Ya konumuz burada hayvanlar.Bazılarınız niye hemen insanları sıkıştırıyor araya.İnsanada üzülünür elbet ama şuan hayvanlardan bahsediyoruz.İlla bir hayvan düşmanlığı yapılmasa olmuyor değil mi? Nerden biliyorsunuz konu sahibinin insanlarada üzülmediğini? Bende bir fakir görsem çıkartıp para veriyorum.Elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum.İnsanlarında durumuna üzülüyorum ama yalan yok hayvanlara çok daha fazla üzülüyorum.Çünkü onların dilleri yok.Benim karnım aç diyemiyorlar kimseye gidip.Siz verirseniz,siz önüne koyarsanız yerler başka türlü nasıl yiyecekler? İnsanlar yine bir şekilde yolunu buluyor.Sığınma evine gidiyor,ya bir iftar çadırına gidiyor,hiçbir şey yapamasa en kötü ihtimal hırsızlık yapıp gene karnını doyuruyor.Hayvanlar ne yapsın? Bu kadar gaddar olmayın be.Allah onları öyle yaratmış diyerek işin içinden çıkamaz kimse.Allah bizleri aracı koyarak onlara rızkını veriyor.Allahın yarattığı bir canlıyı beslemek kadar,ona şefkat göstermek kadar güzel bir şey var mı? Sen koyma,ben koymayayım,o koymasın nerden yiyecekler yemeklerini? Belki de Allah sormayacak mı bunun hesabını yarın öbür gün öldüğümüzde? Ben sana rızkını verdim de,sen benim yarattığım canlıyı neden beslemedin,ekmeğini paylaşmadın demeyecek mi? Aynı şey insan içinde geçerli.Bir fakiri doyurmakta önemli aynı şekilde.Konuyu saptırıp durmayın.