Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ay sabah sabah cok sevindim görünce 7 gün içmeyle iyi geldiyse ne güzel
hayırlısı olsun sağsalim kucagınıza alın inşalalh :)
bende içiyorum 13. gün bugun 2 günüm kaldı.
inşallah bizlerede faydası oolur
Amin inşallah hayırlısıyla olur.:)Darısı hepimizin başına inşallah.Faydasını şurdan anladım önceki aylarda yumurtlama akıntımın geldğini hiç anlamıyordum o şeffaf akıntı hiç olmazdı. Ama bu ay 3 4 gün üstüste tam yumurta akı kıvamında uzayan akıntı oldu gördüm baya baya. Dedim soğanın etkisi tabi herşey nasip önce Yaradanın izni sonra soğan vesilesiyle. Sende faydasını görürsün inşallah.

0.5 ile mi? Mucize gerçekten :eek:şahsen ben nette referans aralıklarını görünce kendim için kritik demeye başladım halbukio_O
Evet canım gittiğim hastane zaten özel bir üniversite hastanesi, A plus hastane statüsünde; donanımlıdır herhalde:KK45:

canım benim amh değerimde 1,34 mesala doktor bana kritik dedi tüp bebeğe git acil dedi evliliğimin ilk ayında hemde bende sadece soğan kürü uyguladım ve sonra hamile kaldım bu işler birazda kısmet meselesi Allah nasip edince oluyo

Mrb hayirki olsun cok guzel bir haber :KK66: saglikla sihhatle kavusmayi nasip etsin Allahimm. Darisida bizlere insallah :KK66: .biraz surecten bahsedermisiniz? Kac senelik evlisiniz ne kdr zamandr deniyodunuz kist varmiydi?
Amin inşallah kucağımıza almakta nasip olur. 7.ayımdı bu ay aslında burda çok bekleyenler var onların yanında benim beklediğim süre hiç kalır ama işte her ay olumsuz görüp çevre baskısını da yiyince geriliyor insan. Çok şükür kist yoktu ben yinede soğan kürü denedin ondan önce hayıt içtim soğanla beraber havuç yedim bol bol narla birlikte. Belirti okudum burda o kadar hiçbiri bana uymuyordu ben olduğuna inanamadım o yüzden.

:KK200:
haydii lilili lili lili lili yaaaar :)) çok çok sevindim bitanem adına, bak demiştim ben sana ama dieğr değerlerle birlikte değerlendiriyorlar diye, zaten çok aşırı herkesin muhteşem çıkmıyormuş tabi işin içine girince anlıyorsun bunu, diğer anomaliler herkeste oluyor kuzum ondan doğal karşılıyorlar, en önemli cümle, normal yolla bebişiniz olur demeleri, çok şükür ki öyle de olmuş çok ama çok mutlu oldum senin adına :KK200::KK200::nazar::anneadayı:
Ben nedense hala sevinemedim canım:KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:
İçim şu yönden rahat, Allah böyle nasip ediyorsa bize şu an da elbet bizim için de vardır bir hikmeti.. İçim içimi yiyiyor hala sanırım tam anlamıyla şoku atlamadım zaar:KK45::KK53:
İnan sperm testinden zerre anlamazdım, şimdi KK'da görsem yorumlar hale geldim.
Kaç gündür nette sperm çeşitlerine bakıyorum kafayı yiyecem artık, midem bulandı.:KK43::kusmuk:
Evet normal yolla da olurmuş, hatta test sonucu hakkında bilgi veren tüp bebek kadın doğumcu, tüp bebeğe gerek yok, aşılama da tercih etmeyin dedi.
Bu ay yumurta takibi önerdi, bende istiyordum zaten; Mart ayında böyle deneyeceğiz.
Sen nasılsın canım? Daha iyi misin artık, toplarlamışsındır biraz daha, havalarda iyileşiyor daha iyi hissedersin inşallah.
Artık soğuk olmadığı zamanlarda yürüyüşlere başla:KK66:

O insta da ki doktorlar takipçi satın alıyor. Neredeyse hepsi. Ben özellikle erkek doktor seçmesini öneririm tüm Doğum yapacak arkadaşlarım çünkü minyon ve zayıf kadın Doğum doktorları bebeği kaldıramıyor bebek sezeryanla anımda güçlü bir şekilde alınması lazım. Fakat minik kolları kısa doktorumuz bebeği kaldırMıyooor..
Sonra ne mi oluyor hemşire doktor ne varsa elini daldırıyor.
Aman diyim erkek doktor. Defalarca Doğuma giren. Biri olarak söylüyorum.
Eşimde ilk hamile kaldığımda hemen erkek doktor araştırdı.
Tabi tercih meselesi
Not : cinsiyetçi yaklaşımlardan çok çok uzağımdır. Aman yanlış anlaşılmasın
Bence kesinlikle haklisin bende hemsireyim cok fazla asiri asiri dogumlara girdim kesinlikle dogru soyluyorsun. Hatta ben suan beraber calistigim erkek doktoruma gidiyorum. Bence cok daha bilgili ve cok daha iyiler bu dogum isinde

canım benim amh değerimde 1,34 mesala doktor bana kritik dedi tüp bebeğe git acil dedi evliliğimin ilk ayında hemde bende sadece soğan kürü uyguladım ve sonra hamile kaldım bu işler birazda kısmet meselesi Allah nasip edince oluyo
Ben doktorumla bugün telefonda görüştüm canım, kötü değil ancak biz yine de doktorlar olarak daha garanticiyiz bu nedenle 1.5 ve üstü olsa daha iyi olurdu dedi. Rezervin fena değil dedi şimdilik. Ama kısa sürede hamilelik olursa elbette iyi olur diye yorumladı.
Senin doktorun bu sonuca göre neden hemen böyle yönlendirdi ki, şaşırdım ben şimdio_O Kaç yaşındasın?
Yaş faktörü de önemliymiş yumurta rezervi için diye biliyorum.
Hayırlı olsun bu arada canım, Allah tamamına erdirsin.

Valla cnm bende gebelik sekeri vardi diyet yaomama ragmen dusmuyordu 2 hafta onden gidiyordu gelisimi dr acik acik ölü dogum yapabilirsin demisti hic unutmam vijdansizlar. Insulin kullaniyodum hemde diyete devam ettim . Erken dogum riskimde vardi . Bu durumda dogum evinde dogum yapman daha ii olur drdiler 3 tane baska ozel hast gittim . 6hafta hastanede yattim ciktim sancim cikiuordu kasilmalar vardi ama ben gram agri sanci hissetmiyordum gun asiri kontrolle yatis veriyolardi. En son suyum geldide gittim dogurdum 36haftalik 3680 gr dogdu kucuk bisey bekliyolardi dursa 4u gecerdi heralde:halay:cikaramazdim :bicak:. Senin ne cn mtam olarak olesanta previya vardi bende son haftalarda gecti saka gibi bir gebekikti burnumdan geldi hep korkuyla gecti
İnanmıyorum ya, insan olan böyle mi der? Hiç etik bir açıklama yapmamış.
Devlettekiler artık hasta görmekten bıktıkları için ondan böyle tavır sergiliyorlar.
Maşallah kilosu çok çok iyi canım, bende 40. haftamda doğurdum 3.300'dü bebişim benim de:emir_bebek:
Allah kurtarmış canım, kızına bundan sonra sağlık ve sıhhat nasip etsin her daim...
Benimde canım doğumun başladığı akşam plesanta erken ayrıldı eşinden, normalde biliyorsun plesanta müdahale ile alınıyor doğumdan sonra, ama benim doğum başladığında sancılarım varken ayrılmış. Şimdi tekrar hamilelik olursa yine aynı risk var %20 oranda... Hem çok istiyorum hem çok korkuyorum.
O nedenle baktım olmuyor cidden diyeceğim benim için hayırlısı böyleymiş. Çünkü anne-bebek ölümlerine yol açıyor.
Allah korusun.:dua:

Allahım yaaa cok guldum inan:KK70::KK70: Ben hayatta olduremem bile aninda kocisi cagiririm oda yoksa evde yanimda kim kaliyorsa ona soylerim:KK70:
Bende ilk basta korkuyordum ama gore gore alistim rugan ayakkabi gibi :sinirli:. Ev sessizlesince cikiyolar acaip sinsiler :KK11:. Kocisimin ayagi ayagima degince az hoplatmadim adami bocek degdi bocek diye :KK45:. Off cok kotu korkunclar :KK47:

O insta da ki doktorlar takipçi satın alıyor. Neredeyse hepsi. Ben özellikle erkek doktor seçmesini öneririm tüm Doğum yapacak arkadaşlarım çünkü minyon ve zayıf kadın Doğum doktorları bebeği kaldıramıyor bebek sezeryanla anımda güçlü bir şekilde alınması lazım. Fakat minik kolları kısa doktorumuz bebeği kaldırMıyooor..
Sonra ne mi oluyor hemşire doktor ne varsa elini daldırıyor.
Aman diyim erkek doktor. Defalarca Doğuma giren. Biri olarak söylüyorum.
Eşimde ilk hamile kaldığımda hemen erkek doktor araştırdı.
Tabi tercih meselesi
Not : cinsiyetçi yaklaşımlardan çok çok uzağımdır. Aman yanlış anlaşılmasın
Ben normal dogum yaptim canim dr bayandi ve acaip aksi biseydi. Dogumevinde dogum yapmistim ne cikarsa bahtima hesabi. Bu defa ozel hast gidecegim insallah bi hamis kalayimda :) ama yine bayan dr tercih ederim esim kesinlikle istemiyor erkek dr. Bu arada takipci konusunda resmen saksakcilari var. Dr adi cagri gulumser. Paylasimlarini faydali buldum ama cok relax bir dr bu tavrinin hastayi rahatlatacagini dusunuyorum . Ben eskiden tup bebek merkezinde calisiyordum canim

İnanmıyorum ya, insan olan böyle mi der? Hiç etik bir açıklama yapmamış.
Devlettekiler artık hasta görmekten bıktıkları için ondan böyle tavır sergiliyorlar.
Maşallah kilosu çok çok iyi canım, bende 40. haftamda doğurdum 3.300'dü bebişim benim de:emir_bebek:
Allah kurtarmış canım, kızına bundan sonra sağlık ve sıhhat nasip etsin her daim...
Benimde canım doğumun başladığı akşam plesanta erken ayrıldı eşinden, normalde biliyorsun plesanta müdahale ile alınıyor doğumdan sonra, ama benim doğum başladığında sancılarım varken ayrılmış. Şimdi tekrar hamilelik olursa yine aynı risk var %20 oranda... Hem çok istiyorum hem çok korkuyorum.
O nedenle baktım olmuyor cidden diyeceğim benim için hayırlısı böyleymiş. Çünkü anne-bebek ölümlerine yol açıyor.
Allah korusun.:dua:
Sagol canim .cumlemizin evkadina saglik sihhat versin rabbim... ayy canim cok korkunc insallah 2.gebeliginde tekrarlamaz bu durum. Bende senin gibi korkuyorum ama isrtiyorumda .6 ay deneyip olmazsa oluruna birakicam

Amin inşallah kucağımıza almakta nasip olur. 7.ayımdı bu ay aslında burda çok bekleyenler var onların yanında benim beklediğim süre hiç kalır ama işte her ay olumsuz görüp çevre baskısını da yiyince geriliyor insan. Çok şükür kist yoktu ben yinede soğan kürü denedin ondan önce hayıt içtim soğanla beraber havuç yedim bol bol narla birlikte. Belirti okudum burda o kadar hiçbiri bana uymuyordu ben olduğuna inanamadım o yüzden.
Cok sukur melegin gelmis :). Cevre baskisi zaten 1. Stres faktoru herkes bekliyor geriyorlar insani. Cok beklemeden gelmis ne guzel saglicakla devam etsin insallah

Ben nedense hala sevinemedim canım:KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:
İçim şu yönden rahat, Allah böyle nasip ediyorsa bize şu an da elbet bizim için de vardır bir hikmeti.. İçim içimi yiyiyor hala sanırım tam anlamıyla şoku atlamadım zaar:KK45::KK53:
İnan sperm testinden zerre anlamazdım, şimdi KK'da görsem yorumlar hale geldim.
Kaç gündür nette sperm çeşitlerine bakıyorum kafayı yiyecem artık, midem bulandı.:KK43::kusmuk:
Evet normal yolla da olurmuş, hatta test sonucu hakkında bilgi veren tüp bebek kadın doğumcu, tüp bebeğe gerek yok, aşılama da tercih etmeyin dedi.
Bu ay yumurta takibi önerdi, bende istiyordum zaten; Mart ayında böyle deneyeceğiz.
Sen nasılsın canım? Daha iyi misin artık, toplarlamışsındır biraz daha, havalarda iyileşiyor daha iyi hissedersin inşallah.
Artık soğuk olmadığı zamanlarda yürüyüşlere başla:KK66:
hayır hayır kuzum hiç bakma bile artık doktor tamam dediyse tamamdır inan bana, birşey olsa söylerdi zaten, bize de mesela çok çok mükemmel değil ama doğal yoldan hamile kalırsın dedi, aynen bu cümleyi kurdu ve oldu çok şükür.
Benim bulantılar bitti canım şükürler olsun ki, artık yavaştan keyfini çıkarmaya başlayacağım sanırım gebişliğin hayırlısıyla :)
Sen artık hiçbirşey düşünme çünkü kafana takabilceğin birşey kalmadı ortada :) Keyif almaya ve bebişin gelmesine bak yavrum :)

Benim sonuclarim cikti kizlar . Klasik pco o cepteydi zaten. Bakakim dr ne diyecek . Ama yinede mutluyum cunku gebe kaldigim ay sonuclarim suanki sonuclarimdan daha kotuydu :) sogan kuru iyi kotu fayda etmis demekki . Ted. Verir insallah cok heyecanlandim

Kıyamam ne tatlısın:)
Çok sevindim miniğine
Canım bence de testleri yapabiliyorsak yapmanda fayda var tabi eşinle oturup konuşmalısın
Hayırla sağlıkla gelsin inşallah
Çok teşekkürler canım :) Darısı bekleyen, isteyen herkesin başına inşallah .
Biz de o anda karar verdik sanırım bu hafta için randevu alıp kan vereceğim bakalım hayırlısı artık

Ben doktorumla bugün telefonda görüştüm canım, kötü değil ancak biz yine de doktorlar olarak daha garanticiyiz bu nedenle 1.5 ve üstü olsa daha iyi olurdu dedi. Rezervin fena değil dedi şimdilik. Ama kısa sürede hamilelik olursa elbette iyi olur diye yorumladı.
Senin doktorun bu sonuca göre neden hemen böyle yönlendirdi ki, şaşırdım ben şimdio_O Kaç yaşındasın?
Yaş faktörü de önemliymiş yumurta rezervi için diye biliyorum.
Hayırlı olsun bu arada canım, Allah tamamına erdirsin.

sağol canım Allah razı olsun benim yaşım 27 doktor şaşırdı amh değerin çok düşük dedi folikül kistleride vardı benim ama küçük bi yerde olduğum için burdaki doktorlara güvenmiyorum tabiki 6 ay kadar beklemeye karar vermiştim doktora gitmek için hemen soğan kürüne başladım şifa niyetine diyip içtim her seferinde:KK45: 13 gün kadar devam ettim sonra bidaha adet olmadım zaten hamile kaldım şimdi o doktora gidip bak sen beni tüp bebeğe göndermiştin ben kendiliğimden hamile kaldım diyip yüzünü morartmayı isterdim ama bidaha o doktora gitmeye korkuyorum açıkcası :sus:

Kızçeler günaydın hepinize:KK200:
Hafta sonu eşimle birlikte sonuç göstermeye gittiğimizde benden de AMH istedi, daha önce hiç yaptırmamıştım bende gitmişken halledeyim dedim.
Sonucum bugün 1.3 çıkmış. Netten kontrol ettiğimde 2-4 arası normal diyor bazı yerlerde de 1-3 arası normal diyor.
Doktorumu aradım ama sezeryandeymiş:KK53: tekrar arayacağım.
Aranızda bilen var mı yumurta rezervim nasıl şimdi benim?:KK51:
Evet kuzum benim 0,97 yani düşük seninde pek yüksek değil, ama bana bile doktorum ; gebe kalırsın çok rahat 0,01 bile kalabiliyor , ama rezerv az olduğu için acele etmemiz gerekir dedi.Aşılama olacaktı ama kist olduğu için olmuyor.Takılma yani sen de amh değerine.Rabbim verince veriyor kuzum.

X