• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk hava ve dışarıdaki hayvanlar

Eki Görüntüle 1765532 Bu arada daha dün iki kedi evi aldım sokaktaki kediler için,terkedilmiş bir köpek besliyorum,haftada bir gün barınakta gönüllü çalışıyorum.üzüleceğize bir şeyler yapmak bizim elimizde...sadece konuşup geçmeyelim,organize olalım olamıyorsak bireysel elimizden geleni yapalım
Ya barınakta çalışma şartları neler veya nereye irtibat kuruluyor

Eki Görüntüle 1765532 Bu arada daha dün iki kedi evi aldım sokaktaki kediler için,terkedilmiş bir köpek besliyorum,haftada bir gün barınakta gönüllü çalışıyorum.üzüleceğize bir şeyler yapmak bizim elimizde...sadece konuşup geçmeyelim,organize olalım olamıyorsak bireysel elimizden geleni yapalım
Hahaha tipe bak ya maymunnn

Ya barınakta çalışma şartları neler veya nereye irtibat kuruluyor
Ben direk barınaga gittim zaten oradakiler hiç zorluk öıkarmıyor cunku çalışan insana her zaman ihtiyaç var.arada gönüllü gelmek istediğimi söyledim tabii ne zaman istersen gel dediler,ondan sonra gitmeye başladım işte..başta çok çekinmiştim ama barınağa gidince boşuna olduğunu anladım.köpekleri gezdiriyorum yavrulara yardım ediyorum o şekilde işler...
Bence barınağa direk git yardım etmek istiyorum de, hiç sıkıntı çıkarmazlar hatta sevinirler

Bi şey sorcam benim buldugum kuş sabahları uçmak istiyor
Delikli çamaşır sepeti kapattım üstüne
Çünkü şu an dışarı bırakamam hem hasta hem soğuk
Ama hep çarpıyor kanatlarini
Ben onu coraba sarsam da harekete edemese kanatları zarar görür mu
Çünkü zaptedemiyorum
Ucucam diye kafasını filan çarpıp duruyor
Kıyamam korkuyordur tabi.. acaba camı pencereyi kapayıp bir odaya koysan sabahları biraz orada uçsa olmaz mı?

Bi şey sorcam benim buldugum kuş sabahları uçmak istiyor
Delikli çamaşır sepeti kapattım üstüne
Çünkü şu an dışarı bırakamam hem hasta hem soğuk
Ama hep çarpıyor kanatlarini
Ben onu coraba sarsam da harekete edemese kanatları zarar görür mu
Çünkü zaptedemiyorum
Ucucam diye kafasını filan çarpıp duruyor
Ama o kanatlarını çırpması lazım uçmadığından yapıyor öyle bende hasta bi güvercin bakmıştım kutusuna yaklaştığımda bana kanadıyla vuruyordu :KK48:
Ha bide dışarıyı görmesin kalın perdeleri kapat uçmaya çalışmaz belki gökyüzünü görünce uçmak istiyordur

Ben direk barınaga gittim zaten oradakiler hiç zorluk öıkarmıyor cunku çalışan insana her zaman ihtiyaç var.arada gönüllü gelmek istediğimi söyledim tabii ne zaman istersen gel dediler,ondan sonra gitmeye başladım işte..başta çok çekinmiştim ama barınağa gidince boşuna olduğunu anladım.köpekleri gezdiriyorum yavrulara yardım ediyorum o şekilde işler...
Bence barınağa direk git yardım etmek istiyorum de, hiç sıkıntı çıkarmazlar hatta sevinirler
Ay keşke 2 hafta önce haberim olsaydı... ben terslerler diye gidemedim barınağa..

Ama o kanatlarını çırpması lazım uçmadığından yapıyor öyle bende hasta bi güvercin bakmıştım kutusuna yaklaştığımda bana kanadıyla vuruyordu :KK48:
Ha bide dışarıyı görmesin kalın perdeleri kapat uçmaya çalışmaz belki gökyüzünü görünce uçmak istiyordur
Ya sen nerde tutuyodun kutuya mi koymuştun

Ya sen nerde tutuyodun kutuya mi koymuştun
Bayağı büyük üstü açık bi kutunun ortasından oklavayla delip tünek yapmıştım :KK73: kurunun bi köşesinde yiyeceği mamayı bi köşesinede suyunu koymuştum istediğinde yemek yer istediğinde tüneğinde otururdu bazende yerde yatardı kuzu :21:

Arkadaşlar Kedim öldü cennettw olurmuyum diye bi konu açıldı ve tartışmalar oldu evet, bazı arkadaşlar doğru hatırlıyor. Ama hatırlatmadıkları o konuyu bir erkek açmıştı ve kazen o kişinin bir kaç üyeliği olduğunu,ortalığı karıştırmak için fake konular açtığını göstermişti. Onunla nasıl karşılaştırma yapıldı bu konuda anlayamadm!!

Kedi evi yapmak çok kolay aslında ama işte maalesef yaygın değil
Gereken malzemeler o kadar kolay bulunan ve o kadar ucuz şeylerken hemde..
Bi de hayvanlar yine daha dayanıklı tüyleri vs. sebebiyle
Gece güm güm yağış sesleri duyunca dışarda kalan insanlar, bebekler geldi aklıma benimde
Allah tüm canlılara yardım etsin
Herkes 1 se 1, 5 se 5 çevresindekileri görmezden gelmeyip verirse en aza indirgeriz aslında

2 leğenle şöyle kedi evi yapılabiliyor
2 leğen kaç TL sanki atla deve değil
22307_6047_1449093949_f65767.jpg

Şu yanındakiler elektrikçilerde mi ne oluyo sanırım
Onun yerine sıcak silikonda kullanabilirsiniz
Varsa bi de dibine sıcak tutacak polar atabilirsiniz, polar gibi bir kumaş parçası bile yeter

2 leğenle şöyle kedi evi yapılabiliyor
2 leğen kaç TL sanki atla deve değil
Eki Görüntüle 1765561
Çok güzel bişey paylaşmışsın ama okadar vicdansız insan varki .
Yapılan onca kedı evını çööpe atan..
Geçen bi komşumla kavga ettiim sana batıyomu bunlar dıye batıyormus hanım efendıye bende ağzımı bozdum birazda gözünü korkuttum 1 haftadır kedı evlerım duruyor ..

Çok güzel bişey paylaşmışsın ama okadar vicdansız insan varki .
Yapılan onca kedı evını çööpe atan..
Geçen bi komşumla kavga ettiim sana batıyomu bunlar dıye batıyormus hanım efendıye bende ağzımı bozdum birazda gözünü korkuttum 1 haftadır kedı evlerım duruyor ..
Evet tekme atıp fırlatanlar bile var bu kedi evlerini maalesef

Ya konumuz burada hayvanlar.Bazılarınız niye hemen insanları sıkıştırıyor araya.İnsanada üzülünür elbet ama şuan hayvanlardan bahsediyoruz.İlla bir hayvan düşmanlığı yapılmasa olmuyor değil mi? Nerden biliyorsunuz konu sahibinin insanlarada üzülmediğini? Bende bir fakir görsem çıkartıp para veriyorum.Elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum.İnsanlarında durumuna üzülüyorum ama yalan yok hayvanlara çok daha fazla üzülüyorum.Çünkü onların dilleri yok.Benim karnım aç diyemiyorlar kimseye gidip.Siz verirseniz,siz önüne koyarsanız yerler başka türlü nasıl yiyecekler? İnsanlar yine bir şekilde yolunu buluyor.Sığınma evine gidiyor,ya bir iftar çadırına gidiyor,hiçbir şey yapamasa en kötü ihtimal hırsızlık yapıp gene karnını doyuruyor.Hayvanlar ne yapsın? Bu kadar gaddar olmayın be.Allah onları öyle yaratmış diyerek işin içinden çıkamaz kimse.Allah bizleri aracı koyarak onlara rızkını veriyor.Allahın yarattığı bir canlıyı beslemek kadar,ona şefkat göstermek kadar güzel bir şey var mı? Sen koyma,ben koymayayım,o koymasın nerden yiyecekler yemeklerini? Belki de Allah sormayacak mı bunun hesabını yarın öbür gün öldüğümüzde? Ben sana rızkını verdim de,sen benim yarattığım canlıyı neden beslemedin,ekmeğini paylaşmadın demeyecek mi? Aynı şey insan içinde geçerli.Bir fakiri doyurmakta önemli aynı şekilde.Konuyu saptırıp durmayın.

Ya konumuz burada hayvanlar.Bazılarınız niye hemen insanları sıkıştırıyor araya.İnsanada üzülünür elbet ama şuan hayvanlardan bahsediyoruz.İlla bir hayvan düşmanlığı yapılmasa olmuyor değil mi? Nerden biliyorsunuz konu sahibinin insanlarada üzülmediğini? Bende bir fakir görsem çıkartıp para veriyorum.Elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum.İnsanlarında durumuna üzülüyorum ama yalan yok hayvanlara çok daha fazla üzülüyorum.Çünkü onların dilleri yok.Benim karnım aç diyemiyorlar kimseye gidip.Siz verirseniz,siz önüne koyarsanız yerler başka türlü nasıl yiyecekler? İnsanlar yine bir şekilde yolunu buluyor.Sığınma evine gidiyor,ya bir iftar çadırına gidiyor,hiçbir şey yapamasa en kötü ihtimal hırsızlık yapıp gene karnını doyuruyor.Hayvanlar ne yapsın? Bu kadar gaddar olmayın be.Allah onları öyle yaratmış diyerek işin içinden çıkamaz kimse.Allah bizleri aracı koyarak onlara rızkını veriyor.Allahın yarattığı bir canlıyı beslemek kadar,ona şefkat göstermek kadar güzel bir şey var mı? Sen koyma,ben koymayayım,o koymasın nerden yiyecekler yemeklerini? Belki de Allah sormayacak mı bunun hesabını yarın öbür gün öldüğümüzde? Ben sana rızkını verdim de,sen benim yarattığım canlıyı neden beslemedin,ekmeğini paylaşmadın demeyecek mi? Aynı şey insan içinde geçerli.Bir fakiri doyurmakta önemli aynı şekilde.Konuyu saptırıp durmayın.

size sonuna kadar katiliyorum ,,burda oyle yorumlar var ki;" insanlari dusunun once hayvanlari dusuneceginize" dermis gibi cok günah ya:(

Hayvanlarla ilgili çok şey yazdım, dilsizler çaresizler, şehir şartlarında korunmasızlar
Yıllardır debeleniyorum birini bile kurtarsam kardır diye
Hassasiyet gösteren insanları gördükçe umutlanıyorum, insanda hala ışık var diyorum kendimce
Kışı ayrı zor, yazı ayrı zor garipliğin; insan içinde hayvan içinde
Tartışma gerektiren bir konu değil bu, içinde sevgi olan herkese el uzatıyor zaten imkanlar dahilinde
Hayvanlara karşı hassas olan kişilere insan düşmanı muamelesi yapılmasına alışkınım, hiç dert etmiyorum artık
İnsana, hayvana, bitkiye nereye eliniz yetiyorsa yardım edin arkadaşlar, madem insanız insanlığın gereği budur
Ben hayvana yardım ederim, başka biri insana eder, bunlar çoğaldıkça türü ne olursa olsun ihtiyaç sahiplerine merhem olur
İşin özü yardımlaşmadır, korumadır hangisine yapabiliyorsanız yapın dünyanın buna çok ihtiyacı var
Bu arada son zamanlarda aklımda hep doğaya yardım etmek de var, ağaç dikelim istermisiniz, bu konuda organize olabilirsek dünyalar benim olur. KK da çok duyarlı insanlar var, hala unutamıyorum birlikte katıldığımız hayvan hakları yürüyüşünü bu konuda da bir şeyler yapabiliriz belki ne dersiniz

Back
X