yapacak şekilde bir skolyozun yok çok çok az bir derecede" demişti fizik tedavi doktorum.

Ama yapar :) kendimden biliyorum

Romatoit artrit baktirdiniz mi?
Fizik tedavi doktoru sırt röntgeni çektirdi. Bir sorun yok çok çok az bir skolyozun var onu da sonradan duyunca neden daha önce söylemediler deme diye diyorum dedi. 2-3 derece bir şey. Bu şekilde ağrı yapmazmış. Romatoit artrit ile ilgili bir şey demedi. Hangi tahlili yaptırmam gerekir? Tekrar bir fizik tedavi doktoruna gitsem mi

Fizik tedaviye gidin, sizi romatolojiye sevk etsin rf bakilacak. Esimin romatoit artriti var, soguk havalarda canindan can gidiyor sanki.

Daha once kan tahlilllerinizde hic crp bakilmis mi?

sırtınıza yel girmiş bi hastalığınız yok muhtemelen. sıcak tutun kendinizi.

sırtınıza yel girmiş bi hastalığınız yok muhtemelen. sıcak tutun kendinizi.
Mevsim geçişlerinde havanın biraz bile soğuduğunu farketmeden trençkot giysem rüzgar girmiyor direkt "şakkk" diye geçiriyor sırtıma ve pert ediyor. Olayımın özeti tam olarak bu. Hava durumu yerine rüzgar durumuna bakıcam artık

Zaten sağlık sorunu varmış ama siz de dikkat edip içlik atlet vs giyiyorsunuzdur dimi

Zaten sağlık sorunu varmış ama siz de dikkat edip içlik atlet vs giyiyorsunuzdur dimi
Kışın kalın giyiniyorum ama mevsim geçişleri etkiliyor. Geçen hafta hava rüzgarlı ve soğuktu. Trençkot giymiştim o gün. Yazın da bir cafede klima çok açıktı o da ertesi günlerde aynı sorunu oluşturdu. Yani nereden soğuk geleceği belli olmuyor yazın da olabiliyor klimadan. Egzersiz önermişti doktorum. Onu düzenli yapacağım

benim mr ile tespit edilmişti bilemedim şimdi bu detayı.
Randevu alıp giderim belki tekrardan başka bir doktora. Gittiğim doktorum bir kaç hareket yaptırdı. Omurgada ağrım olmadığı için kas ağrısı olduğundan emin oldu ama bu sancı da normal değil

Randevu alıp giderim belki tekrardan başka bir doktora. Gittiğim doktorum bir kaç hareket yaptırdı. Omurgada ağrım olmadığı için kas ağrısı olduğundan emin oldu ama bu sancı da normal değil
kulunç bile girmiş olabilir size. fizik tedavi doktorunuza (özelden yazacağım) bir krem yazdırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…