- 14 Nisan 2010
- 4.317
- 1.911
Çörek otu yağı kilo vermede yardımcıymış canım.:)
Ayy abla cidden o soğanı burda bulmak zor biliyormusun mesela bazen her markette oluyor bazen de kaç tane market geziyoruz bulamıyoruz. Allahtan ki şu günlerde baya yaygın bir şekilde görebiliyorum. O yüzden yarın büyük ihtimal cikariz markete şimdiden stoklamaya baslicam benadetin bitsin 2 gün sonra başla kuzum inşallah beyaz açık kahverenkli kabuklu soğan bulabilirsin. Ayy kuzum ya insanın vatanından uzak olması ne zor şey gerçekten cennet bizim vatanımız herşeyi bulmak ulaşmak çok kolay.. Rabbim sana da orda faydalı olan herşeyi denk getirsin canım.
Benim hiç kilo problemim olmadı ama çevremden gördüğüm hep aynı.Un,şeker,tuz,pirinç bunlar olmazsa gerçekten kilo vermek kolay oluyor.Porsiyonlarını azaltmayı dene canım.Başta zor olur ama mide küçülüyor sonra.demişler zaten canım ölümden başka he derde dava diye evet duymuştum onu aç karnına içecekmişsin onaa başlayalım bakalım ne olacak. Senin hesap bende de bu ara kilo vermek için yapılan herşey ters tepiyor o yüzden iyice canım sıkıldı ya bıraktım bende hiç bir şey yapmıyorum öyle de alıyorum böylede alıyorum diye. Bakalım haftaya doktor randevumu aldım inşallah bu sefer bişey çıkmazda giderim.
Ayy inşallah ablam Bakalım hakkımızda hayrlsikuzum ben de bilmiyorum ama araştırdığıma göre şunlar çıkıyor. Tam senin durumunla da örtüşmüyor ama bilemedim ki kimyasal gebelikten ziyade sanki normal düşük gibi de geliyor. Ama artık neyse ney geldi geçti kuzum adetle vücudun yenilensin güzelce soğan kürüde iyi gelecek önümüzdeki aylarda da hayırlısı artık. Bence mutlu sonsuzluğa yaklaşıyorsun kuzum.
Kimyasal gebelik yaygın olarak bilinen ismiyle sessiz düşük, birçok kadının başına gelen durumlardan biri. Kimyasal gebeliğin nedeni genellikle bebekteki genetik (kromozomal) bozukluklardır. Peki, kimyasal gebelik tam olarak nedir, nasıl anlaşılır?
Kimyasal gebelik bir diğer adıyla sessiz düşük, normal bir döllenme olmayan bir gebelik türüdür. Çoğu kez dış gebelikle aynıymış gibi algılanır ancak ikisi farklı durumlardır. Dış gebelikte embriyo rahim dışında bir yerde yerleşirken; kimyasal gebelikte, yumurta döllenir ancak döllenmiş yumurta sağlıklı embriyoya dönüşemez, rahim içine yerleşemeden atılır. Ultrasonda gebelik kesesi izlenmez, sadece B-HCG hormonunun kanda yükselmesi ile tanı konulur. Kimyasal gebeliğe hiç bir belirti vermeden düşükle sonuçlandığı için 'sessiz düşük' de denilebilir. Peki, kimyasal gebelik neden olur, nasıl anlaşılır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zahide Küçük merak edilenleri yanıtladı.
KİMYASAL GEBELİK NASIL ANLAŞILIR?
Pozitif gebelik testini takiben hafif lekelenme veya kanama olması en çok görülen kimyasal gebelik belirtisidir. Gebelik kaybı çok erken dönemde oluğundan dolayı annede parça düşürme şeklinde fazla miktarda kanama beklenmez. Kanda bakılan B-HCG hormonun yükselmesiyle tanı konulur, beraberinde genellikle 3-5 gün süren ve kendiliğinden kesilen kanama görülür.
NEDEN OLUR?
Kimyasal gebeliklerin önemli bir kısmında neden bebekteki genetik (kromozomal) bozukluklardır. Genetik olarak bozuk olan döllenmiş yumurta, anne rahmine tutunamadan rahim dışına atılmaktadır. Aslında bu durum sağlıksız gebelik süreçlerinin önlenmesi adına vücudun kendi kendine müdahalesi olarak algılanabilir.
Sessiz düşük yaşayan kişiler tekrar hamile kalabilir mi?
Çok yüksek bir ihtimalle evet tekrar hamile kalabilirler. Vücudun kendi kendine hamile kalabilmesi tıbben çok sağlıklı bir durumdur. Sessiz düşük olması da vücudun kendi kendine hamile kalabilmesi demektir. Kişiden kişiye değişen bir durum olduğundan en uygun tedavi ve bilgileri doktorunuza danışarak alabilirsiniz.
Sessiz düşük nasıl tedavi edilir?
Sessiz düşüklerde herhangi bir kürtaj uygulanmaz ilaç tedavisi veya farklı bir tedavi de tercih edilmez. Düşük kendiliğinden adet kanıyla birlikte olduğu için sadece kişinin kan değerleri sürekli kontrol edilir. Doktorunuz ile yapacağınız görüşmeler sonucunda uygun tedavi yöntemini uygulayacak ve sizin nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında sizi uyaracaktır.
Kilo vermeyle ilgili tek bildiğim şey bol bol su içmek abla başka da çok bi bilgim yok. Ben zaten kuru birseyim o yüzden kuzenim için birçok şey araştırmıştık onu da ordan biliyorumben zaten diyorum size arada konu değiştirelim diye
evet cilt bakım önerileri hatta kilo verme önerileri bekliyorum sizlerden kızlar.
ben kilo aldım ya çok gıcık oluyorum bu duruma
canım bence adetin tamamenbtsin iyice temizlen bittikten 2 gün sonra da başla, adetlikten yapılınca etkisi daha az oluyormuş diye okumuştumÇok haklsın ablam diyorum ki aceba ben bu soğan a hemen başlasam mi hani düzensizliğe yaşadım yaa. Ne dersinizbadenzi cennetkokulumm
Ben o zman bitip 2 gün de geçirdikten sonra başlayayım ablam çok sağolcanım bence adetin tamamenbtsin iyice temizlen bittikten 2 gün sonra da başla, adetlikten yapılınca etkisi daha az oluyormuş diye okumuştum
tabi tercih yine senin canım, şifa olur inşallah
aynen bende 2. kez yapıyorum şu an adete 10 gün kala başladımBen yapıyorum adetime 10 Gün kala iyi geldi bana ve karbonatlı su
bende ilk yaptığımda öyle başladım 3. günü başlamıştım canım, ilk kez yapmıyordun sen değil mi?Ben o zman bitip 2 gün de geçirdikten sonra başlayayım ablam çok sağol
Ayy abla cidden o soğanı burda bulmak zor biliyormusun mesela bazen her markette oluyor bazen de kaç tane market geziyoruz bulamıyoruz. Allahtan ki şu günlerde baya yaygın bir şekilde görebiliyorum. O yüzden yarın büyük ihtimal cikariz markete şimdiden stoklamaya baslicam ben
Bu arada burda dehşet derece de meyve cesitleri var mesela bir hindistan cevizinin kaç çeşidi olabilir demeyin bende tek çeşit var sanıyordum ama sağolsunlar sanırım burda 4 çeşit gördüm. Mangonun doğurganlıga faydası olduğunu öğrendim daha dogrusu birçok şeye varmış. Ondan yicem artk bol bol. Normalde hep hindistan cevizi ve çilek yerdim vazgecilmezlerim bunlardı artk mangoya da başlıyorum. Aslnda geçen sene bi kaç defa yemiştim mango çok değişik bir tadı var elma desen değil kavun desen değil şeftali desen değil sanki bir çok meyve tadı var gibi ben beğenmiştim
Benim hiç kilo problemim olmadı ama çevremden gördüğüm hep aynı.Un,şeker,tuz,pirinç bunlar olmazsa gerçekten kilo vermek kolay oluyor.Porsiyonlarını azaltmayı dene canım.Başta zor olur ama mide küçülüyor sonra.
aynen bende 2. kez yapıyorum şu an adete 10 gün kala başladım
bundan sonrakiler de hep adetimize 10 gün kala yapıcaz dimi? seninde mi 2. kür oluyor bu?
Yok abla ilk kez diil geçen sene de yapmıştım ben bir defa umarım bu sefer faydasını beybiyle görürümbende ilk yaptığımda öyle başladım 3. günü başlamıştım canım, ilk kez yapmıyordun sen değil mi?
Ay ay ayyy ben hemen avokadoya da başlim o zman. Tabi onu hiç denemedim tadı nasıl bilmiyorum umarım yiyebilirimsen hemen stok yap kuzum o zaman 30 tanecik
Kuzum iklim farkından dolayı orda değişik şeyler bulabilirsin sen ordaki olanların faydalarını araştır iyisi ona göre bol bol tüketeceklerini bil. Mangoyu duymadım ama avakoda öyleymiş.Ben avakadoya bakarken bakın neler buldum haydi kızlar okuyun bakalım. Bir çoğunu biliyorsunuz zaten.
AVOKADO: Mineral, vitamin, faydalı yağ, protein, karbonhidrat ve lif zengini avokado süperbesindir. E vitamini yönünden çok zengin olan avakado rahim zarının gelişimine ve embriyo implantasyonuna yardımcı oluyor
BALKABAĞI: Vitamin, mineral ve antioksidan zengini balkabağı en besleyici ve sağlıklı sebzelerden olup aynı zamanda hazmı kolay bir lif kaynağı. Balkabağı progesteron hormonunun üretimini arttıran beta-karoten açısından da zengin. Fertility and Sterility adlı dergide yer alan araştırmaya göre balkabağı sperm kalitesini ve sayısını da arttırmaya yardımcı.
PANCAR: Antioksidan madde olan resveratrol açısından çok zengin bir kaynak. Yaştan kaynaklı kısırlıkla savaşan bir sebze olan pancar aynı zamanda nitrat yönünden epey zengin. Kan dolaşımını da düzene sokan pancar bu amaçla sporcular tarafından sık tüketiliyor.
SOMON: Büyük bir protein kaynağı olan somon her açıdan çok besleyici bir gıda ama asıl olarak bir omega3 kaynağı. Araştırmalar optimal seviyelerdeki omega3’ün kadınlardaki kısırlık tedavisinde önemli olduğunu gösteriyor. Kardiyovasküler sisteme iyi gelen somon beyin fonksiyonu ve göz sağlığına da iyi geliyor.
NAR: Eski zamanlarda İran’da bereket sembolü olan nar pek çok kültürde hala bu özelliği ile seviliyor. Araştırmalar, gebelikte nar suyu içmenin bebekteki beyin hasarlarını önleyebileceğini gösteriyor. C ve K vitaminleri açısından zengin olan narda aynı zamanda folik asit de var. Bu lezzetli meyvenin kanser ve yaşlanma karşıtı özellikleri olduğu, kalp sağlığına ve kemiklere iyi geldiği biliniyor.
YUMURTA: En besleyici gıdalardan biri. Cornell Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmaya göre yumurta, fetal (cenin) gelişimine önemli derecede olumlu etki yapan kolin yönünden çok zengin.
CEVİZ: Prostat ve meme kanseri riskini azalttığı bilinen ceviz aynı zamanda sperm kalitesini arttırmada faydalı. Omega3, E ve B vitamini zengini olan ceviz aynı zamanda protein deposu.
KİNOA: Bu küçük tohum da gerçek bir protein kaynağı ve besleyici yönü çok güçlü. Glütensiz, minerallar ve vitaminler yönünden çok zengin olan kinoa, nişastalı tahıllara en iyi alternatif. Gerçek bir süperbesin. Bebek sahibi olma sürecinde ve hamilelik esnasında vücudun ihtiyaç duracağı proteini karşılamak açısından mükemmel bir seçenek.
SU TERESİ: Turpgillere mensup olan bu sebze C ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, beta karoten, demir ve iyot zengini. Yaşlanma karşıtı antioksidanlar açısından zengin olan bu sebzenin hasarlı DNA tamirinde etkili olduğuna dair araştırmalar var.
Badem: Sağlıklı doymamış yağlar içeren badem kadınlarda doğurganlığı arttırırken, içerdiği E vitamini ile de erkeklerde sperm üretimini olumlu etkiliyor.
Badem: Sağlıklı doymamış yağlar içeren badem kadınlarda doğurganlığı arttırırken, içerdiği E vitamini ile de erkeklerde sperm üretimini olumlu etkiliyor.
----Hamile kalmak isteyen kadınlara her gün 5-7 çay kaşığı ayçiçek, susam ve sızma zeytinyağını karıştırıp içmeleri öneriliyor..
Ay ay ayyy ben hemen avokadoya da başlim o zman. Tabi onu hiç denemedim tadı nasıl bilmiyorum umarım yiyebilirim
Doğrudur abla bende bi şekilde birşeyle yicem artk yapcak birşey yokTadı tuhaf salatasını yapıyorlar ben ağlayan pastanın üstüne koymuştum onla iyi gitti tek başına zor yeriz bizim damak tadımıza ters tatlar. Rabbim bizim iklimimize uygun damak tadıyla yaratmış. Zatan avakadonun şekli bile rahme benziyor o yüzden faydası çokmuş kuzum
Aaa hatta yüzüne maske de yapabilirsin onu da denedim cildin bebek gibi yumuşacık oluyr. Sadece ilk seferde 3 dk falan tut alerjik falan reaksiyon göstermesin deneme yap
Evet benimde 2.kür olacak adete 10 gün kala başlıyoruz doktor çok iyi gelir mutlaka dene dedi profesör doktor tamamlayici tıp oneriyor.. ve Hayıt ta ic onu da yunurta kalitesi için icebilirsin dedi. Ben arı sütü aldim o da yumurta kaljtesi için aldım ama doktora sorup içmem gerek araştır istersenaynen bende 2. kez yapıyorum şu an adete 10 gün kala başladım
bundan sonrakiler de hep adetimize 10 gün kala yapıcaz dimi? seninde mi 2. kür oluyor bu?
Ayy ne kadar güzel canim cok sevindim Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:)Kızçelerim hepinize günaydınlar. Ben Pazartesi’ye çok mutlu başlıyorumNihayet 1,5 yıllık bekleyişim vuslata erdi Çok şükür, Bin şükür Tabii ki daha sadece test var elimde , doktora gitmeden şimdilik kimseye birşey söylemedim ama hissediyorum bu sefer çok sağlıklı testi bata birgün kala yani Cumartesi yaptım, ve gerçekten hiç beklemiyordum çünkü geçen gebeliğimde bat geçince yapmıştım ve ona rağmen silik çıkmıştı ama bu sefer erkenden çıktı. Cumartesi sabah 6’sa yapmıştım testi , aynanın karşısında hüngür hüngür ağladım, yatağa koşup kocamı uyandırım hemen söylemek,çığlık atmak zıplamak istedim ama tuttum kendimi Rabbim en kısa zamanda sağlıkla hepinize nasip etsin inşallah
Kuzum adetliyken başlarsan etkisi az oluyor , tam anlamıyla fayda görmek için adetin bitsin, ondan birkaç gün sonra başlarsın kuzucumÇok haklsın ablam diyorum ki aceba ben bu soğan a hemen başlasam mi hani düzensizliğe yaşadım yaa. Ne dersinizbadenzi cennetkokulumm
Sağol canım benim çok teşekkürler, tez zamanda darısı başınıza inşallahAyy ne kadar güzel canim cok sevindim Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah:)