Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçen ay 5 gün yapıp bıraktım midemde hafif yanma yaptığı için şimdi bu ay tekrarlayabilir miyim? yoksa 6 ay mı bekleyeceğim. Soğan küründen sonra yumurtlama günümde erken oldu.

Ablm
BilgeUfuk BilgeUfuk canım hiç üzülme inanki ben 8 sene boyunca öle üzüldümki şimdi kendime kızıyorum neden bunu dert haline getirdim kendimi yıprattım diye yaşın daha cok küçük inanki olur ama bizler hep istediğimizi hemen olsun istiyoruz olmayıncada karaları bağlıyoruz yapma güzelim yapma olunca yapmasaydım keşke diceksin ben öle diyorum bende 32 yaşında anne oldum rabbim bana o zmna nasıp etmiş benim doğuştan yumurtalarım ufak dendiği zaman anneme ne dedim biliyormusun neden beni eksik doğurdun neden benim istediğim zaman cocuğum olmuyor ablamın hemen oldu neden ben eksiğim dedim annemi o kadar üzmüşüm ki cocuğum oldu hala annem o lafıma üzülür elinden gelen hiç birşey yok oysaki rabbim yarattı beni annem bana yoldaş oldu ama ben bu sorunum için bile annemi suçladım canım yandığı için kızım olucağını öğrenince Allahım dedim kızımın bütün organlarını sağlıklı ver özellikle yumurtaları düzgün olsun istediği zaman cocuğu olsun benim çektiklerimi çekmesin dedim düşün öle canım yanmışki doğmamış bebeğin rahmi için dua ediyorum ama yanlış yapmışım şimdi gülüyorum halime ne acelem wardı diye yeni ewliliğin bile tadını cıkaramıyon düşünmekten cektiklerimi anlatıyorum benden ders al sen aynısını yapma kuzum olucak rabbime sığın elinden geleni yap gerisini Allaha bırak kuzum:KK200:
Ablaammm çok tşk ederim. Hepinizin desteği o kadar güzel ki allah razı olsun. Çok haklısın gerçekten ya ne biliyim işte bende eşimden biraz fazla etkileniyorum sanırım. O çok fazla istiyor çocuğumuz olmasını. Onun üzüldüğünü fark edince yada gorunce ben ondan daha kötü oluyorum. Rabbim herşeyin hayırlısını versin herşeyin cümlemize inşallah :KK200:

Ablm

Ablaammm çok tşk ederim. Hepinizin desteği o kadar güzel ki allah razı olsun. Çok haklısın gerçekten ya ne biliyim işte bende eşimden biraz fazla etkileniyorum sanırım. O çok fazla istiyor çocuğumuz olmasını. Onun üzüldüğünü fark edince yada gorunce ben ondan daha kötü oluyorum. Rabbim herşeyin hayırlısını versin herşeyin cümlemize inşallah :KK200:

aslında ameliyat yeni olmuş sizinde ondan öncekileri silersen çokda değil aslında benimde bu ay olmazsa bir sonrki ayı hamilelik adına hiçbirşey yapmayarak geçiricem yumurtlama günü bile hesaplamıycam başka bir uğraş bulmam gerek stres hormonlarla orantılı çalışıyo tabi yapabilirsem

Yok canım kızım daha cok ufak birde gece uykuları hiç düzene girmedi kızımın en az 2 yada 3 yaş olması lazım ki düşüneyim doktora kontrole gidiyorum doğumdan sonra bayağı düzelme olduğunu söyledi ben hapla bat oluyorum demiştim normal olcağımı söyledi ocak ayı için çünkü şu anda hala hap kullanıyorum aralıkta hap kullanma ocakta kendiliğinden olucaksın dedi o zmn birde hormon testi yapıcak oda normal cıkarsa cok sewincem inan senelerdir hap kullanarak bat olmaktan bıktım kendiliğinden olsun istiyorum :dua:

anladım canım hakkında hayırlısı. Bizim kürleri yapsan sakıncası olur mu acaba bunlar aynı zaman da adet düzenleyici ama doktora bir danış istersen kendiliğinden olmazsan

aslında ameliyat yeni olmuş sizinde ondan öncekileri silersen çokda değil aslında benimde bu ay olmazsa bir sonrki ayı hamilelik adına hiçbirşey yapmayarak geçiricem yumurtlama günü bile hesaplamıycam başka bir uğraş bulmam gerek stres hormonlarla orantılı çalışıyo tabi yapabilirsem
Çok doğru söylüyorsun. Inan ben bu ay kendi haline bırakmıştım yumurtlama takip felan etmedim gerçekten canim ne zamn istediyse o zman ılişkiye girdim. Cnki bebek için özellikle girince de hem ben hem eşim stress yapıyor. Işte zaten ameliyattan 1 sene sonra ya kadar bebek olmazsa yada değerler düzelmezse tekrardan bütün kontroller yapılacak diye okumuştum bende bir kaç yerden

anladım canım peki düzelmedi mi sorun eğer düzelmediyse başka bir nedeni araştırıldı mı canım
Toplam sperm sayısı olarak 3 katına felan çıktı fakat ileri hareketli %30 dan %24 e düştü. Işte ameliyattın üzerinden 1 sene geçtikten sonra hala değerler duzelmezse tekrar büyük kontrol. Fakat toplamda baya yükseldiği için bununla da gebelik görülür diyor doktor

Canlar size bir sorum var, ben normalde 30 günde bir adet olurum, hiç değişmez. Şimdi bu ay 5 gün erken yumurtlamış olmam, bat tarihini de değiştirir mi sizce? Yoksa ay içerisinde ne zaman yumurtlarsan yumurtla yine aynı tarihte mi regl olursun

ben doktor takibi yaptirdim pazar günü gittigimde yumurtan catlamis dedi dün boyle wc de baya bi seffaf uzayan akıntı geldi anlamadim bu ay 4 5 gunn erken oldu

canım ben hiç yumurta takibi yaptırmadım. Ama çatladıysa artık akıntının daha katı ve yapışkan hal alması lazım. Ve artık azalmaya başlıyor olması lazım. Tabi soğan kürü bu akıntıyı eskiye nazaran biraz daha fazlalaştırıyor sanki benim gözlemlerim öyle. Tabi birde her kadının yumurtlaması aydan aya değişiklik gösteriyor bu soğan kürünü yapmasan bile bazı aylar erken bazı aylar geç yumurtlama olabiliyor. Birde bazen kadınlar 1 ay da 2 defa bile yumurtlayabiliyor. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Toplam sperm sayısı olarak 3 katına felan çıktı fakat ileri hareketli %30 dan %24 e düştü. Işte ameliyattın üzerinden 1 sene geçtikten sonra hala değerler duzelmezse tekrar büyük kontrol. Fakat toplamda baya yükseldiği için bununla da gebelik görülür diyor doktor

Canım ameliyatı nisan ayında olmuş. Bence bünye toparlayacaktır senin de yaptığın takviyelerle. Sen 2 senedir olmadığına takılma nisan ayından itibaren bundan sonra baz al stres yapma böylece. Seni anlıyorum eşinin etkisinde kalarak stres yapıyorsun bunu belirtmişsin. Bence yakındır muradına ermen. :KK200:

bu soğan küründen sonra bi çarpıklık oluyo yumurtalarda:KK48:

Erken yumurtladıysam bu aralarda adet olmam gerekmiyor mu? Adet sayısı da erkene alınıyor o halde normalde 20 ekim de oldum ama 29/30 Ekim arası yumurtlama sıvısı geldi o halde Kasım 1/2 sinde yumurtladım diye düşünüyorum o halde adet günüm bugün mü oluyor o_O hadi bayanlar uzmanlık sorusu cevaplar mısınız?

Canlar size bir sorum var, ben normalde 30 günde bir adet olurum, hiç değişmez. Şimdi bu ay 5 gün erken yumurtlamış olmam, bat tarihini de değiştirir mi sizce? Yoksa ay içerisinde ne zaman yumurtlarsan yumurtla yine aynı tarihte mi regl olursun

Stres veya üzüntü dışında bat tarihi kolay kolay değişmez canım. Zaten kadınlar her ay aynı zamanda yumurtlamaz ama adeti düzenli olanlar her ay aynı zamanda adet görürler. Senin SAT ne zamansa ona göre hesap yap canım.

X