- 5 Eylül 2013
- 2.269
- 1.775
Evet canım ben de aynen senin gibi düşünüyorum, o kadar süre bana da fazla geliyor,Zaten bu ay istesem de yapamayacağım, evde hiç testim kalmadı ki, almak istesem de kargosuydu bilmem nesiydi yetişmez hemen bana, bir de canım 2 gündür yumurtlama akıntım var ancak ilişki yasak kocik perhizde ya malum
Evet bana da çok enteresan geldi
5 aydır takip etmeye çalışıyorum bu dönem akıntımı, ancak bir kez wc'de denk gelirdim normalde
Canım bak şimdi herkes bebeğini farklı terbiye ediyor; ben açıkçası 3 yaşına gelmiş ve karakteri oturmaya başlamış bir çocuğu ebeveynleriyle aynı odada kalmasını istemem, bizim ki bazen şımarıklık yapıyor bizimle yatmak istiyor; odasına gönderiyorum. Memeden kesilmişse odasında kalabilir pekala, illa gece beslenmesi olacaksa da biberonu verdiğinde kendisi tutup tek başına içebilir hale geliyorlar zaten. Ben bir de kızımın odasına telsiz koymuştum, gece acıkıp uyandığında biberonunu hazırlayıp götürüyordum o kendi kendine içerdi sütünü, tabi bu bahsettiğim dönem 18 aydan sonra.
İlk aylarda elbette sana daha sık ihtiyacı olacak memeden dolayı, yanında olması daha iyi, anne yanı beşik veya park yatak olabilir. Ama memeyi bırakınca 1.-1.5 yaşından sonra odası olursa o da kendine ait yeri benimser.
Benim kızım da yaklaşık bu yaş civarına kadar bizimle aynı odayı paylaşmıştı, ama hiç bir zaman aynı yatağı paylaşmadık, özellikle gece uykusunda
Bir an önce yatağına odasına alışması en güzeli dediğin gibi, bizimkiler kendi yataklarında yatırıyorlar ağlıyor diye ama ben bu konularda biraz katıyım sanırım :) Ağlasa da alışacak diye düşünürüm gibi geliyor ama tabi hairçten gazel okumak gibi olmasın şimdi :)) Göreceğim bakalım nasipse :)