• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sogan kuru,incir+havuc kuru,pre-seed veeeeeeee HAMILEYIMMMMMMM

BALIM86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
116
3
116
Almanya
Selamun Aleykum arkadaslar,
Ben kendimden bahsedeyim once 2bucuk yasinda bir oglum var,ve ikinciyi dusunmeye baslamistik 6 ay once,dr a gittigimde 2 tane 4cmlik kisttim oldugunu ama gebelige engel olmadigini soyledi..2ay ovulasyon testleriyle ovulasyon gunumu takip ettim,malum gunler calistik ama yok olmadi,hatta adet gunlerim hep karisti (tabi stress de etkilemis olabilir) ve kistler surekli tekrar ediyodu,bu arada pre-seed i duydum onuda denedim yine olmadi...dr um kistler surekli tekrar ediyo adetin bitince gel hem kontrol ederim olmadi klinige sevkini veririm ufak bi operasyonla alinir,demisti...uzuldum baya,sonucta ameliyat,gozum korktu :/ sonra sogan kurunu duydum hatta dr uma sordum oda guldu soganmi gecircek diye,ilk ay sogan yaptim tam 28. Gun adet oldum,dedim var bunda biseyler,ikinci ayda kullandim ve dr a gittim kontrole dr um inanamadi kistler yok olmus dedi,inanmayan dr um tarif istedi benden ;) bide sunuda soyleyim dogumdan sonra vucudum bi turlu toparlanamadi ve adetlerim duzensizlesti,cok sukur sogan kuruyle duzenlendi ustune ustluk 6kg verdim...ucuncu ayda kullandim ve sonlandirip adetimin ilk gunu incir kurune basladim,ilk 5 gun 5 tane inciri yarim lt kaynar icme suyunda atip 15 dk kaynattim ve ac karnina sabah ve aksama dogru ictim...5 gun incir ictim,6. Gun 3 tane havucu yine yarim lt suda 20 dk kaynattim karistirip ac karnina sabah ve aksama dogru ictim..adetimin 13. Gunu ov. Testinde cift cizgi cikti,ve calismalara basladik pre-seed kullandim ertesi gun yaptigim test silikti ama yine calistik pre-seedle,ucuncu gunde calistik,1 gun icinde yumurtam catlamisti sanirim,bide kizlar iliski sirasinda kasiklarim fena agridi,hatta kist varken bile hic agrim olmazdi,ve hatta biseye daha dikkat ettim yumurtlamaya yakin rahimde degisikleri baya baya hissettim hafif sislik vardi...veeee bu dun saat aksam 8bucukta adetime 4 yada 5 gun vardi ov. Test yaptim (hamileysen pozitif veriyomusya) aynen baya pozitife yakindi...ertesi gun yani bu gun yine yaptim saat aksam 7lerde hem ov. Test hem gebelik testi ov. Test koyu iki cizgi gebelik testim cok silikte olsa iki cizgi...Rabbim bekleyen tum kardeslerimi sevindirsin InsaAllah...
Son 6 aydir hep ov. Test yapiyorum adete yakinda yapiyodum ama silik cizgi bile cikmazdi,bu sefer oldu InsaAllah...1hafta bekleyip oyle gideyim dr a diyorum..

gerçekten var galiba bunda hayır ya :)

kuru inciri içerken incirleride yedin mi canım ben de sıkıntı yok ama sabırsım galiba o yüzden yapıcam ama ben kuru incir yicem 5 6 adet öncesinde bal tarçın karışımı var ondan yapıcam ben böle denicem öle görmüştüm onu yapım dedim soğanı içemem dedim çünkü bakalım adet olursam bu ay 3.gün hemen başlıcam rabbim isteyen herkese versin inş.
:1:

gerçekten var galiba bunda hayır ya :)

kuru inciri içerken incirleride yedin mi canım ben de sıkıntı yok ama sabırsım galiba o yüzden yapıcam ama ben kuru incir yicem 5 6 adet öncesinde bal tarçın karışımı var ondan yapıcam ben böle denicem öle görmüştüm onu yapım dedim soğanı içemem dedim çünkü bakalım adet olursam bu ay 3.gün hemen başlıcam rabbim isteyen herkese versin inş.
:1:

kesinlikle var canim,
Ben suyunu yaptim,tavsiyem suyunu yap,ben kalan incirleri attim...bide keske 1ay sogan ondan sonraki ayda incir + havuc yapsan kesinlikle cok ise yariyo...bal+corek otu bende duydum hatta evde hazir karistirilmisi vardi,once inciri bitirim ondan sonra onu yaparim dedim,ama InsaAllah gerek kalmadi,bu sabah baska marka hamilelik testi yaptim onda daha net cikti pozitif...cok sukur Rabbime

kesinlikle var canim,
Ben suyunu yaptim,tavsiyem suyunu yap,ben kalan incirleri attim...bide keske 1ay sogan ondan sonraki ayda incir + havuc yapsan kesinlikle cok ise yariyo...bal+corek otu bende duydum hatta evde hazir karistirilmisi vardi,once inciri bitirim ondan sonra onu yaparim dedim,ama InsaAllah gerek kalmadi,bu sabah baska marka hamilelik testi yaptim onda daha net cikti pozitif...cok sukur Rabbime

inş.cnm hayırlısı olsun rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin darısı inş.bana.

ya soğan kötü olur içemem diye yapmıyorum aslında işe yaradığı doğrudur yararını

görmüşün sonuçta senin tavsiye etmen daha iyi.

ozaman rica etsem bana yazarmısın tek nasıl yapıcağımı senin nasıl yaptığını zahmet olmazsa

çünkü bu ay adet olursam başlıcam bende allahın izni ile. gerçi kuru inciri ve havucu yazmışın

soğanı sölesen yeter.

Son düzenleme:

inş.cnm hayırlısı olsun rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin darısı inş.bana.

ya soğan kötü olur içemem diye yapmıyorum aslında işe yaradığı doğrudur yararını

görmüşün sonuçta senin tavsiye etmen daha iyi.

ozaman rica etsem bana yazarmısın tek nasıl yapıcağımı senin nasıl yaptığını zahmet olmazsa

çünkü bu ay adet olursam başlıcam bende allahın izni ile. gerçi kuru inciri ve havucu yazmışın

soğanı sölesen yeter.

Aminnnn canim InsaAllah Rabbim en kisa zamanda seninde yuzunu guldurur!
Sogan kurune gelince, ben ilk ay 1 yemeklik sogani (ben organik sogan almistim) 1bucuk su bardagi icme suyunu kaynatip sogani dorde bolup atiyodum,sonra tencerinin agzi kapali,orta ayarda 5 dk kaynitiyodum,sonra bardaga suzup cok sicakken degilde hafif sicak iciyodum,sabah ac karnima...bide aksam yemeginden once yine taze yapip iciyodum...kesinlikle yap sogan kurunu,kist sorunun yoksa 1 ay yeterli,ardindan tabi hamile kalmassan adetinin 2. Gunu incir kurune basla,eminim sonuc alcaksin! Rabbim kalbine gore versin canm

Bu arada tadi ilk baslarda biraz kotu geliyo ama daha sonra alisiyosun..sogan kuru gercekten mucize...haa yazmayi unutmusum adetimin 7. Gunu basladim 15 gun ictim...2ay 15 gun ictim son ayda 10 gun ictim..

Aminnnn canim InsaAllah Rabbim en kisa zamanda seninde yuzunu guldurur!
Sogan kurune gelince, ben ilk ay 1 yemeklik sogani (ben organik sogan almistim) 1bucuk su bardagi icme suyunu kaynatip sogani dorde bolup atiyodum,sonra tencerinin agzi kapali,orta ayarda 5 dk kaynitiyodum,sonra bardaga suzup cok sicakken degilde hafif sicak iciyodum,sabah ac karnima...bide aksam yemeginden once yine taze yapip iciyodum...kesinlikle yap sogan kurunu,kist sorunun yoksa 1 ay yeterli,ardindan tabi hamile kalmassan adetinin 2. Gunu incir kurune basla,eminim sonuc alcaksin! Rabbim kalbine gore versin canm

aminnnnnnnnnn.

soğana adette falan mı başlıcam.yoksa herangi bi gün mü kist sorunum yok çok şükür 1 hafta regl günüm beklim mi yani napımm ne zaman başlım. inş.cnm rabbim hepimizin gönlüne göre versin

Bu arada tadi ilk baslarda biraz kotu geliyo ama daha sonra alisiyosun..sogan kuru gercekten mucize...haa yazmayi unutmusum adetimin 7. Gunu basladim 15 gun ictim...2ay 15 gun ictim son ayda 10 gun ictim..

pardon cnm buna bakmadan yazmışım burda belirtmişsin zaten

15 gün içion soğanı sonra kru incire mi geçiosun peki.yani diğer günler bırakıosun adetliyken başlıosun tekrar

çok sordum ama çok detaycıyım ve tam anlamıyla olsun istiyorum.

Son düzenleme:
Aynen bu sekilde bende incir kuru yaptim tum detaylara uyarak sizin gibi,birde corekotu kuru yaptim aynizamanda daha iyi olsun die.malesef bende tutmadi hatta hic sekmeyen adetim 10 gun gecikti.hic kistim falan yoktu simdi bu gecikmeyle kist olduysa die cok korkuyorum.yani herzaman iyi sonuc vermiyo galiba bu kurler.

pardon cnm buna bakmadan yazmışım burda belirtmişsin zaten

15 gün içion soğanı sonra kru incire mi geçiosun peki.yani diğer günler bırakıosun adetliyken başlıosun tekrar

çok sordum ama çok detaycıyım ve tam anlamıyla olsun istiyorum.

ne demek tatlim bende senin giibi baya detayciyim,ben sogan kuru bitince adet gunumu bekledim canm,hani karismasin diye..adet olunca hemen ikinci gunu incir kurune basladim...5 gun sade incir yaptim,6. Gun 3 tane orta boy havucu yarim lt suda 20 dk kaynatip biraz iliyinca incir suyuyla karistirip sabah aksam ac karnina ictim..ama bak incir 15 dk havuc 20dk kaynattim..telimin saatini kurdum tam dakikasini gecirmedim...atesten alip kenara koydum iliyinca ictim...InsaAllah sende yararini gorursun bebegim :* bu arada arada yaptiklarinida yaz merak ederim ;)

Aynen bu sekilde bende incir kuru yaptim tum detaylara uyarak sizin gibi,birde corekotu kuru yaptim aynizamanda daha iyi olsun die.malesef bende tutmadi hatta hic sekmeyen adetim 10 gun gecikti.hic kistim falan yoktu simdi bu gecikmeyle kist olduysa die cok korkuyorum.yani herzaman iyi sonuc vermiyo galiba bu kurler.

canim keske corek otunu yapmasaydin,kistte olmus olabilir...sen bidaki kurde yalniz incir yap ve 6. Gun havuca da basla,gercekten havucta baya ise yariyo...evde benimde hazirda corek otu balim vardi ama ben karistirmayim dedim...InsaAllah bidaki aya sendende guzel haberler aliriz..bu arada kizlar herseyden once inanarak yapin,ben ovulasyon takibide yaptim,o gunleride tutturmak onemli...

ne demek tatlim bende senin giibi baya detayciyim,ben sogan kuru bitince adet gunumu bekledim canm,hani karismasin diye..adet olunca hemen ikinci gunu incir kurune basladim...5 gun sade incir yaptim,6. Gun 3 tane orta boy havucu yarim lt suda 20 dk kaynatip biraz iliyinca incir suyuyla karistirip sabah aksam ac karnina ictim..ama bak incir 15 dk havuc 20dk kaynattim..telimin saatini kurdum tam dakikasini gecirmedim...atesten alip kenara koydum iliyinca ictim...InsaAllah sende yararini gorursun bebegim :* bu arada arada yaptiklarinida yaz merak ederim ;)

çok sağol arkadaşım şey dicem benim şimdi ayın 2.sinde regl günüm ne zaman başlım soğan kürüne çok iğrenç ama napım içicem artık havuç suyunu da tek içmicem incire karıştırcam ben onu bırakıp ona geçiceğimi sanıodum onu ayrı belirttiğin için ayrıca sağol hayatım soğan da 1 ay boyunca mı içilicek zaten ozaman adeti beklemeye gerek yok adet günü gelir.kuru incirle havuçta toplam 15 gün olıcak dimi :1:

Son düzenleme:

çok sağol arkadaşım şey dicem benim şimdi ayın 2.sinde regl günüm ne zaman başlım soğan kürüne çok iğrenç ama napım içicem artık havuç suyunu da tek içmicem incire karıştırcam ben onu bırakıp ona geçiceğimi sanıodum onu ayrı belirttiğin için ayrıca sağol hayatım soğan da 1 ay boyunca mı içilicek zaten ozaman adeti beklemeye gerek yok adet günü gelir.kuru incirle havuçta toplam 15 gün olıcak dimi :1:

Sagon kurunu adetinin 1. Gununden say ve 7. Gunu basla ve 15 gun ic
Sonra adetini bekliyosun (tabi sogan suyuda hamile kaldirabiliyo) ;) eger hamile kalmadiysan,adetin geldiginde 2. Gunde incir kurune basla,incir kuru 21 gun yapiliyor canim...incir kurunu 5 Gun sirf incir kaynat ic,6. Gunde ayri bir tencerede havuc kaynat sonra ikisini karistir ilidigi zaman,ac karnina ic ;)

Mrb kizlar ben pco hastasiyim kist problemim hep vardi inanin sogan kurunun mucizesini cok yasadim bende ustelik 15 gun falan degil sadece 3 gun ictigim halde edetim gelirdi ve kistim yok olurdu tabi tarife tam olarak uyup 15 gunu tamamlamak daha iyi ama ben hic tamamlayamadim ve malesef hala bebegime kavusamadim

Mrb kizlar ben pco hastasiyim kist problemim hep vardi inanin sogan kurunun mucizesini cok yasadim bende ustelik 15 gun falan degil sadece 3 gun ictigim halde edetim gelirdi ve kistim yok olurdu tabi tarife tam olarak uyup 15 gunu tamamlamak daha iyi ama ben hic tamamlayamadim ve malesef hala bebegime kavusamadim

Selam canim gecmis olsun
Kesinlikle 15 gunu tamamla sogan kurunde,hatta i.saracoglu ozellikle pco hastalari kullanmalarini soyluyo,InsaAllah kullandiginda bi sorunun kalmicak..kanaman olsada 15 gun kullanmalisin..2 ay yapip ardindanda incir + havuc yaparsin,ve InsaAllah kavusursun sende melegine...tabi bu arada esinde bi sorun olmamasida onemli...bide Turkiyedeki dr. Lari hormon testleri falan yapiyo,eger sut hormonu yuksekse incir kuru yapilmiyo sanirim,ama tabi eminde degilim...en guzeli i. Saracogluna mail atip sormak...ben almanyada kaliyorum,ve malesef burda hormon testi falan yapilmadi bana,ben batti balik yan gider hesabiyla yaptim,ya olcak ya da hormonlar komple kariscak ;). Cok sukurki Rabbim emeklerimizi bosa cikarmadi..

Sagon kurunu adetinin 1. Gununden say ve 7. Gunu basla ve 15 gun ic
Sonra adetini bekliyosun (tabi sogan suyuda hamile kaldirabiliyo) ;) eger hamile kalmadiysan,adetin geldiginde 2. Gunde incir kurune basla,incir kuru 21 gun yapiliyor canim...incir kurunu 5 Gun sirf incir kaynat ic,6. Gunde ayri bir tencerede havuc kaynat sonra ikisini karistir ilidigi zaman,ac karnina ic ;)

he bu ay adetim bitince başlım 15 gün sonra bi dahaki ay adetimi bekllim bebişim yoksa incire başlım ok oldu şimdi :) :1:

ya bide bi sürü yerde kist yapabilio falan die bişiler okudum bunlar ne oluo ya kafamı karıştırdı :2:

olmayan kisti oluşturmayalım birde kanama oluo yok bel ağrısı oluo falan bir sürü şey okudum.

havuç karıştırınca 21 gün boyuncada böle olıcak ya hep ayrı kaynatım dimi kaynayınca sularını birleştirm.bi yerde içine rendele

yazıodu da sen yaptığın için seninkini baza alıyorum.

he bu ay adetim bitince başlım 15 gün sonra bi dahaki ay adetimi bekllim bebişim yoksa incire başlım ok oldu şimdi :) :1:

ya bide bi sürü yerde kist yapabilio falan die bişiler okudum bunlar ne oluo ya kafamı karıştırdı :2:

olmayan kisti oluşturmayalım birde kanama oluo yok bel ağrısı oluo falan bir sürü şey okudum.

canim sogan kuru kist yapmiyo,eger incir kurunu diyorsan,bende olmadi cok sukur..ki kist problemim vardi,hem zaten havucla beraber yapiyoruz,havucta gelisen yumurtalari catlatiyo,yani kiste donusmesinide engelleyebilir...ben icim rahat ictim..aynen canim anlattigin gibi uyguluyoruz ;)

havuç karıştırınca 21 gün boyuncada böle olıcak ya hep ayrı kaynatım dimi kaynayınca sularını birleştirm.bi yerde içine rendele

yazıodu da sen yaptığın için seninkini baza alıyorum.

Aynen canim her zaman ayri tencerede kaynattim,saat kurdum inciri 15 dk havucu 20 dk kaynattim...bu arada havuclari elimle uce ikiye kirip attim tencereye,yani bicakla bile kesmedim...yani rende falan gerekmiyor...bide inciride kesmedim,elimle icini acip hatta kurt varmi diye baya kontrol edip oyle attim tencereye ;) bi kere kurt gormustum,ve gunlerce midem bulandi,hatta su an anlatirken bile midem bulandi :(
Sonra incirler ilidiktan sonra surahiye suzdum ardindan iliyan havuc suyunuda surahiye koydum..aklina takilan birsey olursa cekinme sakin,bende cok arastirdim yapmadan once..

Arkadasim ozelden yazmissin ama ben cvp yazamadim,cunku 50 yorum yapmadan ozel msj yazamiyormusum ;( o yuzden burdan yazayim InsaAllah gorursun...ben sogan kuru yaparken sadece midem bulanmisti yani yanma falan olmadi,bide i. Saracoglu mide rahatsizligi ulser vs. Olanlar kullanmamali diyor..eger sorunun varsa yapma canim...ama eger yoksa sorunun kesinlikle sogan tam bir dogal antibiyotik diyebilirim...kesinlikle siddetle tavsiye ediyorum,pes etmeden 15 gunu tamamlayin! Gercekten cok faydasini gorceksiniz...

sağolasın teşşekür ederim yaşın benden büyük sanırım ben 26 yaşındayım ozaman sana abla deyim:1:

son bişey daha sorıcam inş.:1:bunun hepsini kerede nasıl içicem çok olmuo mu yoksa yaptığımı sabah

akşam içim ertesi gün yeni mi yapım.

ben bilmiyorum ki genelde kist konuşanlar olmuş yok kanama ağrı vs olursa çok panik olurum

incir yaparmı ki bende yapmadı demişssin ama ya bende yaparsa.gerçi bunlar

bahane yüce rabbim bilir biz elimizden geleni yapalım uğraşalım çalışalım gerisi

tabiki büyük rabbime kalmış o ne yapıcağını biliyor.hepimize en kısa sürede hayırlısını versin.

senin ne kadar lık bebiş doktora gittn mi?

Son düzenleme:
sağolasın teşşekür ederim yaşın benden büyük sanırım ben 26 yaşındayım ozaman sana abla deyim:1:

son bişey daha sorıcam inş.:1:bunun hepsini kerede nasıl içicem çok olmuo mu yoksa yaptığımı sabah

akşam içim ertesi gün yeni mi yapım.

ben bilmiyorum ki genelde kist konuşanlar olmuş yok kanama ağrı vs olursa çok panik olurum

incir yaparmı ki bende yapmadı demişssin ama ya bende yaparsa.gerçi bunlar

bahane yüce rabbim bilir biz elimizden geleni yapalım uğraşalım çalışalım gerisi

tabiki büyük rabbime kalmış o ne yapıcağını biliyor.hepimize en kısa sürede hayırlısını versin.

senin ne kadar lık bebiş doktora gittn mi?

Ben 27 yasindayim,aralikta 28 yasina giriyorum,daha dogrusu Turkiyede farkli oluyo du sanirim yas hesaplamasi neyse yani cokta yaslanmadim ;) abla deme yani ;) yapttigin kurler evet sabah ve aksam ac karnina iceceksin,yani ikiye bolunce yeterli oluyo...ama sogan suyu 1bucuk bardak su kaynayinca azaliyo yani sogani gunde iki kere kaynatman gerekiyo

Back
X